Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
marshall_bug wrote:
To su tzv. warg-ovi ili skinchangers, odnosno osobe koje mogu ulaziti u um životinja ili u Branovom slučaju čak i ljudi.
U knjizi se spominje da nisu baš tako rijetki, između ostalih i onaj wildling je jedan od tih i onaj mali sa Branom Jojen Reed.
Kad ubiješ warg-a on može napustiti tijelo i preći u neku od životinja i tu nastaviti da živi kao što je bio slučaj sa wildlingom kad ga je Jon Snow ubio pa je prešao u onu svoju pticu.
warg! bravo
Last edited by duboka_misao on 07/06/2013 17:56, edited 1 time in total.
Brkooo wrote:Aaa.. jos malo pa cu kuci gledati 10 ep
al onda 10 mjeseci cekanja ... neg da vas pitam onako kulturno
Ima li ko knjige u PDF-u ali bez bukvalnog prevoda... tipa (Winterfell - Zimovrel itd ) ... ?
Hvala unaprijed
Ja sam čitao srpsku verziju gdje su prevedeni i nazivi, za hrvatsku verziju nisam siguran ali mislim da su i tamo prevodili sve tako da sumnjam da na nekom od "naših" jezika postoji prevod gdje nisu prevodili nazive.
Najbolje je da čitaš englesku verziju, pa iako ima dosta riječi koje ne znaš uvijek ima google. Ja sam se pokajao što nisam odmah uzeo englesku tako da sad ponovo čitam.
meni se cini da su pretjerali s theonom u ove dvije epizode. ja iz knjiga koliko se sjecam, starom su mu prst njegov poslali, a ne (da ne pisem radi spoilera)
epizoda je emitovana tako da nije spojler
spojler je nesto sto tek treba da se dogodi (therefore nesto iz knjige)
ko nije gledao sinocnju epizodu nek ne ulazi na ovu temu
lupp wrote:Nikako mi nije jasno kako se House Arryn sa poremecenom Lysom na celu moze nekome svidjeti. Biti neutralan je ok kada nemas neke veze sa zaracenim stranama ali se ona drzi po strani dok je sestra, otac, brat etc. trebaju. Da je netko poput njenog muza preuzeo zemlju, vale bi se od pocetka prikljucio sjeveru i vjerovatno bi se sve drugacije odvijalo.
i kat je poremećenih vrijednosti... pustila je glavnog incestualnog zarobljenika zbog dvije kćeri a tamo u jednom danu njezin sin žrtvovao 2500 tuđih sinova zarad izgubljenog rata...
pod njom i njezinim sinom od pobjede su se pretvorili u ništa
što su i platili životom i izgubljenim glasom
Cat su pokazali kao luđakinju koja radi gluposti u seriji. U knjizi je ona meni dosta bolji lik. Na primjer, pusti Jaimea jer je upravo u tom trenu saznala da su Bran i Rickon mrtvi (iako nisu ali ona to ne zna). To što oslobodi Jaimea je puno opravdanije jer je u tem trenutku izbezumljena i to joj je zadnja nada da spasi IKOG od svoje djece. U seriji ona sazna za Brana i Rickona tek kasnije pa nema toliko smisla.