pogotovu kada su išli prema onom istraživačkom centrudarker105 wrote:Tesko se ovdje ista novo moze ubaciti,ovaj zanr je toliko prozvakan.Mora se reci da bi bilo puno zanimljivije kada su bili u pokretu.Prva sezona je i bila najbolja zbog toga.Rick zapali neke palete,umjesto da baci ono benzina po onim walkerima koji im vise na ogradi.
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1951 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
- Pitarrr82
-
SaPnA
#1953 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

ko zeli da obnovi gradivo a ima rtl2
- Jack Be Nimble
#1954 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
I ja bi volio da se bace na put i idu u drugi dio zemlje, ali sta ce tamo? Gdje ovo sve vodi, ovo smo vec sve vidjeli u raznim filmovima o istom predmetu. Pobjeci na neko ostrvo? Mogu li zombiji hodati po dnu mora? Ploviti, plivati? Ili ih ubij sviju i kazi da ce vremenom citava planeta preci u zombije ili nadji lijek. A ovako iz sezone u sezonu jednu te istu pricu vrtiti postaje malo dosadno.
- DanteX
#1955 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja imam osjećaj da će serija završiti tako što će svi umrijeti tj. mislim na glavne likove ili ti ona naša grupica. Nevažno koliko novi likova dođe, uvijek će ostati ona mala grupica.
Uglavnom, po meni ovo nije vrsta serije gdje će se naći lijek ili će nekim čudom preživjeti i živjeti zajedno. Već, će se pobiti sa drugim likovima ili sa zombijima.
Šta se tiče toga da idu na put opet, mislim da će se to uskoro desiti. Zatvor polako popušta. Strpite se koju epizodu.
Uglavnom, po meni ovo nije vrsta serije gdje će se naći lijek ili će nekim čudom preživjeti i živjeti zajedno. Već, će se pobiti sa drugim likovima ili sa zombijima.
Šta se tiče toga da idu na put opet, mislim da će se to uskoro desiti. Zatvor polako popušta. Strpite se koju epizodu.
-
darker105
#1956 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Za nadat' se je da ce nesto novo smisliti.
-
Peryton_
#1957 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Previse je staticno postalo, trebali su je zavrsit sa proslom sezonom.
Trebali su se porokat on i onaj sto je vodio gradic a ne ovako, pola epizode on sadi mrkvu.
Trebali su se porokat on i onaj sto je vodio gradic a ne ovako, pola epizode on sadi mrkvu.
-
smijesni_ste
#1958 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Samo da ne postanu drvosječe kao neki u drugim dragim nam serijama 
- Jack Be Nimble
#1959 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Mozda sam vec pitao, ne sjecam se...neka mi neko objasni prvu scenu serije. Fina policijaska limuzina, Rick fino izpeglan od sesira do pertli na cipelama, benzinska pumpa i ona djevojcica.
A opet da krenu negdje, gdje ce i zasto idu? Jedino da se prica ne pokrene u traznju za lijekom onda im je to spas. Sve ostalo je jedna te ista prica koja ide u krug. Medjusobno nesporazumi/sporazum, tuca sa vanjskim grupama/zombijima..nemaju puno toga sta da prikazu vise.
A opet da krenu negdje, gdje ce i zasto idu? Jedino da se prica ne pokrene u traznju za lijekom onda im je to spas. Sve ostalo je jedna te ista prica koja ide u krug. Medjusobno nesporazumi/sporazum, tuca sa vanjskim grupama/zombijima..nemaju puno toga sta da prikazu vise.
- jasko_ba
#1960 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma trebali su od pocetka u svakoj epizodi ubacivati scene, bar 10 minuta, sta se desavalo u proslosti. Npr. prva epizoda su bile perfekcija, rik i bolnica, onda se vrate na onu patrolu, pa kasnije kako sejn blokira vrata u bolnici i slicno, ili kad bjezi ekipa iz grada, a u atlanti eksplozije. Nije bilo monotono. Sad da su tu ubacili vojsku, vladu, naucnike, ostatak svijeta i sta se desavalo, bilo bi odlicno. Ovako kako ide, nisam zadovoljan nikako.Jack Be Nimble wrote:Mozda sam vec pitao, ne sjecam se...neka mi neko objasni prvu scenu serije. Fina policijaska limuzina, Rick fino izpeglan od sesira do pertli na cipelama, benzinska pumpa i ona djevojcica.
- Jack Be Nimble
#1961 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
To je to.jasko_ba wrote:Ma trebali su od pocetka u svakoj epizodi ubacivati scene, bar 10 minuta, sta se desavalo u proslosti. Npr. prva epizoda su bile perfekcija, rik i bolnica, onda se vrate na onu patrolu, pa kasnije kako sejn blokira vrata u bolnici i slicno, ili kad bjezi ekipa iz grada, a u atlanti eksplozije. Nije bilo monotono. Sad da su tu ubacili vojsku, vladu, naucnike, ostatak svijeta i sta se desavalo, bilo bi odlicno. Ovako kako ide, nisam zadovoljan nikako.Jack Be Nimble wrote:Mozda sam vec pitao, ne sjecam se...neka mi neko objasni prvu scenu serije. Fina policijaska limuzina, Rick fino izpeglan od sesira do pertli na cipelama, benzinska pumpa i ona djevojcica.
- Gandalf
#1962 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
sužena pričica koja se vrti u krug, a bilo je potencijala za mnogo bolju seriju, mislim da će Walking Deadu do kraja godine drastično opasti gledanost
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1963 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ide mi na kurac zobimjevska usta koja su poput ojacanog skalpera, te kidanje dijelova ljudskog tijela kao da je u fazi raspadanja vec 10tak dana.
- dječak sa šibicama
#1964 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa ima opcija, recimo cuo sam da je u stripovima ekipa nasih junaka pronasla gradove koji su sigurni od zombija, zone spasa, e sad lako je napraviti jednu ulicicu, mislim produkcijski, ali koliko su oni sposobni ekonomski podrzati ideju velikog grada u kojem je zivot normalan koliko toliko, iako u izolaciji....
Ipak je ovo serija, i GOT ima problema slicne prirode, nijedne velike bitke nismo vidjeli, jednu je patuljak prespavao jer je dobio udarac maljem u glavu od onih divljaka slucajno, a druga sa onom vatrom odigrana na jednoj plazi 100 sa 100 metara uz dosta CGI.
Ali mislim da u TWD ima previse dramaturgije, ok kuzim da trebalo malo razraditi likove, ali sada vec pretjeruju. Pogledi od 5 sekundi, govor bez rijeci, sa tim dugotrajnim pogledima, a ovamo rokaju one zombije ko da su u luna parku. a kao, suocavaju se sa realnoscu, jos uvijek.
Daj scenaristi, malo se trgnite, dvije epizode sprcali na glupost, Rick farmer, ma ajte molim vas.
O "rupama" tipa onih na ogradi koji padaju i nestaju, mislim porokaju recimo 20 zombija i navali novih 20 a onih 20 porokanih nigdje, ko da se istope, ovi novi normalno zajase na ogradu ko da uz ogradu nema 20 porokanih zombija.... ili to sa njihovim tijelima, maltene ako zombiju opalis cvoku, raspada mu se glava, a kad zagrize covjeka ko da ga je onaj zubo iz James Bonda zagrizao celicnim zubima, nigdje veze. Kidaju komade ljudskog mesa, a malo jaci povjetarac ih prepolovi na dva dijela tijela.... o tome bolje ne govoriti
Ipak je ovo serija, i GOT ima problema slicne prirode, nijedne velike bitke nismo vidjeli, jednu je patuljak prespavao jer je dobio udarac maljem u glavu od onih divljaka slucajno, a druga sa onom vatrom odigrana na jednoj plazi 100 sa 100 metara uz dosta CGI.
Ali mislim da u TWD ima previse dramaturgije, ok kuzim da trebalo malo razraditi likove, ali sada vec pretjeruju. Pogledi od 5 sekundi, govor bez rijeci, sa tim dugotrajnim pogledima, a ovamo rokaju one zombije ko da su u luna parku. a kao, suocavaju se sa realnoscu, jos uvijek.
Daj scenaristi, malo se trgnite, dvije epizode sprcali na glupost, Rick farmer, ma ajte molim vas.
O "rupama" tipa onih na ogradi koji padaju i nestaju, mislim porokaju recimo 20 zombija i navali novih 20 a onih 20 porokanih nigdje, ko da se istope, ovi novi normalno zajase na ogradu ko da uz ogradu nema 20 porokanih zombija.... ili to sa njihovim tijelima, maltene ako zombiju opalis cvoku, raspada mu se glava, a kad zagrize covjeka ko da ga je onaj zubo iz James Bonda zagrizao celicnim zubima, nigdje veze. Kidaju komade ljudskog mesa, a malo jaci povjetarac ih prepolovi na dva dijela tijela.... o tome bolje ne govoriti
- cyprus
#1965 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Meni ne smeta tok radnje... Ali gluposti poput zombija na ogradi mi sve više idu na q 
-
HomeArt
#1966 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Zatvor postaje dosadan.
- vee-jay
#1967 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
odgovor: guvernerJack Be Nimble wrote:I ja bi volio da se bace na put i idu u drugi dio zemlje, ali sta ce tamo? Gdje ovo sve vodi, ovo smo vec sve vidjeli u raznim filmovima o istom predmetu. Pobjeci na neko ostrvo? Mogu li zombiji hodati po dnu mora? Ploviti, plivati? Ili ih ubij sviju i kazi da ce vremenom citava planeta preci u zombije ili nadji lijek. A ovako iz sezone u sezonu jednu te istu pricu vrtiti postaje malo dosadno.
- Gandalf
#1968 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Guverner je definitivno unio malo živosti u serijal - te kako se lik obračuna s vojnicima, pa mali grad u kojem je sve na mjestu, pa onda neki čudni experimenti koje je izvodio i taman kada čovjek pomisli da se radnja konačno razgranava i da ćemo vidjeti neku širu sliku zombie apokalipse, ono šipak, opet se radnja maximalno suzbi na Ricka vrtlara i njegovu grupicu, jbg.
-
kakavdanakneiskustvu
#1969 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
jbg,bez obzira na sve mane ja jedva čekam na novu epizodu
- Skyfox
- zecko_kupuz
#1971 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja sam poslije dvije epizode shvatio da je bolje sačekati kraj sezone i odgledati cijelu u cugu (kroz dan-dva), nego nestrpljivo iščekivati epizodu po epizodu i poslije udarati glavom od zid.
Na taj način mi druga (ma vala i treća) sezona nije toliko teško pala, iako tu važnih događaja ima samo za prste jedne ruke.
Na taj način mi druga (ma vala i treća) sezona nije toliko teško pala, iako tu važnih događaja ima samo za prste jedne ruke.
-
HomeArt
-
brain bubbles
#1973 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
not bad,jos da nismo divlja zemlja i da mozemo gledati ove youtube isjecke...
- ExNihilo
#1974 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
S izuzetkom 1-2 scene, pred kraj, najdosadnija ep. ikad ikad 
- vee-jay
#1975 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
standarno losa. kad sam vidio one nozeve na kraju pomislio sam kako bi to izgledalo kad bi se u seriji pojavio Dexter