Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
charrrmed

#1951 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by charrrmed »

bach wrote:Gledam jučer zgradu Dvor na MD

Ljudi moji šta je ono? Ko je ono mogao odobriti. Ne mogu vjerovatni da je neki školovani inžinjer mogao onakvu skalameriju projektirati. Stanovi unutra su možda kvalitetniji ali na zgradi nema baš što bi se moglo nazvati luksuznim. Jeftina kičasta blijeda pink fasada koja će nakon dvije kiše da posivi , seljačka drvnena crvena stolarija, selječke jeftine ogradice na fasadi...

Užas jedan... Još jedna Papagajka u centru Sarajeva
Izvini, gdje ti vidis pink fasadu? :?
Cuj Papagajka :-)
bach

#1952 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

charrrmed wrote:

Ljudi moji šta je ono? Ko je ono mogao odobriti. Ne mogu vjerovatni da je neki školovani inžinjer mogao onakvu skalameriju projektirati. Stanovi unutra su možda kvalitetniji ali na zgradi nema baš što bi se moglo nazvati luksuznim. Jeftina kičasta blijeda pink fasada koja će nakon dvije kiše da posivi , seljačka drvnena crvena stolarija, selječke jeftine ogradice na fasadi...

Stani ispred zgrade pa vidi sama.

Slika gore ide uživo. Pogledaj istu sliku ujutro
charrrmed

#1953 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by charrrmed »

bach wrote:
charrrmed wrote:

Stani ispred zgrade pa vidi sama.

Slika gore ide uživo. Pogledaj istu sliku ujutro
:lol: Zar stvarno ide uzivo? Hvala sto si me prosvijetlio :roll:
Prolazim pored zgrade svaki dan i za mene ono nije ni P od "pink", kako ti kazes, ali valjda vidimo drugacije :roll:
Logovan

#1954 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Logovan »

johntra wrote:Pa fasada je gotova ili misliš da će još jednom postavljati skelu? :D
Nisi me najbolje shvatio a ja nisam najbolje napisao. :D

Jesu li gotovi svi radovi oko Dvora ili ima još nešto da se završi od sitnih poslova?
JThomas

#1955 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

StupskaBitanga wrote:Prozori su dođe mi da vrisnem
al' izdaje me glas :D
archi_a

#1956 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by archi_a »

Image

Da bar uklone bilbord na kojem je prvobitno zamisljeni projekat. Heh
Ovo stvarno ne izgleda onako napucano kako je predstavljeno u projektu. No, ko zna, uz odredjenu iluminaciju....... :-)
kockica_kockica

#1957 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

Ova zgrada je idealno mjesto stanovanja... :D Sve razmisljam prodati onaj stan u Tibri i ovdje se preseliti 8)
OldMayor

#1958 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by OldMayor »

Rendere su mijenjali, ovo su dva posljednja
Image

Image

Meni se svidja sto su u odnosu na prvobitni redner prizemlje bojom 'odvojili' od ostatka stambenog dijela. I to je jedino meni ok.

A sad kad vidim uzivo, stolarija je uzas, pa kakva je ono boja, ni naradzasta, ni smedja, ni crvena. Fuj. Ogradice :lol: katastrofa ziva.

Samo da su stolariju uzeli kao na ovom prvom renderu, tamniju neku verziju kao boja prizemlja, sto puta bi ljepse izgledalo. Ovako ja fakat ovdje ne vidim nikakav luksuz. Fasadu definitvno vise nece dirati, pa tek su skinuli skele.

Jedino sto ih moze izvuci jeste da ustakle ove lodje, kao na renderu. Samo da to urade, jer ako ne urade, onda ce tu doci bosnjo sa osjecajem za lijepo, pa ce svako svoj balkon ustaklit na svoj nacin. :run:
Naslovnica

#1959 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Čudi me da nisu naštiklali još kojih 10-15 spratova, k'o neki...
8-) :lol:
navedeni

#1960 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by navedeni »

Bas me zanima ko ce kupiti stan u ovom DVORu po onim cijenama...
bach

#1961 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

.
Last edited by bach on 29/01/2014 22:19, edited 1 time in total.
bach

#1962 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

Ovdje

http://myplace.ba/ba-projekt/broj_proje ... -apartmani

Stoji da neki kvadrati u ovoj skalemeriji koštaju i 12.321,73 KM/m²

Pa nije Monte Karlo.

Inače zanimljivi su mi ovi renderi i PR materijali za zgradu. Objekat uvijek pokazuju lafo noću sa upaljeljenim svim svjetlima.

http://myplace.ba/images/pr_photos/deta ... tos_42.jpg

Da li stvarno neko misli da će se sijalice u toj zgradi biti upaljene 24 sata na dan?

Neko je gore spoemnuo zastakljivanje lođa. Ne vjerujem da će to više raditi. A što se tiče balkona na njemu će se uskoro sušti gaće i ostavljati krompor. Ko misči da trolla, neka uđe u Importane cenar i podigne glavu. Na stanovima iznad radnji, tamo gdje je stambeni diio razvučeni su štrikovi na kojim Bošnjaci , koju su ima 200.000 za stana ali nisu imali 500 KM za sušilicu suše gaće i potkošulje,. I uput na balkonima čuvaju krompir i stvari koje im ne trebaju u stanovima, kutije, gajbe, itd

Ne vjerujem da će biti drugačije u zgradi Dvor.

BTW kako neko bilo kakvu nekretninu

"od 54,80 m² do 126,06 m²"

može nazivati luksuznom?
Last edited by bach on 29/01/2014 22:19, edited 1 time in total.
navedeni

#1963 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by navedeni »

Hahahahaha 6000 eura hahahah :lol: :lol:
bach

#1964 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

navedeni wrote:Hahahahaha 6000 eura hahahah :lol: :lol:
6300

Da te ispravim :)

Fakat nisu normalni.

Code: Select all

"Cijena (km/m²) 
od 78,23 KM/m² do 12.321,73 KM/m² 

Cijena (€/m²) 
od 40,00 €/m² do 6.300,00 €/m² "
Ambrozija

#1965 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Ambrozija »

bach wrote:Ovdje

Pa nije Monte Karlo.

Inače zanimljivi su mi ovi renderi i PR materijali za zgradu. Objekat uvijek pokazuju lafo noću sa upaljeljenim svim svjetlima.

Da li stvarno neko misli da će se sijalice u toj zgradi biti upaljene 24 sata na dan?

Neko je gore spoemnuo zastakljivanje lođa. Ne vjerujem da će to više raditi. A što se tiče balkona na njemu će se uskoro sušti gaće i ostavljati krompor. Ko misči da trolla, neka uđe u Importane cenar i podigne glavu. Na stanovima iznad radnji, tamo gdje je stambeni diio razvučeni su štrikovi na kojim Bošnjaci , koju su ima 200.000 za stana ali nisu imali 500 KM za sušilicu suše gaće i potkošulje,. I uput na balkonima čuvaju krompir i stvari koje im ne trebaju u stanovima, kutije, gajbe, itd

može nazivati luksuznom?
Jest to sve, ali mi ne bi bili mi kad ne bi sve zivo popljuvali :D
bach

#1966 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

Ambrozija wrote:

Pa nije Monte Karlo.

može nazivati luksuznom?
Jest to sve, ali mi ne bi bili mi kad ne bi sve zivo popljuvali :D
Šta sada zbog tvog duševnog mira moram reći da je ova zgrada "cool". Neću to reći pa makar u idućem životu bio Zlatko Petrović.

Ne uklapa se. Da je pravljena na Ilidži ili u Novom Gradu možda bi se na nekim lokacijam i uklopila, ovako je čista fula. I njena izvedba, fasada i stolarija djeluju jako jeftino. Budi pošten i priznaj da je tako.
utrend

#1967 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by utrend »

Ne da mi se listati po temi i citati sve postove pa izvinite unaprijed ako je vec bilo price o tome. :) Nego, zna li iko kakve su cijene stanova u ovoj zgradi? http://stanoviizvor.com/stanovi-2/ Izgleda mi zanimljivo...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1968 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

meni je super :D ne znam šta je sa mnom
možda sam minimalista
OldMayor

#1969 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by OldMayor »

Pa nije Monte Karlo.

može nazivati luksuznom?
Napisano stoji.

Medjutim sta je grad ponudio kao alternativu ljudima. Ne mozes reci ljudima, nemoj susiti ves vani, na prometnoj ulici. Ako mu nisi obezbjedio veseraj u zgradi, prostor za susenje vesa itd.

Isto tako i za parking, napravi zgradu 15 spratova i 20 parking mjesta i naplacuje kazne. Pa kakva je to logika jbt.

Pa onda skalamerije na balkonu, bicikla i ostali materijal. Ljudi vise nemaju ostava i podruma. To vise niko ne pravi. Pa moras negdje ostaviti stvari.

Znaci nije tu samo do stanara.

Obezbjedi veseraj, obezbjedi parking/garaze, podrume, pa onda kaznjavaj.

Da se razumije, ne branim ni nase ljude. Postoji odredjena nesorta, koja bi opet poletila da stavi gace na balkon, ali mu onda mozes doci na vrata i reci gospodine sada vam pisem kaznu zbog ovoga, platite kaznu i ubuduce ves ostavljajte u veseraju koji vam je obezbjedjen u zgradi.

Inace ova cijena 12.000...ahhahahah...buaahah.
Truba

#1970 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

koga zanima ima u importaneu 130 kvadara :D cijena prava sitnica
da imam love kupio bih u importaneu bolja je lokacija udaljenije od tramvaja a tu vils :D
parking extra
Boxon_123

#1971 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Boxon_123 »

utrend wrote:Ne da mi se listati po temi i citati sve postove pa izvinite unaprijed ako je vec bilo price o tome. :) Nego, zna li iko kakve su cijene stanova u ovoj zgradi? http://stanoviizvor.com/stanovi-2/ Izgleda mi zanimljivo...
I mene zanima. Izgleda mi lijepo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Haris.ba

#1972 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Općinsko vijeće Ilidža je na 13. redovnoj sjednici održanoj u Multifunkcionalnoj sali 30. januara 2014. donijelo Odluku o pristupanju izrade izmjena i dopuna Regulacionog plana "Stup Nukleus". Sredstva za izradu RP obezbijedit će Općina Ilidža u iznosu 166.480,00 KM iz budežta za 2014. i 2015. godinu. Nosilac izrade plana je načelnik Općine, a izrade Zavod za planiranje Kantona Sarajevo. Općinsko vijeće zahtjeva da se obuhvat RP „Stup Nukleus“ proširi u dijelu MZ Stupsko brdo (prostor iza hotela Radon Plaza i razrušenog Doma penzionera). Općinsko vijeće je Programom uključivanja javnosti u ovaj proces, preciziralo prvi kontakt, odnosno prvu tribinu u februaru 2014. godine.

http://www.opcinailidza.ba/novosti.php? ... rticle=200
----------

Da ne bude da niste znali.....
OldMayor

#1973 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by OldMayor »

Opa...Tibra likes this.

:D
BadCopy

#1974 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by BadCopy »

Tibra se bori za Dom penzionera jos od dana kad su u Buca Potoku poceli graditi zgrade
Truba

#1975 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

zar se vec nisu izborili
Post Reply