Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!

Post Reply
ROTOR 9

#1951 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by ROTOR 9 »

antimobbing wrote:
pojedinac wrote:Ovo hapšenje, poput prethodnih i možda budućih, je samo maska iza koje velikosrpska politika odrađuje svoj posao.
Jedan od njih je i ovaj:
……… vlasti RS će ostvariti svoj glavni cilj, bošnjačku zemlju i posjede pretvoriti u srpsku.

Na žalost stvarnost nas demantuje da bi mogli biti optimisti.

U posljednjih 200 godina velikosrpska politika je odrađivala svoj pos’o a da nije ni spriječavana a ni kažnjavana ni od kog za to. Čak šta više šire gledajući bila je podstrekavana, podpomagana i nagrađivana za to.

Za 30 – 50 godina, kad Bosna i Hercegovina bude svedena na minimum ili nestala, bit će kasno vikati, poput lika u mom avataru, PA TO JE NAPRAVDA.
Ko ovome kriv?

Pa naš narod koji je letargičan i koji sve svoje rasprodao u manjem entitetu.
Mislim da je bio i primoran.. Tamo niko ne garantuje sigurnost.. svjedoci smo na desetine poginulih i tesko ranjenih povratnika., od dejtona na ovamo.. podmetnute bombe., mine i sl. a posebno ono ubistvo kcerke povratnika u Vlasenici cini mi se.. (istraga pokazala., prvi komsija.,., je ubio kroz proz iz puske.. ) (predpostavljam isti onaj sto ih je protjerao odatle.. )
Treba dodati i naklonost medija koji su napad na srpsku travu u fedraciji su prikazivali kao tesko krivicno dijelo., a ubistvo i teska ranjavanja u manjem entitetu povratnika., kao slucajne i zaostale minsko-eksplozivne naprave..
Evo vidis cekamo i da se hapse ljudi zasluzni za odbarnu BiH ., pa da onda se pokrene neki "mehanizam" a narod ( bolje bi bilo reci pametni i glupi ) ., pametom i jedna dosta... glupom i 101 nedovoljna.. :x
and

#1953 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by and »

ROTOR 9 wrote:
antimobbing wrote:
pojedinac wrote:Ovo hapšenje, poput prethodnih i možda budućih, je samo maska iza koje velikosrpska politika odrađuje svoj posao.
Jedan od njih je i ovaj:
……… vlasti RS će ostvariti svoj glavni cilj, bošnjačku zemlju i posjede pretvoriti u srpsku.

U posljednjih 200 godina velikosrpska politika je odrađivala svoj pos’o a da nije ni spriječavana a ni kažnjavana ni od kog za to. Čak šta više šire gledajući bila je podstrekavana, podpomagana i nagrađivana za to.

Za 30 – 50 godina, kad Bosna i Hercegovina bude svedena na minimum ili nestala, bit će kasno vikati, poput lika u mom avataru, PA TO JE NAPRAVDA.
Ko ovome kriv?

Mislim da je bio i primoran.. Tamo niko ne garantuje sigurnost.. svjedoci smo na desetine poginulih i tesko ranjenih povratnika., od dejtona na ovamo.. podmetnute bombe., mine i sl. a posebno ono ubistvo kcerke povratnika u Vlasenici cini mi se.. (istraga pokazala., prvi komsija.,., je ubio kroz proz iz puske.. ) (predpostavljam isti onaj sto ih je protjerao odatle.. )
Treba dodati i naklonost medija koji su napad na srpsku travu u fedraciji su prikazivali kao tesko krivicno dijelo., a ubistvo i teska ranjavanja u manjem entitetu povratnika., kao slucajne i zaostale minsko-eksplozivne naprave..
Evo vidis cekamo i da se hapse ljudi zasluzni za odbarnu BiH ., pa da onda se pokrene neki "mehanizam" a narod ( bolje bi bilo reci pametni i glupi ) ., pametom i jedna dosta... glupom i 101 nedovoljna.. :x
nisam siguran da su se ta zemlja i posjedi baš tako morali rasprodati.razumijem svu situaciju u kojoj se nalaze povratnici,ali to nije bio razlog da zemlja i imanja za mizerne pare završe gdje su završili.razumijem i da ljudi nisu imali para,pa su to kao morali prodati,ali ako se već prodavalo 50 dunuma za 10 000km,mogao im je neko ko voli ovu zemlju,iz nekog fonda,dati te pare.
hamza_sa

#1954 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by hamza_sa »

Izvor: portal genocidne televizije

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да неће одустати од захтјева за изручење Јована Дивјака и случаја "Добровољачка", те да неће да тргује мртвим главама, без обзира на притиске и критике које ових дана трпи, па и по цијену да буде смијењен.

"Да будем потпуно јасан: у Добровољачкој улици имамо најмање 39 жртава тешког злочина у три догађаја и ја ниједног од њих нећу да заборавим", рекао је Вукчевић на конференцији за новинаре, наводећи имена 18 убијених и 21 рањеног припадника ЈНА и цивила........"

Ostatak mozete procitati na tom portalu.
Co0l

#1955 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Co0l »

hamza_sa wrote:Izvor: portal genocidne televizije

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да неће одустати од захтјева за изручење Јована Дивјака и случаја "Добровољачка", те да неће да тргује мртвим главама, без обзира на притиске и критике које ових дана трпи, па и по цијену да буде смијењен.

"Да будем потпуно јасан: у Добровољачкој улици имамо најмање 39 жртава тешког злочина у три догађаја и ја ниједног од њих нећу да заборавим", рекао је Вукчевић на конференцији за новинаре, наводећи имена 18 убијених и 21 рањеног припадника ЈНА и цивила........"

Ostatak mozete procitati na tom portalu.
39 zrtve u 3 dogadjaja :-) :-) :-) Sta to znaci,da se tri puta nesto desavalo u Dobrovoljackoj?Ili da je na tri razlicita mjesta se dogadjalo?Kako god sta god kazu ovi revizori istorije nelogicnosti frcaju na sve strane.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1956 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by prljavi Hare »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kozarska Dubica
Pantelija protiv Trifunovića
e-Novine
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Image
U ovoj se crkvi Trifunović moliti neće: Kozarska Dubica, izvor duhovnosti
Photo: Stock

Kao u najboljim vremenima „Odjeka i reagovanja“, šumski lokalni mediji se takmiče u prenošenju što bizarnijih saopštenja kojima se osuđuje sve što ima veze sa filmom „Montevideo, bog te video“. Oglasili su se veliki kulturni centri Kozarska Dubica i Prnjavor, ostali neka se spreme!
Image
Vaistinu postoji: Pantelija Ćurguz, kao takav

Na web-sajtu Kozarske Dubice osvanuo je pakleni naslov: „Sergej Trifunović nepoželjan u Kozarskoj Dubici“ ispod kojeg piše sledeće:

„Naši sugrađani, borci, burno su reagovali na gest poznatog beogradskog glumca. U e-mailu koji smo danas dobili, a koji je potpisala grupa ’veterana otadžbinskog rata’ iz Kozarske Dubice između ostalog se kaže:

’Zgroženi smo činjenicom da je Sergej Trifunović obukao majicu čovjeka koji je optužen za ratne zločine.

Tim prije jer je ovaj grad ovom glumcu u nekoliko navrata ukazao dobrodošlicu.

Pozivamo Boračku organizaciju RS na čelu s g. Pantelijom Ćurguzom da oštro osudi ovaj čin.

Zamoljavamo "Balkan film" i g. Tihomira Stanića da se oglase o ovom događaju, i da nam u Kozarsku Dubicu više ne dovode Sergeja Trifunovića.

Današnjim gestom uvrijedio je nas borce veterane RS iz Kozarske Dubice kao i većinu stanovnika ovog grada. "

Trifunović je – poručuju iz Dubice - u posljednje dvije godine u Kozarskoj Dubici boravio nekoliko puta na snimanju filmova "Turneja" i "Top je bio vreo" u produkciji "Balkan filma" iz Kozarske Dubice.

ImageGradska vreva urbanog pulsa: Kozačka Dubica u špicu

+++

Mada je već bilo ugovoreno pre gotovo mesec dana da u prnjavorskom Domu kulture bude prikazivan četiri dana u tri termina, film "Montevideo, bog te video", barem u dogledno vreme, neće videti ni stanovnici ove krajiške opštine - rekao je u utorak Petar Brković, direktor ovdašnjeg Centra za kulturu.

- Definitivno smo odlučili da film skinemo s repertoara, uvažavajući oštre reakcije opštinskih boračkih organizacija, porodica poginulih i nestalih, ratnih vojnih invalida i ostalih demobilisanih boraca - rekao je ogorčeni Brković.

Prnjavorske boračke organizacije smatraju „neoprostivim grehom Bjelogrlićev i Trifunovićev istup gde ratnog zločinca, prikazuju kao žrtvu“.

+++

A u „Večernjim novostima“, povodom ove iste teme, osvanuo je poetski komentar čitaoca iz Šumske. Priceless!

Nije ovo nastalo onako,

nije ovo izmišljena slika,

tu moj narod vjekovima živi

to je moja Srbska Republika.

Oće da te zgaze ko da si sirota,

za tebe je dato hiljade života

e neće te ugasiti niko

nedamo te Srbska Republiko.

Nije ovo repa bez korjena

ovaj narod vjeruje u boga,

nedam nikom pamet da mi soli

jel ovo je zemlja đeda moga,

mi nećemo ispravljati Drinu,

zidaćemo mostove i skele

majka (Srbija) ćerku (Republika Srpska) u zagrljaj traži

hoće tugu i radost da djele.

* Svi citati preuzeti u šumskom, pravoslavno-pravopisnom originalu
star

AAAAAAAA,kad se ne upisa od smjeha,al' pjesma je najjaca,domoljubna poezija!!!A tek ono "ZAMOLJAVAMO"! :lol: :lol: :lol:
A PAntelijini roditelji su ponosni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zeleni xy

#1958 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by zeleni xy »

A šta drugo od njih očekivati, guslanjem laži pretvaraju u mitove.
pojedinac

#1959 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by pojedinac »

Jedan od njih je i ovaj:

and wrote:
ROTOR 9 wrote:
antimobbing wrote:
Ko ovome kriv?

nisam siguran da su se ta zemlja i posjedi baš tako morali rasprodati.razumijem svu situaciju u kojoj se nalaze povratnici,ali to nije bio razlog da zemlja i imanja za mizerne pare završe gdje su završili.razumijem i da ljudi nisu imali para,pa su to kao morali prodati,ali ako se već prodavalo 50 dunuma za 10 000km,mogao im je neko ko voli ovu zemlju,iz nekog fonda,dati te pare.
Proces zaokruživanja manjeg entiteta je u finalnoj fazi ali je isto tako problem i u Federaciji BiH.
Istoku i zapadu u narednih 30 – 50 godina,kako rekoh, ostaje još da potpuno osvoje i zaokruže i preostali dio

Image

u kom postoji Bosna i Hercegovina u pravom smislu.
jovanbl

#1960 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by jovanbl »

BJELOGRLIĆ SE JAVNO IZVINIO:

'Žao mi je što sam na to tendenciozno i namešteno pitanje uopšte dao odgovor'
Srijeda | 09.03.2011.
Reditelj Dragan Bjelogrlić se u svom prvom obraćanju javnosti nakon premijere filma "Montevideo, bog te video" u Sarajevu, izvinio porodicama nastradalih u ratu koje su povrijeđene njegovom izjavom na "namješteno i tendenciozno pitanje" o Jovanu Divjaku.
"Poslije završene konferencije za novinare pred premijeru filma u Sarajevu, jedna novinarka me je pitala da li znam da Jovan Divjak neće doći na premijeru iako je pozvan i da li mi je žao. Rekao sam 'žao mi je' i osjećam da je zbog te moje greške stradao film", počeo je Bjelogrlić da objašnjava situaciju zbog koje se, zajedno sa Sergejem Trifunovićem, nalazi na naslovnim stranama svih dnevnih listova od premijere filma u Sarajevu 4. marta.

"Ja na to ne mogu da utičem, mogu samo da održim pres konferenciju i odbranim se od nezasluženih napada i uputim izvinjenje. Na pitanje da li mi je žao što na premijeri moga filma neće biti Jovo Divjak, mogu da kažem da mi je žao što sam na to tendenciozno i namešteno pitanje uopšte dao odgovor", rekao je Bjelogrlić na pres konferenciji u Medija centru kojoj je, osim velikog broja novinara, pristustvovala celokupna glumačka postava njegovog novog ostvarenja.

"Na takvo pitanje je nemoguće dati normalan i ljudski odgovor, jer vas svaki odgovor stavlja u poziciju sudije. Odgovor - 'da, žao mi je', nažalost se izjednačio sa stavom da mi je žao što je uhapšen, odnosno da nije kriv. Kao reditelj, voleo bih da moj film vide svi, bez obzira na njihovo opredeljenje ili ljudske kvalitete, a pogotovo da vide 'Montevideo' koji Srbiju i Srbe prikazuje u najboljem mogućem svetlu. Takav film, o takvim Srbima, mislio sam da treba da vidi čak i Jovan Divjak. Smetnuo sam s uma da čovek osumnjičen za ratne zločine ne može biti izjednačen sa svakim drugim gledaocem i pogrešio sam. Svima koji su se iz bilo kog razloga osetili povređenim zbog moje izjave, posebno porodicama nastradalih u ratu, javno se i iskreno izvinjavam, ukoliko to može da popravi štetu koja je nastala", rekao je reditelj.

Bjelogrlić je dodao da natpisi pojedinih beogradskih medija da je "čas rekao da zna, čas da ne zna Divjaka" nisu istiniti, jer je tokom karijere nekoliko puta u svojim intervjuima pričao o poznanstvu i "odnosu" sa njim.

"Ja sam 1998. godine sreo Divjaka na Sarajevo Film festivalu i taj susret sam opisao u jednom intervjuu (u 'Nedeljnom telegrafu'). To dosta govori o susretu i 'odnosu' koji nije postojao. Nakon toga sam ga video tri ili četiri puta - pojavljivao se u filmu u kojem sam igrao, a 2003. godine sam ga poslednji put video, opet na Sarajevo Film festivalu, kada mi je čestitao na nagradi koju sam osvojio za film 'Mali svet'. Što se tiče premijere 'Montevidea' u Sarajevu, ja Divjaka nisam zvao na premijeru - nisam producent koji pravi VIP liste ili ima 'mejling' liste i poziva ljude. Ako hoćete da znate ja sam zvao Ivicu Osima, Faruka Sokolovića i Lošu. Uostalom, on taj dan nije krenuo na premijeru već u Beč gde je i uhapšen", rekao je Bjelogrlić, a onda rekao reč-dve i o trenutku kada je Sergej Trifunović uslikan sa majicom na kojoj se nalazi lik ratnog generala Armije BiH.

"Sergej nije nosio majicu na premijeri. Imao je džemper, a ja zaista nisam video šta ima ispod njega. Znam kako izgleda kada vidite iskeženog Sergeja u toj majici, i ja sam sliku video na jednom portalu i tada sam ga pozvao i pitao šta je to uradio. Ali, u njegovu 'odbranu', kada smo stigli u Sarajevo gde su u toku bile demonstracije zbog hapšenja u Beču, on me je upitao 'ko je taj Divjak?!' To je sve. Naneo je štetu, kao što sam je i ja naneo", rekao je Bjela.

Bjelogrlić je rekao da je svrha organizovanja pres konferencije u Beogradu ta da se izvini ljudima kojima je izjava nanela bol, kao i zbog svoje boli, ali i da se odbrani od nezasluženih napada.

"Svestan sam da u napadima postoje oni povređeni i oni koji manipulišu i koriste situaciju", rekao je Bjelogrlić nakon pitanja novinara da prokomentariše izjave Gorana Paskaljevića.

"Svo svoje umeće sam uneo u 'Montevideo' da pokažem da postoji neko ko respektuje ovaj narod i ne tretira ga kao neke ludake sa Balkana. Postoje zlobne i zavidne kolege koje ne mogu da mi oproste uspeh. Izlaze iz jazbina i koriste situaciju da već ranjenom čoveku puštaju krv do kraja".

Reditelj je pres konferenciju završio, "u duhu svoje profesije" - porukom koju smo svi često viđali kao natpis u vestern filmovima - "Ne pucajte u pijanistu...nije on kriv za gužvu u kafani".

(MONDO, BLIN MAGAZIN/tg)
Soul_Sista

#1961 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Soul_Sista »

plain vanilla wrote:
Ana Trišić-Babić: Guranje prsta u oko Srbima

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić ocijenila je da političari u Sarajevu otvorenom podrškom bivšem generalu Armije BiH Jovanu Divjaku, osumnjičenom za ratni zločin, izravno guraju prst u oko srpskom narodu i žele napraviti nered u BiH.

"Otvoreno svrstavanje člana Predsjedništva BiH i ministra vanjskih poslova BiH na stranu Divjaka, stavljanje na raspolaganje proračuna županijske sarajevske vlade osumnjičenom za ratne zločine, ma tko to bio, te remećenje pravosudnog sustava i načina rada pravosudnih institucija dovoljno govori što su sve u stanju i na koji način bošnjački političari, tj. političari iz Sarajeva. Oni žele napraviti nered u BiH i ovo je još jedno izravno guranje prsta u oko konstitutivnom srpskom narodu, prije nego što se utvrdi što se dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici", rekla je Ana Trišić-Babić za Srnu.

Ona je dodala da nema saznanja da se Divjak nalazi u Veleposlanstvu BiH u Beču i da sumnja da je to točna informacija..

"Bez obzira na sva događanja ovih dana, ne vjerujem da bi veleposlanik Haris Hrle, zajedno s ministrom vanjskih poslova, bio zaista toliko glup da to napravi, jer je svjestan činjenice da austrijsko pravosuđe i austrijske vlasti pomno posmatraju kako će se osumnjičeni za ratne zločine ponašati dok traje procedura eventualne ekstradicije u Srbiju", rekla je Ana Trišić-Babić.

Suda u Kornojburgu odlučio je da Divjak bude pušten iz pritvora u Austriji uz plaćanje kaucije od 500.000 eura.

Mediji su javili su da će Divjak biti smješten u Veleposlanstvu BiH u Austriji, ali je to opovrgnuo veleposlanik BiH u ovoj zemlji Haris Hrle.
..jao ko je sad pa ona i njeno strucno misljenje...steta sto je samo zamjenik :oops: :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1962 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by prljavi Hare »

Soul_Sista wrote:
plain vanilla wrote:
Ana Trišić-Babić: Guranje prsta u oko Srbima

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Ana Trišić-Babić ocijenila je da političari u Sarajevu otvorenom podrškom bivšem generalu Armije BiH Jovanu Divjaku, osumnjičenom za ratni zločin, izravno guraju prst u oko srpskom narodu i žele napraviti nered u BiH.

"Otvoreno svrstavanje člana Predsjedništva BiH i ministra vanjskih poslova BiH na stranu Divjaka, stavljanje na raspolaganje proračuna županijske sarajevske vlade osumnjičenom za ratne zločine, ma tko to bio, te remećenje pravosudnog sustava i načina rada pravosudnih institucija dovoljno govori što su sve u stanju i na koji način bošnjački političari, tj. političari iz Sarajeva. Oni žele napraviti nered u BiH i ovo je još jedno izravno guranje prsta u oko konstitutivnom srpskom narodu, prije nego što se utvrdi što se dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici", rekla je Ana Trišić-Babić za Srnu.

Ona je dodala da nema saznanja da se Divjak nalazi u Veleposlanstvu BiH u Beču i da sumnja da je to točna informacija..

"Bez obzira na sva događanja ovih dana, ne vjerujem da bi veleposlanik Haris Hrle, zajedno s ministrom vanjskih poslova, bio zaista toliko glup da to napravi, jer je svjestan činjenice da austrijsko pravosuđe i austrijske vlasti pomno posmatraju kako će se osumnjičeni za ratne zločine ponašati dok traje procedura eventualne ekstradicije u Srbiju", rekla je Ana Trišić-Babić.

Suda u Kornojburgu odlučio je da Divjak bude pušten iz pritvora u Austriji uz plaćanje kaucije od 500.000 eura.

Mediji su javili su da će Divjak biti smješten u Veleposlanstvu BiH u Austriji, ali je to opovrgnuo veleposlanik BiH u ovoj zemlji Haris Hrle.
..jao ko je sad pa ona i njeno strucno misljenje...steta sto je samo zamjenik :oops: :D
E sto se sad nasekira sto nam Ana TB ovo saopsti!!Hajra mi od zivota nema!!!! :D
valterbranisarajevo

#1963 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by valterbranisarajevo »

PARIZ: Francuska diplomatija osudila hapšenje Jovana Divjaka :thumbup:

Francuska izražava "iznenađenje" i "zabrinutost" nakon hapšenja u Beču bh. generala Jovana Divjaka na zatjev srbijanskog pravosuđa, saopćeno je u srijedu iz francuskog ministarstva vanjskih poslova

"Saznali smo s iznenađenjem i zabrinutošću da je u Beču uhapšen Jovan Divjak", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Bernard Valero, prenosi AFP.

On je naglasio da je "Jovan Divjak bio među bosanskim Srbima koji nisu prihvatili politiku etničkog čišćenja što su je provodili Radovan Karadžić i Ratko Mladić" i koji "su se borili za multietničku Bosnu i Hercegovinu".

Francusko ministarstvo vanjskih poslova odalo je počast čovjeku "koji je izabrao da ostane u Sarajevu pod opsadom kako bi pomogao u odbrani grada".

"Njegov angažman nije prestao s ratom i Francuska ga je poslije rata podržavala u akcijama pomaganja djeci koja su ostala bez roditelja", kazao je Valero.

Pariz ocjenjuje "ohrabrujućom" odluku austrijskih sudskih vlasti da puste Divjaka na slobodu uz kauciju i izražava nadu da će on uskoro imati "slobodu kretanja".

(FENA/em)
Marilyn

#1964 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Marilyn »

Francuska izražava "iznenađenje" i "zabrinutost" nakon hapšenja u Beču bh. generala Jovana Divjaka na zatjev srbijanskog pravosuđa,
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :)

ovo od Francuske nisam očekivala
djido_mova

#1965 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by djido_mova »

and wrote: nisam siguran da su se ta zemlja i posjedi baš tako morali rasprodati.razumijem svu situaciju u kojoj se nalaze povratnici,ali to nije bio razlog da zemlja i imanja za mizerne pare završe gdje su završili.razumijem i da ljudi nisu imali para,pa su to kao morali prodati,ali ako se već prodavalo 50 dunuma za 10 000km,mogao im je neko ko voli ovu zemlju,iz nekog fonda,dati te pare.

ono sto smo imali u gradovima (kuce i stanovi) bar sto se gornjeg Podrinja tice 90% je prodano,a zemlja nije prodata
znaci sva zemlja koja se vodila katastarski na Bosnjacima do 92 vodi se i sad,istina ljudi se nisu vratili al nikome na pamet nije palo da proda i metar svoje djedovine
tu zemlju najvecim dijelom koriste malobrojni povratnici
Last edited by djido_mova on 09/03/2011 17:00, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1966 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

valterbranisarajevo wrote:PARIZ: Francuska diplomatija osudila hapšenje Jovana Divjaka :thumbup:

Francuska izražava "iznenađenje" i "zabrinutost" nakon hapšenja u Beču bh. generala Jovana Divjaka na zatjev srbijanskog pravosuđa, saopćeno je u srijedu iz francuskog ministarstva vanjskih poslova

"Saznali smo s iznenađenjem i zabrinutošću da je u Beču uhapšen Jovan Divjak", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Bernard Valero, prenosi AFP.

On je naglasio da je "Jovan Divjak bio među bosanskim Srbima koji nisu prihvatili politiku etničkog čišćenja što su je provodili Radovan Karadžić i Ratko Mladić" i koji "su se borili za multietničku Bosnu i Hercegovinu".

Francusko ministarstvo vanjskih poslova odalo je počast čovjeku "koji je izabrao da ostane u Sarajevu pod opsadom kako bi pomogao u odbrani grada".

"Njegov angažman nije prestao s ratom i Francuska ga je poslije rata podržavala u akcijama pomaganja djeci koja su ostala bez roditelja", kazao je Valero.

Pariz ocjenjuje "ohrabrujućom" odluku austrijskih sudskih vlasti da puste Divjaka na slobodu uz kauciju i izražava nadu da će on uskoro imati "slobodu kretanja".

(FENA/em)
Trebjen! Très bien, excellent! France comme des bonbons!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1967 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by PipiDugaDevetka »

...
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/03/2011 17:06, edited 1 time in total.
argyle

#1968 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by argyle »

Gen. Milutin Kukanjac (JNA) - 4 maj 1992 - U Dobrovoljackoj 4 mrtva i 15 ranjenih vojnika
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1969 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Toto »

Jovo ima francuski orden "Legije casti", koji je dobio poslije rata. Kad se orden daje sve se potanko ispita. Da je Jovo imao ikakve mrlje na vojnoj karijeri ne bi dobio orden. Srbi ne hapse samo Jovana vec i francuskog legionara, tako da je ovo za mene sasvim ocekivano i jako vazno. Kad ministarstvo vanjskih poslova Francuske iznese javno ovakav stav, onda mogu misliti sta se radi pod diplomatskim plastom. Ovo je velika podrska Jovi i BiH sto je najvaznije.
Image
Last edited by Toto on 09/03/2011 17:10, edited 1 time in total.
BHCluster

#1970 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by BHCluster »

Evo Vladimir Vukčević je izjavio da je ubijeno 18, a ranjena 21 osoba. Svaki put mijenjaju broj ubijenih, valjda racuna u tu cifru i one sto su poginuli u napdau na zgradu Predsjednistva Bosne i Hercegovine. A za te mrtve iz napada na predsjednistvo je odgovoran nalogodavac napada i on je dostupan sudu u Srbiji sto ga ne uhapse.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1971 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Toto »

Fra Petar Jeleč: Tadićeva Srbija ponižava žrtve agresije
Razgovara: Štefica Galić

Fra Petre, kako komentirate nedavno hapšenje generala Jovana Divjaka prema tajnoj optužnici tužilaštva Republike Srbije?

Stvari su tu zapravo sasvim jasne: srbijanski predsjednik Boris Tadić koji je navodno demokratizirao Srbiju, na jedan perfidan način nastavlja velikosrpsku politiku ponižavanja žrtava agresije, politiku relativiziranja krivnje za prošli rat i konstantnog izazivanja političke krize unutar Bosne i Hercegovine. Ovo što radi njegova vlada koja uokolo uhićuje ljude iz Hrvatske i BiH samo zato što su se suprotstavili Miloševićevoj soldateski i što nisu sjedili skrštenih ruku pred krvavom agresijom, primjer je moralnog i političkog beščašća kakvo odavno nije viđeno na ovim područjima. Osobno se nadam da će se general Divjak uskoro vratiti slobodan u grad koji je obranio od Karadžićeve i Mladićeve vojske.
ostatak
http://www.tacno.net/Novost.aspx?id=2527

osim podrske francuske diplomatije jako je vazno da Jovo dobija podrsku diljem BiH :bih: :bih:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1972 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by plain vanilla »

Za Jeleca uvijek :thumbup:

Za Francusku ne znam sta bih rekla, mislim znam, ali necu :oops:
Hemel

#1973 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Hemel »

antimobbing wrote:
Jedan od njih je i ovaj:

Ko ovome kriv?

nije tema a trebalo bi je otvoriti...

ovo je tacno, na nasu zalost. kao da je nama stalo da imamo jaku zenicu, tuzlu, bihac...time sto ce izbjegli da prodaju imanja u manjem entitetu i kapital uloze u ove gradove. :(
vee-jay

#1974 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by vee-jay »

Hemel wrote:
antimobbing wrote:
Jedan od njih je i ovaj:

Ko ovome kriv?

nije tema a trebalo bi je otvoriti...

ovo je tacno, na nasu zalost. kao da je nama stalo da imamo jaku zenicu, tuzlu, bihac...time sto ce izbjegli da prodaju imanja u manjem entitetu i kapital uloze u ove gradove. :(
da, a na zalost je Dodik tako mocan i tako jak i tako dobar politicar i tako se dobro razumije u ekonomiju.... :-) :mrgreen:

patetika do tokija :thumbup:
Alfons Kauders

#1975 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Post by Alfons Kauders »

kako se kaze epic fail na srpskom? :D
Nepoznati šaljivdžija našalio se sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem kada je tokom današnje konferencije za štampu u Vukčevićev kabinet stavio dve flaše vina sa nalepnicama na kojima su Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Dok je Vladimir Vukčević govorio o uhapšenom generalu Armije BiH Jovanu Divjaku neko je na poslužavnik stavio flaše na čijim nalepnicama se nalaze najtraženiji haški begunac Ratko Mladić i Radovan Karadžić, kome se trenutno sudi u Hagu.

Image

Reporter AP, koji je ove flaše i fotografisao, kaže da ih srpski tužilac nije ni primetio, a autor ove smicalice verovatno je hteo da pokaže kako Srbija traži begunce, a ne vidi ni ono što joj je "pred nosom".
Post Reply