Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post Reply
sokkia

#1951 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

Ko koga mrzi vidjelo se kada je Alija izdao naređenja da ga se smakne. Ako je bio "patrijota" a ne petokolonaš Srbijanac zašto je to onda tako bilo??
?

i ti vjeruješ u ovo ???
Elims

#1952 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Elims »

anthraxQ wrote:

vi ste komicni...

trazite prava, ne zelite nikakve obaveze.

iscitaj sta znati pojam konstitutivni narod i kakav je odnos toga naroda prema drzavi.
Tko mi?

Ne tražim ja prava,moja prava su već tu,zagarantovana ustavom i zakonima ove države.

Koje to obaveze Bošnjaci(ne želim se pozivati na druge ljude i njih uvlačiti u raspravu,ali pošto ti jedino razumiješ gereraliziranje,onda ću ti se tako i obraćati) čine da ovoj državi bude bolje?Rekao bi čovjek Bošnjaci ekonomski,kulturno i obrazovno miljama ispred Srba i Hrvata,pa eto ovi koče državu.

Iščitaj ti opet šta znači konstitutivan narod pa se javi,pripadnik istog može i prezirati zemlju u kojoj živi,a da mu to ne umanjuje nikakva prava koja ima.

Tebi je samo važno Bosna ovo,Bosna ono,Bošnjaci su jedini patrioti i jedini za BiH,tuga i jad,kad jesu što je država u svakom segmentu u potpunom rasulu.?Rekao bi čovjek da će takvi patrioti za 22 godine razviti zemlju i gospodarski i politički i kulturno,kad mi ono ko' da je 95',ako ne i gore.

Opet kažem,generaliziranje u svrhu rasprave,jer sugovornik se meni obraća kao "vi",u smislu moje etničke pripadnosti,pa kako bi isti mogao razumjeti,moram i ja njemu isto.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1953 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Elims wrote:
anthraxQ wrote:

vi ste komicni...

trazite prava, ne zelite nikakve obaveze.

iscitaj sta znati pojam konstitutivni narod i kakav je odnos toga naroda prema drzavi.
Tko mi?

Ne tražim ja prava,moja prava su već tu,zagarantovana ustavom i zakonima ove države.

Koje to obaveze Bošnjaci(ne želim se pozivati na druge ljude i njih uvlačiti u raspravu,ali pošto ti jedino razumiješ gereraliziranje,onda ću ti se tako i obraćati) čine da ovoj državi bude bolje?Rekao bi čovjek Bošnjaci ekonomski,kulturno i obrazovno miljama ispred Srba i Hrvata,pa eto ovi koče državu.

Iščitaj ti opet šta znači konstitutivan narod pa se javi,pripadnik istog može i prezirati zemlju u kojoj živi,a da mu to ne umanjuje nikakva prava koja ima.

Tebi je samo važno Bosna ovo,Bosna ono,Bošnjaci su jedini patrioti i jedini za BiH,tuga i jad,kad jesu što je država u svakom segmentu u potpunom rasulu.?Rekao bi čovjek da će takvi patrioti za 22 godine razviti zemlju i gospodarski i politički i kulturno,kad mi ono ko' da je 95',ako ne i gore.

Opet kažem,generaliziranje u svrhu rasprave,jer sugovornik se meni obraća kao "vi",u smislu moje etničke pripadnosti,pa kako bi isti mogao razumijeti,moram i ja njemu isto.

ja tebi pricam kako se hrvati i srbi u bosni licemjerno ponasaju.
takodjer, pricam ti o stanju na terenu, de fakto.
zakon realno slabo ko !ebe u bosni...

a da tebe pitam, jel to uredu tako? mislim ovo oko preziranja drzave u kojoj si po zakonu fakticki autohton i sastavni dio bica te drzave?

realno, bosnjaci ne moraju nista uciniti za druga dva naroda, mislim ne vidim tu poentu uopce. trebate biti sretni sto vas nisu zatjerali u mp3.

otkrivam ti realnost, koju ti vec znas, ne zanimaju me zakoni i ostala sl sranja, nego ono kako je realno, kako drzava zivi i sta se desava.

uopce iskreno komedija je ta konstitutivnost srbima i hrvatima, ali shvatam da nije moglo drugacije. fino je hrvatska naplatila srbima konstitutivnost...

bosnjaci nisu imali snage da se obracunaju sa seperatistima do kraja, pa je ostala ova situacija, a u svakom normalnom svijetu sa separatistima se obracunava do kraja.

ali zivot je takav i idemo dalje. znam samo da zbog toga ciji je svaki metar zemlje u bosni necemo nigdje nikad stici, i djeca nasa ce nas sve proklinjati, ako i ne budu gora od nas, a vjerujem da ce biti...
sokkia

#1954 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

tacnoa, a zašto?
pa zato što sto pametni ne mogu napraviti šta jedna budala može razjebati :(
i zato što dvije strane žele da je razjebu, a ovi koji se "bore" za nju više se bore sa svoju guzicu i familiju nego za tu jadnu i ispacenu državu.
ali bilo šta bilo Bosne ima i Bosne ce biti.
Elims

#1955 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Elims »

anthraxQ wrote:
ja tebi pricam kako se hrvati i srbi u bosni licemjerno ponasaju.
takodjer, pricam ti o stanju na terenu, de fakto.
zakon realno slabo ko !ebe u bosni...

a da tebe pitam, jel to uredu tako? mislim ovo oko preziranja drzave u kojoj si po zakonu fakticki autohton i sastavni dio bica te drzave?

realno, bosnjaci ne moraju nista uciniti za druga dva naroda, mislim ne vidim tu poentu uopce. trebate biti sretni sto vas nisu zatjerali u mp3.

otkrivam ti realnost, koju ti vec znas, ne zanimaju me zakoni i ostala sl sranja, nego ono kako je realno, kako drzava zivi i sta se desava.

uopce iskreno komedija je ta konstitutivnost srbima i hrvatima, ali shvatam da nije moglo drugacije. fino je hrvatska naplatila srbima konstitutivnost...

bosnjaci nisu imali snage da se obracunaju sa seperatistima do kraja, pa je ostala ova situacija, a u svakom normalnom svijetu sa separatistima se obracunava do kraja.

ali zivot je takav i idemo dalje. znam samo da zbog toga ciji je svaki metar zemlje u bosni necemo nigdje nikad stici, i djeca nasa ce nas sve proklinjati, ako i ne budu gora od nas, a vjerujem da ce biti...

Ne znam šta da kažem,prvi i zadnji dio posta zdrava i kvalitetna razmišljanja,a onda te prebacuje,pa se pretvaraš u svojevrsnog radikala sa svojim stavovima.

Nitko ne traži da Bošnjaci urade išta za druga dva naroda,gdje si iščitao iz mojih postova da ja kažem da trebaju.Točnije ima bošnjačko vodstvo(ako ćemo gledati sve striktno jednonacionalno) i previše svojih problema,jer ništa nisu uradili za "svoj" narod.Niti Bošnjaci imaju ikakve kapacitete da ikome pomognu.

Prvo pitanje,nije u redu naravno.No ne možeš generalizirati,prvi ja ne gledam ka Hrvatskoj ni sekunde(naravno postoje simpatije jer smo etnički isti narod),ali niti me briga za Hrvatsku puno,niti ja imam tu drugu opciju Hrvatske.Mene Hrvatska niti plaća niti je meni kuća u Hrvatskoj,a vala nemam ni kakvih vikendica po moru.Tako da je meni važno da Bosna ide naprijed,ali prije svega ekonomski,pa onda će sve drugo doći.

Ovo o zatjeravanju ide tebi na dušu,sramotno razmišljanje,nije ova jednačina točna(Bosna = Bošnjaci) i kada to shvatiš biće ti puno bolje(bar ne bez još kojeg faktora).

Bosne nema bez Srba i Hrvata,a isto tako je nema bez Bošnjaka.Pozz
Elims

#1956 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Elims »

sokkia wrote: tacnoa, a zašto?
pa zato što sto pametni ne mogu napraviti šta jedna budala može razjebati :(
i zato što dvije strane žele da je razjebu, a ovi koji se "bore" za nju više se bore sa svoju guzicu i familiju nego za tu jadnu i ispacenu državu.
ali bilo šta bilo Bosne ima i Bosne ce biti.
Daj molim te to su priče za malu djecu,tko sad tebi ili bilo kome drugom Bošnjaku(a na kraju dana i Hrvatu i Srbinu) brani da otvoriš neki biznis,zaposliš ljude,plaćaš poreze i tako pomogneš državi.Dobro,Bošnjaci su jedini za napredak,ali ih koče druga dva naroda.Ali idimo malo niže jesu li:pokrajine,općine ili gradovi koji su većinsko Bošnjački,gdje ih se ne može kočiti,barem ne u potpunosti,išta razvijeniji od onih gdje su većina Hrvati ili Srbi.Odgovor je jasan,naravno da nisu,pa izgleda da nitko nije za napredak.Hrvati i Srbi nezadovoljni žele veću autonomiju,Bošnjacima važno da je Bosna cijela i da se ne mjenja,pa kakva god da je i tako se samo vrtimo krug.

Bosne će biti naravno.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1957 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Elims wrote:
Ne znam šta da kažem,prvi i zadnji dio posta zdrava i kvalitetna razmišljanja,a onda te prebacuje,pa se pretvaraš u svojevrsnog radikala sa svojim stavovima.

Nitko ne traži da Bošnjaci urade išta za druga dva naroda,gdje si iščitao iz mojih postova da ja kažem da trebaju.Točnije ima bošnjačko vodstvo(ako ćemo gledati sve striktno jednonacionalno) i previše svojih problema,jer ništa nisu uradili za "svoj" narod.Niti Bošnjaci imaju ikakve kapacitete da ikome pomognu.

Prvo pitanje,nije u redu naravno.No ne možeš generalizirati,prvi ja ne gledam ka Hrvatskoj ni sekunde(naravno postoje simpatije jer smo etnički isti narod),ali niti me briga za Hrvatsku puno,niti ja imam tu drugu opciju Hrvatske.Mene Hrvatska niti plaća niti je meni kuća u Hrvatskoj,a vala nemam ni kakvih vikendica po moru.Tako da je meni važno da Bosna ide naprijed,ali prije svega ekonomski,pa onda će sve drugo doći.

Ovo o zatjeravanju ide tebi na dušu,sramotno razmišljanje,nije ova jednačina točna(Bosna = Bošnjaci) i kada to shvatiš biće ti puno bolje(bar ne bez još kojeg faktora).

Bosne nema bez Srba i Hrvata,a isto tako je nema bez Bošnjaka.Pozz
Nisam ja radikal nikakav. Samo realno ti pisem.

Istina da bi volio da se sa separatistima, svim to odradilo do korijena da se moglo i da su se te ideje o nekih republikama i zajednicama sasjekle. Ali to nije bilo moguce.
Kad vec nije, onda nema sta drugo nego prihvatiti kako jest.

Ja bi volio da Bosna=Bosnjaci nije tacna, ali HRHB i RS su to odradili, vjeruj paradoks je da je Armija zadnja to zeljela.

Ne moramo mi reci bosnjaci, ali recimo patriote, ali 90% ih je iz reda bosnjaka.

izbjegavanjem realnosti nigdje necemo stici...jbt Dodiku su vaznije nadleznosti koje su prenesene ili nisu prenesene od sustine zakona i regulativa.

Sve dok je hrvatima u bosni Jana domaci proizvod ili srbima Knjaz Milos, nema nama pomaka.

Svi zivimo na istom prostoru, budimo malo barem politicki Bosanci.
ZAGORS

#1958 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by ZAGORS »

Čiji je bio Sjeverni logor i Bijelo polje ? Je li neka brigada iz Hrvatske branila Sjeverni logor ?
stakasa

#1959 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by stakasa »

ZAGORS wrote:Čiji je bio Sjeverni logor i Bijelo polje ? Je li neka brigada iz Hrvatske branila Sjeverni logor ?
Sta te interesuje za Sjeverni logor i Bjelo polje? Hrvatski nisu bili ni pod razno
ZAGORS

#1960 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by ZAGORS »

Interesuje me akcija ARBIH i čiji je to teritorij ostao do kraja sukoba. Neki su mi rekli da je tu bila neka hrvatska brigada
Elims

#1961 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Elims »

^^Znam da ja Armija BiH zauzela ta dva područija sredinom 1993.Mislim da je tako ostalo do kraja rata.
muflon1977

#1962 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Pa ko ste vi da mi dajete ono sto je moje?
Ti si sokia stvarno jedan obicni glupan.Koji kurac vise sviras,ko je Bosnu rasturio?
Otidji u Laktase i pusti ilahije da slusas ako moze subotom uvece :lol: :lol: :lol:
e onda sam sebi priznaj kakva je to drzava.
Tri drzave deset himni....tandrcu i neke arapske jos nam fali i senegalska.O cemu diskutirate vise?
kako je to stanje u drzavi da za 20 god.stojimo na jednom mjestu i tapkamo.
Nekima odgovara,neki idu naprijed grade sire....jedni krive treci kukaju,iskreno receno neka vise stvore 404 entiteta
ali da se vidi pomaka u zivotu.No nekome odgovara vitlati zastavom i ovjek se kititi onim jadnim ljudima pobijenim
No vise nemoze ovako,nije ni svijet bedast dali kredita ono nista sem vjerski objekata nema
Ja dajem glas za Babu on zna kako sa narodom neka krade barem zna :D
Obustava svih postova koji nemaju veze sa temom!!!
Molim admina da uvazi!
sokkia

#1963 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

,,mufloncicu:
ti nisi ni za dvorsku ludu sa svojom pamecu mada takvog ovdje izigravaš.
Tutnjavac

#1964 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Jebiga, Muflon, kad god smo se vraćali na temu pušio si i vraćao ponovo na neku dosadnu politiku. :D
anthraxQ

#1965 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by anthraxQ »

Od klubova s hrvatskog govornog područja najveće uspjehe u ovom kupu su postigli NK Iskra Bugojno, koja ga je osvojila 1985., zatim Velež iz Mostara kada je 1976. godine izgubio finale od austrijskog predstavnika i HNK Rijeka koja je osvojila 3. mjesto to jest pobjedila u malom finalu 1986. godine čehoslovačkog predstavnika.
jedan primjer onoga o cemu pisem.

hrvatska wikipedija, pojam Srednjoevropski kup.
rajvosa^

#1966 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by rajvosa^ »

ZAGORS wrote:Upravi si odmakli smo se od teme. Da se vratimo na Srednju Bosnu. Izdvojio bih bitku za Bugojno. Vođene su teške bitke ali ARBIH je osvojila planirano područje i porazila HVO.

Tvoje priče u čitavoj ovo temi svode se na youtube, čula-kazala, muslimanske brigade, obaranje eskadrile JNA aviacije itd...de malo o informacijama iz prve ruke, na kojem si ratištu bio, šta očima vidio, rukama opipao...hoće biti šta od toga?

PS: Cuj PM79 branio iz dnevnog boravka :lol:. Moraš ga braniti iz dnevnog boravaka, kad su četalji u spavaćoj sobi, koju su zaposjeli dok se govorilo ˝rata biti neće˝.
stakasa

#1967 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by stakasa »

ZAGORS wrote:Interesuje me akcija ARBIH i čiji je to teritorij ostao do kraja sukoba. Neki su mi rekli da je tu bila neka hrvatska brigada
Zauzla Armija i danas je armijsko. Hrvati bili u Vojnu i imali mali dzep kod samostana u Bjelom polju. I sad su tu. U Sjeverni predu s vremena na vrjeme, trce, vrate se kuci :D
muflon1977

#1969 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by muflon1977 »

Tutnjavac wrote:Jebiga, Muflon, kad god smo se vraćali na temu pušio si i vraćao ponovo na neku dosadnu politiku. :D
Ma sto bi ja popusio?Od koga od vas dvojice ?...mozda i nisam retorik niti neki kojeg su nafilovali o nepobjedivosti neke tamo vojske.Ali ono sto jeste istina a tice se ove teme jeste da nije mogla ta vasa Armija uzeti SB.Po samoj racunici Delica(onaj sto rece da ce na bozic 93 piti kavu u hotelu) leglo vas je par iljada.Niti kave niti zlatni kasika...eli hebiga bilo pa proslo
i Japan danas uziva sa USA. :wink: sada pozdrav postim i nesmim da se svadjam vise ali evo malo da vas obeselim :bih: :bih: :bih:
cindrlimindrli

#1970 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by cindrlimindrli »

muflon1977 wrote:
Tutnjavac wrote:Jebiga, Muflon, kad god smo se vraćali na temu pušio si i vraćao ponovo na neku dosadnu politiku. :D
Ma sto bi ja popusio?Od koga od vas dvojice ?...mozda i nisam retorik niti neki kojeg su nafilovali o nepobjedivosti neke tamo vojske.Ali ono sto jeste istina a tice se ove teme jeste da nije mogla ta vasa Armija uzeti SB.Po samoj racunici Delica(onaj sto rece da ce na bozic 93 piti kavu u hotelu) leglo vas je par iljada.Niti kave niti zlatni kasika...eli hebiga bilo pa proslo
i Japan danas uziva sa USA. :wink: sada pozdrav postim i nesmim da se svadjam vise ali evo malo da vas obeselim :bih: :bih: :bih:

Pa kad je tako nesposobna ta Armija BiH, sto ti pobjeze cetnicima, sto nas nisi sacekao i potukao se k'o covjek, a ne
nakon dva rafala si k'o zadnja pizda-bjez'te noge usra vas guzica?
sokkia

#1971 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sokkia »

muflon1977 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
koliko razreda si škole završio majke ti ? :lol:
cccc
ili se izgubiš kad se spomene Sefer Halilovic :lol:
Djuro11

#1972 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Djuro11 »

Armija Bih je uzela

Zalik, Sjeverni Logor.Posebno uzimanje Zalika je prica za sebe.Cijelih 3 sata su se bojovnici velikog H-Vo borili dole.Da ne pricam da je Armija par puta dolazila do Partizanskog groblja, haman do kraja grada, a vise puta su uzimali Rondo i vracali ga pod cudnim okolnostima

Hvo nije drzao danasnji samostan casnih sestara kako se prica, nego je to Safa Orucevic poslije 1996 u talu s He Mostar prepustio Hrvatima.Oni su drzali stotinjak kuca, ali bili su podalje od danasnje katolicke crkve, kako neki zele da prikazu.Isto tako je i Kupres glupo prepusten, ali to je druga prica

Sto se tice neke Hrvatske centralne Bosne, o cemu vi pricate?

Ispusili Bugojno i Travnik, dva najveca grada centralne Bosne.Surovali s cetnicima s Ilidze, posebno bojovnici iz Kiseljaka.Ostali sprceni na stotinjak km2 Viteske enklave i to cijele.I to vam je neka ''Hrvatska '' centralna Bosna''

Ova tema je suvisna, sta se ima raspravljati ovdje.
bach

#1973 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by bach »

Strašno

sahovko

#1974 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by sahovko »

Djuro11 wrote:Armija Bih je uzela

Zalik, Sjeverni Logor.Posebno uzimanje Zalika je prica za sebe.Cijelih 3 sata su se bojovnici velikog H-Vo borili dole.Da ne pricam da je Armija par puta dolazila do Partizanskog groblja, haman do kraja grada, a vise puta su uzimali Rondo i vracali ga pod cudnim okolnostima

Hvo nije drzao danasnji samostan casnih sestara kako se prica, nego je to Safa Orucevic poslije 1996 u talu s He Mostar prepustio Hrvatima.Oni su drzali stotinjak kuca, ali bili su podalje od danasnje katolicke crkve, kako neki zele da prikazu.Isto tako je i Kupres glupo prepusten, ali to je druga prica

Sto se tice neke Hrvatske centralne Bosne, o cemu vi pricate?

Ispusili Bugojno i Travnik, dva najveca grada centralne Bosne.Surovali s cetnicima s Ilidze, posebno bojovnici iz Kiseljaka.Ostali sprceni na stotinjak km2 Viteske enklave i to cijele.I to vam je neka ''Hrvatska '' centralna Bosna''

Ova tema je suvisna, sta se ima raspravljati ovdje.
Hm, ovo mi je čudno.
A odakle HVO u Sjevernom logoru? Kažete borili se nekoliko sati, tko je napadao, a tko se branio?
Tutnjavac

#1975 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)

Post by Tutnjavac »

Tužilaštvo BiH a i Kantonalno tužilaštvo u Zenici za par mjeseci će vjerovatno podići značajnije optužnice za ratne zločine u Žepču, prije svega za logor...

Panika

http://zepce.ba/index.php/zepce/item/28 ... adi%C4%87a

Znači, radi se o tome da se godinama maše jednim bijednim falsifikatom...
Post Reply