GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Mariella
#1951 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidim komercijala radi danas, al zna li iko koliko cesto ide?
- Pitarrr82
#1952 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kokuz_sa wrote:sta je sa trolama kad ce one proraditi zna li se?
Kantonalna TV javlja da je u funkciji...
- kokuz_sa
#1953 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hvalaaPitarrr82 wrote:kokuz_sa wrote:sta je sa trolama kad ce one proraditi zna li se?
Kantonalna TV javlja da je u funkciji...
- Tahta
#1954 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne radi ništa jedan kantonalana firma tvrdi da druga kantonalno preduzeće radi pušu u istu ublehaši a raja vjeruje još uvijek ko stoka

- Pitarrr82
#1955 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tahta wrote:ne radi ništa jedan kantonalana firma tvrdi da druga kantonalno preduzeće radi pušu u istu ublehaši a raja vjeruje još uvijek ko stoka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobro, trebao sam samo dodati ono... ako oni lazu, lazem i ja
-
lajkujMe
#1956 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Tramvaji sutra ujutro pocinju s radom.
-
maximilijana
#1957 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
lajkujMe wrote:Tramvaji sutra ujutro pocinju s radom.
koliko je tacna informacija? da krenem ja ipak pjehe na posao?
- kokuz_sa
#1958 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sad na TV sa rekose sutra da ce proraditi..ako budu radili sad na ciscenju cijeli dan..maximilijana wrote:lajkujMe wrote:Tramvaji sutra ujutro pocinju s radom.
i trole rade samo 6 komada
-
lajkujMe
#1959 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Direktor grasa na licu mjesta odgovorio na TVSA da sutra ujutru rade tramvaji znaci pouzdanost je 50%maximilijana wrote:lajkujMe wrote:Tramvaji sutra ujutro pocinju s radom.
- Reglan
#1960 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo kazu proradila i linija Sutjeska Vogosca.
- Reglan
#1961 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Na TVSA.kiki-miki wrote:Ko to reče i gdje?arshavin wrote:Evo kazu proradila i linija Sutjeska Vogosca.
- trambusek88
#1962 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Radi i minibus Park-Bolnica koševo.
- O'zone
- Globalni moderator
#1963 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad sam prolazio prije dva sata tek su micali ona dva tramvaja sa pričvršćenom grtalicom ispred njih što su stajali kod Vrazove, kad sam se vraćao ti tramvaji su stajali kod Holiday inna nisu mnogo prešli za sat i dvadesetak minuta
- banovan
#1964 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne znam jesam li dobro cuo,al mislim da je direktor Grasa rekao veceras na Hayatu da tramvaji sutra nece raditi
Doduse,moze biti da nisam dobro cuo
Doduse,moze biti da nisam dobro cuo
-
udrch
#1965 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Izvršni direktor GRASa je rekao da tramvaji danas neće raditi, ali da će od ujutro biti normalna situacija..
- cappy_tempo
#1967 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vozi li bus do rajlovca?
- Kinaski
#1968 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Minibusi do bolnice Koševo u Sarajevu, koji će najvjerovatnije polaziti od Parka, saobraćat će od ponedjeljka ujutro, saopćila je Feni Samira Kadić, glasnogovornica javnog gradskog prijevoznika, preduzeća GRAS.
Teško je očekivati uspostavljanje tramvajskog saobraćaja u ponedjeljak, kada će biti nastavljeno čišćenje tračnica od snježnih naslaga, u šta su se u nedjelju, osim ekipa GRAS-a i njihovih kolega iz komunalnog preduzeća "Rad", uključili i pripadnici turskog bataljona u sastavu EUFOR-a, kao i članovi Studentskog parlamenta.
GRAS će od ponedjeljka radi efikasnijeg prijevoza uključiti u saobraćaj zglobne autobuse.
U nedjelju od 6 sati u funkciji su autobuske linije Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Stup (Energoinvesti), a od 9.15 autobusi su počeli saobraćati i do Ilidže.
U 10.15 je profunkcionirala linija Ilidža - Hrasnica, a od 11.45 linija Ilidža - Rakovica.
Gradski autobuski saobraćaj na relaciji Park - Vogošća profunkcionirao je u 16 sati.
Od 10.10 sati u funkciji je trolejbuska linija Trg Austrije - Dobrinja, a od 13.55. i linija Otoka - Trg Austrije.
Probleme u odvijanju trolejbuskog saobraćaja i dalje stvaraju parkirana vozila duž saobraćajnica te iz GRAS-a apeluju građanima da ne parkiraju svoja vozila na trolejbuskoj trasi.
GRAS ulaže napore da bi se snijeg i nanosi očistili iz depoa, na prilazu saobraćajnicama, oko zatrpanih vozila, sa šina i sl. te javni gradski prijevoz što prije bio u funkciji u punom kapacitetu, saopćeno je iz GRAS-a.
Fena/Radiosarajevo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1969 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja stvarno ne znam kako oni misle pustiti tramvajski saobracaj u promet, i kuda?
Maloprije prolazim gradom i shine se i ne vide, nigdje ih, kuda misle voziti? Valjda bi prvo trebalo rascistiti pruge i shine.
Maloprije prolazim gradom i shine se i ne vide, nigdje ih, kuda misle voziti? Valjda bi prvo trebalo rascistiti pruge i shine.
- polfudbal
#1970 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma hej rek'o Fikret premijer, ima da radi tramvaj makar on mor'o čistit šine, e moje Sarajevo ko tobom upravlja!
P.S
Gras dole
P.S
Gras dole
-
udrch
#1971 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vidjećete vi sutra kad tramvaji krenu..hehe..
-
Ambrozija
#1972 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Citam negdje maloprije, kao vec je sve spremnoladyblue18 wrote:Ja stvarno ne znam kako oni misle pustiti tramvajski saobracaj u promet, i kuda?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1973 Bruka i sramota
Tako su nam jednog ljeta Norvežani čistili Vrelo Bosne, a sada nova bruka Turci čiste snijeg sa tramvajske pruge.
Od ranih jutarnjih sati radnici GRAS-a, zajedno s 60-ak vojnika Turskog bataljona EUFOR-a i s kolegama iz preduzeća "Rad" angažirani su na deblokadi tramvaja i tramvajske pruge koja bi do sutra trebala biti u funkciji. POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!
Foto: ** No links ** PORTAL
Javno preduzeće Gradski saobraćaj u Sarajevu (GRAS) podsjeća da su u nedjelju od 6 sati u funkciji autobuske linije Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Stup (Energoinvesti), a od 9.15 autobusi su počeli voziti i do Ilidže.
U 10.15 je profunkcionirala linija Ilidža - Hrasnica te od 11.45 Ilidža - Rakovica.
Autobusi do Vijećnice, Rakovice i Hrasnice polaze s kružnog toka Ilidža s obzirom na to da terminal Ilidža još nije u funkciji.
Gradski autobuski saobraćaj na relaciji Park - Vogošća profunkcionirao je u 16 sati.
Od 10.10 sati u funkciji je trolejbuska linija Trg Austrije - Dobrinja, a od 13.55. i linija Otoka - Trg Austrije.
Probleme u odvijanju trolejbuskog saobraćaja i dalje stvaraju parkirana vozila duž saobraćajnica te iz GRAS-a apeluju građanima da ne parkiraju svoja vozila na trolejbuskoj trasi.
Minibuski saobraćaj, koji inače saobraća u padinskim dijelovima grada, ni u nedjelju nije u funkciji jer ulice tog dijela grada još nisu očišćene.
Svi uposlenici GRAS-a u nedjelju su na svojim radnim mjestima i ulažu se maksimalni napori kako bi se snijeg i nanosi snijega očistili iz depoa, na prilazu saobraćajnicama, oko zatrpanih vozila, sa šina i sl. te javni gradski prijevoz što prije bio u funkciji u punom kapacitetu.
Prioritet u čišćenju snijega je deblokada 13 tramvaja, blokiranih i zatrapanih snijegom na tračnicama.
Od ranih jutarnjih sati radnici GRAS-a, zajedno s 50 do 60 vojnika Turskog bataljona EUFOR-a i s kolegama iz preduzeća "Rad" angažirani su na deblokadi tih vozila.
Mašinama preduzeća "Rad" čiste se snježni nanosi s tramvajske pruge, dok vojnici EUFOR-a, radnici GRAS-a i članovi Studentskog parlamenta koji je također pritekao u pomoć, ručno otklanjaju snijeg i led.
GRAS iskreno zahvaljuje za veliku pomoć vojnicima EUFOR-a, Studentskom parlamentu i preduzeću "Rad" i siguran je da će i građani cijeniti njihovu nesebičnu podršku i doprinos, saopćeno je iz GRAS-a.
(FENA/** No links **/em)
Turski bataljon marljivo čisti tračnice, tramvaji od sutra u funkciji
Nedjelja | 05.02.2012.
Od ranih jutarnjih sati radnici GRAS-a, zajedno s 60-ak vojnika Turskog bataljona EUFOR-a i s kolegama iz preduzeća "Rad" angažirani su na deblokadi tramvaja i tramvajske pruge koja bi do sutra trebala biti u funkciji. POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!
Foto: ** No links ** PORTAL
Javno preduzeće Gradski saobraćaj u Sarajevu (GRAS) podsjeća da su u nedjelju od 6 sati u funkciji autobuske linije Vijećnica - Dobrinja i Vijećnica - Stup (Energoinvesti), a od 9.15 autobusi su počeli voziti i do Ilidže.
U 10.15 je profunkcionirala linija Ilidža - Hrasnica te od 11.45 Ilidža - Rakovica.
Autobusi do Vijećnice, Rakovice i Hrasnice polaze s kružnog toka Ilidža s obzirom na to da terminal Ilidža još nije u funkciji.
Minibuski saobraćaj, koji inače saobraća u padinskim dijelovima grada, ni u nedjelju nije u funkciji jer ulice tog dijela grada još nisu očišćene.
Svi uposlenici GRAS-a u nedjelju su na svojim radnim mjestima i ulažu se maksimalni napori kako bi se snijeg i nanosi snijega očistili iz depoa, na prilazu saobraćajnicama, oko zatrpanih vozila, sa šina i sl. te javni gradski prijevoz što prije bio u funkciji u punom kapacitetu.
Prioritet u čišćenju snijega je deblokada 13 tramvaja, blokiranih i zatrapanih snijegom na tračnicama.
Od ranih jutarnjih sati radnici GRAS-a, zajedno s 50 do 60 vojnika Turskog bataljona EUFOR-a i s kolegama iz preduzeća "Rad" angažirani su na deblokadi tih vozila.
Mašinama preduzeća "Rad" čiste se snježni nanosi s tramvajske pruge, dok vojnici EUFOR-a, radnici GRAS-a i članovi Studentskog parlamenta koji je također pritekao u pomoć, ručno otklanjaju snijeg i led.
GRAS iskreno zahvaljuje za veliku pomoć vojnicima EUFOR-a, Studentskom parlamentu i preduzeću "Rad" i siguran je da će i građani cijeniti njihovu nesebičnu podršku i doprinos, saopćeno je iz GRAS-a.
(FENA/** No links **/em)
#1974 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras nije u idelnim vremenskim uslovima radio kako treba a da radi sad, grohotom se smijem, a još kad čujem ove glavonje kako na tv-u serendaju da je gotovo sve normalizovano, čega ba!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1975 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kakva ba normalizacija