Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
channel10

#1951 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by channel10 »

ovo_malo_duse wrote:

Samo ne treba zaboraviti ni Wigermarka i EU jer su i oni ucestvovali u svemu ovome.
Jos kad bi se neki nas vrli novinar sjetio da mu posalje mail i upia ga jeli on obavjesten da je ptica dodo odustala od doovora i koji je njegov komentar?, pa da znamo jesu li naguzili Baketa sa njegovim aminovanjem ili su ga usputno zavukli i njemu.
Ili recimo povuci potpise sa dokmenta za MMF ili ipak i njima trebaju pare. Resetovati sve ili nista! Pa onda neka mašu ušima.

Ali kurva šuti.
hipija

#1952 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hipija »

Ovaj Vigemark isti direktor Skinner iz Simpsona

Image

Image
155_mm

#1953 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 155_mm »

tandmand wrote:
palermo wrote: Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.....na ovako javan način poniziti i Bakira i SDA ( moglo se to uraditi i mnogo tiše a sa istim rezultatom)....nisam siguran da je previše mudro.......poniženja se ne praštaju......a šta god mi mislili o o SDA oni su moćna stranka......
Ja bih prije rekao da me ovaj potez zabrinjava, jer ovakvo poniženje predstavlja završni čin u kojem maske padaju a žrtvu se nabije u guzicu jer se smatra da više nije vrijedna pažnje. Ono kad - pukne tikva ...
istog sam misljenja. jer ovakvo ponizenje ne moze podnijeti ni podanicka SDA ni njen sef.
ovo je meni neka vrsta predznaka da ce se referendum u miletovoj republici sigurno odrzati a to znaci de jure kraj dejtona. sta ce biti de fakto to trenutno niko ne zna.
channel10

#1954 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by channel10 »

duh_sa_sjekirom wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Samo ne treba zaboraviti ni Wigermarka i EU jer su i oni ucestvovali u svemu ovome.
Jos kad bi se neki nas vrli novinar sjetio da mu posalje mail i upia ga jeli on obavjesten da je ptica dodo odustala od doovora i koji je njegov komentar?, pa da znamo jesu li naguzili Baketa sa njegovim aminovanjem ili su ga usputno zavukli i njemu.
Od dogovora se nije odustalo samo se traži njegova dopuna sa Čovićevom listom želja...koju će, btw, podržati EU...a ako te želje odbaci SDA onda će ona snositi odgovornost za zastoj na putu ka Europi.. :bih:
Samo lud covjek moze pristati na dopunjavanje ovoga sto je potpisano u onoj kafani. Ili proracunat (zbog love).

SDA ovo moze jos koliko toliko ispraviti, kao sto EU i Washington mogu sve ponistiti (lovu). Vidjecemo kako ce sve zavrsiti na kraju i ko je naguzen, a ko nije. Ko je radio da bude naguzen, a ko je svjesno naguzio drugog.
155_mm

#1955 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 155_mm »

duh_sa_sjekirom wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Od dogovora se nije odustalo samo se traži njegova dopuna sa Čovićevom listom želja...koju će, btw, podržati EU...a ako te želje odbaci SDA onda će ona snositi odgovornost za zastoj na putu ka Europi.. :bih:
:lol: :lol: :lol:

ono mi nismo odustali od dejtonskog mirovnog sporazuma samo trazimo dopunu da se mozemo odCepiti mirnim razlazom.

ovo_malo_duse

#1956 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ovo_malo_duse »

channel10 wrote:
ovo_malo_duse wrote:

Ili recimo povuci potpise sa dokmenta za MMF ili ipak i njima trebaju pare. Resetovati sve ili nista! Pa onda neka mašu ušima.

Ali kurva šuti.
Vidjecemo za par dana koliki je ego u Ridzobradog i ima li damu. Ili ga je primio bez vazelina.
duh_sa_sjekirom

#1957 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by duh_sa_sjekirom »

Nažalost, već viđen scenario: napraviš problem pa na kraju budeš taj koji će ga riješiti. Usput nešto dobiješ i još ispadneš kooperativan.
Nevjerovatno kakvi su amateri ovi sda- ovci :-)
palermo

#1958 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

ovo_malo_duse wrote:
Vidjecemo za par dana koliki je ego u Ridzobradog i ima li damu. Ili ga je primio bez vazelina.
:izet: upravo
155_mm

#1959 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 155_mm »

duh_sa_sjekirom wrote:Nažalost, već viđen scenario: napraviš problem pa na kraju budeš taj koji će ga riješiti. Usput nešto dobiješ i još ispadneš kooperativan.
Nevjerovatno kakvi su amateri ovi sda- ovci :-)
tzv. milosevicev princip. ali on se bar drzao potpisanog. negovi nasljednici su otisli dalje.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1960 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malakh »

ovaj intervju da ne sjeda sam za sto sa čovićem ponovo govori o njegovoj nemoći. sada odjednom spominje sbb, a do prije par dana o sbbu ni traga ni glasa, niti su se za bilo šta pitali. :lol:
možda je baketov najbolji savjetnik na godišnjem odmoru, jer ovoliko farse u samo sedam dana je smiješno pa čak i za baketa :lol:
hipija

#1961 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by hipija »

Bake je moralni pobjednik.
smjesko071

#1962 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by smjesko071 »

Tacno od rijeci do rijeci:

rađanski savez oglasio se saopštenjem kojim, kako se navodi, želi Stranci demokratske akcije “čestitati” na briljantnim pregovaračkim uspjesima cijelog njenog rukovodstva, čiji je zasad jedini rezultat spas režima Milorada Dodika i vaskrsnuće Herceg-Bosne.

“Iluzije rukovodstva SDA da se sa neprijateljima naše zemlje može i treba pregovarati plaćamo 20 godina: jednom su to Radovan Karadžić i Mate Boban, drugi put Milorad Dodik i Dragan Čović. Ni jedan ni drugi neće zavoljeti ovu zemlju zato što im SDA već godinama popušta.

Naprotiv, osovina zla Dodik – Čović je svaku takvu slabost iskoristila za daljnje slabljenje Bosne i Hercegovine. SDA je za to vrijeme bila zadovoljna da svoju rodbinu može imenovati u upravne i nadzorne odbore i na direktorske pozicije u javnim preduzećima. Nakon još dvije godine laganja, možemo sa sigurnošću reći da je ovo vođstvo SDA učinilo mnogo više da ojača neprijatelje ove zemlje nego bilo ko poslije rata.

Rukovodstvo SDA se može igrati sa svojom strankom i njenom budućnošću, ali ova zemlja je vlasništvo svih nas. Izdajničko uvođenje kantonalnog veta, čije su postojanje donedavno negirali, lideri SDA Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić danas koriste kao glavni argument da primire Čovića. Građani BiH nisu ni 1993. pristali na ovo na šta vodeći dvojac SDA dobrovoljno pristaje 2016. godine.

Nakon početka razoružanja naše zemlje sa smanjenjem Oružanih snaga BiH, ovo je samo posljednja u nizu spektakularnih propasti trgovine vrapcem u ruci za goluba na grani”, navodi se u saopštenju GS.
statixx

#1963 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by statixx »

palermo wrote:
statixx wrote:
palermo wrote:Ali moram reći da me iznenađuje i ovaj zajednički potez Mileta i Čove.
Pa razmahao se covjek praznih ruku i dobio batine... :D
da, ali kao što rekoh, te se stvari ne zaboravljaju....koliko god ti trenutno uživao u tome
Ne uzivam, ali nije mi ga uopste zao. Dogovorio jedno sa Covicem i objavio u SL. Otisao u kafanu pa dogovorio nesto drugo. Onda ga Covic naruzio, a Dodik izdao. I sta sad, trebamo plakati i brinuti zbog narusavanja njegovog imidza za sta sam snosi odgovornost.
homar

#1964 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by homar »

smjesko071 wrote:Tacno od rijeci do rijeci:

Građanski savez oglasio se saopštenjem kojim, kako se navodi, želi Stranci demokratske akcije “čestitati” na briljantnim pregovaračkim uspjesima cijelog njenog rukovodstva, čiji je zasad jedini rezultat spas režima Milorada Dodika i vaskrsnuće Herceg-Bosne.

“Iluzije rukovodstva SDA da se sa neprijateljima naše zemlje može i treba pregovarati plaćamo 20 godina: jednom su to Radovan Karadžić i Mate Boban, drugi put Milorad Dodik i Dragan Čović. Ni jedan ni drugi neće zavoljeti ovu zemlju zato što im SDA već godinama popušta.

Naprotiv, osovina zla Dodik – Čović je svaku takvu slabost iskoristila za daljnje slabljenje Bosne i Hercegovine. SDA je za to vrijeme bila zadovoljna da svoju rodbinu može imenovati u upravne i nadzorne odbore i na direktorske pozicije u javnim preduzećima. Nakon još dvije godine laganja, možemo sa sigurnošću reći da je ovo vođstvo SDA učinilo mnogo više da ojača neprijatelje ove zemlje nego bilo ko poslije rata.

Rukovodstvo SDA se može igrati sa svojom strankom i njenom budućnošću, ali ova zemlja je vlasništvo svih nas. Izdajničko uvođenje kantonalnog veta, čije su postojanje donedavno negirali, lideri SDA Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić danas koriste kao glavni argument da primire Čovića. Građani BiH nisu ni 1993. pristali na ovo na šta vodeći dvojac SDA dobrovoljno pristaje 2016. godine.

Nakon početka razoružanja naše zemlje sa smanjenjem Oružanih snaga BiH, ovo je samo posljednja u nizu spektakularnih propasti trgovine vrapcem u ruci za goluba na grani”, navodi se u saopštenju GS.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
palermo

#1965 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

[quote="statixx"pal]

Ne uzivam, ali nije mi ga uopste zao. Dogovorio jedno sa Covicem i objavio u SL. Otisao u kafanu pa dogovorio nesto drugo. Onda ga Covic naruzio, a Dodik izdao. I sta sad, trebamo plakati i brinuti zbog narusavanja njegovog imidza za sta sam snosi odgovornost.[/quote]

uživaš jer se osjećaš pobjednikom, ali to nije tema ove priče.

Naravno da sam snosi odgovornost, ali ne treba zaboraviti da je on predstavnik Bošnjaka i da ga Bošnjaci tako percipiraju. A on još uvijek ima dovoljno moći da uzvrati.
A ako ne uzvrati, onda će Bošnjaci tražiti onoga koji će uzvratiti. Stvari su vrlo jednostavne.

Zato radovanje u ovakvim prilikama nikad nije dobro.Da bi istinski uživao u pobjedi, trebaš ga do kraja poraziti i poraziti one koje predstavlja. Ovako, kao što rekoh, poniženje naprosto vapi za odgovorom (mogao sam reći i osvetom, ali haj da se uzdržim teških riječi)
homar

#1966 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by homar »

palermo wrote:
statixx wrote:
Ne uzivam, ali nije mi ga uopste zao. Dogovorio jedno sa Covicem i objavio u SL. Otisao u kafanu pa dogovorio nesto drugo. Onda ga Covic naruzio, a Dodik izdao. I sta sad, trebamo plakati i brinuti zbog narusavanja njegovog imidza za sta sam snosi odgovornost.
uživaš jer se osjećaš pobjednikom, ali to nije tema ove priče.

Naravno da sam snosi odgovornost, ali ne treba zaboraviti da je on predstavnik Bošnjaka i da ga Bošnjaci tako percipiraju. A on još uvijek ima dovoljno moći da uzvrati.
A ako ne uzvrati, onda će Bošnjaci tražiti onoga koji će uzvratiti. Stvari su vrlo jednostavne.

Zato radovanje u ovakvim prilikama nikad nije dobro.Da bi istinski uživao u pobjedi, trebaš ga do kraja poraziti i poraziti one koje predstavlja. Ovako, kao što rekoh, poniženje naprosto vapi za odgovorom (mogao sam reći i osvetom, ali haj da se uzdržim teških riječi)
[/quote]
Oni koji su ga birali brane ga, bez obzira što svojim neinteligentnim potezima ugrožava državu BiH. Počeo je kao babo mu po kafanama da obija, a pošto u tome nije vičan, obavezno ga nasade ova dva gangstera. Više od 25 godina politika SDA "do podne mislim ovako, a popdne onako" dovela nas je da imamo "Republiku srpsku" da imamo nepostojeću ali funkcionalnu "herceg Bosnu". Za sve to brijeme i jedni i drugi i treći su se toliko nahapali, da neznaju šta i koliko imaju. Ti ga žali, ali on tebe neće.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#1967 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malakh »

rađanski savez oglasio se saopštenjem kojim, kako se navodi, želi Stranci demokratske akcije “čestitati” na briljantnim pregovaračkim uspjesima cijelog njenog rukovodstva, čiji je zasad jedini rezultat spas režima Milorada Dodika i vaskrsnuće Herceg-Bosne.

nakon toliko truda i izgubljenog vremena u sastavljanju javnih saopćenja, konačno da ajfon i suljaga ubodu jedno kako treba.
palermo

#1968 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

homar wrote: Oni koji su ga birali brane ga, bez obzira što svojim neinteligentnim potezima ugrožava državu BiH. Počeo je kao babo mu po kafanama da obija, a pošto u tome nije vičan, obavezno ga nasade ova dva gangstera. Više od 25 godina politika SDA "do podne mislim ovako, a popdne onako" dovela nas je da imamo "Republiku srpsku" da imamo nepostojeću ali funkcionalnu "herceg Bosnu". Za sve to brijeme i jedni i drugi i treći su se toliko nahapali, da neznaju šta i koliko imaju. Ti ga žali, ali on tebe neće.
jedna od bitnih stvari koja Bošnjacima ne da da krenu naprijed je nesposobnost da naprave razliku između državnog i partijskog interesa.
SDA je predvodnik takvog ponašanja, ali i drugi ih uspješno slijede. Ovaj forum je upravo slika i prilika takvog odnosa.

A tvoj post je upravo na liniji takvog ponašanja.
155_mm

#1969 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 155_mm »

palermo wrote:uživaš jer se osjećaš pobjednikom, ali to nije tema ove priče.

palermo bolan kakvo uzvracanje kakvi bakraci. podanicki mentalitet iskljucuje takvu opciju. a bake je ogledalo tog podanickog mentaliteta izabranog logikom obicnog balije "ma suti samo nek ne puca". a ti bossnjaci su uvijek na izborima kaznjavali te sto su pokusali da uzvrate. nismo valjda prespavali od 96. na ovamo.
statixx

#1970 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by statixx »

palermo wrote: uživaš jer se osjećaš pobjednikom, ali to nije tema ove priče.

Predstavnik je vecine Bosnjaka, ne svih. I ja sam Bosnjak pa ne znaci da glasam za njega.

Mislim da stvar gledas previse emotivno. Ponizenje je i za vecinu hrvatskih glasaca sto je Bakir u kafani pokusao prevariti Covica, a znao je kakva ce biti njegova reakcija, kao sto je mogao pretpostaviti da ce Dodik uvijek podrzati Covica. Briga Dodika za kantone, njemu je vazan veto Vlade RS-a. Ono u Konjicu nije nista manje u odnosu na ponizenje Covica zbog dogovora Bakira i Dodika. Pokusaj samo zamjeniti uloge i sve ce ti biti jasno.

Meni samo jedna stvar nije jasna. Bakir je vec bio dogovorio sa Covicem ravnopravnu ulogu kantona u Mehanizmu, a onda je uradio ovo. Zasto? Dodik nije sigurno trazio izbacivanje kantona. Mozda na prijedlog Vigemarka?
Last edited by statixx on 04/08/2016 22:57, edited 1 time in total.
155_mm

#1971 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 155_mm »

malakh wrote:

nakon toliko truda i izgubljenog vremena u sastavljanju javnih saopćenja, konačno da ajfon i suljaga ubodu jedno kako treba.

SkyLimit

#1972 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by SkyLimit »

Jedva čekam da mu vidim leđa kad mu istekne mandat, pa nek ide Erdoganu da ga služi na dvore, to mu je valjda životna želja.

Želim nekog pravog na mjestu člana predsjedništva iz reda Bošnjaka, nebitno iz koje je stranke. Ja sam za Cerića glasao. Eto glasao bi i za Šemsudina Mehmedovića iz SDA da se kandiduje. Pa i za Denisa Bećirovića iz SDP. Pritajni favorit Fatmir Alispahić, ali male šanse da bi se kandidovao.
malakh

#1973 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by malakh »

SkyLimit wrote:Jedva čekam da mu vidim leđa kad mu istekne mandat, pa nek ide Erdoganu da ga služi na dvore, to mu je valjda životna želja.

Želim nekog pravog na mjestu člana predsjedništva iz reda Bošnjaka, nebitno iz koje je stranke. Ja sam za Cerića glasao. Eto glasao bi i za Šemsudina Mehmedovića iz SDA da se kandiduje. Pa i za Denisa Bećirovića iz SDP. Pritajni favorit Fatmir Alispahić, ali male šanse da bi se kandidovao.
Image

hoće ex reis sebiju na megdanu :pisnuo: :pisnuo:
ultima_palabra

#1974 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
JThomas wrote:to kad kažeš stvara se slika, stvara se slika da kao nije tako... :D
Pa u ovom konkretnom slučaju on je zaista nasamaren.....e, sad ja baš nisam siguran da to nužno mora biti dokaz nečije nesposobnosti......šibicari te prevare...pa koliko samo ljudi vraćaju drugima kredite.....nisu zbog toga oni nesposobni

al ako te opet prevare.....onda spremaj samar...zaslužio si da ti ga stave
Čuj ako te opet prevare... jel prespavao on zadnjih 25 godina?

On i ekipa oko njega su nesposobni, vizija im dopire negdje do nadzornih odbora Telecoma, EP i KCUS-a. Narod koji takve bira zaslužuje sve što mu se dešava i što će mu se desiti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1975 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Tomahawk11 »

Cuj nasamaren....pa nije ga niko tjerao da ide u kafanu potpisivati nekakav sporazum :roll:
Glupan glupi i stado koje poput zombija zaokruzuje samo nek je SDA :skoljka:
Post Reply