Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Baudelaire

#1951 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Ma ljudi, nastranu sve, mi nismo stvorili toliko ozbiljnih šansi sinoć. Nismo mi loše igrali, međutim, bilo bi naivno reći da nismo na sreću dali oba gola. Zato kontam da ćemo morati, ako Bjelorusi budu igrali bunker u Zenici, puno ofanzivnije krenuti na protivnički gol.
mikogoago

#1952 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

Ne vjerujem da ce igrati bunker,a ni previse otvoreno.Samo sada je vrijeme na nasoj strani i treba biti strpljiv.
Evo sta kaze Strange njihov selektor:

Imali smo večeras jasan cilj, a to je da dokažemo da zaslužujemo ići na Europsko prvenstvo. Veoma loše smo otvorili utakmicu, a u kratkom vremenskom periodu primili smo dva pogotka. Dovoljno su iskusni da bi ispustili takvu prednost. Sada nam ništa drugo nepreostaje nego ići u Bosnu po pobjedu, riječi su njemačkog stručnjaka na press-konferenciji za novinare.
Izgleda da nisu naucili lekciju i dalje misle da su bolji.Neka to je dobro za nas.
Language

#1953 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Language »

selma sa tribina: tvoje mi farmerice šapcu moje miloooo..... :D
Language

#1954 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Language »

Baudelaire wrote:Ma ljudi, nastranu sve, mi nismo stvorili toliko ozbiljnih šansi sinoć. Nismo mi loše igrali, međutim, bilo bi naivno reći da nismo na sreću dali oba gola. Zato kontam da ćemo morati, ako Bjelorusi budu igrali bunker u Zenici, puno ofanzivnije krenuti na protivnički gol.

a sto bi igrali bunker bjelorusi ??? iskreno malo mi je i nedostajala ona "drama" koju nam prirede nasi dragi reprezentativci.....sallu na stranu odigrali su fantasticno, svi, onako kako igraju ekipe koje su za klasu bolje.....podsjetili su me na reprezentacije koju su dolazile na kosevo u hladno uzimale sa 2 3 razlike....ceska, rumunija.....
LSD

#1955 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Baudelaire wrote:Ma ljudi, nastranu sve, mi nismo stvorili toliko ozbiljnih šansi sinoć. Nismo mi loše igrali, međutim, bilo bi naivno reći da nismo na sreću dali oba gola. Zato kontam da ćemo morati, ako Bjelorusi budu igrali bunker u Zenici, puno ofanzivnije krenuti na protivnički gol.
Bjeloruse samo pobjeda u Zenici vraca u život i daje im neka nadanja...mislim, gledajuci iz njihove perspektive.
Stoga, nema logike da igraju bunker :shock: kako se mogu nadati uopšte pobjedi u sred Zenice, igrajuci bunker protiv nas :?
Baudelaire

#1956 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Kontranapadi? Što je Rumunija cijelu tekmu u Zenici igrala bunker, čak i prije njihovog vodstva? Mislim da su i sami shvatili da jedino bunkerom mogu do bodova, jer nisu nikog nadigrali od početka kvalifikacija. Sinoćnja utakmica je itekako mogla otići u smjeru u kojem su otišle dvije protiv Francuza, čak su Francuzi bili i dominantniji od nas, pa su ispušili oba puta.
jeza u ledja

#1957 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:
Bjeloruse samo pobjeda u Zenici vraca u život i daje im neka nadanja...mislim, gledajuci iz njihove perspektive.
Stoga, nema logike da igraju bunker :shock: kako se mogu nadati uopšte pobjedi u sred Zenice, igrajuci bunker protiv nas :?
Na kraju ovog clanka iz Bjelorusije pise ovo:

"Kod kuće, mi kao vlasnici pokušali izvršiti pritisak na Bosanaca i to uspjeti. No, u Bosni će napasti iz kompaktne obrane na teret brze igrače" - izjava Stangea.

Sta ovo znaci? :-?

Sto se tice nase igre i sansi, ovo sto pise Baudelaire. Pa jeste, dali smo dva gola spretno i onda sto se vise blizio kraj vise se branili. Zbog toga nismo nesto izgledali bajno i krasno u napadu, ali da nismo dali ta 2 gola relativno rano, vjerovatno bi to izgledalo drukcije.
Ja sam i prije utakmice rekao, samo je bitno da mi damo prvi gol. Danas u pola utakmica kad gost povede odmah mozes ocekivati jos golova jer se domacin odmah otvara , a gostu ostavlja prostora za kontranapad. To je pogotovo slucaj kad gost vodi 2-0. Ja cak mislim da smo mi na kraju imali vece sanse za treci gol, nego oni za prvi.

A jest, sto kazu ovo bas podsjeca na situacije kad su nama dolazili jaci, dok se okrenes vec nam zabili 2-3 gola, i onda napadaj i navijaj, nesto ko izgleda evo sad cemo ga dati ovo ono iiiiii nista. Poslije kontas - nismo imali srece, da je samo usla ona , itd, a u stvari oni su tu dosli da uzmu 3 boda, pa makar pobjedili 1-0 i poslije sjeli i cekali kraj. Nema tu ljepote ni nicega, nego daj 3 boda i hajmo kuci. E tako smo i mi sinoc. Ko gosppda. :)

Medjutim, u Zenici ce biti gutavo. Uvijek je gutavo bez Spahica svakako. Nece nam mislim biti nista lakse nego u Minsku, cak naprotiv. Jer za razliku od Minska, ova utakmica se "mora" uzeti, kao sto smo morali Albaniju proljetos.
mikogoago

#1958 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

Bit ce guravo nema sta,ali onako razmisljam i zdrav razum mi kaze da je najpametnije stisnuti ih odmah i pokusati im na brzaka dati gol i tu ih u startu slomiti.Nama je vrijeme ovaj put saveznik i ne moramo srljati-Sto se bude blizilo kraju 90 minuta oni ce vise rizikovat i ici nekontrolisano. Samo sve je to lutrija,a ja se nebih kockao zato bi ih odmah pritisnuo sto vise i dati im gol u prvih 10 minuta.E sada lako je reci,ali opet kvalitet je na nasoj strani.
zalizani

#1959 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zalizani »

Ovaj njihov selektor mnogo smijesan lik.
Nisu napravili smislenu akciju, a o sansama da ne pricam. Estonci su primili sedam, a opet su prikazali vise i ozbiljnije djelovali nego ovi sinoc.
Uzdam se u 'hladnocu' nasih zvijezda, te istu zar i htjenje strucnog staba na celu sa selektorom Papetom.
todd_smith

#1960 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

Nadam se da znamo da je Bjelorusiji falilo 5-6 standardnih igraca, prije nego sto pocnemo da pricamo kako su losi/neozbiljni :-)
zalizani

#1961 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by zalizani »

Bez obzira sto im fali 5 standardnih, opet su tanki kako god da okrenes. Ozbiljnim pristupom igri kao sinoc, nasa pobjeda je neupitna.
cyprus

#1962 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

Jbt, mi koga kog pobjedimo odma' ocjenimo da su tanki... :-) Ima li iko solidan da smo ga pobjedili, ili možemo pobjeđivat samo ove tanke?

To mi nikad nije bilo jasno :oops:
jeza u ledja

#1963 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

Sto se tice zutih, nije im falio nijedan. Jer evo gledam u utakmici koju su igrali prije nase, protiv Luksemburga, samo je Voronkov dobio zuti, a on je sinoc igrao.

Ovi sto su izostali zbog povreda pretpostavljam da ce ih vecina biti i dalje povrijedjena. :D
Sasvim_Obican

#1964 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

todd_smith wrote:Nadam se da znamo da je Bjelorusiji falilo 5-6 standardnih igraca, prije nego sto pocnemo da pricamo kako su losi/neozbiljni :-)
Falit će i u Zenici.
luckylaka

#1965 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by luckylaka »

cyprus wrote:Jbt, mi koga kog pobjedimo odma' ocjenimo da su tanki... :-) Ima li iko solidan da smo ga pobjedili, ili možemo pobjeđivat samo ove tanke?

:lol: :lol: :thumbup:
Obuca9

#1966 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

cyprus wrote:Jbt, mi koga kog pobjedimo odma' ocjenimo da su tanki... :-) Ima li iko solidan da smo ga pobjedili, ili možemo pobjeđivat samo ove tanke?

A tek je za priču kako su tanki oni od kojih izgubimo. Odmah se proglašavaju nikad gorim u zadnjih X godina. Od Turaka, Portugalaca, Francuza, Rumuna, pa na dalje.

Dakle, zaključak, uvijek igramo protiv tankih ekipa, samo eto nekad ih dobijemo, a nekad zijanimo od njih :D
cyprus

#1967 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

Jah, ima i to :thumbup:
Baudelaire

#1968 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

http://www.soccerbase.com/blog/pro-punter/didi-hamann/

Evo šta je očekivao Dietmar Hamann. Pratio sam malo očekivanja ovih stranih portala, niko nas ne *ebe ni 5%, svi očekivali kec ili iks.
Ivo Lola

#1969 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Ivo Lola »

pa jesi li ti procitao ovaj tekst od hamana ?
covjek kaze da imamo potencijala da postanemo sila u evropskom fudbalu i preporucio je kladjenje na BiH
Baudelaire

#1970 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Ivo Lola wrote:pa jesi li ti procitao ovaj tekst od hamana ?
covjek kaze da imamo potencijala da postanemo sila u evropskom fudbalu i preporucio je kladjenje na BiH

Nisam naglasio da je jedan od rijetkih koji je očekivao našu pobjedu :D
jeza u ledja

#1971 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

Evo gledam ko im je koliko igrao do sada u kvalifikacijama bar 3-4 utakmice, a nije ga bilo sinoc:

Vyacheslav Hleb (FSV Frankfurt) - napadac
Tigorev (Tom) - branic
Rodionov (BATE) - napadac
Yurevich (BATE) - branic
Molosh (Krylya Sovetov) - branic
Krivets (Lech) - veznjak

Od ovih sto su sinoc igrali, Zhevnov, Kulchiy, Martynovich, Kornilenko, Putsila, Kislyak i Shitov su im manje vise standardni.

Recimo u utakmici koju su odigrali protiv Francuske kuci 1-1, samo 4 igraca nisu igrala sinoc: golman Veremko (koji im je drugi golman inace), Tigorev, te Bordachev (BATE) i stoper Omelyanchuk (Terek). Ovaj Omelyanchuk im je kapiten i vazan igrac, a sinoc je sjedio na klupi (nije ulazio, pretpostavljam da ima laksu povredu). Ovaj Bordachev je do sada igrao samo 2 puta, lijevi je bek, ali sinoc nije bio ni na klupi , mada je pozvan na okupljanje. Uglavnom, samo ova dvojica zadnjih mozda mogu napraviti neku razliku u utorak. Ostali Hljebovi i slicna peciva su odsutni.
Baudelaire

#1972 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Zaboravio si njihovog najboljeg igrača, Aliaksandr Hleba.
cyprus

#1973 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

Ivo Lola wrote:pa jesi li ti procitao ovaj tekst od hamana ?
Ali u naslovu soji ovo: Back Bosnia for surprise qualifying win in Belarus...

Inače, istina da su Bjelorusi važili za blage favorite u sinoćnjoj utakmici... Domaći teren je u Istočnoj Evropi velika prednost... Gotovo nijedna reprezentacija koja gostuje u bivšem SSSR-u, ne može biti sigurna u 3 boda, gdje god da gostovali, od Talina do Alma Ate...
cyprus

#1974 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cyprus »

Baudelaire wrote:Zaboravio si njihovog najboljeg igrača, Aliaksandr Hleba.
I Kutuzova koji im je godinama bio najbolji napadač...
jeza u ledja

#1975 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

Baudelaire wrote:Zaboravio si njihovog najboljeg igrača, Aliaksandr Hleba.
Nisam ga zaboravio. Ali on je odigrao samo prve 2 utakmice u kvalifikacijama, tako da im nije kljucan igrac. Isto vazi i za Kutuzova.

To je isto ko kad bi mi rekli Papac nam je vazan igrac, ali nije nikako igrao jebiga. :D

Uostalom, nama su sinoc falila 2 standardna: Mujdza i Ibisevic.
Last edited by jeza u ledja on 03/09/2011 19:38, edited 2 times in total.
Locked