Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
al_akhisari

#1951 Re: Federalna televizija

Post by al_akhisari »

Platformas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzemal-s ... /120601113

Konacno !

Sad ocekujem normalne dnevnike, uz Edinu i Aidu federalna ce rusiti sve :-D
...je l moguće da neko ima toliko dugu listu prekršaja i da se ipak tako dugo održao na mjestu kao što je ovo :sad:
bogoljub

#1952 Re: Federalna televizija

Post by bogoljub »

Svim građankama i građanima Republike Bosne i Hercegovine čestitam smjenu Bakira Hadžiomerovića dugogodišnnjeg ovisnika SDP-a.
Od kada je Lagumdžija na vlasti 60 minuta obrađuje teme: TITO u nastavcima, BREGA u nastavcima, UBISTVA U MAKEDONIJI, REPRIZE ratnih događaja, ROME,... i opet sve REPRIZE,
Samo nema čega?
Nema više kriminala! :run:
Zašto?
SDP na vlasti!
FUJ gade mi se!
TDK-90

#1953 Re: Federalna televizija

Post by TDK-90 »

Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamiraju :x i dijeli nam moralne lekcije :-) :-) :-)
disney

#1954 Re: Federalna televizija

Post by disney »

nakon ovih rezolutnih promjena uredjivackog personala, usudjujem se primijetiti da je ftv na putu postati ozbiljna konkurencija al jazeera :D
svjezi_ustipak

#1955 Re: Federalna televizija

Post by svjezi_ustipak »

Bog se smilovao i konacno uslisio molbe. Ovaj kvazinovinar koji je od FTV napravio idiotsku televiziju konacno smjenjen. Zadovoljstvo: nemjerljivo....
sheilak

#1956 Re: Federalna televizija

Post by sheilak »

Platformas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzemal-s ... /120601113

Konacno !

Sad ocekujem normalne dnevnike, uz Edinu i Aidu federalna ce rusiti sve :-D
Ne znam bas, nekako su mi i Edina i Aida prerevno prihvatala te nekakve direktive Hadziomerovica. Da bi s njima FTV pocela rusiti sve, mislim da im je potreban neki jako dobar urednik, cijim ce mislima dati glas. Jer su im sugestije ocigledno potrebne.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1957 Re: Federalna televizija

Post by -LIBERO- »

TDK-90 wrote:Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamiraju :x i dijeli nam moralne lekcije :-) :-) :-)
Pa sto nebi za novac reklamirali bilo koji, legalni, proizvod.

A sto se tice Bakira i njegove smjene, samo cu reci..KONACNO!!!
TDK-90

#1958 Re: Federalna televizija

Post by TDK-90 »

-LIBERO- wrote:
TDK-90 wrote:Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamiraju :x i dijeli nam moralne lekcije :-) :-) :-)

Ma da, sve za pare :-?

Sve mogu shvatiti da se reklamira PROIZVOD u redu, i nek reklamiraju i lošiji PROIZVOD od našeg, neka treba para ;-)
al reklamirati vodu i to nama koji imamo kvalitetnije vode od Jane i to na javnom servisu istom onom koji pljuje na neke NEpatriote i opet nam drži moralne lekcije o domoljubju i patriotizmu.......mislim stvarno :-)
Dovesti se u tu situaciju Janu promovirati pa u dnevniku kritikovati nepotreban uvoz artikala koje i sami u izobilju imamo :cry:
cyprus

#1959 Re: Federalna televizija

Post by cyprus »

Ovakav potez i onako decidno saopštenje FTV-a je ipak za pohvalu (iako je trebalo doć mnooogo ranije, a ne kad se dobrano pretjeralo sa ofirnošću)... Nadam se da je to prvi korak ka ozdravljenju ovog javnog emitera...

Samo me plaho zanima kakvo je to radno mjesto komentator i šta će nam to Bake komentarisat od sad... Da neće zamjeniti Avdu na kraju nedjeljnog dnevnika? :D

Sve u svemu, kraj jedne legendarne ere je došao... Ono što se moglo vidjeti u ''informativnom'' programu FTV-a zadnjih godina će se dugo prepričavati i prenositi sa koljena na koljeno, te katkad spominjati u rubrikama vjerovali ili ne :oops:

PS Nego, gdje je onaj Adriatic, šta on ima reći na ovo? :mrgreen:
StupskaBitanga

#1960 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Mene samo strah da odlaskom Bakira se stvari neče promijeniti već ostati iste
cyprus

#1961 Re: Federalna televizija

Post by cyprus »

StupskaBitanga wrote:Mene samo strah da odlaskom Bakira se stvari neče promijeniti već ostati iste
Ipak, naveli su u ovom saopštenju sve njegove greške, što valjda znači da su ih svjesni... Tako da, ako ništa drugo, mislim da neće više biti onako ofirno neprofesionalni do srži...
StupskaBitanga

#1962 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

da slažem se mislio sam prilikom čitanja onog saopštenja da su dobili nekakvo blaženstvo i otvaranje očiju
šok pravi
amphora

#1963 Re: Federalna televizija

Post by amphora »

cyprus wrote:
Ipak, naveli su u ovom saopštenju sve njegove greške, što valjda znači da su ih svjesni... Tako da, ako ništa drugo, mislim da neće više biti onako ofirno neprofesionalni do srži...
Ma nešto sumnjam da to ima veze sa profesionalnošću. Eno smijenili su Kaletovića, pa na njegovo mjesto dođe Avdić.
lijan

#1964 Re: Federalna televizija

Post by lijan »

Da li je ovo konacno otimanje FTV kao igracke iz ruku SDP-a ... videcemo uskoro 8)
Chuckie

#1965 Federalna televizija

Post by Chuckie »

Ako Bakir odustane ja se prijavljujem na mjesto komentatora. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Better Man

#1966 Re: Federalna televizija

Post by Better Man »

Smjena Bakira Hadžiomerovića je nešto najpozitivnije što se desilo u zadnjih godinu dana na FTV! Valjda će mu ova smjena konačno otvoriti oči i da će skontati da je dotakao samo dno novinarstva i da ga je kao novinara vrijeme pregazilo i da više nije uopće bitan i relevantan! Ustvari kad se sve sagleda on je više bio voditelj koji ponekad napravi intervju sa nekim političarem i to uradi jako loše, bolje rečeno katastrofalno!
Last edited by Better Man on 03/06/2012 20:16, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1967 Re: Federalna televizija

Post by sabina1 »

TDK-90 wrote:
-LIBERO- wrote:

Ma da, sve za pare :-?

Sve mogu shvatiti da se reklamira PROIZVOD u redu, i nek reklamiraju i lošiji PROIZVOD od našeg, neka treba para ;-)
al reklamirati vodu i to nama koji imamo kvalitetnije vode od Jane i to na javnom servisu istom onom koji pljuje na neke NEpatriote i opet nam drži moralne lekcije o domoljubju i patriotizmu.......mislim stvarno :-)
Dovesti se u tu situaciju Janu promovirati pa u dnevniku kritikovati nepotreban uvoz artikala koje i sami u izobilju imamo :cry:
Od ovog mita o našoj "kvalitetnoj" vodi mi se diže kosa na glavi.
Da me niko pogrešno ne shvati - svim proizvođačima vode u Bosni i Hercegovini čestitam od srca , hvala Vam na urednom plaćanju poreza , stvaranju gotovog proizvoda i svakom radnom mjestu. Uopšte nisam sarkastična - naprotiv.

To što naši proizvođači vode nisu dovoljno uložili u marketing , što se ne bore da prva personifikacija prosječnog bh konzumenta na vodu bude baš njihova voda je isključivo njihov problem :roll:
Sami odlučuju koliki su im troškovi reklama , gdje će investirati dobit na kraju perioda i sl.Za sve otežavajuće okolnosti za proizvodnju (visoki nameti , skupo održavanje tehnologije , eventualni crni fondovi) je kriva vladajuća oligarhija koju opet bar u teoriji bira narod Bosne i Hercegovine.

Na slobodnom tržištu nema uslova. To što neko ima para da plati reklamu u nekom udarnom terminu neke televizije je čisto ekonomska a nikako politička a još manje patriotska stvar. Odakle je Coca Cola ? Iz Bileće?
FTV živi od reklama (uskoro će se ukinuti pretplata) i njena je stvar kako će i kome prodati svoje udarne termine. Nazvati ovo antipatriotskim je apsurdno. U suprotnom , žene se ne trebaju oblačiti u robne marke koje vole već ići isključivo u radnje sa domaćim brendovima , muškarci ne trebaju gledati strani nogomet i slično.
sabina1

#1968 Re: Federalna televizija

Post by sabina1 »

kakavdanakneiskustvu wrote: (uskoro će se ukinuti pretplata)

otkud ti to?
U velikom broju evropskih zemalja pretplata ne postoji. Po zakonu o RTV pretplati svako pravno ili fizičko lice koje posjeduje TV ili radio prijemnik je dužno plaćati pretplatu. S obzirom da jako veliki broj ljudi već sada koristi računare za prijem TV ili radio signala , nisu obavezni plaćati pretplatu. U skorijoj budućnosti će se sve svesti na ukidanje..
evo mene

#1969 Re: Federalna televizija

Post by evo mene »

Evo Dodikovih ljudi na FTV-u. Sve jasno ko dan. Dogovor Lagumdžije i Dodika. Otkaz Bakiru.
Chuckie

#1970 Re: Federalna televizija

Post by Chuckie »

tvsabina wrote:

otkud ti to?
U velikom broju evropskih zemalja pretplata ne postoji. Po zakonu o RTV pretplati svako pravno ili fizičko lice koje posjeduje TV ili radio prijemnik je dužno plaćati pretplatu. S obzirom da jako veliki broj ljudi već sada koristi računare za prijem TV ili radio signala , nisu obavezni plaćati pretplatu. U skorijoj budućnosti će se sve svesti na ukidanje..
Uvest će se u zakon obaveza plaćanja pretplate ko god posjeduje računar. :D
amphora

#1971 Re: Federalna televizija

Post by amphora »

tvsabina wrote:

otkud ti to?
Ne znam za ostale evropske zemlje, ali u Danskoj se plaća oko 600 KM godišnje i princip je isti kao i kod nas, tj. ko posjeduje TV, radio i kompjuter plaća.
sabina1

#1972 Re: Federalna televizija

Post by sabina1 »

Chuckie wrote:
tvsabina wrote:

otkud ti to?
Uvest će se u zakon obaveza plaćanja pretplate ko god posjeduje računar. :D
Na koji način će neko utvrditi u koje svrhe se računar koristi :D ?
Walter76

#1973 Re: Federalna televizija

Post by Walter76 »

evo mene wrote:Evo Dodikovih ljudi na FTV-u. Sve jasno ko dan. Dogovor Lagumdžije i Dodika. Otkaz Bakiru.
Nema smisla, pošto je isti bakir bio vjerni "kmet" Dragog vođe La-Gum-Dži-a kao i ostatak uposlenih u ftv-u! :oops:
StupskaBitanga

#1974 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

valjda se više neće Lagumdžija iz svakog sela jaVvljati jer me je uhvatio strah da se ne javi iz WCa
StupskaBitanga

#1975 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Nadali se boljem na FTV a oni dokažu da dno ne postoji
Reporterka Mujesira iz Zenice se javlja iz caffe slastičarne Evropa i sve vrijeme uz muzičku pratnju tako da smo imali muzičku podlogu prilikom čitanja vijesti o SDP derneku u Zenici. Da li je to bilo simbolično, namjerno ili slučajno ali bilo je nadasve negledljivo
Post Reply