Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

Kontra__

#1951 Re: Borussia Dortmund

Post by Kontra__ »

veella wrote:Odigrali smo mlitavo, izfulali se i bilo je zaocekivati da primimo gol. Nismo igrali svoju igru, 1. poluvrijeme preoprezno... Steta, ovaj Arsenal smo trebali isprasiti 5:0 najmanje...
Prepickasto. Moralo se ovo dobiti. Mikhtariyan je isp'o supak nvidjeni. Frajer mu sam na lijevoj strani, on suta! I to kako suta! :roll:
Preoprezna igra kostala ih je bodova. Sad moraju zadnje dvije dobiti, jebo ih Arsenal mlitavi.
veella

#1952 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

SSemir wrote:Image
Image
Partijaner

#1953 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Bolje vam je da ispadnete da se skoncentrisete na ligu ha ja, je li tako veela prijatelju ja msm da se i ti slazes ? :mrgreen:

Opet nije sve izgubljeno ima jos sanse da se plasirate samo morate dobro zapeti ove zadnje tekme.
nKrkan

#1954 Re: Borussia Dortmund

Post by nKrkan »

Ovo je neka zajebancija pa BVB ko da je čuvo rezultat prvih 70 minuta
dinooh

#1955 Re: Borussia Dortmund

Post by dinooh »

ma BVB misli ako zabije 6 golova kao za vikend da je najjaci. Bolje zabiti po 1-2 po utakmici, fino ih rasporediti a ne ovako. Sad se mora Napoli dobit i molit Boga da Arsenal dobije Napoli u zadnjem kolu
veella

#1956 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

dinooh wrote:ma BVB misli ako zabije 6 golova kao za vikend da je najjaci. Bolje zabiti po 1-2 po utakmici, fino ih rasporediti a ne ovako. Sad se mora Napoli dobit i molit Boga da Arsenal dobije Napoli u zadnjem kolu
Napoli ce popiti 6 kao i O. Marseille
missko

#1957 Re: Borussia Dortmund

Post by missko »

BvB mora dobit Napolija 2 razlike i mirni su

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
sprej

#1958 Re: Borussia Dortmund

Post by sprej »

toliko o heavy metal bendu... :oops:
Jack Be Nimble

#1959 Re: Borussia Dortmund

Post by Jack Be Nimble »

....Ozil, Ramsey and co dared to go where no one would try, they chose to fly where eagles dare....

Klope, Wenger violinista ti je ocitao bukvicu sto se tice heavy metala.
fatality

#1960 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by fatality »

Jack Be Nimble wrote:....Ozil, Ramsey and co dared to go where no one would try, they chose to fly where eagles dare....

Ja gledah tekmu i ne vidjoh to ocitavanje bukvice. Ono sto sam vidio je da je dortmund do 70-te minute imao inicijativu i prilike koje nisu iskoristili. Isto tako arsenal do tad na gol opucao nije(a ni pored gola). Onda je nekako uvukose (po meni subotic najvise kriv za gol) i branili se ko zepa te cekali kontre. Sve u svemu nesretno vece.

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
missko

#1961 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by missko »

nKrkan wrote:Ovo je neka zajebancija pa BVB ko da je čuvo rezultat prvih 70 minuta
Pa Arsenal dosao po bod branili se cijelo vrijeme bez naznaka da bo centra presli i onda uzmu sretno sva 3 boda

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
bingov buraz

#1962 Re: Borussia Dortmund

Post by bingov buraz »

Nakon gola Arsenal imao mnogo bolje šanse, uglavnom osvetilo vam se podcjenjivanje ekipe koja je prva u engleskoj i koja sad već redovno uzima njemačke klubove po Njemačkoj :mrgreen:
MeanMachine

#1963 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

Neki su ovdje očigledno pogrešno shvatili Kloppovu izjavu o violinisti i heavy metalu, i to slučajno ili namjerno. On to svakako nije mislio negativno već je na taj način samo slikovito objasnio razliku u stilu igre njegovog BVB-a i Wengerovog Arsenala i mislim da je to dosta dobro uradio. Sinoćnju utakmicu Arsenal je dobio više sretno nego spretno, neriješen rezultat je možda bio najrealniji, a ni pobjeda Dortmunda ne bi bila nezaslužena. Ako se tome doda činjenica da je BVB u potpunosti nadigrao Arsenal u Londonu u prošlom kolu onda je sasvim jasno da je u ovom trenutku drugoplasirani tim iz Bundeslige bolji od prvoplasiranog tima iz engleske Premier League tako da "redovne" pobjede Arsenala u Njemačkoj ne znače apsolutno ništa.
bingov buraz

#1964 Re: Borussia Dortmund

Post by bingov buraz »

MeanMachine wrote:Neki su ovdje očigledno pogrešno shvatili Kloppovu izjavu o violinisti i heavy metalu, i to slučajno ili namjerno. On to svakako nije mislio negativno već je na taj način samo slikovito objasnio razliku u stilu igre njegovog BVB-a i Wengerovog Arsenala i mislim da je to dosta dobro uradio. Sinoćnju utakmicu Arsenal je dobio više sretno nego spretno, neriješen rezultat je možda bio najrealniji, a ni pobjeda Dortmunda ne bi bila nezaslužena. Ako se tome doda činjenica da je BVB u potpunosti nadigrao Arsenal u Londonu u prošlom kolu onda je sasvim jasno da je u ovom trenutku drugoplasirani tim iz Bundeslige bolji od prvoplasiranog tima iz engleske Premier League tako da "redovne" pobjede Arsenala u Njemačkoj ne znače apsolutno ništa.
Nisi gledao prvu utakmicu očigledno tako da ti je i zaključak pogrešan.
MeanMachine

#1965 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

bingov buraz wrote:
MeanMachine wrote:Neki su ovdje očigledno pogrešno shvatili Kloppovu izjavu o violinisti i heavy metalu, i to slučajno ili namjerno. On to svakako nije mislio negativno već je na taj način samo slikovito objasnio razliku u stilu igre njegovog BVB-a i Wengerovog Arsenala i mislim da je to dosta dobro uradio. Sinoćnju utakmicu Arsenal je dobio više sretno nego spretno, neriješen rezultat je možda bio najrealniji, a ni pobjeda Dortmunda ne bi bila nezaslužena. Ako se tome doda činjenica da je BVB u potpunosti nadigrao Arsenal u Londonu u prošlom kolu onda je sasvim jasno da je u ovom trenutku drugoplasirani tim iz Bundeslige bolji od prvoplasiranog tima iz engleske Premier League tako da "redovne" pobjede Arsenala u Njemačkoj ne znače apsolutno ništa.
Nisi gledao prvu utakmicu očigledno tako da ti je i zaključak pogrešan.
Ako ti tako kažeš :thumbup: , ja ipak ostajem pri svom zaključku.
Jack Be Nimble

#1966 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by Jack Be Nimble »

fatality wrote:
Jack Be Nimble wrote:....Ozil, Ramsey and co dared to go where no one would try, they chose to fly where eagles dare....

Ja gledah tekmu i ne vidjoh to ocitavanje bukvice. Ono sto sam vidio je da je dortmund do 70-te minute imao inicijativu i prilike koje nisu iskoristili. Isto tako arsenal do tad na gol opucao nije(a ni pored gola). Onda je nekako uvukose (po meni subotic najvise kriv za gol) i branili se ko zepa te cekali kontre. Sve u svemu nesretno vece.

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Prvo poluvrijeme nadigravanje. Drugo poluvrijeme izasle Svabe malo aktivniji a onda se Arsenal probudio, kontru, smash and grab i haj zdrao. Neki bi rekli ala Aces High :D

U prvoj utakmici Arsenal ispao veoma naivan.
popokatepetl_com

#1967 Re: Borussia Dortmund

Post by popokatepetl_com »

Ja en znam koju si to utakmicu gledao u Londonu ali tamo se desilo Arsenalu ono sto se sinoc Borusiji, Borusija iz jedne sanse zabila dva gola, prvi gol greska Ramseya, drugi kontranapad. Isti mec u Dortmundu sa istim scenarijom samo obrnute uloge.

Ne mirisem ovog francuskog ublehasa ali kao sto sam rekao poslije prvog meca kako je Arsenal ispao naivan protiv Dortmunda terba biti realan i reci da je sinoc Dortmund ispao naivan a Arsenal takticki zrela ekipa ( :lol: ovo bas ne ide uz francuskog prodavaca magle i njegov arsenal ali sinoc je tako izgledalo)
Last edited by popokatepetl_com on 07/11/2013 10:46, edited 1 time in total.
jasko_ba

#1968 Re: Borussia Dortmund

Post by jasko_ba »

Lose su odigrali sinoc, mada da je Armenac pogodio onaj zicer, sve bi se to okrenulo lagano, ne vjerujem da bi se Arsenal mogao vratiti u igru.
Volim ih gledati i nadam se da ce uspjeti poderati i Napolija i Marselj do kraja
Zatamnjena stakla

#1969 Re: Borussia Dortmund

Post by Zatamnjena stakla »

Morali ste vi igrat i mene u crno zavit' :mrgreen:
vicious

#1970 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

:thumbup: od prvog slova do posljednje tačke :)

Ne znam o kakvoj naivnosti neki ovdje pričaju, niti je Arsenal ispao naivan u prvoj, niti Dortmund sinoć. Radi se o realizaciji šansi i uvijek potrebnoj dozi sreće, i tu se priča završava. Ovo su timovi koji po mom mišljenju igraju trenutno najljepši fudbal u Evropi (Bavarci ne galamite, nisam rekao najuspješniji) :D , i biće prava šteta ako ispadne neko od njih. Ali na kraju krajeva, i jedni i drugi sami rješavaju svoju sudbinu.
Madrid

#1971 Re: Borussia Dortmund

Post by Madrid »

Uz sve utakmice Barcelone, ono sinoc mi je bila jedna od najdosadnijih utakmica, ma kolko oni igrali lijepo :oops:
veella

#1972 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Ljubitelji BVB-a bez panike proci cemo dalje, mi smo Dortmund Kloppami :thumbup:
vicious

#1973 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Madrid wrote:Uz sve utakmice Barcelone, ono sinoc mi je bila jedna od najdosadnijih utakmica, ma kolko oni igrali lijepo :oops:
Što nisi gled'o Basel-Steaua :D
Madrid

#1974 Re: Borussia Dortmund

Post by Madrid »

vicious wrote:
Madrid wrote:Uz sve utakmice Barcelone, ono sinoc mi je bila jedna od najdosadnijih utakmica, ma kolko oni igrali lijepo :oops:
Nije roooja u stanu dala :-D
Na jednom laptopu Barca, na tv BvB i jos na drugom laptopu Napoli za kladare cekali :lol:
vicious

#1975 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Madrid wrote:
vicious wrote:
Nije roooja u stanu dala :-D
Na jednom laptopu Barca, na tv BvB i jos na drugom laptopu Napoli za kladare cekali :lol:
Ma vidiš ba, ne znaš ti ni šta si gledao, sve ti se tekme pomiješale :D
Post Reply