Isao bih ja na 1.9 105 ks varijantu da je imam. (nema ih puno, a i sto ima, meni ne odgovara (uopste 1.9 tdi vozila bez obzira na ks)).vettel wrote:Ako ti nije snaga prioritet, onda uzmi provjereni 1.9 TDI 105ks. Ja bih isao na tu varijantutopcam wrote:Jesu li ovi PD motori od VW bas tako losi koliko sam cuo i uspio procitati, misli na ove 2.0 tdi sa 170 ks. prije 2008 god.
Te problemi sa T3 senzorom, te dizne.
Koliko je pametno kupiti auto sa ovakvim motorom iz 2007 godine, po sistemu, kako vidio tako kupio?
Slucajno sam proslu subotu naletio na jednu doduse 2.0 tdi (140 ks) verziju, ali jucer auta vise nema.
(u biti sam isao da pogledam astru 1.9 cdti sa 120 ks). Prodavac im bio bolestan (kao svaki ima svoja auta),
a ja u toku sedmice radim duze od njih, tako da nije bilo sanse da odem sutradan tj. u ponedeljak.
Danas evo oko 10 idem gledati ovo auto sa 170 ks, pa cemo vidjeti sta pise u servisnoj, i kako live izgleda.
Jedino sto nece biti kako sam zamislio, je da odem na tehnicki sa autom, da ga cekiraju, kat i te skuplje,
zezancije. I naravno sto je privatna kupovina, jer kod auto kuce bi imao, bar neku osnovnu garanciju i
sistem sjedi vozi.
Kod ovog moram prijaviti vozilo skroz na novo i sve sam zavrsiti, kosta me najmanje dan godisnjeg u vrijeme kad uopste
ne pase, jer i subote radimo do podne.
Moje se pitanje vrti oko, ako ja ovom uradim servis, i to neko ultrazvucno ciscenje dizni, koliko je pouzdano auto nakon toga,
remen mu je mjenjan prije 10.000 na 140.000 km (vidjeti cu ima li sve racune i unose u servisnoj). I ovaj T3 senzor bih isto
mjenjao, ako nije novije generacije.
U podne sam malo pametniji, koliko toliko.
EDIT:
Nista od ovog. Auto je navodno kupio zeni, a ona ga kao nije htjela da vozi,
zena inace posjeduje Benz AMG 6.3.
Na telefonu je bilo stosstanga je narucena nova i dosla sa pogresnim lakom (nova dodje u uni-code boji, i tek se naknadno lakira),
dok je uzivo vidljivo da je puno vise lakirano i to fuserski.
Prodavac sam vozi onog novog mercedesa GLE.
Inace passat 3c b6 kombi, highline puna oprema, DSG, xenon kuka, koza i integrisani djeciji
sicevi, velika navigacija, nokia telefon soso-mange juni 2007.
Mislim da mu jedino webasto fali.
Servisna je u redu, samo sto je naprijed bio veci udar od (samo stosstanga i blatobran),
airbagovi su intaktni, ali nesto ne valja, da hebe rak raka.
Na termin je zakasnio skoro pola sata i probna voznja, onako, bez autoputa, 10 minuta, manje nego sto mu treba da se malo zagrije,
jer je poslije mene termin imala neka zena.
Mislim fino je sve i za nekoliko klasa bolje nego sto sad vozim, ali citava prica nije "cista". Prvo glede auta ispred kuce,
drugo kupio sam zeni nije htjela, samo stoji (mislim nije luda sjesti u pasata, a vec ima AMG 6.3 l.)
do potrosnja nekih 6 litara, mislim kako zna kad ne vozi.