BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Stari

#1951 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

Mozda nebi bilo zgoreg malo poceti pisati o raspolozivom ljudstvu za petak. Koji su momci povrijedjeni ? Nesto se spominjalo Lulica i Salihovica ? To bi bio baxuzluk ako ni jedan od ove dvojce ne moze igrati...ovaj momak Salihovic je mjesecima odradjivao kaznu iz proslih kvalifikacija i taman sad kad je to "odrobijao" navuce ozljedu .. ah k vragu. Za onaj tip utakmice za koji pretpostavljam da ce nas zadesiti u petak njih dvojca bi nam bili prijeko potrebni ...

Jesu li ostali 100% zdravi i spremni ...Hasagic ? ...prosli put je, vele neki, nastupao pod injekcijama...kakav je sad ? mislim zdravstveno?
Great Cornholio

#1952 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Great Cornholio »

Fudbalska reprezentacija BiH trenutno u Hrasnici obavlja posljednji trening pred sutrašnji odlazak u Bukurešt, na kvalifikacioni duel sa Rumunijom.
Selektoru Safetu Sušiću javili su se svi prvotimci osim Kenana Hasagića, pouzdanog čuvara mreže koji ima povredu leđa. No, naš prvi golman sigurno će biti spreman za duel u Rumuniji.

Sušić je igrače podijelio u dvije grupe. U prvoj rade Spahić, Džeko, Ibišević, Pjanić, Mravac, Misimović, Muslimović i Ibričić, a u drugoj Bešić, Štilić, Lulić, Medunjanin, Maletić, Rahimić, Pandža, Alispahić i Mujdža.

Šehić i Avdukić obavljaju golmanske treninge.

Raduje da je punim intenzitetom trenira i Darko Maletić koji je juče radio individualno zbog povrede.

Naša ekspedicija put Bukurešta odlazi sutra ujutro, čarter-letom sa sarajevskog aerodroma.

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20226
smoki_choko

#1953 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

evo i hasagic ne trenira, ima alergiju. na sta li ima alergiju da mi je znati. :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1954 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by -LIBERO- »

burek_in_space wrote:Jel se to vratio nikad_izvini na forum?! :D
Kako Belgijanci stari, svjetska klasa, a?! :D

Inache, otreshcemo Rumune ko slinu, rasturicemo ih ko bugarsku skupshtinu. 0:1 u 1. minuti, i onda lagano bunkerica do posljednjeg sudijskog zvizhduka. 8-) :mrgreen:
Jesi ziv ti covjece,vidim i status se izgubio....hajd' sat te briga ba :D

I ja bih se malo nadovezao na ovu diskusiju. Jako se pribojavam ove utakmice sa umunima,a vala ni sa Albanijom nece biti lako. Cim mi nekoga omalovazavamo,procjenjujemo kao losi,'ta ce oni..redovno,ali redovno ispusimo.

Vise bih volio da igramo protiv Italije i Turdske (lupam sada imene boljih ekipa) nego protiv Rumuna i Albanije,jer pogan je nas mentalni sklop..mi smo ,KAOOO,vec uknjizili ovih 6 bodova :-)
Stari

#1955 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Stari »

burek_in_space wrote:Jel se to vratio nikad_izvini na forum?! :D
Kako Belgijanci stari, svjetska klasa, a?! :D

Inache, otreshcemo Rumune ko slinu, rasturicemo ih ko bugarsku skupshtinu. 0:1 u 1. minuti, i onda lagano bunkerica do posljednjeg sudijskog zvizhduka. 8-) :mrgreen:

:D belgijanci su bili sv. klasa ...onomad na SP1986 i na EP84 ...kasnije su bili nezgodna ekipa.

drago mi je vidjeti da si opet tu postovani burekinspace....znam ...tebi i nije bas previse drago kad vidis da sam ja jos uvijek tu ...al eto :D
burek_in_space

#1956 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burek_in_space »

-LIBERO- wrote: Jesi ziv ti covjece,vidim i status se izgubio....hajd' sat te briga ba :D

I ja bih se malo nadovezao na ovu diskusiju. Jako se pribojavam ove utakmice sa umunima,a vala ni sa Albanijom nece biti lako. Cim mi nekoga omalovazavamo,procjenjujemo kao losi,'ta ce oni..redovno,ali redovno ispusimo.

Vise bih volio da igramo protiv Italije i Turdske (lupam sada imene boljih ekipa) nego protiv Rumuna i Albanije,jer pogan je nas mentalni sklop..mi smo ,KAOOO,vec uknjizili ovih 6 bodova :-)
Zhiv, zdrav, zhivahan :D shto i tebi zhelim. :D
Obaveze udarile na junaka, pa odstupio sa funkcije. :mrgreen:
denimb

#1957 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

Sve kalkulacije, s pobjedom ili remijem su ok...ali treba priznati da ni s porazom nisu sanse izgubljene, s tim da u tom slucaju daljnje pracenje ove grupe nije preporucljivo za osobe sa slabim srcem. :-D

Iz kola u kolo sve vecu tugu osjecam za onom utakmicom u Albaniji i ispustena dva boda :roll:
al_akhisari

#1958 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by al_akhisari »

...ove dvije utakmice ce, bez obzira na ishod, znacajno odrediti ostatak kvalifikacija; ako uzmemo u obzir kvalitet naseg i protivnickih timova, mislim da bi bilo realno ocekivati 4 boda ( sve ispod toga bi bio neuspjeh, a 6 bi bilo idealno i, zasto ne kazati - moguce ); to naravno ne znaci da mi trebamo protivnike potcijeniti, ali nema zaista potrebe niti od njih praviti bilo kakav bauk; jednostavno, ako nam je cilj odlazak na prvenstvo, nema prostora za strah;

...mislim da ce utakmica u rumuniji biti teska, ne ocekujem puno golova, nadam se da se necemo zatvoriti ( kako i sam susic kaze ), da cemo se postaviti muski, odlucno i dati im do znanja da smo dosli po bod(ove), sto opet najvise zavisiti od srednjeg reda; iskreno, najvise se bojim naseg zadnjeg reda, te mi se logicno namece pitanje ko ce igrati na stoperskim pozicijama ( ne bih da slutim, ali mravca me je pravo strah ); u svakom slucaju, ja sam optimista i prognoziram 0:1 :D
Great Cornholio

#1959 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Bitno je samo pobjeđivati, jer ako ne budemo pobjeđivali nećemo se kvalifikovati :D
quasar

#1960 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

Ja mislim da je bolje da pobjedimo nego da izgubimo.
Great Cornholio

#1961 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

quasar wrote:Ja mislim da je bolje da pobjedimo nego da izgubimo.
U nekim kombinacijama je tako :lol:
limeni

#1962 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by limeni »

ROM - BIH 2-2
BIH - ALB 2-1
Tomahawk11
Globalni moderator

#1963 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tomahawk11 »

Sve neke velike ideje... :D
LSD

#1964 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Great Cornholio wrote:Fudbalska reprezentacija BiH trenutno u Hrasnici obavlja posljednji trening pred sutrašnji odlazak u Bukurešt, na kvalifikacioni duel sa Rumunijom.
Selektoru Safetu Sušiću javili su se svi prvotimci osim Kenana Hasagića, pouzdanog čuvara mreže koji ima povredu leđa. No, naš prvi golman sigurno će biti spreman za duel u Rumuniji.

Sušić je igrače podijelio u dvije grupe. U prvoj rade Spahić, Džeko, Ibišević, Pjanić, Mravac, Misimović, Muslimović i Ibričić, a u drugoj Bešić, Štilić, Lulić, Medunjanin, Maletić, Rahimić, Pandža, Alispahić i Mujdža.

Šehić i Avdukić obavljaju golmanske treninge.

Raduje da je punim intenzitetom trenira i Darko Maletić koji je juče radio individualno zbog povrede.

Naša ekspedicija put Bukurešta odlazi sutra ujutro, čarter-letom sa sarajevskog aerodroma.

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20226
To su te svari kojih se bojim i ovo jedino zamjeram selektoru...Pape ponovo ignoriše diskusherniju, poziva POVRIJEĐENOG igraca i kojeg ce staviti u prvih 11, Karabeg ce mu udariti opet blokadu pred sami mec - pa šta nam Bog da i sreca junacka....ovo nisu normalne stvari i one se ponavljaju :!: Šehić i Avdukić se pozivaju samo da bi bili ikebane -ukras.
Necu da nagađam niti da pomislim da je ovo abnormalno forsiranje nezamjenjivog Hasagica , razlog Begovićevog odbijanja da se pojavi.
mire - ložač

#1965 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mire - ložač »

LSD wrote:To su te svari kojih se bojim i ovo jedino zamjeram selektoru...Pape ponovo ignoriše diskusherniju, poziva POVRIJEĐENOG igraca i kojeg ce staviti u prvih 11, Karabeg ce mu udariti opet blokadu pred sami mec - pa šta nam Bog da i sreca junacka....ovo nisu normalne stvari i one se ponavljaju :!: Šehić i Avdukić se pozivaju samo da bi bili ikebane -ukras.
Necu da nagađam niti da pomislim da je ovo abnormalno forsiranje nezamjenjivog Hasagica , razlog Begovićevog odbijanja da se pojavi.
Ovo potpisujem do zadnjeg slova !!! Zbog "božanstva Hasagića" umalo do sada nisam par puta dobio nervni slom, posebno kad se primakne neka skroz opasna tekma ( dva dana prije je već povreda koljena pa leđa ....) a sa druge strane on bolestan ne bi kod mene nikad imao prednost prije zdravih golmana ( Begović je dobar za Englesku premier ligu a u repki treba biti zamjena Kenanu Hasagiću -a.k.a " Sulejman Garib") - a moguće je da i u tome ima i istine, ja nisam držao fenjer ni njemu ni Safetu pa da znam.
Sa druge strane RESPECT zbog želje da igra i sa povredom (jedna opasna lopta i piši uputnicu za operaciju)
splend

#1966 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
smoki_choko wrote:
splend wrote:izvinjavam se svim ljubiteljima lika i djela cocalica :thumbup:

koliko bi samo odbrana djelovala sigurnije, da umjesto mravca igra cocalic :oops: :mrgreen:
kakav coca isakovica zvati u odbranu :lol:
Bolje bacaca medelja jer smo tu deficitarni... :cry: :cry:
ne razumijem??? jel vi fakat mislite da je meni cocalic smijesan i slab sto je igrao u zeljeznicaru :oops:
ako nista, otvorite profil, i pogledajte sta sam pisao o dzeki, ili kako branim hasagica :thumbup:
mravac, jahic, pandza, nadarevic, cocalic, i slicni igraci su u 10 deka kvaliteta. to se i vidi po klubovima u kojima nastupaju. cak mislim da ovaj prvi i nastupa u najboljem klubu. vjerovatno zato i ima prednost. nismo mi krivi sto u ovom trenutku nemamo boljih. i ja bih volio da uz spahica igra neki slican vidicu, ramosu, pepeu ali ga nazalost nemamo, i pokrit cemo se onoliko koliko nam je jorgan dug.

keno i povrijedjen, i bez jedne ruke, je bolji golman od avdukica, sehica, burica, i sl. golmana. mi trenutno na raspolaganju nemamo boljeg, i dobro je sto on brani.

ovi koji brane i misle da je bjelorusija neka sila, neka pogledaju tekme njihove malo, od one s francuskom do one s luksemburgom. kvalitet je i tu apsolutno na nasoj strani, i on ce se vidjeti u tom dvomecu. nas kvalitet smo vec dokazali u utakmicama protiv albanije na strani i rumunije kuci, kad nismo izgubili. ako u petak ne izgubimo, mi smo vec u barazu, a ako nas ljudi otresu, onda cemo ga morati samo ovjeriti u dvomecu sa ovim rusima. zivjeli.
rufas

#1967 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by rufas »

Susic bi bio zadovoljan i sa bodom :(
Onada dolazi najvaznija od svih najvaznijih utakmica protiv albanije :mrgreen:
Pa onda jos vaznija sa......
Pa onda najnajnajvaznija sa....
Pa onda baraz..nikad vazniji u historiji :mrgreen:
Pa onada poklopiti se usima,i reci..hajd nije vazno,treba se pripremiti za sledece kvalifikacije.
Ma nedo im bog :x :bih:
ReD aka Socijalista

#1968 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Koji se sastav ocekuje, hocemo igrati sa dva spica?
IlijaLadin

#1969 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by IlijaLadin »

Da imam ove naše igrače na Top Elevenu, igrao bih 'vako:

ibišević - džeko
lulić -misimović - pjanić
rahimić
bešić - mravac - spahić - mujdža
hasagić
lord blackadder

#1970 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lord blackadder »

mire - ložač wrote:
LSD wrote:To su te svari kojih se bojim i ovo jedino zamjeram selektoru...Pape ponovo ignoriše diskusherniju, poziva POVRIJEĐENOG igraca i kojeg ce staviti u prvih 11, Karabeg ce mu udariti opet blokadu pred sami mec - pa šta nam Bog da i sreca junacka....ovo nisu normalne stvari i one se ponavljaju :!: Šehić i Avdukić se pozivaju samo da bi bili ikebane -ukras.
Ovo potpisujem do zadnjeg slova !!! Zbog "božanstva Hasagića" umalo do sada nisam par puta dobio nervni slom, posebno kad se primakne neka skroz opasna tekma ( dva dana prije je već povreda koljena pa leđa ....) a sa druge strane on bolestan ne bi kod mene nikad imao prednost prije zdravih golmana ( Begović je dobar za Englesku premier ligu a u repki treba biti zamjena Kenanu Hasagiću -a.k.a " Sulejman Garib") - a moguće je da i u tome ima i istine, ja nisam držao fenjer ni njemu ni Safetu pa da znam.
Sa druge strane RESPECT zbog želje da igra i sa povredom (jedna opasna lopta i piši uputnicu za operaciju)
Sve i da mogne branit protiv Rumuna, cisto sumnjam da se moze oporavit do Albanije. On, kako se pise, pravi malo duze pauze i bira utakmice.

Susic se igra sa zdravljem barem 2 mil ljudi.
jeza u ledja

#1971 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jeza u ledja »

Ako se ne varam i Begovic ima problema sa zdravljem tako da ni on ne bi mogao igrati. :oops:

Hasagic
Lulic-Spahic-Pandza-Mujdza
Medunjanin-Misimovic-Ibricic-Pjanic
Dzeko-Ibisevic

I to je to.

Evo gledam, Pandza najvrijedniji igrac u Mechelenu, a i Mechelen i Mravcev Westerlo su u sredini belgijske lige (7-i i 8-i). Mislim da su prethodnih godina oba tima bili dosta slabiji. Pandza odigrao 29 ligaskih, a Mravac 27 ligaskih utakmica ove sezone. Znaci da su standardni i zdravi.
Haj razumijem za Τσότσαλιτςa. No sta je sa Jahicem i Nadarevicem? :-?

PS: Evo sad vidim Cocalic je odigrao 26, a Nadarevic 30 ligaskih utakmica ove sezone, znaci i oni su redovni. Ali Jahic je odigrao samo 17.
Last edited by jeza u ledja on 01/06/2011 16:40, edited 2 times in total.
lord blackadder

#1972 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lord blackadder »

Jahic je povrijedjen.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1973 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JoseMujica »

fakat šta je s Nadarevićem? on je bio dobar par Spahiću u odbrani
smoki_choko

#1974 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

ja mislim da je zakuho sa susicem, a mozda i nije
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1975 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JoseMujica »

jebemu više balkanski mentalitet :-) :-)

kako bi nam beton bila ova linija

Papac-Spahić-Nadarević-Mujdža

ili
ja bih vako igrao u formaciji 4-2-1-2-1

Begović (GK)

Lulić (LB) -Papac (DC)-Spahić (DC)-Mujdža (RB)za bočne ofanzive

Jahić (DMC)- Rahimić (DMC)

Misimović (MC palymaker)

Pjanić (AMC) - Ibričić (AMC/FC)

Džeko (ST)
Locked