Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#1951 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

otherside wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:trebam li se ja onda zabrinuti s obzirom da ovaj moj jos uvijek pofino dobija iako je pravo aktivan :cry: juce ga vagam kod nas na vagi i tamo cifra 12500 gr. oduzmem ja otprilike 500 gr, ali kako god sracunam puno, a zadnji put na kontroli imao 11200 gr, za mjesec i po 1300 dobio. on je fakat pravo otezao. ja sve dumam i kontam je li uredu,a muz mi kaze da ne budalim :-)
de ba :lol:
zabrini se hoces li imati para da ga nahranis :lol:
btw, meni je aktivno dijete - zdravo dijete i caos :D
A glede ovoga boldiranog - kad sam drugi put bila trudna priča meni moja prijateljica koja je sa drugim bebanom ostala trudna u neznanju ko vamo neke dvije koje nećemo imenovati. I sad jednom malcu 4 drugom 2 - obojica mašala, prave bombice. I priča ona meni "paket mlijeka kupujem svaki četvrti dan, u 7 im kuham griz, u 9 popiju po flašicu mlijeka, oko podne ručaju - velika tepsija sirnice za nas 4 mene jedva dopadne komad, pa onda oko 2 po flašicu mlijeka i spavaju, bude se oko 4 i odmah traže da jedu, pa pura za večeru, pa keksa i mlijeka ..... pa opet flašica prije spavanja ..... Beban još u stomaku a starijem se tada još uvijek udvaram ne bi li šta pojeo i kontam ja "ma baš ....".
Dvije godine kasnije: kupujem paket mlijeka svaki četvrti dan, ha svane traže da jedu, čim sklonim tanjire sa stola mogli bi nešto slatko ili jabuku, dok se ručak krčka vise oko šporeta i njuškaju jer su naravno opet gladni ......U subotu napravila kolač od tikve - ono 4 jaja, šolja ovog, šolja onog, dimenzije ko standarnda torta visine 5-6 cm - njih dvojica mlatnula pola kolača i još po šolju mlijeka da im lakše klizi. Fino me panika uhvatila, valja mi veću rernu kupovati za koju godinu. Tako da ovo što otherside reče i te kako pije vode.
Alhemicarkaa

#1952 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

safran wrote:
Alhemicarkaa wrote:
otherside wrote:nemoj ti dzindas nju slusati, vidis da je ona batak uvela vec u prvom mjesecu :D
oni Roda roditelji bi se roknuli :lol:
Čuj rodini, evo ja razmišljam da se roknem.
Vala i ova džindas, čuj koricu hljeba dala. Pa to je pečeno, ima soli :shock: :D
Kad će ove nove ustrtale mame da ne budem ovdje izuzetak
Ma sve nešto neću da budem zakeralo - i ja kontam, frajer glođe panju a na prasu se nešto čeka.

Moja glođe prasu, odnosno glođala je. Kad smo vidjeli da je uspjela probiti desnima ukinuli smo. Strah me, ne da će progutati, već da će joj prevelik komadić zapeti. A bila je tako mirna dok gricka prasu.

Nego žene, znate li ima li igdje ovo ili ovako nešto još kupiti, a da nije cijena kao da kupujem kompletnu hranilicu? :roll:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 868&type=3

Za one koje nemaju fb, radi se o in the pocket baby seat, kao neki kajšići kojim možete bebu staviti u klasičnu stolicu da sjedi sa vama za stolom. Trebala bi mi kad idem kod mame i sveki, dosadilo mi na smjene da ručamo. Ovdje košta skoro 80 KM, sitnica. :skoljka:
duboka_misao

#1953 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

baby centar u BBI ima to,mada radije pitaj babysaurus tetu mislim da je ona sila te hepekove jeftinije .
putujucidzindas

#1954 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

Ama dobiće prasu čim se tata sjeti da je kupi. Čekamo je od vikenda :lol:
A počeli smo pomalo soliti hranu. Piše u brošurici :lol:

Nego, ne može njoj prevelik komad ništa - samo ga vrati kad je prevelik. Problem je mali komad , koji može uletiti, a ne može progutati.
safran

#1955 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

duboka_misao wrote:baby centar u BBI ima to,mada radije pitaj babysaurus tetu mislim da je ona sila te hepekove jeftinije .
taman hotjedoh napisati - čini mi se da sam to kod nje vidjela
Alhemicarkaa

#1956 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ne vidim u albumima, poslala sam joj poruku. Kontam, ne vjerujem da je u BBI baby centru (misliš na onaj u prizemlju?) to puno jeftinije nego u Dječijem svijetu.
duboka_misao

#1957 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Alhemicarkaa wrote:Ne vidim u albumima, poslala sam joj poruku. Kontam, ne vjerujem da je u BBI baby centru (misliš na onaj u prizemlju?) to puno jeftinije nego u Dječijem svijetu.

pogledaj na njihovoj stranici ja sam neki dan to vidjela na babycentar.ba, tacnu cijenu neznam
ya vidi i kod njih http://bimaco-grupa.com/
niko_niko_kao_ja

#1958 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

safran wrote:
otherside wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:trebam li se ja onda zabrinuti s obzirom da ovaj moj jos uvijek pofino dobija iako je pravo aktivan :cry: juce ga vagam kod nas na vagi i tamo cifra 12500 gr. oduzmem ja otprilike 500 gr, ali kako god sracunam puno, a zadnji put na kontroli imao 11200 gr, za mjesec i po 1300 dobio. on je fakat pravo otezao. ja sve dumam i kontam je li uredu,a muz mi kaze da ne budalim :-)
de ba :lol:
zabrini se hoces li imati para da ga nahranis :lol:
btw, meni je aktivno dijete - zdravo dijete i caos :D
A glede ovoga boldiranog - kad sam drugi put bila trudna priča meni moja prijateljica koja je sa drugim bebanom ostala trudna u neznanju ko vamo neke dvije koje nećemo imenovati. I sad jednom malcu 4 drugom 2 - obojica mašala, prave bombice. I priča ona meni "paket mlijeka kupujem svaki četvrti dan, u 7 im kuham griz, u 9 popiju po flašicu mlijeka, oko podne ručaju - velika tepsija sirnice za nas 4 mene jedva dopadne komad, pa onda oko 2 po flašicu mlijeka i spavaju, bude se oko 4 i odmah traže da jedu, pa pura za večeru, pa keksa i mlijeka ..... pa opet flašica prije spavanja ..... Beban još u stomaku a starijem se tada još uvijek udvaram ne bi li šta pojeo i kontam ja "ma baš ....".
Dvije godine kasnije: kupujem paket mlijeka svaki četvrti dan, ha svane traže da jedu, čim sklonim tanjire sa stola mogli bi nešto slatko ili jabuku, dok se ručak krčka vise oko šporeta i njuškaju jer su naravno opet gladni ......U subotu napravila kolač od tikve - ono 4 jaja, šolja ovog, šolja onog, dimenzije ko standarnda torta visine 5-6 cm - njih dvojica mlatnula pola kolača i još po šolju mlijeka da im lakše klizi. Fino me panika uhvatila, valja mi veću rernu kupovati za koju godinu. Tako da ovo što otherside reče i te kako pije vode.

znaci da pocnem kontati kako cu ga prehraniti :lol: a na drugo dijete da i ne pomisljam dok se ne ozeni :lol: nista ja cu njega na dijetu :D
niko_niko_kao_ja

#1959 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
Nego žene, znate li ima li igdje ovo ili ovako nešto još kupiti, a da nije cijena kao da kupujem kompletnu hranilicu? :roll:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 868&type=3

Za one koje nemaju fb, radi se o in the pocket baby seat, kao neki kajšići kojim možete bebu staviti u klasičnu stolicu da sjedi sa vama za stolom. Trebala bi mi kad idem kod mame i sveki, dosadilo mi na smjene da ručamo. Ovdje košta skoro 80 KM, sitnica. :skoljka:
ako gdje nadjes po povoljnijoj cijeni, molim te javi, i nama bi trebalo ovako nesto.
putujucidzindas

#1960 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

http://homemadebyjill.blogspot.com/2009 ... chair.html

evo mi biznisa :lol: :lol: eto, ko ima vrijednu baku/nanu/tetku :)
Alhemicarkaa

#1961 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

safran wrote:Kakve ba cipele za bebe? Zimi ih ionako spengaš u skafander - ne mrdaju ni rukama ni nogama. Ako je baš +12 C kao danas poslijepodne onda štrample, kakve toplije hlačice a na none oni opanci - čarape sa kožom odozdo 5 KM plafon i vozdra. A oni mi prave čizmice veličine 20 - vozdra ba.
A to treba tako, a ja mislila njoj mali :lol:
Ne bih ni ja kupovala te cipelice i čizmice, već dobili i to baš fensišmensi. Samo obuti ih katastrofa. A kad počne hodati koje su najbolje? Ja sam čula da je najbolje bosa ili u tim sa kožnim odozdo. Je li u tome i napolju hoda (mislim na sami početak, pri prohodavanju). Gdje to ima kupiti?
safran

#1962 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Joooj, nemam ti pojma - moj je samostalno prohodao 7. februara - snijeg bio dozavrat pa nismo ni izlazili iz kuće. Kući se bos uštelio i kad smo počeli izlaziti buhtla je mogla stati samo u tene sa pertlama veličine 23 (i te smo dobili :oops: ). Odmah je protrčao i nije dao ruku - skontam da mu obje ruke trebaju za balans pa mu moja ruka pravo smeta. Kupim one tregere za prohodavanje - pa koristili su nam nekoliko puta. Ako kome treba eno ih vuku se po kući.
EDIT: starijem sam, naravno, kupila Frodo - ali u svoju odbranu, on je prohodao u periodu juni/juli
otherside

#1963 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

update: danas smo teski 5500 i dugi 59 cm sto je 2400 gr i 8 cm u plusu od stanja na rodjenju.
haaaaa, sta velite majke manekenske djece? :D
niko_niko_kao_ja

#1964 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote:update: danas smo teski 5500 i dugi 59 cm sto je 2400 gr i 8 cm u plusu od stanja na rodjenju.
:thumbup: :thumbup:

s njom se ne moras sikirati oko kilaze, nije na seku :D
duboka_misao

#1965 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote:update: danas smo teski 5500 i dugi 59 cm sto je 2400 gr i 8 cm u plusu od stanja na rodjenju.
mashala evo nama jos jedne guzle u raju :D
otherside

#1966 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

znala sam ja da u meni ima potencijala :D
drugo dijete je sve samo ne k'o prvo :D
safran

#1967 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Davno ja rekla da se mala zdundala. Na dijetu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
otherside

#1968 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

kaze mi muz tako je to kad je dojis vise nego sto treba. i on mrtav ozbiljan :shock:
a onda se malo ispravio i rekao da je povukla njegovu genetiku - prima joj se :D
kaze danas sestra da je zena donijela na vakcinaciju dijete od 4 mjeseca koje ima 10 kg. kune se da ga samo doji :D
max07

#1969 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

iiihhh, sve su to male mace ;)
moj mali veliki beban je sa dva i po mjeseca imao 6950 gr. i bio dugacak 65 cm (na porodu 4050 gr. i 53 cm)
zadnjih para dana mu je i 68ica knap ;)
a i mi dojimo i malcice se dohranjujemo, a on raste k´o iz vode :)

nego, da vas pitam
smijem li ja njega vec polako stavljati pomalo da sjedi, onako uz jastuke ?
on vec pravo cvrsto drzi i glavu i trup, a kad ga podignem vec se pomalo i na noge oslanja
u petak punimo tri mjeseca i ulazimo u cetvrti.
duboka_misao

#1970 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

javite se kad istisnete 6 kila i 62 centimetra :D male mace, inace rekao mi je Nakas sto on zna najvecu bebu imala je 10 kila :shock:

on je prosjedio samostalno sa 4 mjeseca pedijatrica nije imala primjedbi.
max07

#1971 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by max07 »

duboka_misao wrote:javite se kad istisnete 6 kila i 62 centimetra :D male mace, inace rekao mi je Nakas sto on zna najvecu bebu imala je 10 kila :shock:

on je prosjedio samostalno sa 4 mjeseca pedijatrica nije imala primjedbi.
uhhh, vidim da s tobom ne mozemo konkurisati ;) to jos malo pa u skolu :D

super, hvala puno. pocecu ga ja polako stavljati da sjedi ;)
otherside

#1972 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

sta ba? neko rodio bebu od 10 kg? ma to tebe nakas folir'o da se ne ufuras da je tvoja beba rekorder :D
duboka_misao

#1973 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

nisu nas jos upisali u ginisa, nego pituljica voli da spava samo na stomaku a mene nesto hastra tog polozaja,cim je okrenem na stranu probudi se ili slabo spava,sto cini o forumske majke ?
otherside

#1974 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

duboka_misao wrote:nisu nas jos upisali u ginisa, nego pituljica voli da spava samo na stomaku a mene nesto hastra tog polozaja,cim je okrenem na stranu probudi se ili slabo spava,sto cini o forumske majke ?
cccc...izdala si nas, lezerne majke drugog djeteta :oops:
ja svoju ostavim da spava na stomaku i odem da perem kosu :D
ako moze sama okrenuti glavu ulijevo i udesno, nece joj nista biti.
napravi jedan monitoring dok je budna, vidi kako kontrolise glavu u tom polozaju.
nego, ova moja opet ima zatvor, drugi dan nema kake, opasno stenje i stalno se nateze.
sve sam uradila kako je pedijatrica rekla ali kake nemaaaaa.
ima li kakve narodne medicine? sad cu joj probati dati malo vode, to je recept by @dm.
duboka_misao

#1975 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

ma junior nije nikada spavao na stomaku pa mi cudno ba,okrece ona glavu dok spava namjesta se ljevo desno ali meni opet suhva, ja mlada zelena nenaviknuta :oops: a za kaku ti rekoh stavi djetetu ulja u hapu i daji vode, moja redovno kaka svako jutro jer cim ustane dam joj vode pa onda dojenje redovna je ko svicarski sat mada kazu normalno je za djecu koja doje da nemaju kaku i po 7 dana..mada meni to bash i nije normalno al et..
Post Reply