...je l moguće da neko ima toliko dugu listu prekršaja i da se ipak tako dugo održao na mjestu kao što je ovoPlatformas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzemal-s ... /120601113
Konacno !
Sad ocekujem normalne dnevnike, uz Edinu i Aidu federalna ce rusiti sve
Federalna televizija
Moderator: anex
- al_akhisari
#1951 Re: Federalna televizija
- bogoljub
#1952 Re: Federalna televizija
Svim građankama i građanima Republike Bosne i Hercegovine čestitam smjenu Bakira Hadžiomerovića dugogodišnnjeg ovisnika SDP-a.
Od kada je Lagumdžija na vlasti 60 minuta obrađuje teme: TITO u nastavcima, BREGA u nastavcima, UBISTVA U MAKEDONIJI, REPRIZE ratnih događaja, ROME,... i opet sve REPRIZE,
Samo nema čega?
Nema više kriminala!
Zašto?
SDP na vlasti!
FUJ gade mi se!
Od kada je Lagumdžija na vlasti 60 minuta obrađuje teme: TITO u nastavcima, BREGA u nastavcima, UBISTVA U MAKEDONIJI, REPRIZE ratnih događaja, ROME,... i opet sve REPRIZE,
Samo nema čega?
Nema više kriminala!
Zašto?
SDP na vlasti!
FUJ gade mi se!
- TDK-90
#1953 Re: Federalna televizija
Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamiraju
i dijeli nam moralne lekcije

-
disney
#1954 Re: Federalna televizija
nakon ovih rezolutnih promjena uredjivackog personala, usudjujem se primijetiti da je ftv na putu postati ozbiljna konkurencija al jazeera 
- svjezi_ustipak
#1955 Re: Federalna televizija
Bog se smilovao i konacno uslisio molbe. Ovaj kvazinovinar koji je od FTV napravio idiotsku televiziju konacno smjenjen. Zadovoljstvo: nemjerljivo....
- sheilak
#1956 Re: Federalna televizija
Ne znam bas, nekako su mi i Edina i Aida prerevno prihvatala te nekakve direktive Hadziomerovica. Da bi s njima FTV pocela rusiti sve, mislim da im je potreban neki jako dobar urednik, cijim ce mislima dati glas. Jer su im sugestije ocigledno potrebne.Platformas wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/dzemal-s ... /120601113
Konacno !
Sad ocekujem normalne dnevnike, uz Edinu i Aidu federalna ce rusiti sve
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1957 Re: Federalna televizija
Pa sto nebi za novac reklamirali bilo koji, legalni, proizvod.TDK-90 wrote:Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamirajui dijeli nam moralne lekcije
![]()
![]()
A sto se tice Bakira i njegove smjene, samo cu reci..KONACNO!!!
- TDK-90
#1958 Re: Federalna televizija
Ma da, sve za pare-LIBERO- wrote:Pa sto nebi za novac reklamirali bilo koji, legalni, proizvod.TDK-90 wrote:Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamirajui dijeli nam moralne lekcije
![]()
![]()
A sto se tice Bakira i njegove smjene, samo cu reci..KONACNO!!!
Sve mogu shvatiti da se reklamira PROIZVOD u redu, i nek reklamiraju i lošiji PROIZVOD od našeg, neka treba para
al reklamirati vodu i to nama koji imamo kvalitetnije vode od Jane i to na javnom servisu istom onom koji pljuje na neke NEpatriote i opet nam drži moralne lekcije o domoljubju i patriotizmu.......mislim stvarno
Dovesti se u tu situaciju Janu promovirati pa u dnevniku kritikovati nepotreban uvoz artikala koje i sami u izobilju imamo
- cyprus
#1959 Re: Federalna televizija
Ovakav potez i onako decidno saopštenje FTV-a je ipak za pohvalu (iako je trebalo doć mnooogo ranije, a ne kad se dobrano pretjeralo sa ofirnošću)... Nadam se da je to prvi korak ka ozdravljenju ovog javnog emitera...
Samo me plaho zanima kakvo je to radno mjesto komentator i šta će nam to Bake komentarisat od sad... Da neće zamjeniti Avdu na kraju nedjeljnog dnevnika?
Sve u svemu, kraj jedne legendarne ere je došao... Ono što se moglo vidjeti u ''informativnom'' programu FTV-a zadnjih godina će se dugo prepričavati i prenositi sa koljena na koljeno, te katkad spominjati u rubrikama vjerovali ili ne
PS Nego, gdje je onaj Adriatic, šta on ima reći na ovo?
Samo me plaho zanima kakvo je to radno mjesto komentator i šta će nam to Bake komentarisat od sad... Da neće zamjeniti Avdu na kraju nedjeljnog dnevnika?
Sve u svemu, kraj jedne legendarne ere je došao... Ono što se moglo vidjeti u ''informativnom'' programu FTV-a zadnjih godina će se dugo prepričavati i prenositi sa koljena na koljeno, te katkad spominjati u rubrikama vjerovali ili ne
PS Nego, gdje je onaj Adriatic, šta on ima reći na ovo?
-
StupskaBitanga
#1960 Re: Federalna televizija
Mene samo strah da odlaskom Bakira se stvari neče promijeniti već ostati iste
- cyprus
#1961 Re: Federalna televizija
Ipak, naveli su u ovom saopštenju sve njegove greške, što valjda znači da su ih svjesni... Tako da, ako ništa drugo, mislim da neće više biti onako ofirno neprofesionalni do srži...StupskaBitanga wrote:Mene samo strah da odlaskom Bakira se stvari neče promijeniti već ostati iste
-
StupskaBitanga
#1962 Re: Federalna televizija
da slažem se mislio sam prilikom čitanja onog saopštenja da su dobili nekakvo blaženstvo i otvaranje očiju
šok pravi
šok pravi
- amphora
#1963 Re: Federalna televizija
Ma nešto sumnjam da to ima veze sa profesionalnošću. Eno smijenili su Kaletovića, pa na njegovo mjesto dođe Avdić.cyprus wrote:
Ipak, naveli su u ovom saopštenju sve njegove greške, što valjda znači da su ih svjesni... Tako da, ako ništa drugo, mislim da neće više biti onako ofirno neprofesionalni do srži...
- lijan
#1964 Re: Federalna televizija
Da li je ovo konacno otimanje FTV kao igracke iz ruku SDP-a ... videcemo uskoro 
-
Chuckie
#1965 Federalna televizija
Ako Bakir odustane ja se prijavljujem na mjesto komentatora. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Better Man
#1966 Re: Federalna televizija
Smjena Bakira Hadžiomerovića je nešto najpozitivnije što se desilo u zadnjih godinu dana na FTV! Valjda će mu ova smjena konačno otvoriti oči i da će skontati da je dotakao samo dno novinarstva i da ga je kao novinara vrijeme pregazilo i da više nije uopće bitan i relevantan! Ustvari kad se sve sagleda on je više bio voditelj koji ponekad napravi intervju sa nekim političarem i to uradi jako loše, bolje rečeno katastrofalno!
Last edited by Better Man on 03/06/2012 20:16, edited 1 time in total.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1967 Re: Federalna televizija
Od ovog mita o našoj "kvalitetnoj" vodi mi se diže kosa na glavi.TDK-90 wrote:Ma da, sve za pare-LIBERO- wrote:Pa sto nebi za novac reklamirali bilo koji, legalni, proizvod.TDK-90 wrote:Hebeš takvu televiziju tj. "javni servis" jedne države koja je sebi dopustila da svako malo reklamira tuđinsku vodu Heeeej uvoznu vodu u BiH reklamirajui dijeli nam moralne lekcije
![]()
![]()
A sto se tice Bakira i njegove smjene, samo cu reci..KONACNO!!!![]()
Sve mogu shvatiti da se reklamira PROIZVOD u redu, i nek reklamiraju i lošiji PROIZVOD od našeg, neka treba para![]()
al reklamirati vodu i to nama koji imamo kvalitetnije vode od Jane i to na javnom servisu istom onom koji pljuje na neke NEpatriote i opet nam drži moralne lekcije o domoljubju i patriotizmu.......mislim stvarno![]()
Dovesti se u tu situaciju Janu promovirati pa u dnevniku kritikovati nepotreban uvoz artikala koje i sami u izobilju imamo
Da me niko pogrešno ne shvati - svim proizvođačima vode u Bosni i Hercegovini čestitam od srca , hvala Vam na urednom plaćanju poreza , stvaranju gotovog proizvoda i svakom radnom mjestu. Uopšte nisam sarkastična - naprotiv.
To što naši proizvođači vode nisu dovoljno uložili u marketing , što se ne bore da prva personifikacija prosječnog bh konzumenta na vodu bude baš njihova voda je isključivo njihov problem
Sami odlučuju koliki su im troškovi reklama , gdje će investirati dobit na kraju perioda i sl.Za sve otežavajuće okolnosti za proizvodnju (visoki nameti , skupo održavanje tehnologije , eventualni crni fondovi) je kriva vladajuća oligarhija koju opet bar u teoriji bira narod Bosne i Hercegovine.
Na slobodnom tržištu nema uslova. To što neko ima para da plati reklamu u nekom udarnom terminu neke televizije je čisto ekonomska a nikako politička a još manje patriotska stvar. Odakle je Coca Cola ? Iz Bileće?
FTV živi od reklama (uskoro će se ukinuti pretplata) i njena je stvar kako će i kome prodati svoje udarne termine. Nazvati ovo antipatriotskim je apsurdno. U suprotnom , žene se ne trebaju oblačiti u robne marke koje vole već ići isključivo u radnje sa domaćim brendovima , muškarci ne trebaju gledati strani nogomet i slično.
- sabina1
#1968 Re: Federalna televizija
U velikom broju evropskih zemalja pretplata ne postoji. Po zakonu o RTV pretplati svako pravno ili fizičko lice koje posjeduje TV ili radio prijemnik je dužno plaćati pretplatu. S obzirom da jako veliki broj ljudi već sada koristi računare za prijem TV ili radio signala , nisu obavezni plaćati pretplatu. U skorijoj budućnosti će se sve svesti na ukidanje..kakavdanakneiskustvu wrote: (uskoro će se ukinuti pretplata)
otkud ti to?
-
evo mene
#1969 Re: Federalna televizija
Evo Dodikovih ljudi na FTV-u. Sve jasno ko dan. Dogovor Lagumdžije i Dodika. Otkaz Bakiru.
-
Chuckie
#1970 Re: Federalna televizija
Uvest će se u zakon obaveza plaćanja pretplate ko god posjeduje računar.tvsabina wrote:U velikom broju evropskih zemalja pretplata ne postoji. Po zakonu o RTV pretplati svako pravno ili fizičko lice koje posjeduje TV ili radio prijemnik je dužno plaćati pretplatu. S obzirom da jako veliki broj ljudi već sada koristi računare za prijem TV ili radio signala , nisu obavezni plaćati pretplatu. U skorijoj budućnosti će se sve svesti na ukidanje..kakavdanakneiskustvu wrote: (uskoro će se ukinuti pretplata)
otkud ti to?
- amphora
#1971 Re: Federalna televizija
Ne znam za ostale evropske zemlje, ali u Danskoj se plaća oko 600 KM godišnje i princip je isti kao i kod nas, tj. ko posjeduje TV, radio i kompjuter plaća.tvsabina wrote:U velikom broju evropskih zemalja pretplata ne postoji. Po zakonu o RTV pretplati svako pravno ili fizičko lice koje posjeduje TV ili radio prijemnik je dužno plaćati pretplatu. S obzirom da jako veliki broj ljudi već sada koristi računare za prijem TV ili radio signala , nisu obavezni plaćati pretplatu. U skorijoj budućnosti će se sve svesti na ukidanje..kakavdanakneiskustvu wrote: (uskoro će se ukinuti pretplata)
otkud ti to?
- sabina1
#1972 Re: Federalna televizija
Na koji način će neko utvrditi u koje svrhe se računar koristiChuckie wrote:Uvest će se u zakon obaveza plaćanja pretplate ko god posjeduje računar.tvsabina wrote:U velikom broju evropskih zemalja pretplata ne postoji. Po zakonu o RTV pretplati svako pravno ili fizičko lice koje posjeduje TV ili radio prijemnik je dužno plaćati pretplatu. S obzirom da jako veliki broj ljudi već sada koristi računare za prijem TV ili radio signala , nisu obavezni plaćati pretplatu. U skorijoj budućnosti će se sve svesti na ukidanje..kakavdanakneiskustvu wrote: (uskoro će se ukinuti pretplata)
otkud ti to?
-
Walter76
#1973 Re: Federalna televizija
Nema smisla, pošto je isti bakir bio vjerni "kmet" Dragog vođe La-Gum-Dži-a kao i ostatak uposlenih u ftv-u!evo mene wrote:Evo Dodikovih ljudi na FTV-u. Sve jasno ko dan. Dogovor Lagumdžije i Dodika. Otkaz Bakiru.
-
StupskaBitanga
#1974 Re: Federalna televizija
valjda se više neće Lagumdžija iz svakog sela jaVvljati jer me je uhvatio strah da se ne javi iz WCa
-
StupskaBitanga
#1975 Re: Federalna televizija
Nadali se boljem na FTV a oni dokažu da dno ne postoji
Reporterka Mujesira iz Zenice se javlja iz caffe slastičarne Evropa i sve vrijeme uz muzičku pratnju tako da smo imali muzičku podlogu prilikom čitanja vijesti o SDP derneku u Zenici. Da li je to bilo simbolično, namjerno ili slučajno ali bilo je nadasve negledljivo
Reporterka Mujesira iz Zenice se javlja iz caffe slastičarne Evropa i sve vrijeme uz muzičku pratnju tako da smo imali muzičku podlogu prilikom čitanja vijesti o SDP derneku u Zenici. Da li je to bilo simbolično, namjerno ili slučajno ali bilo je nadasve negledljivo