Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Nabucco
#1951 Re: Škoda all about
Moguce da su otišli i sami prekidaci podizaca i reztrovizora (ono dje se dira rukama), probaj da li ako ne mozes sa vozaceve strane podici suvozacev prozor, da pokusas sa prekidacem na suvozacevim vratima.
- pepeljara
#1952 Re: Škoda all about
nightvision wrote:Navodno svaki prozor/motoric ima zasebnu instalaciju i jedini zajednicki dio koji uzrokuje takvo ponasanje, da prozori svi prestanu raditi pa opet prorade i tako ukrug, je "Vehicle Voltage Control Unit" takodje zvan i The Comfort Module.
Interesantno.
Mada opet ne mogu na svoju ruku.
Probao sam ne radi ni na jednim vratima nista.
Pa je proradilo opet veceras na pet minuta nidje veze..
sutra cu do majstora..
ajde imam klimu bar, hehe
- pepeljara
#1953 Re: Škoda all about
Napravljeno, bile instalacije, kablovi tako rekoshe u cosmos commerc. Popravak 40 kermi sve skupa podnosljivo, mada ne vjerujem da je sta vece bilo nego garant usput pa na onih 25 km dodali 15 heheh al dobro je.
-
530i
#1954 Re: Škoda all about
Korektna cijena za ovlašteni servis.
- kandelabar
#1956 Re: Škoda all about
Morao sam kod mehanicara jer kad sma sve poskido nisam mogo razvalit bravu i onda smo kod njega to sve rastocili kupio dvije polovne smontirali i radi uglavnom nije bilo do instalacije nego istrosili se motorici u bravama..Usput sam zalijepio okolo silikonom vrata jer su propustala vodu-kisnicu..60km dvije brave s motoricima i 40km ruketempuser wrote:Tapecirung se drzi na plasticnim drikerima po rubovima, na 2 sarafa ispod rukohvata, vjerovatno jedan manji kod rucice za otvaranje, mislim mozda 3 s donje strane (sarafe moras vizuelno traziti) i uzljebljen je u keder prozora. Kad poodvrces sarafe povlaci tapecirung prema sebi ali kreni od donjeg ruba tako da ga s gornje strane samo izvadis iz zljeba. Za plasticne drikere treba malo vise sile da ih se poskida i desi se da puknu zato prije toga u radnju po rezervne (ex Anet/Kafe, Interauto Skoda Hrasno isl)
-
AdnanSA
#1957 Re: Škoda all about
Skoda Fabia strasno auto u koji curi voda kroz sva vrata. Ima li jos auta da ima taj "poremecaj"?
- pajero
#1958 Re: Škoda all about
Eto neka na Volvu i Mazdi nista ne curi...hahahahaaaa
Koja je to Fabia kod tebe?
Koja je to Fabia kod tebe?
-
AdnanSA
#1959 Re: Škoda all about
Fabia Mk1 2004 god. Sluzbena. 6 tuba silikona otislo dok sam sve zaljepio.
-
zenickaraja
#1960 Re: Škoda all about
Molim za pomoc
Prije pola godine sam kupio Skodu Octavia facelift 2010. godiste, 1.9 PD TDI 77 kw, 105 KS, vozilo kupljeno u ASA Auto, u aprilu 2011. godine. Uradeni su svi servisi, radeni svakih 20.000 km (mali servis). Trenutno je auto na kilometrazi od 115000km. Zanima me kada se za ovo vozilo radi veliki servis jer u knjizci pise na 150.000 km (za PD motore ) ? Vasa iskustva ??? Hvala !
Prije pola godine sam kupio Skodu Octavia facelift 2010. godiste, 1.9 PD TDI 77 kw, 105 KS, vozilo kupljeno u ASA Auto, u aprilu 2011. godine. Uradeni su svi servisi, radeni svakih 20.000 km (mali servis). Trenutno je auto na kilometrazi od 115000km. Zanima me kada se za ovo vozilo radi veliki servis jer u knjizci pise na 150.000 km (za PD motore ) ? Vasa iskustva ??? Hvala !
-
530i
#1961 Re: Škoda all about
Ako imaš originalnu servisnu knjižicu po njoj se ravnaj. Obrati pažnju na koliko godina se radi v.servis, jer je i to vjerovatno navedeno pored te kilometraže.
-
ado-šampion
#1962 Re: Škoda all about
Mozda malo kasno, ali ovo je standardni problem na Fabiji 1, koji je jako poznat. I moj kolega je imao isti problem sa zadnjim desnim vratima.AdnanSA wrote:Fabia Mk1 2004 god. Sluzbena. 6 tuba silikona otislo dok sam sve zaljepio.
-
zilla_
#1963 Re: Škoda all about
Na tom tvom autu veliki servis se radi na 150.000 ili kad auto napuni 5 godina. Po ovome ti trebaš veliki servis uraditi iduće godine u aprilu al moj ti je savjet da ne bacaš pare bezveze nego guli do 150.000. Kod mene je fabia 2009 godište, prešla 118.000 km, 77 kw motor kao i kod tebe ali je kod mene druga oznaka, motori prije redizajna i kod mene veliki ide na 120.000. Ja ću veliki raditi iduće godine a već sam se raspitao za cijene. U ASA autu ti je negdje oko 1000 KM dok ti je u kosmosu u tuzli oko 690 KM. E sad ovo u ASI moguće da je uključen i veliki i mali al nisam siguran.zenickaraja wrote:Molim za pomoc![]()
Ovo da se radi na 150.000 je 100% provjereno i tačno, čak su mi i u ASI potvrdili jer sam iz firme vozio par Octavia na procjenu istog godišta kao kod tebe. Oni kažu kao da je praksa vani da se radi na 150.000, tako je i po papirima al da oni preporučuju na 120.000 jer eto kao kod nas su loši uslovi
-
nightvision
#1964 Re: Škoda all about
Moze to i malo nize kod bilo kojeg malo boljeg majstora. Eh sad, normalno ako cemo ganjati garanciju ovlastenog servisa onda treba tamo i servisirati vozilo i poslije isteka fabrickog garantnog roka.zilla_ wrote: U ASA autu ti je negdje oko 1000 KM dok ti je u kosmosu u tuzli oko 690 KM.
-
530i
#1965 Re: Škoda all about
Garancije poslije isteka garantnog roka nema...nightvision wrote:normalno ako cemo ganjati garanciju ovlastenog servisa onda treba tamo i servisirati vozilo i poslije isteka fabrickog garantnog roka.
-
direstraits0078
#1966 Re: Škoda all about
Ima kulanca. Ali ruke naplate obicno toliko da ti prisjedne sto su ti priznali dio cijene dijelova.530i wrote:Garancije poslije isteka garantnog roka nema...nightvision wrote:normalno ako cemo ganjati garanciju ovlastenog servisa onda treba tamo i servisirati vozilo i poslije isteka fabrickog garantnog roka.
-
tempuser
#1967 Re: Škoda all about
Osim kolance ima garancija na ugradjene dijelove i radove bez obzira sto je istekla garancija na vozilo.
-
direstraits0078
#1968 Re: Škoda all about
Tanko je to. Godinu dana daju. 
-
530i
#1969 Re: Škoda all about
Misliš 4-5-6 godina i 60-90-120-150 hiljada kilometara? Ne bih rekao, sve i da redovno održavaš kod njih... I dok je pod garancijom hvataju se svega da ne budu krivi...tempuser wrote:Osim kolance ima garancija na ugradjene dijelove i radove bez obzira sto je istekla garancija na vozilo.
Ali, da se razumijemo, sa korektnim dijelovima i ispravnom ugradnjom realno je očekivati da se odradi fabrički određena norma kilometara i godina.
-
tempuser
#1970 Re: Škoda all about
Nisam mislio na to nego garancija na dijelove koje ti ugrade prilikom izmjene seta zupcastog, sad ne znam tacno trajanje.
-
tempuser
#1971 Re: Škoda all about
Jes' tanko ali bolje ista nego nista... Nominalno ti i prodavci rez. dijelova nude garanciju na setove zupcastog, ali moras donositi kojekakve formulare od mehanicara da je ugradjeno kako treba. Ja znam za slucaj sa vodenom pumpom kad je "renomirani" prodavac sporio reklamaciju tvrdeci da je pumpu ostetio led!!!!direstraits0078 wrote:Tanko je to. Godinu dana daju.
-
direstraits0078
#1972 Re: Škoda all about
Istim se trikovima služe i ovlašteni. Servisni savjetnici idu na kurseve s temom kako odyebati kupca s kvarom u garanciji. Isto kao i osiguranja, APP.tempuser wrote:Jes' tanko ali bolje ista nego nista... Nominalno ti i prodavci rez. dijelova nude garanciju na setove zupcastog, ali moras donositi kojekakve formulare od mehanicara da je ugradjeno kako treba. Ja znam za slucaj sa vodenom pumpom kad je "renomirani" prodavac sporio reklamaciju tvrdeci da je pumpu ostetio led!!!!direstraits0078 wrote:Tanko je to. Godinu dana daju.
-
zilla_
#1973 Re: Škoda all about
Pitao sam između ostalog i za tu garanciju i kod ovlaštenog je garancija 120 000 km ili 2 godine al pod uslovom da su njihovi dijelovi i da ih oni ugrade i naravno da se kod njih servisira auto.
Npr ovo što sam naveo za Cosmos Tuzla 690 KM je super povoljno s obzirom da se ugrađuju originalni dijelovi i da ih ugrađuju stručni majstori a dobije se garancija 120 000 ili 2 godine. Ipak to je investicija jednom u 5 godine i bolje platit skuplje nekih 150-200 KM i bit miran nego dat nekom dunđeru kola pa da po stvari ne vrati na mjesto a o garanciji da ne govorim. Pored toga, kod ovih lijevih majstora dobijete dijelove sumljivog kvaliteta koji nisu možda prošli nikakvu kontrolu
Evo npr meni je onaj u blažuju poremetio špuru i nikad više je ne mogu napravit da bude kako treba. I ne bi mi bilo krivo da nisam otišao onako preventivno da je provjerim bez ikakve potrebe. Zato se ježim od ovih majstora koji vazda blate ovlaštene a regularno te zveknu po ušima i više nego ovlašteni a garancija šipak..
Da ne bude da branim ovlaštene servise, meni su sad mijenjali sijalice kad sam radio mali servis i zaboravili mi vratit onu gumenu zaštitu na far, udari kiša i pun far vode se napuni i po jadu pregori mi sijalica koju sam platio cca 30 KM. Odem sa računom i nalogom i nakon malo dužeg ubjeđivanja priznaju grešku i naruče mi tu gumu.
Npr ovo što sam naveo za Cosmos Tuzla 690 KM je super povoljno s obzirom da se ugrađuju originalni dijelovi i da ih ugrađuju stručni majstori a dobije se garancija 120 000 ili 2 godine. Ipak to je investicija jednom u 5 godine i bolje platit skuplje nekih 150-200 KM i bit miran nego dat nekom dunđeru kola pa da po stvari ne vrati na mjesto a o garanciji da ne govorim. Pored toga, kod ovih lijevih majstora dobijete dijelove sumljivog kvaliteta koji nisu možda prošli nikakvu kontrolu
Evo npr meni je onaj u blažuju poremetio špuru i nikad više je ne mogu napravit da bude kako treba. I ne bi mi bilo krivo da nisam otišao onako preventivno da je provjerim bez ikakve potrebe. Zato se ježim od ovih majstora koji vazda blate ovlaštene a regularno te zveknu po ušima i više nego ovlašteni a garancija šipak..
Da ne bude da branim ovlaštene servise, meni su sad mijenjali sijalice kad sam radio mali servis i zaboravili mi vratit onu gumenu zaštitu na far, udari kiša i pun far vode se napuni i po jadu pregori mi sijalica koju sam platio cca 30 KM. Odem sa računom i nalogom i nakon malo dužeg ubjeđivanja priznaju grešku i naruče mi tu gumu.
-
direstraits0078
#1974 Re: Škoda all about
To što se tebi desilo se zove krađa. Maznuli ti poklopac za nekog njima bitnog. I ti takve hvališ. 
-
nightvision
#1975 Re: Škoda all about
Znaci burazeru, ti dobijes garanciju od dvije godine na zamjenu seta zubcastog remena koja bi inace trebala trajati 5 godina, jer je ipak ovlasteni servis u pitanju, i jer "preporucuju" zamjenu u tom roku, bez obzira sto u nekakvim normalnim uslovima exploatacije auta taj vremenski rok moze biti i duzi, i tebi je to sasvim u redu? A svi majstori osim ovlastenih su dundjeri? Iako su ti u ovlastenom servisu zaboravili sastaviti auto poslije yebene zamjene sijalica?! Mogao bih ti dati broj telefona da ti jedan lijevi majstor iz ovlastenog servisa uradi tu zamjenu zubcastog za skoro upola manje para ali nisi zasluzio. Kad si mogao biti toliki i takav invalid da nisi mogao otvoriti knjigu od auta da vidis kako ti se mijenjaju sijalice i treba te uzimati lopatom.zilla_ wrote:Pitao sam između ostalog i za tu garanciju i kod ovlaštenog je garancija 120 000 km ili 2 godine al pod uslovom da su njihovi dijelovi i da ih oni ugrade i naravno da se kod njih servisira auto.
Npr ovo što sam naveo za Cosmos Tuzla 690 KM je super povoljno s obzirom da se ugrađuju originalni dijelovi i da ih ugrađuju stručni majstori a dobije se garancija 120 000 ili 2 godine. Ipak to je investicija jednom u 5 godine i bolje platit skuplje nekih 150-200 KM i bit miran nego dat nekom dunđeru kola pa da po stvari ne vrati na mjesto a o garanciji da ne govorim. Pored toga, kod ovih lijevih majstora dobijete dijelove sumljivog kvaliteta koji nisu možda prošli nikakvu kontrolu![]()
Na ovo sam mislio kada sam spominjao ganjanje garancije u ovlastenom servisu i obojica imate530i wrote:Misliš 4-5-6 godina i 60-90-120-150 hiljada kilometara? Ne bih rekao, sve i da redovno održavaš kod njih... I dok je pod garancijom hvataju se svega da ne budu krivi...tempuser wrote:Osim kolance ima garancija na ugradjene dijelove i radove bez obzira sto je istekla garancija na vozilo.
Ali, da se razumijemo, sa korektnim dijelovima i ispravnom ugradnjom realno je očekivati da se odradi fabrički određena norma kilometara i godina.