Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.E ja ne mislim da mi moramo slijepo slijediti Ameriku,
Sirija
-
sarajevoxxxx
#1951 Re: Sirija
-
sarajevoxxxx
#1952 Re: Sirija
Da, isto to je pričao i Hafiz Al Assad kada je poklao 30 000 građana Hame.Ali evo, da se igram sa emocijama i spustim na tvoj nivo: Rebelsi-Gebelsi su, prije nego sto su tenkovi i Avioni srusili te zgrade, upotrijebili to stanovnostvo kao zivi zid. Juce su majstori izbrusili radnike elektrane, zato sto su bradatim radikalcima prijetili elokvencijom
Oni su krivi nisam ja što imam tenkove i avione već ljudi sa kalašnjikovom i RPG-om oni su krivi za pokolj.
-
joe_black
#1953 Re: Sirija
Znas u cemu je kvaka...Arapski svijet je najveca pogan na ovom svijetu...Hitler je pogrijesio sto nije umjesto Zidova utamanio Arape...sarajevoxxxx wrote:Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.E ja ne mislim da mi moramo slijepo slijediti Ameriku,
-
occupylove
#1954 Re: Sirija
kada se sagleda van propagande i jednih i drugih ( i trecih , mislim na naivne pokusaje Turske da uspostavi neku novu "Otomansku imperiju ")
situacija u Siriji jeste klasicni imperijalisticki pohod , sa mnogo sirom strategijom osvajanja Euoro-Azijske regije te suzbijanja Kine i Rusije i osvajanja neophodnih resursa , te posto je kapitalisticki sistem , tacnije njegova neoliberalna neregulirana verzija u smrtnosnome ropcu , od skandala koji potresaju svjetske finansijske institucije kao nikada prije
kao ; LIBOR skandal , te po izvjestaju i cak UN , afere pranja novca za narko-kartele i slicno ..(raspad sistema i narodne pobune Grcka, Spanija , Italija se pocinje koprcati , raspad EU nije vise samo 'teorija zavjere" vec cinjenica , kriza u USA ,ali ? sve se gura pod tepih )
sve se to vjesto zataskava mocnom propagandom , i samo jedan veliki rat moze izvuci taj truli sistem bar jedno vrijeme i skrenuti paznju narodnih masa sa ekonomske i socijalne krize
dobra analiza u ovome textu gdje uporedjue situaciju iz 1914 i pocetak I svjetskoga rata i atentat u Sarajevu teroriste Gavrila Principa sa situacijom danas i sukobom velikih, Sirija, Libija te uskoro i Iran su usputne mete koje se moraju unistiti do konacnoga cilja , a taj cilj je i po zvanicnim dokmentima NATO zastrasujuci , ili jednostavno ; osvajanje svih strateskih resursa i porobljavanje cijele planete za 1 % elite i pokusaj da se spasi sistem koji je vec truo ;
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=32150
situacija u Siriji jeste klasicni imperijalisticki pohod , sa mnogo sirom strategijom osvajanja Euoro-Azijske regije te suzbijanja Kine i Rusije i osvajanja neophodnih resursa , te posto je kapitalisticki sistem , tacnije njegova neoliberalna neregulirana verzija u smrtnosnome ropcu , od skandala koji potresaju svjetske finansijske institucije kao nikada prije
kao ; LIBOR skandal , te po izvjestaju i cak UN , afere pranja novca za narko-kartele i slicno ..(raspad sistema i narodne pobune Grcka, Spanija , Italija se pocinje koprcati , raspad EU nije vise samo 'teorija zavjere" vec cinjenica , kriza u USA ,ali ? sve se gura pod tepih )
sve se to vjesto zataskava mocnom propagandom , i samo jedan veliki rat moze izvuci taj truli sistem bar jedno vrijeme i skrenuti paznju narodnih masa sa ekonomske i socijalne krize
dobra analiza u ovome textu gdje uporedjue situaciju iz 1914 i pocetak I svjetskoga rata i atentat u Sarajevu teroriste Gavrila Principa sa situacijom danas i sukobom velikih, Sirija, Libija te uskoro i Iran su usputne mete koje se moraju unistiti do konacnoga cilja , a taj cilj je i po zvanicnim dokmentima NATO zastrasujuci , ili jednostavno ; osvajanje svih strateskih resursa i porobljavanje cijele planete za 1 % elite i pokusaj da se spasi sistem koji je vec truo ;
Last edited by occupylove on 09/08/2012 18:08, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#1955 Re: Sirija
????joe_black wrote:Znas u cemu je kvaka...Arapski svijet je najveca pogan na ovom svijetu...Hitler je pogrijesio sto nije umjesto Zidova utamanio Arape...sarajevoxxxx wrote:Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.E ja ne mislim da mi moramo slijepo slijediti Ameriku,
- AliceInChains
#1956 Re: Sirija
Ma da, niposto nisu zemlje poput Irana, Sirije ili Libije nazadovale, zato sto im je Amerika na pozitivni nacin vec godinama natovarila ekonomske sankcije.sarajevoxxxx wrote:Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.E ja ne mislim da mi moramo slijepo slijediti Ameriku,
A Egipat, koji se pomirio sa Izraelom i bio decenijama poslusan Americi..... Zelim ti iskreno iz dobrih namjera, da se tamo iselis, pa da konacno i ti jedes zlatnim kasikama. Samo se ziPa hepatitisa A,B i C
Sacekaj, o kojoj zemlji mi to pricamo?Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.
-
sarajevoxxxx
#1957 Re: Sirija
Da, preostaje nam još samo da u to ubijedimo majku malog dječaka Hamze koji je prvo mučen i ubijen od strane Assadovog zločinačkog aparata, zbog par grafita na zidovima.situacija u Siriji jeste klasicni imperijalisticki pohod ,
Nju, i još jedno 25 miliona Sirijaca koji stenju pod čizmom porodice Assad već četiri decenije.
- jeza u ledja
#1958 Re: Sirija
joe_black wrote:Znas u cemu je kvaka...Arapski svijet je najveca pogan na ovom svijetu...Hitler je pogrijesio sto nije umjesto Zidova utamanio Arape...
-
sarajevoxxxx
#1959 Re: Sirija
Da, zbog tih Sankcija 60 % Libijaca nije imalo vodovod i kanalizaciju, već koristilo čatrnje i bunareve. Čovjek proizvodi dva miliona barela nafte i sve to bez problema proda, a novcem umjesto vodovoda i osnovnih stvari, kupi Unicreditove dionice.Ma da, niposto nisu zemlje poput Irana, Sirije ili Libije nazadovale, zato sto im je Amerika na pozitivni nacin vec godinama natovarila ekonomske sankcije.AliceInChains wrote:Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.E ja ne mislim da mi moramo slijepo slijediti Ameriku,
-
nekavalaitrebatako
#1960 Re: Sirija
Pusti patetike xxxxx, mojne da ti kačim dječake koje su pobili "sirijski" pobunjenici. Prođi me se dječaka i majki, vidjećemo kako će se tretirati i dječaci i majke koju godinu nakon Assadovog pada.
Ali, to više nije ni važno. Ovo je ionako forumska diskusija, mentalna rekreacija. Ni u džep ni iz džepa. Vrijeme će sve pokazati.
Ali, to više nije ni važno. Ovo je ionako forumska diskusija, mentalna rekreacija. Ni u džep ni iz džepa. Vrijeme će sve pokazati.
- Klavikula
#1961 Re: Sirija
haj mi samo reci na koji nacin si dosao do zakljucka da vecina naroda podrzava teroriste..ja evo kontam izbori su relevantni, tu Assad dobio vecinu glasova i od sita, i od sunita i od krscana i ostalih manjina, onda malo razmisljam, grad od 2,5 miliona stanovnika koji nepodrzavaju krvoloka i ubicu Assada "svojim osloboditeljima" da samo 2000 boraca, a vecina njih su iz Arabije, Katara, Turske, Francuske, Libije, Britanije...jeza u ledja wrote:Mi zrtva slicnog pohoda? Kojeg bolan pohoda? Srbije? Amerike? Koga? Jedina slicnost nas sa Sirijom je sto na jednoj strani imas dobro opremljenu armiju koja ima podrsku manjine, a na drugoj vecinu opremljenu mnogo slabijim naoruzanjem.
mozes li pojasniti malo..
samo djelimicno tacno, jer Sirije npr. proizvodi hranu za sebe, ne uvozi, dok Iran bukvalno protizvodi sve od igle do lokomotive, od metka do aviona..sarajevoxxxx wrote:Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.
-
Smail Aga
#1962 Re: Sirija
Recimo ,da si u pravu. Na jednoj strani su zli imperijalisti ,koji hoce da zavladaju svijetom . To su horde zla .occupylove wrote:kada se sagleda van propagande i jednih i drugih ( i trecih , mislim na naivne pokusaje Turske da uspostavi neku novu "Otomansku imperiju ")
Pitanje je: Ko je na drugoj strani,ko su 'sile nebeske; ?? Barem po tebi,prosvijetli nas,molim te. Ukazi nam izbor !!
- AliceInChains
#1963 Re: Sirija
eeee care, pa sama Bosna i neke druge Evropske drzave u nekim dijelovima nemaju vodovod, kanalizaciju i VC-solju (pa i na nekim mjestima glavnog grada) kako treba, a ti meni o crnoj Libiji.sarajevoxxxx wrote:Da, zbog tih Sankcija 60 % Libijaca nije imalo vodovod i kanalizaciju, već koristilo čatrnje i bunareve. Čovjek proizvodi dva miliona barela nafte i sve to bez problema proda, a novcem umjesto vodovoda i osnovnih stvari, kupi Unicreditove dionice.Ma da, niposto nisu zemlje poput Irana, Sirije ili Libije nazadovale, zato sto im je Amerika na pozitivni nacin vec godinama natovarila ekonomske sankcije.AliceInChains wrote:
Naravno da ću je slijediti u svemu što je pozitivno. Arapski ili muslimanski svijet i jeste nazadan upravo iz tog razloga što od patološke mržnje prema Izraelu i Americi nisu u stanju kašiku proizvesti. Sva im se ideologija i mudrost svela na mržnju prema drugima i glorificiranje vlastitih postupaka.
Pusti bolan argumentaciju na emocionalnom nivou. Pitaj bolje bez presude obezpravljene muslimane u Americkom zatvoru Guantanamu, sta misle o Asadu (vidis, mogu i ja
Last edited by AliceInChains on 09/08/2012 18:21, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#1964 Re: Sirija
Kakva crna patetika. Kod koga je sudstvo ? Ko plaća muhaberate i obavještajne službe ? Ko je trebao kazniti ljude koji su mjesecima snajperisali po hiljadama demonstranata. Oružje je proradilo nakon režimskih smaknuća, mučenja po zatvorima, odvođenjima u gluho doba noći.nekavalaitrebatako wrote:Pusti patetike xxxxx, mojne da ti kačim dječake koje su pobili "sirijski" pobunjenici. Prođi me se dječaka i majki, vidjećemo kako će se tretirati i dječaci i majke koju godinu nakon Assadovog pada.
Uostalom to je decenijama radio, samo Assad se ovaj put prekontao, i dobio je šta je dobio. Sada neka strahuje za svoj život. A zbog svoje gramzivosti i bolesne želje za vlašću istu sudbinu će mu doživjeti i njegovi najbliži. Koji idiot.
-
sarajevoxxxx
#1965 Re: Sirija
Ok, ako je tebi normalno da zemlja koja proizvodi dva miliona barela nafte, a nema više od pet miliona stanovnika, nije u stanju da bar većini stanovništva riješi pitanje vodovoda i kanalizacije, onda ništa.eeee care, pa sama Bosna i neke druge Evropske drzave u nekim dijelovima nemaju vodovod, kanalizaciju i VC-solju (pa i na nekim mjestima glavnog grada) kako treba, a ti meni o crnoj Libiji.![]()
Nisam rekao da im je Gadafi trebao kupiti mercedese. Halo, govorimo o česmi u kući.
-
nekavalaitrebatako
#1966 Re: Sirija
Ama, ne pratiš ti mene: on je idiot, jašta radi. Ali će Sirijci požaliti dan kad je pao s vlasti. Ovo je početak kraja muslimanskog svijeta, klizanje u kolonijalnu bijedu, ovog puta bez povratka.sarajevoxxxx wrote:Kakva crna patetika. Kod koga je sudstvo ? Ko plaća muhaberate i obavještajne službe ? Ko je trebao kazniti ljude koji su mjesecima snajperisali po hiljadama demonstranata. Oružje je proradilo nakon režimskih smaknuća, mučenja po zatvorima, odvođenjima u gluho doba noći.nekavalaitrebatako wrote:Pusti patetike xxxxx, mojne da ti kačim dječake koje su pobili "sirijski" pobunjenici. Prođi me se dječaka i majki, vidjećemo kako će se tretirati i dječaci i majke koju godinu nakon Assadovog pada.
Uostalom to je decenijama radio, samo Assad se ovaj put prekontao, i dobio je šta je dobio. Sada neka strahuje za svoj život. A zbog svoje gramzivosti i bolesne želje za vlašću istu sudbinu će mu doživjeti i njegovi najbliži. Koji idiot.
Protiv njega nije ustala većina Sirijaca, pušku na rame pa juriš na tenkove. Ovo je orkestrirani prevrat kojim se upravlja izvana i koji izvode strani plaćenici. Nema tu slobode, ni izbora, ni prosperiteta. To je propast.
-
sarajevoxxxx
#1967 Re: Sirija
Kakva crna proizvodnja ?samo djelimicno tacno, jer Sirije npr. proizvodi hranu za sebe, ne uvozi, dok Iran bukvalno protizvodi sve od igle do lokomotive, od metka do aviona..
Gdje je Iran u poređenju sa ostatkom svijeta najbolje govori činjenica da su tek ove godine u istoriji svog postojanja došli do prve medalje na svjetskoj smotri sportaša u Londonu.
Za državu od 70 miliona stanovnika i nije neki podatak za pohvaliti.
Nije sport Bog zna kakvo mjerilo, ali jeste dobar pokazatelj uspješnosti. U svakom slučaju ne manji od te tvoje proizvodnje svega i svačega.
Last edited by sarajevoxxxx on 09/08/2012 18:31, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1968 Re: Sirija
Izbori? Kakvi ba izbori?Klavikula wrote:haj mi samo reci na koji nacin si dosao do zakljucka da vecina naroda podrzava teroriste..ja evo kontam izbori su relevantni, tu Assad dobio vecinu glasova i od sita, i od sunita i od krscana i ostalih manjina, onda malo razmisljam, grad od 2,5 miliona stanovnika koji nepodrzavaju krvoloka i ubicu Assada "svojim osloboditeljima" da samo 2000 boraca, a vecina njih su iz Arabije, Katara, Turske, Francuske, Libije, Britanije...
Frajer je diktator, otac mu je bio diktator. Vladaju Sirijom decenijama. Zemlja je u kurcu. Assadovi su Alawiti. Alawiti su manjina. Da ima podrsku vecine ne bi bio diktator. Ne bi silom pokusavao sprijeciti promjene. Ne bi ljudi bili spremni ginuti u onolikom broju da bi ga skinuli s vlasti.
Ali ne, valjda je demokratija je alatka Zapada kojim kontrolise kolonije, a diktatura jedini nacin da se sprijeci imperijalisticki pohod. Potpuno izvrnuti sistemi vrijednosti.
Arapi su dosli tobe. Svidjalo se to nekima ili ne.
-
sarajevoxxxx
#1969 Re: Sirija
Da, sasvim je normalno da majke poginulih boraca na obje strane žale za Assadovom vlašću. Da žale za čovjekom koji je gurnuo njihove sinove u smrt zarad vlastite stolice. Po tebi sasvim logično. Šta ima bolje od vidjeti sina mrtvog ?Ama, ne pratiš ti mene: on je idiot, jašta radi. Ali će Sirijci požaliti dan kad je pao s vlasti. Ovo je početak kraja muslimanskog svijeta, klizanje u kolonijalnu bijedu, ovog puta bez povratka.
Protiv njega nije ustala većina Sirijaca, pušku na rame pa juriš na tenkove. Ovo je orkestrirani prevrat kojim se upravlja izvana i koji izvode strani plaćenici. Nema tu slobode, ni izbora, ni prosperiteta. To je propast.
Nema te kolonijalne bijede koja je gora od žali za mrtvim čeljadetom.
U pravu si. Još uvijek nije ustala većina. Misle kao i mi što smo na početku rata. Neće mene, oni su moje komšije.
- Klavikula
#1970 Re: Sirija
pazi oni proizvode sve sto je njima dovoljno, to sto ne mogu svoje proizvode izvoziti u EU i SAD to nije do njih, vec do onih koji su im stavili sankcije..sarajevoxxxx wrote:Kakva crna proizvodnja ?samo djelimicno tacno, jer Sirije npr. proizvodi hranu za sebe, ne uvozi, dok Iran bukvalno protizvodi sve od igle do lokomotive, od metka do aviona..
Gdje je Iran u poređenju sa ostatkom svijeta najbolje govori činjenica da su tek ove godine u istoriji svog postojanja došli do prve medalje na svjetskoj smotri sportaša u Londonu.
Za državu od 70 miliona stanovnika i nije neki podatak za pohvaliti.
Nije sport Bog zna kakvo mjerilo, ali jeste dobar pokazatelj uspješnosti. U svakom slučaju ne manji od te tvoje proizvodnje svega i svačega.
nedavno su testirali rakete 4. generacije koje samo par drzava u svijetu moze proizvesti..ljudi proizvode sve moguce, brodove, avione, rakete, njihovi tehnicki fakulteti su ako ne najbolji, onda sigurno jedni od najbolji na svijetu..
malo im fali da proizvedu atomsku bombu, jesi svjestan kakve kapacitete moraju imati za to...to sigurno ne moze jedna zaostala arapska drzava koja zivi samo na idealima..
vrhunski zakljucak..svaka cast..jeza u ledja wrote:Izbori? Kakvi ba izbori?
Frajer je diktator, otac mu je bio diktator. Vladaju Sirijom decenijama. Zemlja je u kurcu. Assadovi su Alawiti. Alawiti su manjina. Da ima podrsku vecine ne bi bio diktator. Ne bi silom pokusavao sprijeciti promjene. Ne bi ljudi bili spremni ginuti u onolikom broju da bi ga skinuli s vlasti.
Ali ne, valjda je demokratija je alatka Zapada kojim kontrolise kolonije, a diktatura jedini nacin da se sprijeci imperijalisticki pohod. Potpuno izvrnuti sistemi vrijednosti.
Arapi su dosli tobe. Svidjalo se to nekima ili ne.
prvo u Sirije su bili predsjednicki i parlamentarni izbori, Assad je odnio apsolutnu pobjedu..
drugo, ako je Assad alavit to ne znaci da suniti za njega ne mogu glasati..70% sunita koji su izasli na izbore su njemu dali glas, lako se moze izracunati..
trece, haj objasni mi kako Alep, grad od 2,5 miliona stanovnika , od kojih su 80% suniti da samo 2000 boraca svojim "osloboditeljima" (s tim da je vecina tih boraca dosla iz drugih drzava)..to je malo nelogicno..
Sarajevo je imalo 400 hiljada stanovnika i dalo je 20x vise vojske..
-
sarajevoxxxx
#1971 Re: Sirija
Ko kaže da ne mogu izvoziti svoje proizvode u EU ?pazi oni proizvode sve sto je njima dovoljno, to sto ne mogu svoje proizvode izvoziti u EU i SAD to nije do njih, vec do onih koji su im stavili sankcije..
nedavno su testirali rakete 4. generacije koje samo par drzava u svijetu moze proizvesti..ljudi proizvode sve moguce, brodove, avione, rakete, njihovi tehnicki fakulteti su ako ne najbolji, onda sigurno jedni od najbolji na svijetu..
malo im fali da proizvedu atomsku bombu, jesi svjestan kakve kapacitete moraju imati za to...to sigurno ne moze jedna zaostala arapska drzava koja zivi samo na idealima..
Neki dan kupio iranske grožđice na Nestrovoj pumpi
Država od 70 miliona stanovnika koja u 2012. proizvede prvog čovjeka koji može osvojiti olimpijsku medalju je primjer svega ali najmanje uspješnosti.
Ili možda misliš da se Irancima sport ne sviđa ???
- jeza u ledja
#1972 Re: Sirija
Koliko je dobio glasova? 95% ili 99%?Klavikula wrote: prvo u Sirije su bili predsjednicki i parlamentarni izbori, Assad je odnio apsolutnu pobjedu..
Izbori su kad imas pravo da biras, ne kad imas samo jednu opciju.
Ko je bio drugi kandidat i koliko je procenata glasova dobio?drugo, ako je Assad alavit to ne znaci da suniti za njega ne mogu glasati..70% sunita koji su izasli na izbore su njemu dali glas, lako se moze izracunati..
Znas li koliko je ljudi u SA na samom pocetku rata branilo grad?trece, haj objasni mi kako Alep, grad od 2,5 miliona stanovnika , od kojih su 80% suniti da samo 2000 boraca svojim "osloboditeljima" (s tim da je vecina tih boraca dosla iz drugih drzava)..to je malo nelogicno..
Sarajevo je imalo 400 hiljada stanovnika i dalo je 20x vise vojske..
- Klavikula
#1973 Re: Sirija
da sport je najbitnija stvar i to je ogledalo razvijenosti..daj ba..o ozbiljnim temam pricamo, a vi se ufatili gluposti..sarajevoxxxx wrote:Ko kaže da ne mogu izvoziti svoje proizvode u EU ?pazi oni proizvode sve sto je njima dovoljno, to sto ne mogu svoje proizvode izvoziti u EU i SAD to nije do njih, vec do onih koji su im stavili sankcije..
Neki dan kupio iranske grožđice na Nestrovoj pumpi![]()
Država od 70 miliona stanovnika koja u 2012. proizvede prvog čovjeka koji može osvojiti olimpijsku medalju je primjer svega ali najmanje uspješnosti.
Ili možda misliš da se Irancima sport ne sviđa ???
- Klavikula
#1974 Re: Sirija
@jeza u ledja
evo koje su strabke ucestvovale na izborima, Assad i njegova koalicija je dobila 73% glasova..
- Stranka Baath
- Arapski socijalistički pokret
- Arapska socijalistička unija
- Sirijska komunistička partija (frakcija Khalid Bakdash)
- Sirijska komunistička partija (frakcija Yusuf Faisal)
- Socijal-demokrati
- Socijalistički sindikalisti
- Sirijska socijalna narodna partija
- Demokratska socijalistička partija
- Arapska demokratska unija
- Nacionalni pokret
- Popularni front za promjene i oslobođenje (glavna oporba)
- Nacionalna demokratska stranka solidarnosti
- Sirijska demokratska stranka
- Stranka nacionalnog razvoja
- Al-Ansar
- Demokratska Al-Taliyeh stranka
- Al-Shabab (prijevod: "mladež")
- Sirijska stranka za reformu i pravdu
- Souriya Al-Watan
i haj molim te objasni kako samo 2000 boraca imaju osloboditelji, Sarajevo je imalo vise boraca prije samog izbijanja sukoba nego ovi skoro dvije godine nakon pocetka borbi...
evo koje su strabke ucestvovale na izborima, Assad i njegova koalicija je dobila 73% glasova..
- Stranka Baath
- Arapski socijalistički pokret
- Arapska socijalistička unija
- Sirijska komunistička partija (frakcija Khalid Bakdash)
- Sirijska komunistička partija (frakcija Yusuf Faisal)
- Socijal-demokrati
- Socijalistički sindikalisti
- Sirijska socijalna narodna partija
- Demokratska socijalistička partija
- Arapska demokratska unija
- Nacionalni pokret
- Popularni front za promjene i oslobođenje (glavna oporba)
- Nacionalna demokratska stranka solidarnosti
- Sirijska demokratska stranka
- Stranka nacionalnog razvoja
- Al-Ansar
- Demokratska Al-Taliyeh stranka
- Al-Shabab (prijevod: "mladež")
- Sirijska stranka za reformu i pravdu
- Souriya Al-Watan
i haj molim te objasni kako samo 2000 boraca imaju osloboditelji, Sarajevo je imalo vise boraca prije samog izbijanja sukoba nego ovi skoro dvije godine nakon pocetka borbi...
- Klavikula
#1975 Re: Sirija
U drugim vijestima iz Sirije, predsjednik Assad imenovao je danas novog premijera, Wael al-Halkija - Sunita iz južne provincije Deraa gdje je i započeo oružani konflikt prije 17 mjeseci, prenosi Reuters.
eto cist primjer kako Assad, krvolok i ubica, ugnjetava sunite u Siriji..
eto cist primjer kako Assad, krvolok i ubica, ugnjetava sunite u Siriji..