Mi smo optereceni sprachfehlerom, jedan od najpopularnijih i najplacenijih voditelja u Engleskoj Jonathan Ross ne moze r izgovoriti.Nero Histrion wrote:Ja stvarno ne znam o kakvoj se Adelini radi?! Gotovo sam siguran da tamo nema novinarke po imenu "Adelina". Dejvojka koju sam gledao tokom sedmice zove se Erna i daleko je bolja od mnogih ( iskljucivo mislim na mladu generaciju voditelja) koji citaju vijesti po drugim televizijama.KatarinaKosaca wrote:U svakom slučaju kako tema nisu propali, nego uspjeli novinari, dobra je vijest da će se cd emitirati u nedjeljom. U petak je bio super, u subotu je bio loš... Ova Adelina, mislim da se zove, što vodi dnevnik radnim danima ne može se gledati.. loše, loše, loše..
Proslo je vrijeme glasova koji su krasili Mirjanu Jancic, Mebruru Topolovac, Sanju Damic, Jasminku Sipku, Radinku Kapetanovic ... a boja glasa jednog Rinka Golubovica tesko da se vise moze cuti kada je rijec o muskim voditeljima.
Ne bih ovdje da analiziram ostale TV kuce, nije to tema, ali samo da napomenem da sam zapanjen sta se sve moze cuti i sta sve drugi pustaju u program. Kod nekih novinara/voditelja je vrlo jasan tzv. "shprachfehler ", sto je nedopustivo.
Momak koji vodi Dnevnik na Face TV ima odlicnu dikciju i lijepu boju glasa. Zove se Haris Mrkonja.Bas je dobar.
Nisam upratio da ce CD biti i nedjeljom ... ako bude, bit ce mi drago.
Druga je stvar sto se od dobrog voditelja ocekuje, da barem uz pomoc lektora procisti izgovor.