Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#1951 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Što me navelo da pitam, koliko svakom od vas treba vremena da se isfenira - osuši kosu, meni otprilike 45 minuta :D
Mada pravim pauze od po nekoliko minuta da ohladim motor fena da ne pregori
semmy

#1952 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by semmy »

zamzija wrote:Što me navelo da pitam, koliko svakom od vas treba vremena da se isfenira - osuši kosu, meni otprilike 45 minuta :D
kad je samo susim bez ikakvih cetki i cesljeva, neravnam jer nemam zivaca za to, treba mi sat da je osusim i opet ostane poprilicno vlazna... a za pranje nekih pola sta jer bez maske koja mora biti bar 10 min na kosi nemogu se ni pocesljati a kamoli je osusiti
Allenass

#1953 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

*mima* wrote:a sta je cudno sto neko ne zna fenirat kosu............sad ja treba da se cudim sto neko ne zna nesto sebi da sasije.......

Svako je nekad bio kod frizera i mogao vidjeti kako ide, a uz to se i potrudit' pa sam vidjeti šta i kako tvojoj kosi odgovara a ne razlijepiti dupe na stolicu pa za svaku stvar "oj pomagajte", a nije ni pokušao.
S druge strane, većina nema mašinu, niti je imala priliku gledati kako šta ide.
alica.k

#1954 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

zamzija wrote:Što me navelo da pitam, koliko svakom od vas treba vremena da se isfenira - osuši kosu, meni otprilike 45 minuta :D
5 minuta :)
ja vala samo osusim kosu i to je to.
VenomousV

#1955 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

e bas toliko i tako kao sto ti rece :D
alica.k

#1956 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

Rosebud_ wrote:Moze li neko iskusniji da fino objasni proces uvijanja kose pomocu krpica? Prije sam znala napravit kako treba, sad mi nikako ne ispadne fino. Jel imaju neki preparati koji se koriste (ja stavljala obicnu pjenu za kosu), i to?

Eto, hvala :)
ja ti imam bolju alternativu od krpica.

uzmes neke najlonke poderane i odrezes onu ko trakicu za kosu. i onda je stavis oko glave (onako ko one hipijevke), i pramen po pramen provlacis kroz trakicu dok citavu kosu ne provuces. legnes navecer spavat s tim, ujutro ustanes i kosa ojha, uvijena onako bas fino. mora ti kosa bit suha kad ovo radis btw, ako je mokra nece se uviti jer se nece ni osusiti. dok sam ja imala dugu ksou uvijek sam je ovako uvijala, posto onda nema ni figara ni pegle (ne ostecujem kosu toplotom) a i puno je brze ovo odraditi nego naviti na viklere il krpice.

znaci, uzmes pramen, prebacis preko, pa izvuces ispod. i sve tako.
semmy

#1957 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by semmy »

Allenass wrote:
*mima* wrote:a sta je cudno sto neko ne zna fenirat kosu............sad ja treba da se cudim sto neko ne zna nesto sebi da sasije.......

Svako je nekad bio kod frizera i mogao vidjeti kako ide, a uz to se i potrudit' pa sam vidjeti šta i kako tvojoj kosi odgovara a ne razlijepiti dupe na stolicu pa za svaku stvar "oj pomagajte", a nije ni pokušao.
ja svake sedmice gledam kako mi fenira frizer kosu pa opet nemogu sama da je izravnam kao frizer, niti imam snage u rukama za fen i cetku da vrtim sat vremen po glavi..
jbga nismo svi isti
Allenass

#1958 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

alica.k wrote:
Rosebud_ wrote:Moze li neko iskusniji da fino objasni proces uvijanja kose pomocu krpica? Prije sam znala napravit kako treba, sad mi nikako ne ispadne fino. Jel imaju neki preparati koji se koriste (ja stavljala obicnu pjenu za kosu), i to?

Eto, hvala :)
ja ti imam bolju alternativu od krpica.

uzmes neke najlonke poderane i odrezes onu ko trakicu za kosu. i onda je stavis oko glave (onako ko one hipijevke), i pramen po pramen provlacis kroz trakicu dok citavu kosu ne provuces. legnes navecer spavat s tim, ujutro ustanes i kosa ojha, uvijena onako bas fino. mora ti kosa bit suha kad ovo radis btw, ako je mokra nece se uviti jer se nece ni osusiti. dok sam ja imala dugu ksou uvijek sam je ovako uvijala, posto onda nema ni figara ni pegle (ne ostecujem kosu toplotom) a i puno je brze ovo odraditi nego naviti na viklere il krpice.

znaci, uzmes pramen, prebacis preko, pa izvuces ispod. i sve tako.
Đe će mi bolan sva kosa stati na tu trakicu :lol:
Jedino sa baš debljim pramenovima kose pokušati :D
Allenass

#1959 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

semmy wrote:
Allenass wrote:

ja svake sedmice gledam kako mi fenira frizer kosu pa opet nemogu sama da je izravnam kao frizer, niti imam snage u rukama za fen i cetku da vrtim sat vremen po glavi..
jbga nismo svi isti
Dobro, super :wink:
alica.k

#1960 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

Allenass wrote:Đe će mi bolan sva kosa stati na tu trakicu :lol:
tako se cini, i ja imam guscu kosu, ali stane sve :) trakica je rastezljiva pa zato :) ako mislis da nece stat onda samo stisnes ono sto si vec provukla.

btw, svejedno je koliki su pramenovi, kad ti kosu navijes na to ona sva mora bit omotana oko trakice. sira trakica i veci pramenovi za krupnije a uza trakica i manje pramenova za sitnije lokne :)

edit:

evo ova cura otprilike to isto radi, samo sto je meni npr ova njena trakica pretanka. i kod mene ispadne puno cvrsce nego kod nje, meni se cini da ima ostru kosu plaho
Allenass

#1961 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

alica.k wrote:
Allenass wrote:Đe će mi bolan sva kosa stati na tu trakicu :lol:
tako se cini, i ja imam guscu kosu, ali stane sve :) trakica je rastezljiva pa zato :) ako mislis da nece stat onda samo stisnes ono sto si vec provukla.

btw, svejedno je koliki su pramenovi, kad ti kosu navijes na to ona sva mora bit omotana oko trakice. sira trakica i veci pramenovi za krupnije a uza trakica i manje pramenova za sitnije lokne :)
Ma ja imam već frčkavu kosu, ali super je savjet. :wink:
zamzija

#1962 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Jao Alica odličan fol! svaki dan nešto novo naučim :)

Al' kako ne spadne ta traka tokom spavanje i ne izvuče se kosa pošto se svi vrtimo i pomjeramo u snu ?
alica.k

#1963 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

meni nije nikad ispadalo :S sta ja znam. kad imas dugu kosu i dovoljno je omotas ona se drzi, ne moze ispast. meni je cak i bio horor kasnije to skinut s glave posto nekako cupa ako nisi smirena da vadis pramen po pramen :)
Rosebud_

#1964 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Rosebud_ »

Alica :-D
Ovo cu probat vec nocas, pa cu sutra javit kako je ispalo. Ova na klipu je trebala stavit da vidimo kako ispadne, al evo nasla sam na yt neke druge. Uglavnom, good to know there are more options :lol:
alica.k

#1965 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

slikaj pa stavi da vidimo.
ja navijem svaku noc maloj sestri, al ne bih njenu sliku da stavljam :)
radenska

#1966 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Ja se tacno divim svojoj kosi sta sve moze da podnese. Perem je svaki drugi dan, osusim za 15 i isfeniram za 10 minuta. Otprilike svaki dan izgleda ovako

http://www.google.ba/imgres?q=heidi+klu ... 38&bih=682

Ne volim mnogo eksperimentisanja :D :D :D
zamzija

#1967 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Sretnice :) baš ti je lijepa frizura :)
Ne bih ja imala živaca svoju prati svaka dva dana nema šanse, umore mi se ruke dok je prvo operem, isperem pa dok isfeniram, za sve to treba nekih od sat do sat i po vremena zato je perem svakih pet nekad i sedam dana :-D
Prva dva , tri dana puštena, treći , četvrti polu puštena ili rep / punđa i onda jopet :D
radenska

#1968 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by radenska »

Vjeruj da se kod mene kosa toliko brzo masti da i kad sam pokusala da je perem svaki 4 -5 d danjedno vrijemeda mi se tjeme navikne nije pomagalo. A kako se ja osjecam strasno bezveze ako mi kosa nije uredu (bez obzira sta obucem) onda je perem svaki drugi dan. Jos sam plava (ovakva boja) http://www.google.ba/imgres?q=blond+hai ... 3&bih=682i to treci dan izgleda kao rezanci. Ma prava katastrofa.

Zato vi koje imate kovrdzavu kosu ili bas gustu ste prave sretnice. Ovo je bas mucan zanat kod mene :D :D :D
otherside

#1969 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by otherside »

zamzija wrote:Sretnice :) baš ti je lijepa frizura :)
Ne bih ja imala živaca svoju prati svaka dva dana nema šanse, umore mi se ruke dok je prvo operem, isperem pa dok isfeniram, za sve to treba nekih od sat do sat i po vremena zato je perem svakih pet nekad i sedam dana :-D
Prva dva , tri dana puštena, treći , četvrti polu puštena ili rep / punđa i onda jopet :D
isto :D
otherside

#1970 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by otherside »

pomagajte zene :roll:
kosa mi se poprilicno isusila bez nekog ubjedljivog razloga (nicim izazvana) :D
koristim iste preparate, isti nacin pranja, susenja...ma nidje veze.
jedino novo sto sam uvela je nako macadamia ulje a to mi je frizerka preporucila.
k'o da mi je kosa jos gora od njega pa sam i to prestala koristiti.
eh, interesuje me ima li kakav preparat koji ono odmah :D nahrani, ovlazi i ucini kosu carobnom? :D
znam da znate :lol:
Michun

#1971 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

otherside wrote:pomagajte zene :roll:
jedino novo sto sam uvela je nako macadamia ulje a to mi je frizerka preporucila.
eh, interesuje me ima li kakav preparat koji ono odmah :D nahrani, ovlazi i ucini kosu carobnom? :D
Imas kuru (ili ti la torturu) sa joico proizvodima. Nesto ti rade s kosom vas dan i bude ko nova :D 40 KM kosta koliko znam. I receno mi je da su radili curama koje su ono trajno peglale kosu pa da im se oporavi.
A od domacih proizvoda, najbolje majoneza. Zumance i maslinovo ulje, dobro umuti i na kosu...nemoj do korjena da se ne masti tjeme. Preko kesa, pa peskir i drzi 2, 3, 4 h.
otherside

#1972 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by otherside »

Michun wrote:
Imas kuru (ili ti la torturu) sa joico proizvodima. Nesto ti rade s kosom vas dan i bude ko nova :D 40 KM kosta koliko znam. I receno mi je da su radili curama koje su ono trajno peglale kosu pa da im se oporavi.
A od domacih proizvoda, najbolje majoneza. Zumance i maslinovo ulje, dobro umuti i na kosu...nemoj do korjena da se ne masti tjeme. Preko kesa, pa peskir i drzi 2, 3, 4 h.
a gdje da odem na tu joico torturu? :D
uh...moram nesto raditi, ima tendencu da postane k'o slama :roll:
zamzija

#1973 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Pa nije baš ni ničim izazvano :P :D
Zimi ne samo kosa nego i koža se više isušuju, jer boravimo više u zatvorenim prostorima, ako grijanje radi dodatno isušuje i kožu i kosu :) Probaj sa ovim profesionalnim maskama koje preporučuju forumašice u frizerskih salonima, a kod kuće stavljaj maske od prirodnih sastojaka ...

Suva kosa

- Dodatnu pomoć već isušenoj kosi pružiće pakovanje od čičkovog ulja. Osim što će nahraniti kosu, ono deluje i antibakterijski.
Recept: U jednu zdelicu izdvojte i dobro razmutite žumance. Kap po kap dodajte čičkovo ulje (može se nabaviti u svim apotekama) kao da pravite majonez.

U celu smesu nacedite pola limuna. Rasporedite pakovanje po korenu oprane kose.
Masirajte nekoliko minuta da se bolje upije. Obmotajte glavu peškirom i pustite
da deluje dvadesetak minuta, a potom isperite. Ovo je tako doro pakovanje da je
dovoljno koristiti ga jedanput mesečno!
bez_ideje

#1974 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Znaci ja sam jedini pacijent kojem grijanje i suh zrak umaste kosu za 2 dana :-? :-? :-? Ne salim se....sija ko blic ,od korijena do vrhova ,dan nakon pranja....
Baj d vej.....natakarila sam hulahopku oko glave :lol: :lol: :lol: ,vidjet cemo sutra kako ce izgledati......
zamzija

#1975 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Sori nisam skontala, napisala si da ti se isušila pa sam kontala da ti je suha a ne masna :)
Post Reply