palermo wrote:
uživaš jer se osjećaš pobjednikom, ali to nije tema ove priče.
Naravno da sam snosi odgovornost, ali ne treba zaboraviti da je on predstavnik Bošnjaka i da ga Bošnjaci tako percipiraju. A on još uvijek ima dovoljno moći da uzvrati.
A ako ne uzvrati, onda će Bošnjaci tražiti onoga koji će uzvratiti. Stvari su vrlo jednostavne.
Zato radovanje u ovakvim prilikama nikad nije dobro.Da bi istinski uživao u pobjedi, trebaš ga do kraja poraziti i poraziti one koje predstavlja. Ovako, kao što rekoh, poniženje naprosto vapi za odgovorom (mogao sam reći i osvetom, ali haj da se uzdržim teških riječi)
Predstavnik je vecine Bosnjaka, ne svih. I ja sam Bosnjak pa ne znaci da glasam za njega.
Mislim da stvar gledas previse emotivno. Ponizenje je i za vecinu hrvatskih glasaca sto je Bakir u kafani pokusao prevariti Covica, a znao je kakva ce biti njegova reakcija, kao sto je mogao pretpostaviti da ce Dodik uvijek podrzati Covica. Briga Dodika za kantone, njemu je vazan veto Vlade RS-a. Ono u Konjicu nije nista manje u odnosu na ponizenje Covica zbog dogovora Bakira i Dodika. Pokusaj samo zamjeniti uloge i sve ce ti biti jasno.
Meni samo jedna stvar nije jasna. Bakir je vec bio dogovorio sa Covicem ravnopravnu ulogu kantona u Mehanizmu, a onda je uradio ovo. Zasto? Dodik nije sigurno trazio izbacivanje kantona. Mozda na prijedlog Vigemarka?