Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
-
momče
#1952 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pozdrav
U Nedzarice, na Lukavicku sam dosao pocetkom decembra 1992, a do tada sam bio daleko odatle zbog zivotnog
puta moga. Bio sam pripadnik VRS. Nisam dosao ovde da se ubjedjujem, vrijedjam, galamim, i raspravljam se sa isfrustriranim ljudima i internet herojima. u Nedzaricima sam rodjen i odrastao. Zanima me jedan pripadnik ABiH.
Zvao se je Sejo (a valjda se i sada zove), radio je u pivari, stanovao na Alipasinom (bar mi je tako rekao). Bio je
na liniji u Vojnickom u zgradi preko puta slijepih na Lukavickoj, gledano sa Alipasina, na skroz lijevom krilu zgrade.
Dovikivali smo se nocu i pricali, imali smo ok odnos. Ako ga neko poznaje, nek mu prenese pozdrav od Gavra.
U Nedzarice, na Lukavicku sam dosao pocetkom decembra 1992, a do tada sam bio daleko odatle zbog zivotnog
puta moga. Bio sam pripadnik VRS. Nisam dosao ovde da se ubjedjujem, vrijedjam, galamim, i raspravljam se sa isfrustriranim ljudima i internet herojima. u Nedzaricima sam rodjen i odrastao. Zanima me jedan pripadnik ABiH.
Zvao se je Sejo (a valjda se i sada zove), radio je u pivari, stanovao na Alipasinom (bar mi je tako rekao). Bio je
na liniji u Vojnickom u zgradi preko puta slijepih na Lukavickoj, gledano sa Alipasina, na skroz lijevom krilu zgrade.
Dovikivali smo se nocu i pricali, imali smo ok odnos. Ako ga neko poznaje, nek mu prenese pozdrav od Gavra.
- Repetitor
#1953 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
@Gavro
Jel ti poznat slucaj ubistva jednog od dvojice brace,koji su stanovali
u Nedzaricima,u produzetku ulice gdje je danasnja samousluzna
autopraonica? Kod doma slijepih?
Taj jedan je poginuo od svog navodno najboljeg druga,zajedno su
bili na strazi?
Ako treba jos detalja mogu na PP.
Jesi li kad dolazio na liniju prema D5?
Pozdrav i tebi ako zelis biti normalan sagovornik:)
bili na strazi?
-
momče
#1954 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Repetitor wrote:@Gavro
bili na strazi?
Nije mi to poznato, nisam bio prvih pola godine u Nedzaricima.
Dolazio sam 2-3 puta prema D5 ali samo da vidim linije i gdje je ko, detalja se sada i ne sjecam, znam samo da se
sa spratova razrusenih kuca moglo vidjeti kako radna obaveza kopa rovove a neki su hodali okolo da su mogli da se
vide od glave do pete.
- smurf
#1955 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sreca nasa pa niste znali da smo veciom mi kopali, ali smo bili ko roboti, niko nije bendo sto ga moze kamenom ubiti, samo daj iskopaj zacrtani dio i furaj nazad na pranje i kartanje 
Jooooj sto vas novi kolac na temi narezili, kako ono, internet ratnici

Jooooj sto vas novi kolac na temi narezili, kako ono, internet ratnici
-
momče
#1956 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nisam rekao "internet ratnici" nego "internet heroji". A pod tim pojmom smatram sve one koji su se skrivali i bilismurf wrote:Sreca nasa pa niste znali da smo veciom mi kopali, ali smo bili ko roboti, niko nije bendo sto ga moze kamenom ubiti, samo daj iskopaj zacrtani dio i furaj nazad na pranje i kartanje
Jooooj sto vas novi kolac na temi narezili, kako ono, internet ratnici![]()
![]()
![]()
misjoj rupi a na internetu se predstavljaju da su bili svugdje i osvojili sve, a ustvari samo prepricavaju price
drugih ljudi. Al takvih svuda. Niko ko se zaista borio, na bilo kojoj strani, nece se naci prozvanim.
- smurf
#1957 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma nisam momce mislio na tebe, ima nas ovdje koji se poznajemo i licno pa nekada se tako obratimo jedan drugom kao da smo ne'dje uz pivu. Vise sam aludirao na ovog drugog novog kolaca, a tebi sam uputio samo prvu recenicu.
U svakom slucaju dobrodosao na temu i nadam se da ces biti realan sagovornik bez nekakvih rekla-kazala prica.
U svakom slucaju dobrodosao na temu i nadam se da ces biti realan sagovornik bez nekakvih rekla-kazala prica.
- Red Wolf
#1958 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
momcicu ti sa ovim tvojim novim drugom pa na pivu,nek ti isprica herojske price(mozda je nekog i rokno od tvoje raje ko zna)ja niti sam novi kolacic niti si ti oslobodio ovaj forum da imas pravo odredjivati ko smije i sta smije pisati,sad ti "stari kolacicu" sa "drugom" pa na pivce,cuvaj se samo kad popijesmurf wrote:Ma nisam momce mislio na tebe, ima nas ovdje koji se poznajemo i licno pa nekada se tako obratimo jedan drugom kao da smo ne'dje uz pivu. Vise sam aludirao na ovog drugog novog kolaca, a tebi sam uputio samo prvu recenicu.
-
drift
#1959 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Da li mozda neko zna kako se zvao momak koji je medju prvima ili cak prvi poginuo u Aerodromskom, jos negdje u Maju ili Aprilu 1992? Bio je sahranjen preko puta UPI samoposluge izmedju zgrada u ulicama Franca Preserna i Akifa Seremeta (mislim da je mozda Ferid?) posto se nije moglo ici u grad.
Ne mogu da tvrdim 100%, reko bih da je JNA jedinica koja je bila na aerodromu i poslje ucestvovala u napadu na Naselje (frajeri sa dugackim pancirima) bila sastavljena od nekih pitomaca sa vojne akademije valjda iz Rajlovca?
Pozdrav svima
Ne mogu da tvrdim 100%, reko bih da je JNA jedinica koja je bila na aerodromu i poslje ucestvovala u napadu na Naselje (frajeri sa dugackim pancirima) bila sastavljena od nekih pitomaca sa vojne akademije valjda iz Rajlovca?
Pozdrav svima
-
obelix1
#1960 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
drift wrote:Da li mozda neko zna kako se zvao momak koji je medju prvima ili cak prvi poginuo u Aerodromskom, jos negdje u Maju ili Aprilu 1992? Bio je sahranjen preko puta UPI samoposluge izmedju zgrada u ulicama Franca Preserna i Akifa Seremeta (mislim da je mozda Ferid?) posto se nije moglo ici u grad.
Pozdrav svima
Taj momak se zvao Mahir Mešanović i išli smo skupa u razred OŠ Aleksa Šantić, tad je i Dario ostao bez noge,sad odgovor onom RedWolf-u ja mogu da razumijem da se neke stvari poslje 20 godina drugačije vide i malo ko je tad nešto zapisao tako da se ovo sve većinom piše po sjećanju ali tvrditi da si samo tad ti bio tu i niko više nezna kako je tad bilo to je bezveze.Ima ovde ljudi za koje znam sigurno da su bili sa nama pa fule ulicu, haustor vrijeme događanja i šta to nije znak da nije bio učesnik ti događaja.
Evo pisali smo o rahmetli Paji i evo sad da ti ovdje napišem da mi je to bio najgori komandir odjeljenja u ratu, sve nas je cinkao, vrebao spavamo li na straži i pušimo li "one" cigare, a bogami smo ih i pušili tako da nam je "Keba" utekao četnicima.Komandir odjeljenja mi je i bio E. na sredini i nikad bolje raje nije bilo Zeka, Džemo, Refa, Dragan brada, Saša itd.(ko je bio tu sjetiće se Zekinog izuma ispumpavanja vode iz rovova uz pomoć pumpi iz veš mašina i čuvenih lampi sa led diodom)
Svašta se čovjek može sjetiti ali hoće li ih baš staviti u pravi vremenski kontekst ili baš u pravi haustor ili ulicu to je poslje ovih 20 godina upitno.
-
drift
#1961 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Hvala obelix.
Da li bi mogao opisat taj dogadjaj, kad i gdje se to desilo, ako nije previse heavy za forum? (mislim da nije opisano u ranijim postovima)
Da li bi mogao opisat taj dogadjaj, kad i gdje se to desilo, ako nije previse heavy za forum? (mislim da nije opisano u ranijim postovima)
Last edited by drift on 30/08/2013 10:44, edited 2 times in total.
- Red Wolf
#1962 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
nikada i nigdje ja nisam rekao da sam bio SAMO JA,nisam narcisoidan,al da sam tu izmedju ostalih bio a bio sam i da neko to omalovazava ili tvrdi suprotno krijuci se pod dva-tri razlicita nika i postavljajuci mi provokativna pitanja,to nece moci,al ja vise ne ucestvujem u temi pa tako nevidim razloga za briguobelix1 wrote:drift wrote:Da li mozda neko zna kako se zvao momak koji je medju prvima ili cak prvi poginuo u Aerodromskom, jos negdje u Maju ili Aprilu 1992? Bio je sahranjen preko puta UPI samoposluge izmedju zgrada u ulicama Franca Preserna i Akifa Seremeta (mislim da je mozda Ferid?) posto se nije moglo ici u grad.
Pozdrav svima
Taj momak se zvao Mahir Mešanović i išli smo skupa u razred OŠ Aleksa Šantić, tad je i Dario ostao bez noge,sad odgovor onom RedWolf-u ja mogu da razumijem da se neke stvari poslje 20 godina drugačije vide i malo ko je tad nešto zapisao tako da se ovo sve većinom piše po sjećanju ali tvrditi da si samo tad ti bio tu i niko više nezna kako je tad bilo to je bezveze.Ima ovde ljudi za koje znam sigurno da su bili sa nama pa fule ulicu, haustor vrijeme događanja i šta to nije znak da nije bio učesnik ti događaja.
Evo pisali smo o rahmetli Paji i evo sad da ti ovdje napišem da mi je to bio najgori komandir odjeljenja u ratu, sve nas je cinkao, vrebao spavamo li na straži i pušimo li "one" cigare, a bogami smo ih i pušili tako da nam je "Keba" utekao četnicima.Komandir odjeljenja mi je i bio E. na sredini i nikad bolje raje nije bilo Zeka, Džemo, Refa, Dragan brada, Saša itd.(ko je bio tu sjetiće se Zekinog izuma ispumpavanja vode iz rovova uz pomoć pumpi iz veš mašina i čuvenih lampi sa led diodom)
Svašta se čovjek može sjetiti ali hoće li ih baš staviti u pravi vremenski kontekst ili baš u pravi haustor ili ulicu to je poslje ovih 20 godina upitno.
- Dozer
#1963 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Auuu...ko nam se to uvrijedio, ko, ko 
Hajde ti malo preispitaj svoje nastupe na ovoj temi od prvog momenta. Vjerovatno ces skontati da si upravo ti nastupio ovako kako sada optuzujes druge. A koliko si pogubljen, ne kontas uopste da ovdje nema duplih nickova, sve su unikati
Btw, ne dade ti nama ni jedan podatak o akcijama u kojima si licno ucestvovao, a time, kao i nacinom pisanja, samo potvrdjujes ono sto vec rekoh - ti si tada bio tinejdzer koji je sa strane sve posmatrao, a sada o tome laprdas i sebe predstavljas kao direktnog ucesnika. A kada vise nemas argumenata i kada si shvatio da te stvarni direktni ucesnici bucaju ko bugarsku skupstinu, onda - vise ne ucestvujes na temi
Hajde ti malo preispitaj svoje nastupe na ovoj temi od prvog momenta. Vjerovatno ces skontati da si upravo ti nastupio ovako kako sada optuzujes druge. A koliko si pogubljen, ne kontas uopste da ovdje nema duplih nickova, sve su unikati
Btw, ne dade ti nama ni jedan podatak o akcijama u kojima si licno ucestvovao, a time, kao i nacinom pisanja, samo potvrdjujes ono sto vec rekoh - ti si tada bio tinejdzer koji je sa strane sve posmatrao, a sada o tome laprdas i sebe predstavljas kao direktnog ucesnika. A kada vise nemas argumenata i kada si shvatio da te stvarni direktni ucesnici bucaju ko bugarsku skupstinu, onda - vise ne ucestvujes na temi
Last edited by Dozer on 30/08/2013 10:25, edited 1 time in total.
- Red Wolf
#1964 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
lutka mala,odmah se upalis,sad ce i repetitor nesumnjamDozer wrote:Auuu...ko nam se to uvrijedio, ko, ko
- Cholina_Lokica
#1965 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma samo na ignore, na svakoj temi tako nastupa i optuzuje druge da su grozni prema njemu i da ga zamarajuDozer wrote:Auuu...ko nam se to uvrijedio, ko, ko
- Dozer
#1966 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Red Wolf wrote:lutka mala,odmah se upalis,sad ce i repetitor nesumnjamDozer wrote:Auuu...ko nam se to uvrijedio, ko, ko
Sine, ti ni gramatiku nisi savladao kako treba ni na tastaturi. I to te odaje, izmedju ostalog.
- Red Wolf
#1967 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
VEGETARIJANKOOO,jes to ti,svasta bih ti naodgovaroo,al posto ZNAM situaciju oko tebe i naselja necu iz postovanja a ti me ignorisi nije problem izdrzacemo nekakoCholina_Lokica wrote:Ma samo na ignore, na svakoj temi tako nastupa i optuzuje druge da su grozni prema njemu i da ga zamarajuDozer wrote:Auuu...ko nam se to uvrijedio, ko, ko
- Red Wolf
#1968 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
lutka malaDozer wrote:Red Wolf wrote:lutka mala,odmah se upalis,sad ce i repetitor nesumnjamDozer wrote:Auuu...ko nam se to uvrijedio, ko, ko
Hajde ti malo preispitaj svoje nastupe na ovoj temi od prvog momenta. Vjerovatno ces skontati da si upravo ti nastupio ovako kako sada optuzujes druge. A koliko si pogubljen, ne kontas uopste da ovdje nema duplih nickova, sve su unikati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sine, ti ni gramatiku nisi savladao kako treba ni na tastaturi. I to te odaje, izmedju ostalog.
- Dozer
#1969 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Moderacija, hajd' nam maknite ovog trola s grbace, smara nas nemilice 
- Repetitor
#1970 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Mahir Mesanovic rahmetli je poginuo od minobacacke granate(granata),u mahali tacnije,kada je gadjana Careva kuca.
Dao je veliki doprinos na pocetku rata,i nije se stedio nijedne sekunde.
Dzenaza mu je bila obavljena pi noci koliko me sjecanje sluzi.
Tom prilikom su jos neke osobe nastradale.
Izmedju ostalih Zisa je spasio upravo onaj njegov pancir koji mnogi spominju da su koristili tzv. Niski specijalci.
@Red
Ti tvrdis da sam ja,obelix,Dozer itd. jedna te ista osobe.
Mogu ti reci da si u pravu. Kako si samo bistar i kako si nas prokuzio.
Svaka ti cast.
Izmedju ostalih Zisa je spasio upravo onaj njegov pancir koji mnogi spominju da su koristili tzv. Niski specijalci.
@Red
Ti tvrdis da sam ja,obelix,Dozer itd. jedna te ista osobe.
Mogu ti reci da si u pravu. Kako si samo bistar i kako si nas prokuzio.
Svaka ti cast.
- Red Wolf
#1971 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
za sve ove ratnike evo prijedlog,DANAS 30.08.2013 U 18 SATI u bedemu kod zebe,dodjite da popijemo kafu bice par momaka koji su sve prosli kao i ja,ja cu ih zovnuti nije problem i da se suocimo ljudski o svim temama,izjasnite se,ratnici
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1972 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
i da budemo sigurni da ćeš poštovati ono što si rekao

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» Red Wolf
mjesec dana.
P.S. ovim miševima podrumskim, Dozeru, smurfu i ostalima - prenesite nam utiske s kafe.
ja ću da preventivno djelujem.Red Wolf wrote:...al ja vise ne ucestvujem u temi pa tako nevidim razloga za brigu.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “trolanje”
» Red Wolf
mjesec dana.
P.S. ovim miševima podrumskim, Dozeru, smurfu i ostalima - prenesite nam utiske s kafe.
-
drift
#1973 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Repetitor wrote:Mahir Mesanovic rahmetli je poginuo od minobacacke granate(granata),u mahali tacnije,kada je gadjana Careva kuca.
Hvala.
Jos nesto, sjeca li se ko jedinice "Biseri" i njihovih "target practice" sa konzervama od pomoci usred bijela dana pred svim komsijama, dolazila policija da ih smiruje? Imali su prostor u zgradi sa Vuckom na Micubisi aveniji, a namjena im je bila neko snabdijevanje predsjednistva kroz tunel ili tako nesto?
Da li je tacno da je vojna policija u narandzastim kombinezonima i crnim prslucima (komandant Sead ili Senad?) bila formalno vodjena kao "vojna saobracajna policija"?
-
goran16v
#1974 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Naravno, "Biseri" su na pocetku rata bili poluprivatna jedinica formalno u sastavu 5. uprave MUP-a RBiH na obezbjedjenju Predsjednistva i A. Izetbegovica, komandir im bio prijeratna hala, a danas "ugledni visokopozicionirani funkcioner MIP-a", Haris Lukovac. Nakon sto su se najbitniji "biseri", pcevsi od samog Lukovca uredno uhljebili po DKP-ima usljedila je reorganizacija u kojoj su pripojeni odredu OBL-a MUP-a RBiH.drift wrote:Repetitor wrote:Mahir Mesanovic rahmetli je poginuo od minobacacke granate(granata),u mahali tacnije,kada je gadjana Careva kuca.
Hvala.
Jos nesto, sjeca li se ko jedinice "Biseri" i njihovih "target practice" sa konzervama od pomoci usred bijela dana pred svim komsijama, dolazila policija da ih smiruje? Imali su prostor u zgradi sa Vuckom na Micubisi aveniji, a namjena im je bila neko snabdijevanje predsjednistva kroz tunel ili tako nesto?
Da li je tacno da je vojna policija u narandzastim kombinezonima i crnim prslucima (komandant Sead ili Senad?) bila formalno vodjena kao "vojna saobracajna policija"?
Last edited by goran16v on 30/08/2013 11:19, edited 1 time in total.
- Repetitor
#1975 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Biseri (Dobrinjski)
Jedinica sastavljena od klosara i sitnih lopovcica.
Navodno osnovani sa zadatkom da snadbjevaju MTSom,a u biti
te povlastice su koristili za svoje licne potrebe(sverc i preprodaju)
Pile,Krme i ekipa...
Pod komandom Senada Mehicevica
Uglavnom nista dobro o njima ja nemam reci...
Jedinica sastavljena od klosara i sitnih lopovcica.
Navodno osnovani sa zadatkom da snadbjevaju MTSom,a u biti
te povlastice su koristili za svoje licne potrebe(sverc i preprodaju)
Pile,Krme i ekipa...
Pod komandom Senada Mehicevica
Uglavnom nista dobro o njima ja nemam reci...