Ukrajina

Post Reply
tandmand

#19501 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Kuda stvari vode, ako ne dodje do preokreta moglo bi se desiti da za nekoliko mjeseci drugovi iz Desnog sektora i Svobode budu zagovaratelji federalizacije Ukrajine i da traze autonomne oblasti na zapadu.
Autonomija za Galiciju i Tibet, kao moto zapadne demokratije. :D
Captain Ahab

#19502 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

nosara wrote:
Captain Ahab wrote:Opet nista ne pobijas vec potvrdjujes ono sto sam ja napisao...
Nije cementirano 38 vec ide navise, po potrebi... Kina ce sa 170 skociti na 420 do 2020, dakle samo godinu nakon pustanja gasovoda... Dinamika...
Dinamika u (dosta dalekoj) buducnosti, a dotle i EU radi na smanjivanju ovisnosti o ruskom plinu. U medjuvremenu, za jos dugi niz godina, situacija je takva da ni jedni ni drugi nece dirati plin zbog medjusobne ovisnosti. Pogotovo Rusi jer su vise ovisni o evropskim parama za plin nego evropljani o ruskom plinu...
nosara

#19503 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Captain Ahab wrote:
nosara wrote:
Captain Ahab wrote:Opet nista ne pobijas vec potvrdjujes ono sto sam ja napisao...
Nije cementirano 38 vec ide navise, po potrebi... Kina ce sa 170 skociti na 420 do 2020, dakle samo godinu nakon pustanja gasovoda... Dinamika...
Dinamika u (dosta dalekoj) buducnosti, a dotle i EU radi na smanjivanju ovisnosti o ruskom plinu. U medjuvremenu, za jos dugi niz godina, situacija je takva da ni jedni ni drugi nece dirati plin zbog medjusobne ovisnosti. Pogotovo Rusi jer su vise ovisni o evropskim parama za plin nego evropljani o ruskom plinu...
Super, onda... Eto Evropi vaznog dzokera u rukavu... Samo neka odustanu od ruskog plina i sjebat ce Putina u trenu...
Captain Ahab

#19504 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

nosara wrote:
Captain Ahab wrote:
nosara wrote:
Super, onda... Eto Evropi vaznog dzokera u rukavu... Samo neka odustanu od ruskog plina i sjebat ce Putina u trenu...
Nece ni jedni ni drugi, no sikiriki :wink: plin ce i dalje teci...
Renta

#19505 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

leder wrote:
Renta wrote:
Martinez_ wrote: Zašto kmečite?

Gde je ona samouverenost od pre neki dan kad su se brojali poslednji dani Novorosije? Gde je onaj borbeni žar i likovanje dok su se neselektivno granatirali Donjeck i Luganjsk? Sad odmah plač i kuknjava kad se naišlo na tvrdo:(

Samnom nećeš tako razgovarati! Kmeči ti ona koja te okotila.

Ako nemaš pokrij se ušima i šuti (jer ste još jučer tvrdili da ruska vojska ne ratuje u Ukrajini).
Ja degenerika. braco draga. Vidi se da su mu korijeni iz neke bosanske prashumice.

I ti vrijeđaš, super!
Moji (nekoliko generacija) nikad vidjeli Bosnu pa ni Hercegovinu...pure purger.

A moj odgovor je reakcija na njegov primitivizam...koje riječi se konstantno ponavljaju u ovoj temi. Ako misliš da kao zagrepčanin neznam odgovoriti proporcijalno njegovom bezobrazluku grdno se varaš!

Nikad nikoga u ovoj temi nisam PRVI napao, sve moje ružne riječi izrečene su kad sam bio isprovociran osobnim napadima i vrijeđanjem a zašto - samo radi drugačijeg mišljenja.
Last edited by Renta on 29/08/2014 15:16, edited 1 time in total.
Challenger__

#19506 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Opet i opet harkovska oblast: partizanski napadi na vojsku hunte - Партизаны атаковали колонну 92-й бригады в Харьковской области
Партизаны Харьковской Народной Республики
Lajk totalni.

:thumbup:
Avetinho

#19507 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Jadni rusi na celu s jebacem s pilecom glavom opet razvaljuju Evropu. Fuj.
animus

#19508 Re: Ukrajina

Post by animus »

nosara wrote:
Challenger__ wrote:
animus wrote: Cuvaj se Rusa kad ti i poklone daju. Daleko im kuca bila. Trebalo bi napraviti neku anketu koje drzave niko ne zeli za susjeda.
Anketu, na svjetskom nivou, napravio je Galup i evo odgovora ko je najveća opasnost po svjestski mir:

Image
24% je nerealno malo, navuceno u korist amerikenjaca... :oops:
Nije to ta vrsta ankete. Jedno je svjetsk mir i ok amerikanci jesu tu opasni jer se mjesaju u citav svijet. Npr. Kosovo, koji ce kurac dole da bombarduju ali eto zamalo i tada sukob sa Rusijom. Jest da su sprijecili genocid ali to jeste bila opasnost direktnog sukoba na aerodromu u Prištini. Mexico ne voli Ameriku ali ja mislim da Mexikanci nemaju drazeg susjeda. Da je bog dao da su kraj nas negdje ali mi imamo srece ko i Ukrajinci.
Challenger__

#19509 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Snimci uništene ukr. vojne tehnike:

Challenger__

#19510 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

animus wrote:Nije to ta vrsta ankete.
Da, to je ta vrsta ankete. Ti gledaš iz prizme onih 2% i to je to.
animus

#19511 Re: Ukrajina

Post by animus »

Samo da se podsjetimo.../
Zato sto inteligentan kao kokoska. Da si imalo pametan nasao bi nacina da uzmes i jedno i drugo
% Bodkin Nema razloga da se vrijedjamo. Normalan i kulturan nacin komunikacije je odlika civiliziranog drustva. Poredjenje sa zivotinjama je moderno jos jedino na selu gdje su ljudi i okruzeni istim. Budi cool i normalno pricaj, ako znas ili nemoj nikako. :evil:
Last edited by animus on 29/08/2014 15:35, edited 4 times in total.
sema911s

#19512 Re: Ukrajina

Post by sema911s »

Nije to ta vrsta ankete. Jedno je svjetsk mir i ok amerikanci jesu tu opasni jer se mjesaju u citav svijet. Npr. Kosovo, koji ce kurac dole da bombarduju ali eto zamalo i tada sukob sa Rusijom. Jest da su sprijecili genocid ali to jeste bila opasnost direktnog sukoba na aerodromu u Prištini. Mexico ne voli Ameriku ali ja mislim da Mexikanci nemaju drazeg susjeda. Da je bog dao da su kraj nas negdje ali mi imamo srece ko i Ukrajinci.[/quote]

mijesaju se u citav svijet sto spasavaju mnogo nevinih ljudi ,.,jest da znaju ukakat ali koliko su ratova zaustavili,.,

kosovo su bobmardovali da nebi cetnici napravili zlocine kakve su planirali,.
u bih da nebi njih boga pitaj bil danas bilo Bosne
mexico vole oni amereku,.,nebi toliko pokusavali da dospiju u istu,., samo sto amerikanci nevole imigrante jer znas sta ta stoka donosi,.,

sto se ne ide masovno u rusiju radit i trazit bolji zivot,., vec svi bi da se docepaju amerike, svabije, engleske

a sta je to rusija recimo donijela dobro svijetu 45 su pokazali da su gori od hitlera, sta su dobro donije cehslovackoj, rumuniji, bugarskoj, poljskoj, baltickim zemljama,

stavis na papir dobre lose strane i jednih i drugih i ti rusi nisu toliko dobri(jedino ako ih gledas po vjeri dragi su ti) sta ta rusija dade srbiji, vise arapi donesose para nego rusi,,. rusi obecase neke avione, s300 pa sta bi,.,

rusija kada pogledas kako ljudi zive(bio pa vidio) nije ni do koljena zapadnom svijetu, jos uvjek su necivilizovani,. al jbga tako im je
Challenger__

#19513 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Uz dužno poštovanje momcima, ali mislim da se ovdje operiše sa dvije pogrešne pretpostavke:

- da je čovječanstvo sastavljano isključivo od kurava;
- da je raspisan konkurs za globalnog makroa.

Niti je tačno prvo, niti je tačno drugo. Da prvo nije tačno svjedoče nam Iran, Rusija, Kina, Sirija, Češka, Slovačka... a makroa neka traže kurave.

Lijep pozdrav.
jefferson

#19514 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Uz dužno poštovanje momcima, ali mislim da se ovdje operiše sa dvije pogrešne pretpostavke:

Niti je tačno prvo, niti je tačno drugo. Da prvo nije tačno svjedoče nam Iran, Rusija, Kina, Sirija, Češka, Slovačka... a makroa neka traže kurave.

Lijep pozdrav.
Odlazis sa teme? :thumbup:
cindrlimindrli

#19515 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

Challenger__ wrote:Uz dužno poštovanje momcima, ali mislim da se ovdje operiše sa dvije pogrešne pretpostavke:

Lijep pozdrav.
Ne znam, zadnji put kad sam bio u Frankfurtu svaka druga kurva Ruskinja, ima i Cehinja. :mrgreen:
5 0 5

#19516 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

animus wrote:
Nije to ta vrsta ankete. Jedno je svjetsk mir i ok amerikanci jesu tu opasni jer se mjesaju u citav svijet. Npr. Kosovo, koji ce kurac dole da bombarduju ali eto zamalo i tada sukob sa Rusijom. Jest da su sprijecili genocid ali to jeste bila opasnost direktnog sukoba na aerodromu u Prištini. Mexico ne voli Ameriku ali ja mislim da Mexikanci nemaju drazeg susjeda. Da je bog dao da su kraj nas negdje ali mi imamo srece ko i Ukrajinci.
Ma kakav sukob sa Rusijom. To su Rusi odradili (i učinili uslugu Amerikancima u Prištini). Bombardiranje kineske ambasade je bilo puno opasnije. Ali kada su to napravili, pokazali su ko je glavni baja (u tom ratu).
5 0 5

#19517 Re: Ukrajina

Post by 5 0 5 »

jefferson wrote:

Lijep pozdrav.
Probat će ući sa druge strane. Samo da prefarba tenkove.
animus

#19518 Re: Ukrajina

Post by animus »

sema911s wrote:

mijesaju se u citav svijet sto spasavaju mnogo nevinih ljudi ,.,jest da znaju ukakat ali koliko su ratova zaustavili,.,

kosovo su bobmardovali da nebi cetnici napravili zlocine kakve su planirali,.
u bih da nebi njih boga pitaj bil danas bilo Bosne
mexico vole oni amereku,.,nebi toliko pokusavali da dospiju u istu,., samo sto amerikanci nevole imigrante jer znas sta ta stoka donosi,.,

sto se ne ide masovno u rusiju radit i trazit bolji zivot,., vec svi bi da se docepaju amerike, svabije, engleske

a sta je to rusija recimo donijela dobro svijetu 45 su pokazali da su gori od hitlera, sta su dobro donije cehslovackoj, rumuniji, bugarskoj, poljskoj, baltickim zemljama,

stavis na papir dobre lose strane i jednih i drugih i ti rusi nisu toliko dobri(jedino ako ih gledas po vjeri dragi su ti) sta ta rusija dade srbiji, vise arapi donesose para nego rusi,,. rusi obecase neke avione, s300 pa sta bi,.,

rusija kada pogledas kako ljudi zive(bio pa vidio) nije ni do koljena zapadnom svijetu, jos uvjek su necivilizovani,. al jbga tako im je
Nisi me razumio. To isto sam i ja napisao, samo karikiram. :thumbup:
Lincoln-Burrows

#19519 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

cindrlimindrli wrote:

Lijep pozdrav.
Ne znam, zadnji put kad sam bio u Frankfurtu svaka druga kurva Ruskinja, ima i Cehinja. :mrgreen:
Nemojmo pretjerivati, znamo da Ukrajinke najbolje rade taj posao.
animus

#19520 Re: Ukrajina

Post by animus »

5 0 5 wrote:
jefferson wrote:

Lijep pozdrav.
Probat će ući sa druge strane. Samo da prefarba tenkove.
Imamo svakodnevno nekoliko upada na ovoj temi od ljudi (informbiroovaca) sa dva posta.
animus

#19521 Re: Ukrajina

Post by animus »

Lincoln-Burrows wrote:
cindrlimindrli wrote:

Lijep pozdrav.
Nemojmo pretjerivati, znamo da Ukrajinke najbolje rade taj posao.
Koliko se ja sjecam Moldavke su tu neprikosnevene.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19522 Re: Ukrajina

Post by pici »

neka te ćHeli...jel ti to po sobi komarci letaju :mrgreen:
Komarac - Dron. USA nano-tehnika (Klikni uvećaj sliku!)
mini dron

Ovo gore izgleda kao komarac. Ne! To je mini-špijunski dron veličine komarca. Snadbeven je mini kamerom i mikrofonom. Navođen daljinski, služi za špijuniranje važnih osoba. Može da uleti kroz otvoren prozor kuće i zakači se na odelo kao svaki komarac, a zatim špijunira vlasnika. Postoji i savršenija verzija ovog "komarca" za vojno-borbene svrhe! Finansiran od Pentagona , već je u proizvodnji.

Image

Image
:mrgreen:
animus

#19523 Re: Ukrajina

Post by animus »

5 0 5 wrote:
animus wrote:
Ma kakav sukob sa Rusijom. To su Rusi odradili (i učinili uslugu Amerikancima u Prištini). Bombardiranje kineske ambasade je bilo puno opasnije. Ali kada su to napravili, pokazali su ko je glavni baja (u tom ratu).
U tom ratu ali i u svijetu. Malo ih samo udare po prstima i Kineze i Ruse ali da ne boli puno. Tako ce im biti i u Ukrajini samo gledajte. Ima ovdje jos bitaka da se vodi.
Captain Ahab

#19524 Re: Ukrajina

Post by Captain Ahab »

Kadirovci, poznati i kao 'goloruki i obespravljeni narod pobunjen protiv fasisticke hunte u Kievu'

5 0 5

#19525 Ukrajina

Post by 5 0 5 »

animus wrote: Imamo svakodnevno nekoliko upada na ovoj temi od ljudi (informbiroovaca) sa dva posta.
Srećom ima (njih) dosta ovdje koji imaju dovoljno slobodnog vremena da pišu po forumu iz čiste brige za budućnost planete, pravednosti i sloboda. :lol:
Post Reply