Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Chuckie

#1951 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

L00d wrote:
reni-90 wrote:
starii wrote:Image

prije sedam dana narucio ovaj wifi mini AP, doslo danas, radi perfektno :)
kako se tacno zove
na kojem principu ovo radi ?
Steknes ga u struju, ustekas u ethernet port kabal sa rutera sa internetom i imas wifi signal po kuci.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Melami

#1952 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

L00d wrote:
reni-90 wrote:

kako se tacno zove
na kojem principu bi trebalo da ovo radi ?
newklear

#1953 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by newklear »

Naručih neku naljepnicu za zid jučer preko ebay i kasnije sam dobio ovaj mail pa ne znam je li fake/spam. Ima li neko da je dobio nešto slično nekad?

Code: Select all

Get Cash-back

On Your Recent eBay Purchase

Dear ,

Thank you for your recent eBay purchase: Dandelion Flowers Wall Stickers Mural Decals Art Decor from little-orange on Fri Nov 02 14:16:51 UTC 2012. We invite all our buyers to join our buyer reward program to get cash-back on every purchase (including this one!).

It's Free! Yes, free. It is simply our way to thank you for being one of our loyal buyers and to welcome you to buy again to get cash-back rewards.

It's Easy! To automatically receive your 2% cash-back reward rebate now, and on future purchases, simply read the rules below and click Yes to join within 7 days.

No thanks. I do not wish to enroll now or in the future. 	           Yes, Deposit my 2% cash-back!

There are four simple rules:

1. By clicking the Yes link above, you enroll in MyStoreRewards and will receive a 2% cash-back rebate of the item purchased above, and cash-back rewards on all future purchases from little-orange on eBay.

2. Your MyStoreRewards cash-back rebate will be sent to you via PayPal within 7 days using the email address on this email (or one you can choose after clicking yes above).

3. You can use the cash-back rebate however you wish. The rebate is issued in the currency you used during purchase and you can get a maximum of $10 on any single purchase transaction. We will deduct reward payments from any potential refunds for returned items. We may end the MyStoreRewards program at any time.

4. Finally, by enrolling in MyStoreRewards you agree to receive periodic emails from my account at MyStoreRewards. Your email is always kept confidential and you may opt-out of MyStoreRewards at any time. If you opt-out of MyStoreRewards, you will no longer be eligible for future cash-back rewards.

Sincerely,
little-orange

To opt-out of MyStoreRewards and stop receiving emails click here. If that opt-out link does not work, copy and paste the link below into your web browser:
https://mystorerewards-buyer.onpagepromotions.com/resources/buyer/optout?ui=262D7DEADEDD9DDF6B651D304ED611441B106AC10321C1FF51AFB0016A8162

Visit our Privacy Policy if you have any questions.

MyStoreRewards is operated through www.OnPagePromotions.com, located at P.O. Box 746, Immokalee, FL 34142 Phone: (919) 338-1502. Copyright © 2003 - 2012 MyStoreCredit, Inc. All Rights Reserved.
starii

#1954 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by starii »

L00d wrote:
reni-90 wrote:

kako se tacno zove
na kojem principu ovo radi ?
Steknes ga u struju, ustekas u ethernet port kabal sa rutera sa internetom i imas wifi signal po kuci.

eto vec je neko napisao, uglavnom u stanu je signal dobar, cak i 50 metara od zgrade mogu fino surfati..super je uređaj..
Nermin_BH

#1955 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

reni-90 wrote:

kako se tacno zove
http://www.ebay.com/itm/Mini-Pocket-b-g ... 3f1d09ebbd

btw. da li neko posjeduje ovu spravicu ?

http://www.ebay.com/itm/High-Power-2000 ... 7621203%26
nino90

#1956 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by nino90 »

ima li neki takav uredjaj koji se konektuje na wifi mrezu, i onda preko etherneta povezem stb da ne moram kablo razvlaciti po stanu?
B6Redhell

#1957 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by B6Redhell »

KvaziExpert wrote:
reni-90 wrote:ima li neki takav uredjaj koji se konektuje na wifi mrezu, i onda preko etherneta povezem stb da ne moram kablo razvlaciti po stanu?
network bridge sa dva wireless routera

http://blog.rthand.com/post/2010/01/14/ ... mware.aspx
Ma ne treba to bas malo je skuplje i komplikovanije. Ova mu je stvar puno bolja>>>>>>.
http://www.ebay.com/itm/200M-EDUP-Power ... 5ae9751d81
A i ne treba ti vise od 85Mps ovaj je cak 200Mps. Ja koristim 85Mps za moj STB Cnx nano converted to Ilink i preko privatnog servera sa 85Mps super konekcija
Haris033

#1958 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Pozdrav,
kako mogu znati da li su ovo original ili kopija Ray-Ban naočala!?

http://www.ebay.com/itm/NEW-RAY-BAN-302 ... 589755f360

Image

Btw, zna li neko gdje se u Sarajevu mogu kupiti iste, naravno, a da su original???

Hvala
dark side of the moon

#1959 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dark side of the moon »

Haris033 wrote:Pozdrav,

Image

Btw, zna li neko gdje se u Sarajevu mogu kupiti iste, naravno, a da su original???

Hvala
Nikad ne mozes znati 100% da su orginal ali ja bih vjerovao ovom prodavcu...ima odlican feedback a i cijena je tu negdje.
U Sarajevu mozes kupiti gotovo u svakoj boljoj prodavnici suncanih naocala (oko 300 km)
Haris033

#1960 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

dark side of the moon wrote:Nikad ne mozes znati 100% da su orginal ali ja bih vjerovao ovom prodavcu...ima odlican feedback a i cijena je tu negdje.
U Sarajevu mozes kupiti gotovo u svakoj boljoj prodavnici suncanih naocala (oko 300 km)
Hvala za info. Vjerovatno ću uzeti ove sa eBay-a, jer sam kontaktirao prodavača i već dogovorio da (ako se odlučim za kupovinu) u pošiljci istakne nižu cijenu i da su iste poslane kao poklon.
shibonja

#1961 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shibonja »

Haris033 wrote:Pozdrav,

Image

Hvala

Ja kupujem samo na UK ,ovo je zadnje sto sam kupio od ovog prodavca,100% genuine,i nekim cudom samo 3.5 k postarine :D

http://www.ebay.co.uk/itm/170600411991
Grof

#1962 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Grof »

Savjet: naručio sam nešto iz Njemačke, stiglo sve uredno. Shiping za BiH bio 20 €. Međutim, na pošiljci koja je poslana preko Deutsche Post ima zaljepljena cijena od 9,50 €. Imam li osnova tražiti refund od prodavca od 10,50 € ili eventualno da se žalim eBay-u?

Prijedlozi? :)
Grof

#1963 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Grof »

R_v_P20 wrote:Nemas se sta zaliti, prodavac ti je izasao u susret i stavio manju vrijednsot da ne placas carinu. Zahvali mu se sto je to uradio :)
Carinu + pdv sam također platio! ;)
radet

#1964 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by radet »

Grof wrote:Savjet: naručio sam nešto iz Njemačke, stiglo sve uredno. Shiping za BiH bio 20 €. Međutim, na pošiljci koja je poslana preko Deutsche Post ima zaljepljena cijena od 9,50 €. Imam li osnova tražiti refund od prodavca od 10,50 € ili eventualno da se žalim eBay-u?

Prijedlozi? :)
Izradio te za poštarinu, nije provjerio kolika je cijena poštarine nego je lupio od oka cijenu.
Chuckie

#1965 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Meni je na paketu sa ajfonom bilo 30$ napisano, pa sam izvalio za carinu i pdv jos 170KM, toliko o nizoj vrijednosti. :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Melami

#1966 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

Covjek nije pitao za cijenu proizvoda vec za dostavu.
Prodavac je rekao 20 a dostava je bila 8-9ili koliko vec, nije ni bitno.
Kontaktiraj prodavca prvo, pa onda ebay i vidi imas li razloga da se zalis.
meni je prodavac jednom rekao da mu pise da je dostava $15 al da sigurno nije toliko i da ce mi vratiti sve preko onoga koliko dostava bude. Tako je i bilo, dostava bila upola manja i on mi vratio tu lovu uredno u roku od 1 dana.
Grof

#1967 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Grof »

Hvala, melami! :thumbup:

Poslao sam prodavcu upit pa ću čekati odgovor. Ako ne bude ponudio neki logičan razlog, kontaktirat ću eBay. Ne radi se o velikom iznosu, ali princip je princip. Dosta njih ustvari zarađuje na shipingu.

:wink:
dark side of the moon

#1968 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dark side of the moon »

Melami wrote:Covjek nije pitao za cijenu proizvoda vec za dostavu.
meni je prodavac jednom rekao da mu pise da je dostava $15 al da sigurno nije toliko i da ce mi vratiti sve preko onoga koliko dostava bude. Tako je i bilo, dostava bila upola manja i on mi vratio tu lovu uredno u roku od 1 dana.
Nema to veze, on je rekao da je postarina 20 i ti pristao na 20. Ne pise nigdje da iznos postarine mora biti po cjenovniku neke firme koja vrsi dostavu. Mozda ima troskove pakovanja ili dostave do poste i sl. Mislim da nemas osnova za neku zalbu ali u svakom slucaju kontaktiraj prodavca i mozda ti vrati razliku da mu ne ostavis negativan feedback :D
Melami

#1969 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

dark side of the moon wrote:
Melami wrote:Covjek nije pitao za cijenu proizvoda vec za dostavu.
Nema to veze, on je rekao da je postarina 20 i ti pristao na 20. Ne pise nigdje da iznos postarine mora biti po cjenovniku neke firme koja vrsi dostavu. Mozda ima troskove pakovanja ili dostave do poste i sl. Mislim da nemas osnova za neku zalbu ali u svakom slucaju kontaktiraj prodavca i mozda ti vrati razliku da mu ne ostavis negativan feedback :D
i ja sam tako pomislio na prvu ali ebay uzima proviziju od svake transakcije, pretpostavljam da u to nije uracunat shipping tako da ako je on zaradio na shippingu onda je on tu izradio ebay.
quarterback

#1970 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

stize li vam ista iz HK (DX), meni evo istece rok za zalbu prije 2/3 dana, nisam skontao na vrijeme...
bob sap

#1971 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bob sap »

quarterback wrote:stize li vam ista iz HK (DX), meni evo istece rok za zalbu prije 2/3 dana, nisam skontao na vrijeme...
evo meni proslo mjesec dana jos nije stiglo :sad:
skafiskafsnjak

#1972 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

ja bas nemam tih problema...sve sto kupim u zadnje vrijeme, dodje za 15-20 dana ...
skafiskafsnjak

#1973 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by skafiskafsnjak »

ja pricam uopsteno na ebay ... ne gledam ko je prodavac 8-)

PS: gledajte da li vam je stvar poslana i kada , ono pise "shipped" tog i tog dana. Napisi prodavcu da zelis da se to posalje isti ili drugi dan .
motorola01

#1974 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

Jel to i kod vas pocelo kasniti? Meni je prosle godine dolazilo sve na vrijeme, ali ove godine sve kasni ili ne dodje. Ili su se kinezi pohasili ili nas sve neko kolektivno hebe iz nase poste. Nesto sam kupio sa klix i poslao im poruku da mi nije stiglo ni nakon dva mjeseca i jos nista mi nisu javili(rekli su provejriti sa njihovom postom). Bice na kraju halili Huso materi :-) ... Jos uvijek mi ni ebay nije odgovorio na onaj moj mail, a proslo je 6 dana....

Kazem vam ili treba prestati narucivati od kineza( pohasili se i kontaju da smo levati) ili nas levate nasi carinici i postari. Mozda citaju sve ovo i kontaju ne treba isporuciti, dobice oni svoj novac nazad. Boli njih sto ce nam kinezi prestati isporucivati bilo sta kad vide da lafo nista ne stize...
quarterback

#1975 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

nazoves postu sa istim tim pitanjem, kazes im tezinu knjige a oni ti kazu koliko je to novaca...
Post Reply