A glede ovoga boldiranog - kad sam drugi put bila trudna priča meni moja prijateljica koja je sa drugim bebanom ostala trudna u neznanju ko vamo neke dvije koje nećemo imenovati. I sad jednom malcu 4 drugom 2 - obojica mašala, prave bombice. I priča ona meni "paket mlijeka kupujem svaki četvrti dan, u 7 im kuham griz, u 9 popiju po flašicu mlijeka, oko podne ručaju - velika tepsija sirnice za nas 4 mene jedva dopadne komad, pa onda oko 2 po flašicu mlijeka i spavaju, bude se oko 4 i odmah traže da jedu, pa pura za večeru, pa keksa i mlijeka ..... pa opet flašica prije spavanja ..... Beban još u stomaku a starijem se tada još uvijek udvaram ne bi li šta pojeo i kontam ja "ma baš ....".otherside wrote:de baniko_niko_kao_ja wrote:trebam li se ja onda zabrinuti s obzirom da ovaj moj jos uvijek pofino dobija iako je pravo aktivanjuce ga vagam kod nas na vagi i tamo cifra 12500 gr. oduzmem ja otprilike 500 gr, ali kako god sracunam puno, a zadnji put na kontroli imao 11200 gr, za mjesec i po 1300 dobio. on je fakat pravo otezao. ja sve dumam i kontam je li uredu,a muz mi kaze da ne budalim
![]()
zabrini se hoces li imati para da ga nahranis
btw, meni je aktivno dijete - zdravo dijete i caos
Dvije godine kasnije: kupujem paket mlijeka svaki četvrti dan, ha svane traže da jedu, čim sklonim tanjire sa stola mogli bi nešto slatko ili jabuku, dok se ručak krčka vise oko šporeta i njuškaju jer su naravno opet gladni ......U subotu napravila kolač od tikve - ono 4 jaja, šolja ovog, šolja onog, dimenzije ko standarnda torta visine 5-6 cm - njih dvojica mlatnula pola kolača i još po šolju mlijeka da im lakše klizi. Fino me panika uhvatila, valja mi veću rernu kupovati za koju godinu. Tako da ovo što otherside reče i te kako pije vode.