ovi uhapse u dan-dva,a sud ih pusti za heftu. Samo jos fali da se pocnu izvinjavati idiotima jer ih je policija morala hapsitiTercius wrote:Nisam siguran da sam te bas najbolje razumio...O'zone wrote:Policija je slabo kad u ovim slučajevima bila slaba karika većinom je to tužilaštvoTercius wrote:Ja bi pohvalio policiju K.S, na efikasnosti...i Bogam efikasnija je od Norveske policije pa kome se to sad svidjalo ili ne cinjenice govore za sebe...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- cappy_tempo
#1951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Edin H.
#1952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
O'zone wrote:Policija je slabo kad u ovim slučajevima bila slaba karika većinom je to tužilaštvoTercius wrote:Ja bi pohvalio policiju K.S, na efikasnosti...i Bogam efikasnija je od Norveske policije pa kome se to sad svidjalo ili ne cinjenice govore za sebe...
Ne moze tuzilastvo izmisliti optuznicu.
Ukoliko Policija napravi greske u postupku ili ne prikupi dovoljno dokaza Tuzilastvo mora odbaciti slucaj.
Pratite npr. slucaj ubistva Meredith Kercher, koje je je pocinila ili ne Amanda Knox u Italiji.
- O'zone
- Globalni moderator
#1953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Evo@cappy ti je objasnio.cappy_tempo wrote:ovi uhapse u dan-dva,a sud ih pusti za heftu. Samo jos fali da se pocnu izvinjavati idiotima jer ih je policija morala hapsitiTercius wrote: Nisam siguran da sam te bas najbolje razumio...
@Edin H. ne može tužilaštvo izmisliti otužnicu niti iko zahtjeva da to urade ali i kad pokrenu optužnicu često se zna desiti da je nepotpuna, da su pogubili svjedoke, da su izjave u tužilaštvu davane pod prisliom (barem tako svejdoci tvrde) ili ako si pratio optužnicu Bičakćić- Čović gubljenjem veoma bitnih dokumenata u procesu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
@Edin pa da, ali zato kod ovakvih težih KD tužilac je tu i rukovodi istragom. mislim da ćeš izguglati da je i sam tužilac bio na uviđaju.
-
klixober
#1955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Bilo bi zanimljivo ispitati joj političke konekcije. Just sayin'.
-
simpozijum delirijum
#1956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
serijske ubojice , psihopate su mada mentalni bolesnici vecinom su vrlo inteligentni , ovaj mladi par i ta luda zena i njen nevjencani suprug nisu lagan slucaj , tip je jos na slobodi i nadam se da ce policija koja ipak ima profesionalnih ljudi ga uhapsiti na vrijeme ( nadam se da ce propjevati gdje se on nalazi , garant su u kontaktu preko Face ili email )
ipak pohvale za policiju , nimalo lagan slucaj
ovo je bas kao Americki film
evo i u USA na Long Ajlendu nalaze tijela prostitutki tacnije dijelove tijela , jos nisu identificirali ubojicu
to su najtezi slucajevi za policiju , usamljeni i lukavi manijak , koji seta okolo i trazi zrtve bez ociglednoga motiva
jedini zenski zatvor je ja mislim u Tuzli ?
mada ce je mozda smjestiti u ludaru , jer zenska je odvaljena opasno , tacnije vrlo opasna , ubiti tako hladnokrvno i to nozem
uh !
ovo je bas kao Americki film
evo i u USA na Long Ajlendu nalaze tijela prostitutki tacnije dijelove tijela , jos nisu identificirali ubojicu
to su najtezi slucajevi za policiju , usamljeni i lukavi manijak , koji seta okolo i trazi zrtve bez ociglednoga motiva
mada ce je mozda smjestiti u ludaru , jer zenska je odvaljena opasno , tacnije vrlo opasna , ubiti tako hladnokrvno i to nozem
uh !
- Creasy
#1957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
O'zone wrote:@Creasy krivim i ja građane sebe prvog da se razumijemo ali krivim i Vas policajce.Creasy wrote:
Krivi su gradjani. Kad krenes od policije, preko tuzilastava i sudova do vlada i politicara, na kraju lanca dodjes do gradjana koji sve aminuju svojom nezainteresovanoscu. Evo i o ovom slucaju ce se pricati 5-6 dana do nekog novog i sve ce nastaviti po starom. Ponekad se pitam, sta treba da se dogodi u SA da bi se krenulo sa "cistkom"...
Recimo, u Srbiji je bilo slicno stanje do ubistva Djindjica koje je bilo povod za "Sablju". Za nekih 15-ak dana bezbjedonosna situacija u Srbiji, odnosno Beogradu je visestruko poboljsana. Da li Sarajevo treba da ceka eventualno ubistvo nekog politicara ili bilo koje druge krupne zvjerke?
Recimo ne sjećam se nešto da ste pretjerano stali u odbranu kolega nakon akcije "Zujevina" takođe ne sjećam se da ste nešto stali u svoju odbranu jer Vam svaki mangup može klempom skinut šapku sa glave imate ovlasti koliko ih imam i ja samo što Vi nosite uniformu a ja ne.
Sad Vam je predsjedniku sindikata policije problem što ste dobili košulje koje se gužvaju na pogled i kineske kravate i oko toga se diže frka a onda se na kraju onako usputno spomene da Vam trebaju smanjiti i plate i opet tišina.
Evo ja ću ti reći šta treba da se desi da se krene sa čistikom trebate Vi uzeti stvari u svoje ruke jer Vi najbolje poznajete sve lokalne dilere, sitne i krupne kriminalce ostalu marvu sitnog zuba i da pozovete civile da Vam se pridruže a kad pohvatate kriminalce kao što to uvjek i radite da naprvimo onda čistiku u tužilaštvu leglu lezihljebovića i nesposobnih ljudi i sudu.
Ovim ja ne prebacujem lopticu na policiju samo želim da kažem da ste i Vi građani kao i mi a plus imate i više ovlasti i to Vam je i posao jer iskreno kako je krenulo još malo pa će Vas biti strah reći da ste u policiji jer će te biti na nišanu nekog ne iživljenog balavca a nas? nas je već strah.
A kako ti znas da je kod nas tisina i da mi ne dizemo svoj glas? To sto ti ne znas nista o tome, ne mora da znaci da nije tako, jer mi imamo svoje radne sastanke na kojima diskutujemo o svemu, a novinari i gradjani o tome ne mogu znati. Znaci, nemoj ti misliti da mi samo nijemo gledamo, samo mi ne mozemo puno toga promijeniti koliko vi. Pa mislis da je meni svejedno sto hvatam istog razbojnika 3 puta u mjesec dana, da bi mi na kraju gradjanin rekao da nista ne radimo...
Vjeruj, ja bih najsrecniji bio da se pokrene neka akcija sirih razmjera, da se krene u obracun sa kriminalom u SA, a pretpostavljam i vecina mojih kolega. Ne bi mi bilo tesko da radim svaki dan prekovremeno i da mi ne plate te prekovremene sate, samo da se stanje malo popravi... Ali ja ne donosim nikakve odluke i pitam se u policiji "ko Sabit u mlinu" sto kazu...
- kokuz_sa
#1958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
cital ko od vas novine
"Abdulah Kučukalić, direktor Psihijatrijske klinike, potvrdio nam je da se Korać sam prekjučer u poslijepodnevnim satima javio ljekarima.
- On je kod nas primljen na liječenje, jer to je pacijent koji je već više puta boravio u psihijatrijskim ustanovama. On nije ništa govorio o ubistvu na Dobriji niti se ponašao tako da je moglo biti razlog njegovog dolaska u bolnicu. Ja nisam dobio saznanja da je on izvršio to krivično djelo. To niko ne zna! Tačno je da je on svojevremeno ubio svog oca, majku i sestru. Policija je s njim razgovarala, ali za sada nema indicija da je on ubio tog čovjeka - kazao nam je Kučukalič. "
lik se javio u bolnicu kao da nista nije bilo,a cura detlaljno opisala kako je ona ubila ciku
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/8 ... triji.html
"Abdulah Kučukalić, direktor Psihijatrijske klinike, potvrdio nam je da se Korać sam prekjučer u poslijepodnevnim satima javio ljekarima.
- On je kod nas primljen na liječenje, jer to je pacijent koji je već više puta boravio u psihijatrijskim ustanovama. On nije ništa govorio o ubistvu na Dobriji niti se ponašao tako da je moglo biti razlog njegovog dolaska u bolnicu. Ja nisam dobio saznanja da je on izvršio to krivično djelo. To niko ne zna! Tačno je da je on svojevremeno ubio svog oca, majku i sestru. Policija je s njim razgovarala, ali za sada nema indicija da je on ubio tog čovjeka - kazao nam je Kučukalič. "
lik se javio u bolnicu kao da nista nije bilo,a cura detlaljno opisala kako je ona ubila ciku
- minjonja
#1959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ovo je postavljeno prije dvije stranice.kokuz_sa wrote:cital ko od vas novine
- Creasy
#1960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
simpozijum delirijum wrote:serijske ubojice , psihopate su mada mentalni bolesnici vecinom su vrlo inteligentni , ovaj mladi par i ta luda zena i njen nevjencani suprug nisu lagan slucaj , tip je jos na slobodi i nadam se da ce policija koja ipak ima profesionalnih ljudi ga uhapsiti na vrijeme ( nadam se da ce propjevati gdje se on nalazi , garant su u kontaktu preko Face ili email )
ovo je bas kao Americki film![]()
uh !
Mene brine sto su ljudi ovde vise fokusirani da li ce policija uhvatiti ubicu... Pa naravno da hoce. Ali malo ko spominje da li ce iko odgovarati sto je taj manijak godinama slobodno hodao gradom, a na dusi nosi citavu svoju porodicu... Bas me zanima koliko ce njih ostati bez posla, jer su pustili ubicu da seta okolo. Da pogadjam - niko.
- O'zone
- Globalni moderator
#1961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Zar nije jutros pisalo da se tip sam prijavio na Psihijatrisku kliniku i da je gore na lječenju te da su ga saslušali inspektori MUP-a KSsimpozijum delirijum wrote:serijske ubojice , psihopate su mada mentalni bolesnici vecinom su vrlo inteligentni , ovaj mladi par i ta luda zena i njen nevjencani suprug nisu lagan slucaj , tip je jos na slobodi i nadam se da ce policija koja ipak ima profesionalnih ljudi ga uhapsiti na vrijeme ( nadam se da ce propjevati gdje se on nalazi , garant su u kontaktu preko Face ili email )
uh !
- dzeno123
#1962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Bravo Creasy, po ko zna koji put cu stati u odbranu policije, za smrt ovog fotografa indirektno je kriv ovaj doktor sto ga je "uredno lijecio" kad bi se ovaj "osjecao lose". Sto neko rece iznad, ne pamtim kad policija nije uhvatila ubicu ili bilo koji tezi slucaj rijesila.Creasy wrote:simpozijum delirijum wrote:serijske ubojice , psihopate su mada mentalni bolesnici vecinom su vrlo inteligentni , ovaj mladi par i ta luda zena i njen nevjencani suprug nisu lagan slucaj , tip je jos na slobodi i nadam se da ce policija koja ipak ima profesionalnih ljudi ga uhapsiti na vrijeme ( nadam se da ce propjevati gdje se on nalazi , garant su u kontaktu preko Face ili email )
uh !
Mene brine sto su ljudi ovde vise fokusirani da li ce policija uhvatiti ubicu... Pa naravno da hoce. Ali malo ko spominje da li ce iko odgovarati sto je taj manijak godinama slobodno hodao gradom, a na dusi nosi citavu svoju porodicu... Bas me zanima koliko ce njih ostati bez posla, jer su pustili ubicu da seta okolo. Da pogadjam - niko.
- chuchumbamayumbe
#1963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pretpostavljam da će ovog ubicu, nakon što primi dozu lijekova i počne se osjećati bolje, opet pustiti na ulicu?!
Obzirom da će biti objašnjenje da ne postoje pravni razlozi za njegovo zadržavanje (pretpostavljam)?

Obzirom da će biti objašnjenje da ne postoje pravni razlozi za njegovo zadržavanje (pretpostavljam)?
- O'zone
- Globalni moderator
#1964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa ne znam.Creasy wrote:
A kako ti znas da je kod nas tisina i da mi ne dizemo svoj glas?
Evo zašto Vas kritikujem jer ne znamTo sto ti ne znas nista o tome, ne mora da znaci da nije tako, jer mi imamo svoje radne sastanke na kojima diskutujemo o svemu, a novinari i gradjani o tome ne mogu znati.
Pa moram misliti kad ćutite a želite da građani dignu svoj glas. Evo i mi se sastajemo na forumu i po kaficama i konstantno raspravljamo o sigurnosnoj situaciji i niko ništa ne radi.Znaci, nemoj ti misliti da mi samo nijemo gledamo, samo mi ne mozemo puno toga promijeniti koliko vi. Pa mislis da je meni svejedno sto hvatam istog razbojnika 3 puta u mjesec dana, da bi mi na kraju gradjanin rekao da nista ne radimo...
Zovi radit ću i ja sa Vama džabe.Vjeruj, ja bih najsrecniji bio da se pokrene neka akcija sirih razmjera, da se krene u obracun sa kriminalom u SA, a pretpostavljam i vecina mojih kolega. Ne bi mi bilo tesko da radim svaki dan prekovremeno i da mi ne plate te prekovremene sate, samo da se stanje malo popravi...
Pa to mislim i ja isto za sebe. Problem i jeste što razmišljamo kao jedinke u svemu. kad dođu izbori svi govore šta će moj glas promjeniti, kad treba protestovati svi govore šta će moje prisustvo promjeniti, kad treba nešto mjenjati svi govore a šta ću ja tu uraditi a samo prisustvo tog pojedinca čini više čini masu a masa sve mjenja.Ali ja ne donosim nikakve odluke i pitam se u policiji "ko Sabit u mlinu" sto kazu...
- nemam_ideje
#1965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
S tim da mi dobar haver radi na Psihijatriji mogu prepričati šta sam čuo. Ovaj lik, Korać, je lud ko struja, blago rečeno. To su svi znali. Problem je što odjeljenja na Koševu i Jagomiru nisu stalni boravak za takve slučajeve. Fali odjel koji se zove Forenzika sa većim kapacitetom koji ne postoji u Federaciji
Postojalo je nešto u Zenici ali su ga valjda Ameri/EU zatvorili zbog neuslovnosti
Valjda se gradi ili će se izgraditi takav odjel na Sokocu
Usput, sko se sjećate one budale što je pucala po Tuzli/Lukavcu u autobusu. Isto tako ne znaju šta će s njim. Stalno ga premještaju, Koševo, Jagomir, Zenica
Eto države i govana.
Usput, sko se sjećate one budale što je pucala po Tuzli/Lukavcu u autobusu. Isto tako ne znaju šta će s njim. Stalno ga premještaju, Koševo, Jagomir, Zenica
Eto države i govana.
- chuchumbamayumbe
#1966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Upravo to i nagovjestih par postova iznad ovoga!
A ljekar ili već ko ga je pustio na slobodu?! Dajte javno ime i prezime ko potpisuje otpusno pismo ovakvim slučajevima?!
Pa imaju li ti ljudi djecu!?!?!?
A ljekar ili već ko ga je pustio na slobodu?! Dajte javno ime i prezime ko potpisuje otpusno pismo ovakvim slučajevima?!
Pa imaju li ti ljudi djecu!?!?!?
nemam_ideje wrote:S tim da mi dobar haver radi na Psihijatriji mogu prepričati šta sam čuo. Ovaj lik, Korać, je lud ko struja, blago rečeno. To su svi znali. Problem je što odjeljenja na Koševu i Jagomiru nisu stalni boravak za takve slučajeve. Fali odjel koji se zove Forenzika sa većim kapacitetom koji ne postoji u FederacijiPostojalo je nešto u Zenici ali su ga valjda Ameri/EU zatvorili zbog neuslovnosti
Valjda se gradi ili će se izgraditi takav odjel na Sokocu
![]()
Usput, sko se sjećate one budale što je pucala po Tuzli/Lukavcu u autobusu. Isto tako ne znaju šta će s njim. Stalno ga premještaju, Koševo, Jagomir, Zenica![]()
Eto države i govana.
- nemam_ideje
#1967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Nije u pitanju ljekar, u pitanju je država. Imaš slučaj da postoje odjeli koji nemaju kapacitete da drže takve bolesnike. Da li bi ti radio kao medicinski tehničar, koji nije obučen za takve stvari + nema izlocije između vas, sa njima ? Jagomir i Koševo su psihijatrije za one blaže slučajeve ne za ove ubice.
Masa ih takvih šeta slobodno. To je najgore od svega.
ps ne radim u medicini, ne branim nikoga. Samo sebe stavljam u tu poziciju.
- chuchumbamayumbe
#1968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Taj ljekar je trebao da javno obznani šta i kako se radi, i kakvi monstrumi hodaju okolo.nemam_ideje wrote:Nije u pitanju ljekar, u pitanju je država. Imaš slučaj da postoje odjeli koji nemaju kapacitete da drže takve bolesnike. Da li bi ti radio kao medicinski tehničar, koji nije obučen za takve stvari + nema izlocije između vas, sa njima ? Jagomir i Koševo su psihijatrije za one blaže slučajeve ne za ove ubice.
Ne mora lično ako se boji za sebe, može i anonimno.
Novinari bi jedva dočekali da naprave intervju sa trostrukim ubicom najbliže porodice, koji najnormalnije hoda po gradu i pije kafu u Ferhadiji!
btw, šta je sa ludarom na Sokolcu?!
- snaga_znanja
#1969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Takve slucajeve zatvoris u samnicu i bacis kljuc. Kakva ludnica, kakvi uslovi ili neuslovi. Zaboravis da postoji vrlo jednostavno...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120226071
"Nisu ispunjeni uslovi da policajci koriste oruzje"..
Smijesno..
Smijesno..

-
Frooteky
#1971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
leet wrote:http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120226071
Smijesno..
Šta je smiješno?? Da je pogodio tetu za kasom il da se dobio metak i ubio je bilo bi debili policajci ubili majku dvoje djece nije ba ovo američki film pa da se pištolji tek tako vade i puca
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma ja, pusti ga nek pljacka ! Mogao sam onda i ja komotno poceti pljackat', ionako mi ne mogu nista ?
- nemam_ideje
#1973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Svašta nešto bi trebalo pa se ne događa. Građani bi trebali da biraju odgovorne političare, pa ne biraju. Sudstvo i pravosuđe bi trebalo da imaju malo morala i etike, pa nemaju. Doktori bi trebali da pomažu ljudima i da znaju svoj posao, a ima ih haduma ko u priči. Narod ( ta neka amorfna masa) bi trebala mnogima jebati sve po spisku, pa se niko ni ne počeše.chuchumbamayumbe wrote:Taj ljekar je trebao da javno obznani šta i kako se radi, i kakvi monstrumi hodaju okolo.nemam_ideje wrote:Nije u pitanju ljekar, u pitanju je država. Imaš slučaj da postoje odjeli koji nemaju kapacitete da drže takve bolesnike. Da li bi ti radio kao medicinski tehničar, koji nije obučen za takve stvari + nema izlocije između vas, sa njima ? Jagomir i Koševo su psihijatrije za one blaže slučajeve ne za ove ubice.
Novinari bi jedva dočekali da naprave intervju sa trostrukim ubicom najbliže porodice, koji najnormalnije hoda po gradu i pije kafu u Ferhadiji!
![]()
![]()
![]()
![]()
Slažem se, doktora koji ga je otpustio treba objesiti za muda. Ministra Zdravstva(sadašnjeg, prošlog, ustanoviti ko je zajebo stvar sa Forenzikom) također i onoga ko se nije sjetio da bi se morala Forenzika trebala osposobiti i tako redom.
Al džaba priča, samo nek ne puca, parola koja živi vječno. Šta ćeš, narod je zadovoljan i ovim što ima dok neko ne najebe. Kad najebe onda kuknjava. Žalosno.
-
Frooteky
#1974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa počni niko ti ne brani, al ne možeš tako lupati kad ne znaš kakva je situacija bilaleet wrote:Ma ja, pusti ga nek pljacka ! Mogao sam onda i ja komotno poceti pljackat', ionako mi ne mogu nista ?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sad je neko spominjao slucaj ubojice iz Lipnicechuchumbamayumbe wrote:Taj ljekar je trebao da javno obznani šta i kako se radi, i kakvi monstrumi hodaju okolo.nemam_ideje wrote:Nije u pitanju ljekar, u pitanju je država. Imaš slučaj da postoje odjeli koji nemaju kapacitete da drže takve bolesnike. Da li bi ti radio kao medicinski tehničar, koji nije obučen za takve stvari + nema izlocije između vas, sa njima ? Jagomir i Koševo su psihijatrije za one blaže slučajeve ne za ove ubice.
![]()
![]()
![]()
![]()
jos dok je sudjenje trajalo JAVNO se govorilo o tome kako nemamo instituciju gdje bi takvi ljudi bili smjesteni
nije to sad neka tajna, pa da je ovaj ljekar to trebao reci
ljekarska duznost je da covjeka pregleda i ocjeni je li uracunljiv, treba li lijecenje.. tu ljekar zavrsava, a drzava pocinje