Manchester City FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šibicar

#1951 Re: Manchester City FC

Post by Šibicar »

extraordinary wrote:Bojkot do daljnjeg. Uprava napolje!!!
:mrgreen:
nikad_vise

#1952 Re: Manchester City FC

Post by nikad_vise »

JoseMujica wrote: jesil ovo kupio Miletovog omiljenog revizora Boška Čeku? :lol: :lol: :lol:
ma doveli smo nekog malog iz nekog njemackog lokalnog kluba..tako nekako čeko,đeko,dzeko.. :roll: iskreni navijace ne robuju nekim nebitnim pojedincima samo je klub i grb ono za sto se zivi do kraja zivota :dance:
mrtva kokoš

#1953 Re: Manchester City FC

Post by mrtva kokoš »

kud ne gledah barcelonu, samo se iznervirah bzvz...
ratata

#1954 Re: Manchester City FC

Post by ratata »

Splinter wrote:kud ne gledah barcelonu, samo se iznervirah bzvz...
sto :? pa City je bolji :mrgreen: :lol:
nikad_vise

#1955 Re: Manchester City FC

Post by nikad_vise »

kvaziklubic birminghem je veceras sasvim rasuo nase megamanekene..gledati kako tarabe koje imaju po 350-400 000 maraka sedmicnu platu (koju 50% gradjana BIH nece zaraditi za svoga zivota) onako hodaju po terenu i kako se brane svim i svacim posljednjih 20 minuta meca neprocjenjivo..ja se samo iskreno nadam da oni u ugovorima imaju opciju da im se ne isplati plata nakon ovakvih blamaza svete boje :D

p.s.Sheikh Mansour je odlucio da iduce sezone mnogo manje potrosimo na kupovinu igraca,i konacno pocnemo pametno poslovati i kupovati utakmice kao sto to radi seoski klub s periferije naseg grada :D
Image
mrtva kokoš

#1956 Re: Manchester City FC

Post by mrtva kokoš »

ratata wrote:
bjezi evo me psujem sat vremena ko kakav kocijas zbog jbn city-a + jos me onaj kreten viera sjebo,
imao sam pobjedu u rukama za ostanak na celu cvajte.. :oops: :skoljka:

samo ih mourinho moze spasiti, jedva cekam da dobije nogu u realu... :mrgreen:
ratata

#1957 Re: Manchester City FC

Post by ratata »

Splinter wrote:
ratata wrote:
bjezi evo me psujem sat vremena ko kakav kocijas zbog jbn city-a + jos me onaj kreten viera sjebo,
imao sam pobjedu u rukama za ostanak na celu cvajte.. :oops: :skoljka:

samo ih mourinho moze spasiti, jedva cekam da dobije nogu u realu... :mrgreen:
samo Mou i niko vishe :D
BSn

#1958 Re: Manchester City FC

Post by BSn »

Jao kombinacije Mou-sejk - dobio bi gazdu po mjeri, a i klub, jer on voli instant uspjeh. Mada, s njim na jedno 5 godina, ovi (tj. mi :D ) bi se zabetonirali u vrhu.
ratata

#1959 Re: Manchester City FC

Post by ratata »

BSn wrote:Jao kombinacije Mou-sejk - dobio bi gazdu po mjeri, a i klub, jer on voli instant uspjeh. Mada, s njim na jedno 5 godina, ovi (tj. mi :D ) bi se zabetonirali u vrhu.
da je Mou trener Dzeko bi vec dao pet komada
zilla_

#1960 Re: Manchester City FC

Post by zilla_ »

da je Mou trener dzeko bi bio na klupi kao i pola njegovih drugova... svi znamo da je za njega fizička sprema mjerilo jedan a džeko to nema... čak se i silva bolje izbori s loptom i uspješnije se gura od njega...
BSn

#1961 Re: Manchester City FC

Post by BSn »

zilla_ wrote:da je Mou trener dzeko bi bio na klupi kao i pola njegovih drugova... svi znamo da je za njega fizička sprema mjerilo jedan a džeko to nema... čak se i silva bolje izbori s loptom i uspješnije se gura od njega...

BIo bi on na klupi i kod Mancinija, al mu pola ekipe u Fojnici...
ratata

#1962 Re: Manchester City FC

Post by ratata »

BSn wrote:al mu pola ekipe u Fojnici...
:lol:
quasar

#1963 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

samo ne Murinjo... uzas od covjeka.
nije ovo samo do Mancinija, koliko je do igraca. Dobrim dijelom City je bio dobar danas, ali mu fali uvijek taj zadnji pas... i odbrana je bila prisotojna, mnogo manje propuha, sredina je brzo prenosila loptu naprijed, ali...
Tevez je zgrabi i ne da nikom, pa je*o ga patak... Pa mogao je ED da uklize na onu loptu da je zakuca, ali pustio je da bude Carlosov gol jer se covjek bori za najboljeg strijelca.
Dzeko je hit man, doveden da stoji u 16 i da zabija, a ne da kreira, asistira, otima lopte... i nema sanse da je bio najgori, ali imao je jedan kiks u 80 i nekoj minuti kad mu lopta pade sa neba na nekih 30 metara i samo jedan igrac ispred njega, a on kao Crouch zatrapa onim krakovima nikako da loptu ustopa, hoš-neš ode prilika... i onu iz prvog kad mu je u peterac dodata lopta iza ledja (Silva?), pa majstorski se okrenuo i prihvatio, ali odmah blok... jbg. primjetio sam i da Tevez vazda dodaje loptu iza Ledja, zaustavi vlastiti napad kad je rezonski dati je u for i odmah ubaciti igraca u sansu.
Ma nisam strucnjak, jbg. ali gledam ovo go*no od igre vec nekih 30-35 godina, pa sam nesto i skontao. Ovdje nema tima. Ovdje svak za se travu pase...
klixober

#1964 Re: Manchester City FC

Post by klixober »

Osnovni problem je nedostatak timskog duha i timske igre. Mislim da je jedan od razloga što je Tevez kapiten koji se ne čini baš previše inteligentnim, ne znam beknuti engleski, samim tim ni progovoriti sa igracima ili sudijom, plus što bi kapiten trebao biti uzor za ostale, a on je sve, samo ne uzor...več nekoliko puta tražio da ode iz kluba, čak se htio povući u penziju.
Sa nedostatkom timskog duha dolazi do formiranja klanova u timu, većina igra samo za sebe, ili u najboljem slučaju za sebe i još jednog(Silva i Tevez).
Najveća greška kluba je što su stavili Teveza za kapitena. Uradili su sličnu grešku kao Wolfsburg sa Džekom, ustvari mnogo goru, jer Tevez ni jezik ne govori.
alphonse kauders

#1965 Re: Manchester City FC

Post by alphonse kauders »

Manchester City je seljačka ekipa, sklepana navrat-nanos, bez ikakve vizije i ljepote u igri. Sve stoji, dobri su to igrači, ali nema tu kreativnosti, nema akcija, nema ničega, sve se svodi na neku individualnu snagu pojedinca.

Hebo ti ovo ako je onakvo stvaranje timova buducnost fudbala, tj. ako će se svako malo pojaviti milijarder i igrati se Football Manager-a sastavljajući neke Frankenstein ekipe u kojima svako igra za sebe.

Barcelona i B.Dortmund su primjer da moze i drugacije, tj. da mozes proizvoditi svoje igrace, igrati lijepo i opet biti uspjesan.

Znam da je rano, ali ovaj klub mi se gadi pa taman čitava nam reprezentacija u njemu zaigrala.

A, opet mozda je fakat do Mancini-a, uglavnom tanko je kakvo god da je :run:
emigrazione

#1966 Re: Manchester City FC

Post by emigrazione »

Budimo realni bar jednom u zivotu, Manchester je seljacka ekipa, Tevez je kurac od igraca koji igra kao pitbull, Vilja je smece jedno necuveno, Viera govno od igraca bla bla...i to sve u zadnjih mjesec dana, i to sve zbog toga sto Edin ne zabija po dva po utakmici kako smo inace naucili :-)
splend

#1967 Re: Manchester City FC

Post by splend »

ekipa gdje barry, yaya toure, de jong, i milner kreiraju napad ne moze ni igrati bolje od onog veceras. plus sto svaki igrac igra za sebe, jer svi su dovedeni kao zvijezde, i moraju opravdat ulozeni novac. plus sto im skoro svi napadi idu kroz sredinu(a barry de jong i viera, nisu kreativci). dali su bezze golove, primili su bezze golove.
vise sam se ja umorio gledajuci utakmicu, nego dzeko(koji je usput odigrao na nivou citave ekipe) igrajuci :D
ultima_palabra

#1968 Re: Manchester City FC

Post by ultima_palabra »

alphonse kauders wrote:Manchester City je seljačka ekipa, sklepana navrat-nanos, bez ikakve vizije i ljepote u igri. Sve stoji, dobri su to igrači, ali nema tu kreativnosti, nema akcija, nema ničega, sve se svodi na neku individualnu snagu pojedinca.

Hebo ti ovo ako je onakvo stvaranje timova buducnost fudbala, tj. ako će se svako malo pojaviti milijarder i igrati se Football Manager-a sastavljajući neke Frankenstein ekipe u kojima svako igra za sebe.

Barcelona i B.Dortmund su primjer da moze i drugacije, tj. da mozes proizvoditi svoje igrace, igrati lijepo i opet biti uspjesan.

Znam da je rano, ali ovaj klub mi se gadi pa taman čitava nam reprezentacija u njemu zaigrala.

To je to otprilike... ne stvara se ovako ekipa. Kad je Abramovich ovako trošio Chelsea je imao sreću da ima core tima u Terryju i Lampardu, i da ima jednog Mourinha koji je polagano gradio ekipu i imao takav autoritet da mu se nisu mogli nametati igrači koje nije htio.
Tu je City mogao naučiti par lekcija... mogli su dovesti nekog velikog trenera koji bi nametnuo svoju viziju i zadržati par igrača koji su igrali srcem za klub tipa Dunne, Ireland ili čak Bellamy... pa ne moraju svi biti zvijezde, a ovi momci bi vjerovatno uspjeli napraviti neki timski duh u svlačionici.
Jedinstvo_Manchester

#1969 Re: Manchester City FC

Post by Jedinstvo_Manchester »

Pozdrav za komšije, nemojte se nervirati pa niko od vodećih ekipa nije dobio Birmingaham na njihovom terenu.
Kao drugo manite se ćorava posla i analiziranja igre Manchester Shitty-ja, pa to ni veći fudbalski znalci od vas ne mogu da objasne kako ta ekipa igra loše. Ima jedna narodna koja kaže Mnogo je mačku volovska glava, pa tako i City-ju je mnogo ova finansijska injekcija koju imaju od svog vlasnika. Da bi osvajao titule, klub mora da ima autoritet i kod protivnika i kod sudija kao sto imaju sve velike ekipe u Evropi. Autoritet se stiče igrom i rezultatima, a Manchester City nema ni IGRU ni REZULTATE.
quasar

#1970 Re: Manchester City FC

Post by quasar »

Jedinstvo_Manchester wrote:Pozdrav za komšije, nemojte se nervirati pa niko od vodećih ekipa nije dobio Birmingaham na njihovom terenu.
Kao drugo manite se ćorava posla i analiziranja igre Manchester Shitty-ja, pa to ni veći fudbalski znalci od vas ne mogu da objasne kako ta ekipa igra loše. Ima jedna narodna koja kaže Mnogo je mačku volovska glava, pa tako i City-ju je mnogo ova finansijska injekcija koju imaju od svog vlasnika. Da bi osvajao titule, klub mora da ima autoritet i kod protivnika i kod sudija kao sto imaju sve velike ekipe u Evropi. Autoritet se stiče igrom i rezultatima, a Manchester City nema ni IGRU ni REZULTATE.
E vala sad ti nemam sta prigovoriti. Na mjestu ti svaka.
Vjerujte mi!

#1971 Re: Manchester City FC

Post by Vjerujte mi! »

Jedinstvo_Manchester wrote:Pozdrav za komšije, nemojte se nervirati pa niko od vodećih ekipa nije dobio Birmingaham na njihovom terenu.
To je erudicija.
Svaka čas arane! :thumbup:
LSD

#1972 Re: Manchester City FC

Post by LSD »

alphonse kauders wrote:Manchester City je seljačka ekipa, sklepana navrat-nanos, bez ikakve vizije i ljepote u igri. Sve stoji, dobri su to igrači, ali nema tu kreativnosti, nema akcija, nema ničega, sve se svodi na neku individualnu snagu pojedinca.

:thumbup: :thumbup: sve receno.
cyprus

#1973 Re: Manchester City FC

Post by cyprus »

Džeko večeras tanak, ali Bože moj, takav je fudbal... mi smo trebali biti realniji, pa shvatiti da je engleska liga ipak napredniji nivo u odnosu na bundesligu i da Edinu neće ić golovi ko po traci. Međutim, ako se uspije adaptirat, on može napraviti velike stvari u ovoj ligi. Al' ove sezone nek zabije 5-6 golova ja ću bit zadovoljan :)

PS Ko izmisli spoj žabarskih trenera i engleskog fudbala... fuj, nidže veze :x :x
Bordolini

#1974 Re: Manchester City FC

Post by Bordolini »

.
Birmingham-Arsenal 0-3, prije par sedmica. :wink:
headbanger

#1975 Re: Manchester City FC

Post by headbanger »

ako arapi hoce od m.city-a da naprave ozbiljan klub
moraju otjerati bezidejnog mancinija (pape je bolji od njega) i sve sebicne igrace, poceti od teveza, pa taj lik je najmanje 5 lopti, koje su se mogle dobro iskoristiti, unistio
pored silve kupiti jos jednog ozbiljnog beka i igraca tipa misketa (u najboljem zdanju), koji ce znati dodato loptu i zapoceti akciju
sinoc je bila jedna od najgorih utakmica m.citiy-a svi bi sami da igraju, ne znam ali nesta ce arapi morati uraditi

p.s. jedva cekam da uz teveza vidim balotelija (jos jedan samozivi napuhani kreten)
Post Reply