Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AnonymousBIH wrote: ↑05/10/2023 13:55
OK, hvala, iako nema potrebe da me zovu. Ono sto su u petak uradili neka ponove, do danas je sve savrseno radilo.
P.S. Vas serviser je vec na stubu, svaka vam cast.
Pozdrav @AnonymousBIH,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege su potvrdile da će se tehnička ekipa u što kraćem roku uputiti na Vašu adresu. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav @Radar71,
Hvala Vam na javljanju na ovaj način. Internet parametri na Vašoj adresi su uredni. Zamolit ćemo Vas propratite rade Vaše internet usluge, te nam dostavite povratne informacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Radar71 wrote: ↑05/10/2023 17:39
moglo bi se reci da tek od danas unazad sat vremena radi uredno
Pozdrav @Radar71,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Ukoliko se poteškoće ponovo jave, zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaš kontakt broj telefona kako bi Vas kolege iz sektora napredne tehničke podrške pozvale i izvršile detaljne provjere. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
@Telemach da li naplacujete zamjenu rutera ovog bijelog technicolora (koji je sad žut ) za ovaj najnoviji sto nudite? Takodjer pitanje, zasto nemate TCL tv na website gdhe ste stavili listu podrzanih tv? Imam eon app na tcl tv i radi poprilicno dobro. Mada kanale gledam preko d3 cam, volim da mi je integrisano u tv.
Dzordzevi wrote: ↑05/10/2023 23:44
Pozdrav. Da li neko zna kako da postavim male ikone (logo-e) na tcl tv d3 cam? Sad mi na kanalima prikazuje samo slovo "D".
Pozdrav @Dzordzevi,
Prilikom korištenja D3 CAM modula, logotipe TV kanala TV uređaj preuzima sa interneta ili iste prikazuje kroz trenutno dostupni firmware, a u skladu sa nazivom kanala. Na logotipe koje TV uređaj prikazuje na taj način ne možemo utjecati. Kompanija Telemach isporučuje ispravne logotipe putem D3 resivera i EON platforme. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Dzordzevi wrote: ↑06/10/2023 00:04
@Telemach da li naplacujete zamjenu rutera ovog bijelog technicolora (koji je sad žut ) za ovaj najnoviji sto nudite? Takodjer pitanje, zasto nemate TCL tv na website gdhe ste stavili listu podrzanih tv? Imam eon app na tcl tv i radi poprilicno dobro. Mada kanale gledam preko d3 cam, volim da mi je integrisano u tv.
Pozdrav @Dzordzevi,
TCL TV uređaji u ovom trenutku nisu zvanično podržani za rad EON Smart TV aplikacije. TV uređaji prolaze detaljna testiranja uz saradnju sa proizvođačem istih, kako bi se omogućila certifikacija. Da bi TV uređaj postao certificiran za rad EON Smart TV aplikacije isti mora da posjeduje određenu verziju operativnog sistema, određenu količinu RAM i ROM memorije i određeni CPU chip, te podršku za HEVC enkodiranje TV kanala. Ispravan Home Gateway uređaj možete zamijeniti za drugi model uz jednokratnu naplatu u iznosu od 160,00 KM. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Bolonjeze wrote: ↑06/10/2023 00:54
Zaboravio sam šifru od eona kako da dobijem novu?
Pozdrav @Bolonjeze,
Reset lozinke možete izvršiti putem linka: https://mojtelemach.ba/forgotten-password, uz unos e-mail adrese koju koristite. Na e-mail adresu će Vam biti isporučen link za reset lozinke na koji je potrebno da kliknete, i unesete novu lozinku koju želite koristiti. Prije klika na link, potrebno je da budete izlogovani iz Moj Telemach portala ili aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Pozdrav @Dzordzevi,
TCL TV uređaji u ovom trenutku nisu zvanično podržani za rad EON Smart TV aplikacije. TV uređaji prolaze detaljna testiranja uz saradnju sa proizvođačem istih, kako bi se omogućila certifikacija. Da bi TV uređaj postao certificiran za rad EON Smart TV aplikacije isti mora da posjeduje određenu verziju operativnog sistema, određenu količinu RAM i ROM memorije i određeni CPU chip, te podršku za HEVC enkodiranje TV kanala. Ispravan Home Gateway uređaj možete zamijeniti za drugi model uz jednokratnu naplatu u iznosu od 160,00 KM. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Postovani,
kada ce proci certificiranje eon box da se moze instalirati netflix. A to je vas uredjaj pravljen za Vas. Pa bi trebalo brze da to ide.
kada ce proci certificiranje eon box da se moze instalirati netflix. A to je vas uredjaj pravljen za Vas. Pa bi trebalo brze da to ide.
Hvala
Pozdrav @kakaljin,
Trenutno ne raspolažemo informacijama kada i da li će Netflix aplikacija biti dostupna putem EON box uređaja. Ukoliko Netflix aplikacija bude omogućena za korištenje putem EON box uređaja, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Hvala
Pozdrav @kakaljin,
Trenutno ne raspolažemo informacijama kada i da li će Netflix aplikacija biti dostupna putem EON box uređaja. Ukoliko Netflix aplikacija bude omogućena za korištenje putem EON box uređaja, o tome ćemo Vas blagovremeno obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Ima li makar informacija da se radi na tome da bude?
kakaljin wrote: ↑06/10/2023 08:58
Ima li makar informacija da se radi na tome da bude?
Pozdrav @kakaljin,
Trenutno ne raspolažemo informacijama da li će navedena aplikacija biti omogućena za korisnike Telemach usluga u Bosni i Hercegovini. Ukoliko dođe do promjena, o istima ćemo Vas blagovremeno obavijestiti na ovaj način. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Smanji pušenje i prebriši nekada modem, pa neće biti žut.
Smanji pušenje i prebriši nekada modem, pa neće biti žut.
Ovo je u fazonu kad decko pise doktoru:
Doktore, imam nesto bijelo na polnom organu. Sifra: Soko
anex wrote: ↑06/10/2023 12:38
@Telemach , kolega je bio. Zamjeno modem...vratio mi moj voljeni CGA tako da ćemo vidjeti kako se ponaša vezano za moj problem.
Pozdrav @anex,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Kolege su potvrdile da su dolazile na Vašu adresu i da nisu utvrdile odstupanja u radu internet usluge. Ukoliko se poteškoća nastavi, budite slobodni da nas kontaktirate na ovaj način kako bismo izvršili detaljne provjere.
Obavještavamo vas da od 31. oktobra 2023. godine aplikacija Unifon, koja je dostupna uz pakete koji sadrže uslugu Telemach fiksne telefonije, više neće biti službeno podržana. Kao rezultat toga, od 1.11.2023., aplikacija više neće biti dostupna za preuzimanje u trgovini aplikacijama i neće biti dostupna u paketima sa fiksnom telefonijom za nove korisnike. Za sve korisnike koji već imaju aktiviranu Unifon aplikaciju, ista će raditi do daljnjeg, najkasnije do isteka obavezne ugovorne obaveze ili dok istu ne deinstaliraju na svom uređaju.
Ako moze pomoc: Pri wi-fi konekciji javlja mi se poruka:
Slaba skgurnost
WPA/WPA 2 ( TKIP ) ne smatra se sigurnim.
Ako je ovo vasa Wi-Fi mreza, podesite router na upotrebu zastite WPA2 ( AES ) ili WPA3
Kako ovo uraditi?
Hvala.
Pozdrav @kakotakonikako,
Navedenu poruku isporučuje Vaš mobilni uređaj. Oprema koja je trenutno dostupna u okviru Telemach ponude ne podržava WPA3 protokol. Sigurnosnu enkripciju WiFi mreže i izmjenu sa TKIP na AES enkripciju možete izvršiti putem lokalnih postavki WiFi mreže unutar Vašeg modema ili putem EON Connect aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Ako moze pomoc: Pri wi-fi konekciji javlja mi se poruka:
Slaba skgurnost
WPA/WPA 2 ( TKIP ) ne smatra se sigurnim.
Ako je ovo vasa Wi-Fi mreza, podesite router na upotrebu zastite WPA2 ( AES ) ili WPA3
Kako ovo uraditi?
Hvala.
Pozdrav @kakotakonikako,
Navedenu poruku isporučuje Vaš mobilni uređaj. Oprema koja je trenutno dostupna u okviru Telemach ponude ne podržava WPA3 protokol. Sigurnosnu enkripciju WiFi mreže i izmjenu sa TKIP na AES enkripciju možete izvršiti putem lokalnih postavki WiFi mreže unutar Vašeg modema ili putem EON Connect aplikacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Hvala.
Da li ima upustvo kako se vrsi ta izmjena sa TKP na AES enkripciju?
Da li ima upustvo kako se vrsi ta izmjena sa TKP na AES enkripciju?
Hvala.
Pozdrav @kakotakonikako,
Upute nisu dostupne, međutim možete nam dostaviti Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili podešavanja Vaših WiFi parametara. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Obavještavamo vas da od 31. oktobra 2023. godine aplikacija Unifon, koja je dostupna uz pakete koji sadrže uslugu Telemach fiksne telefonije, više neće biti službeno podržana. Kao rezultat toga, od 1.11.2023., aplikacija više neće biti dostupna za preuzimanje u trgovini aplikacijama i neće biti dostupna u paketima sa fiksnom telefonijom za nove korisnike. Za sve korisnike koji već imaju aktiviranu Unifon aplikaciju, ista će raditi do daljnjeg, najkasnije do isteka obavezne ugovorne obaveze ili dok istu ne deinstaliraju na svom uređaju.