EuroBasket 2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1951 Re: EuroBasket 2011
Beton su odigrali
Malo i sudije pogurale ali pobjedi Litve se nema šta prigovoriti.
- vinnie_jones
#1952 Re: EuroBasket 2011
lepa stoja lagano, onaj dugajlija sa rts-a pizdi cijelo vrijeme na suđenje i na litvanski % šuta 
- dječak sa šibicama
#1953 Re: EuroBasket 2011
Prava snaga Hrvatske ce se vidjeti sa Spahijom ili Perasovicem na klupi, a to su dvije opcije koje su trenutno u igri.
I kada pravi trener selektira ekipu, bez balvana Andrica ili Stipcevica, a sa ozljedjenim igracima kao sto su Radosevic, Ukic i sa vanserijskim talentima koji tek dolaze, Boris Barac, Toni Katic, Ivan Batur i zlatna generacija Dario Saric, Dominik Mavra i Mario Hezonja, koji ce sazriti za dvije tri godine, trenutno ubjedljivo najbolja igracka trojka Evrope u mladjim selekcijama + Valenciunas ali on je vec u A selekciji Litvanije.
Limiti BiH reprezentacije su ovo sto smo vidjeli u Litvaniji.
Pad Hrvatske u kosarci ogleda se u silnim medaljama u juniorskim uzrastima, u kojima BiH igra uglavnom u B diviziji.
Cista zloba, od koje se uskoro ostati samo kiseli osmjeh. Hrvatska ce se dici iz pepela, a sta cemo mi?
I kada pravi trener selektira ekipu, bez balvana Andrica ili Stipcevica, a sa ozljedjenim igracima kao sto su Radosevic, Ukic i sa vanserijskim talentima koji tek dolaze, Boris Barac, Toni Katic, Ivan Batur i zlatna generacija Dario Saric, Dominik Mavra i Mario Hezonja, koji ce sazriti za dvije tri godine, trenutno ubjedljivo najbolja igracka trojka Evrope u mladjim selekcijama + Valenciunas ali on je vec u A selekciji Litvanije.
Pad Hrvatske u kosarci ogleda se u silnim medaljama u juniorskim uzrastima, u kojima BiH igra uglavnom u B diviziji.
Cista zloba, od koje se uskoro ostati samo kiseli osmjeh. Hrvatska ce se dici iz pepela, a sta cemo mi?
- medvjed23
#1954 Re: EuroBasket 2011
nas će držati iznad vode taktička ingenioznost stručnog štaba 
- TheBlejac
#1956 Re: EuroBasket 2011
Mnogo je Litva dobro odigrala, nije to bas isti tim kao sto je bio u turskoj + publika.. Naravno da su pobedili protiv nas koji smo odigrali mnogoooo lose. Suteve masili, nismo dobro skakali i najvaznije nismo kaznjavali njihove greske kojih je bilo malo, tako se gube utakmice
- BiH-x
#1957 Re: EuroBasket 2011
Mora da mi nismo gledali istu utakmicu, jer je meni Srbija bila jako dobra. Teodosic pogotovo je bio sjajan...jednostavno nije se moglo protiv ovakve LitvanijeTheBlejac wrote:Mnogo je Litva dobro odigrala, nije to bas isti tim kao sto je bio u turskoj + publika.. Naravno da su pobedili protiv nas koji smo odigrali mnogoooo lose. Suteve masili, nismo dobro skakali i najvaznije nismo kaznjavali njihove greske kojih je bilo malo, tako se gube utakmice
- spree
#1958 Re: EuroBasket 2011
joj "strucne" analize sabeta
. vise onaj duljkovic zna od njega 
- Sasvim_Obican
#1959 Re: EuroBasket 2011
Srbija je odigrala katastrofalnu utakmicu. Pojedinim igračima onaj njihov selektor prvo treba održati časove osnovnog odgoja da ne pizde na sudačke odluke i ne izazivaju potpuno opravdane tehničke greške... Kukavička igra sa distance, stalno jedan potez viška u reketu i odbrana šuplja kao švicarski sir su donijeli ovaj rezultat Srbiji. Litvanija je odigrala na nivou. Svaki ozbiljniji poznavaoc košarke zna da su oni dominantno šuterska ekipa i da uvijek imaju jednu "zvijezdu" koja iznese utakmicu sa 70-80 % šuta za tri.
-
nuki_cika
#1960 Re: EuroBasket 2011
I ja sam upratio tospree wrote:joj "strucne" analize sabeta. vise onaj duljkovic zna od njega
Nije ni čudo što nismo prošli u drugi krug
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1961 Re: EuroBasket 2011
zloba bez razloga...dječak sa šibicama wrote:
- Sasvim_Obican
#1962 Re: EuroBasket 2011
Mene čudi kako se neki biser već nije sjetio zbunjeno konstatirati kako hrvatska ima najbolju ekipu u Evropi, samo ih eto slučajno svi mučki iznabijaše k'o zadnje kante.
Užasni ste, ispali ste, i niste evropski košarkaški vrh. - Deal with it !
Sad ispade da će i Hrvatska i Srbija, i sve druge reprezentacije raditi na poboljšanju svojih ekipa, a mi nećemo. Pa otkud vi to znate ?! Opet ponavljam - imamo na čemu graditi optimizam za neke naredne kvalifikacijske cikluse i uz nove ljude u savezu i pokretanje omladinskih pogona, nema sumnje da će pognute glave hrvatskih košarkaša poslije utakmica sa BiH postati običaj.
So, get over it !
Užasni ste, ispali ste, i niste evropski košarkaški vrh. - Deal with it !
Sad ispade da će i Hrvatska i Srbija, i sve druge reprezentacije raditi na poboljšanju svojih ekipa, a mi nećemo. Pa otkud vi to znate ?! Opet ponavljam - imamo na čemu graditi optimizam za neke naredne kvalifikacijske cikluse i uz nove ljude u savezu i pokretanje omladinskih pogona, nema sumnje da će pognute glave hrvatskih košarkaša poslije utakmica sa BiH postati običaj.
So, get over it !
- lord blackadder
#1963 Re: EuroBasket 2011
Koji 'mi' ? Tvoji su Saric, Hezonja, Vokonja i td.dječak sa šibicama wrote:.
I ne budi tako siguran da ce vasi talenti prenijeti dominaciju na seniorski nivo. I generacija Planinic, Popovic, Loncar itd, je osvajala zlato u juniorskoj konkurenciji, protiv Parkera, Turiafa i co....pa su ga opet ganola ispusili u seniorima.
A za nasu perspektivu se strpi nekih 4-5 godinica. Tada ce stupit na scenu Gačić, Djedovic Jr (koji je zaradio sponzorski ugovor s Nikeom, prije jednog R. Rubia) Muminovic, Šehić (dominator iz Amerike, cija ekipa dvije godine hara na nivou vascijelih Sjedinjenih drzava, u svom uzrastu. Centar) ...Ima tu jos zanimljivih imena. (Buza Jr itd)
Ako Sabe ostane, a sve su prilike da hoce, red bi bio da malo poradi na sebi, tj svojoj taktickoj spremi. Za pocetak, nek se parkira pred TV/net i prati Caju, a potom usvaja akcije za Mirzu po copy-paste sistemu.
Ognjen Kuzmic (2.15 cm, Unicaja) se treba ubacit u masinu vec slijedece kvale. Mozda jos neko iskrsne. Treba probrat kakvog korisnog amera...ali, polako.
Last edited by lord blackadder on 08/09/2011 02:25, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#1964 Re: EuroBasket 2011
Eto ti sigurno znaš koji su ' njegovi '....

Ovdje čim mrvicu ne pišeš prema nekom ne znam ni ja kako ga nazvati...kodeksu?
...odmah si ovakav onakav

Ovdje čim mrvicu ne pišeš prema nekom ne znam ni ja kako ga nazvati...kodeksu?
Last edited by smijesni_ste on 08/09/2011 02:27, edited 1 time in total.
- Chisum
#1967 Re: EuroBasket 2011
dječak sa šibicama wrote:Prava snaga Hrvatske ce se vidjeti sa Spahijom ili Perasovicem na klupi, a to su dvije opcije koje su trenutno u igri.
Mi??
Ko koga ovdje zajebava, djecace sa zigicama?
Nakon sto smo prosuli Hrvate, pet dana te nije bilo na ovoj temi, a onda si se javio da nam ocitas lekciju o zlobi i kiselim osmjesima.
O kurcenju po hrvatskoj stampi, prije meca, o prepotentnim izjavama i omalovazavanju bosanske reprezentacije - o tome ti nije ni palo na pamet da kazes koju... Ta ti zloba nije parala usi... ali, nakon sto se ovaj narod malo proveselio, nakon ciste i ubjedljive pobjede, dosao si da nas upozoris da to nije lijepo, jer, aman-zaman, Hrvatska ce da se digne iz pepela, kao Feniks, pa da nam se najebe matere sto smo se, eto, radovali...
Elem, sta cemo mi? To znamo... Borba, jebiga... Po B divizijama, kako ti rece...
A sta ces ti? Silne medalje... i navijanje preko radija... ljubav preko zice.
- ultima_palabra
#1968 Re: EuroBasket 2011
Chisum wrote:dječak sa šibicama wrote:Prava snaga Hrvatske ce se vidjeti sa Spahijom ili Perasovicem na klupi, a to su dvije opcije koje su trenutno u igri.
Mi??![]()
Ko koga ovdje zajebava, djecace sa zigicama?![]()
Nakon sto smo prosuli Hrvate, pet dana te nije bilo na ovoj temi, a onda si se javio da nam ocitas lekciju o zlobi i kiselim osmjesima.
O kurcenju po hrvatskoj stampi, prije meca, o prepotentnim izjavama i omalovazavanju bosanske reprezentacije - o tome ti nije ni palo na pamet da kazes koju... Ta ti zloba nije parala usi... ali, nakon sto se ovaj narod malo proveselio, nakon ciste i ubjedljive pobjede, dosao si da nas upozoris da to nije lijepo, jer, aman-zaman, Hrvatska ce da se digne iz pepela, kao Feniks, pa da nam se najebe matere sto smo se, eto, radovali...
Elem, sta cemo mi? To znamo... Borba, jebiga... Po B divizijama, kako ti rece...
A sta ces ti? Silne medalje... i navijanje preko radija... ljubav preko zice.
Kakvi su ono kompleksi... prestrašno
- Pismonosa
- Pismonosa
- drndalo
#1971 Re: EuroBasket 2011
Da dodamo i asistencije 25:11 za Litvance... A o uvrijedjenosti Dudinih vedeta sa sve i jednom presudom necu puno, k'o da je svaki od njih minimalno Air Jordan pa bi sudije valjda morale njima pisati izvjestaje u 3 primjerka... Litvanci su reprezentacija sa statusom nista losijim od Srbije, igraju kuci, atmosfera je tu, jos kad se pocnu buniti na svaku odluku, nema sudije koji nece presuditi jos nesto kontra njih, onako, iz principa... Nikad nece nauciti...TheBlejac wrote:Mnogo je Litva dobro odigrala, nije to bas isti tim kao sto je bio u turskoj + publika.. Naravno da su pobedili protiv nas koji smo odigrali mnogoooo lose. Suteve masili, nismo dobro skakali i najvaznije nismo kaznjavali njihove greske kojih je bilo malo, tako se gube utakmice
- Pismonosa
- drndalo
#1973 Re: EuroBasket 2011
Slusaj, sudija je uvijek bio izvlaka nama Balkancima kad izgubimo... Kako se Svabe nikada ne zale na sudije ? Cak i kada su tek pocinjali igrati svjetsku kosarku, a mi smo (SFRJ) za njih i kod sudija bili kao u fudbalu Brazil prema Egiptu, nisu se zalili nego su igrali, trenirali, radili, i sada su tu gdje jesu... Ili mozda sudije uvijek sude kako oni hoce pa se nemaju na sta zaliti?
Kad dobro igras i bolji si, nema tog sudije koji tako ofirno moze promijeniti tok utakmice... Ili ce jos ispasti da je npr. na ovom prvenstvu BiH dobila Hrvatsku jer je sudija bio za nas, a ne zato sto je BiH bolje igrala od Hrvatske...???
Kaze Bajramovic: "Nismo nikada bili miljenici srece !", a ja nadodajem, kad si bolji onda te ide i sreca... A sama sreca, moze upaliti 1-2x u karijeri...
Sjetimo se kada je Nenina generacija BiH 2x u jednim kvalifikacijama dobila Hrvatsku sa Radjom i Kukocem, nimalo lako ali s obrazom, i zasluzeno... Na kvalitet ? Na sudije ? Ne, nego na htijenje, pogibiju, trud, pisanje krvi !!! Tada ni sudije nisu mogle nista promijeti, jer da su nekako sudile 7 poena za HR, mi bi tada dali jos 10, jer je trebalo...
Kad dobro igras i bolji si, nema tog sudije koji tako ofirno moze promijeniti tok utakmice... Ili ce jos ispasti da je npr. na ovom prvenstvu BiH dobila Hrvatsku jer je sudija bio za nas, a ne zato sto je BiH bolje igrala od Hrvatske...???
Kaze Bajramovic: "Nismo nikada bili miljenici srece !", a ja nadodajem, kad si bolji onda te ide i sreca... A sama sreca, moze upaliti 1-2x u karijeri...
Sjetimo se kada je Nenina generacija BiH 2x u jednim kvalifikacijama dobila Hrvatsku sa Radjom i Kukocem, nimalo lako ali s obrazom, i zasluzeno... Na kvalitet ? Na sudije ? Ne, nego na htijenje, pogibiju, trud, pisanje krvi !!! Tada ni sudije nisu mogle nista promijeti, jer da su nekako sudile 7 poena za HR, mi bi tada dali jos 10, jer je trebalo...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1974 Re: EuroBasket 2011
Nenina generacija NIJE dobila Hrvatsku sa Kukočem. Kukoč je igrao završnicu, ali nije Rađa i tada smo izgubili 7 poena ralike.
u Skenderiji i na Gripama je igrao Rađa, ali nije Toni.
u Skenderiji i na Gripama je igrao Rađa, ali nije Toni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1975 Re: EuroBasket 2011
McCalebb prekuc'o