BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mommy's_little_ Monster

#1951 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mommy's_little_ Monster »

1946 wrote:
-danTe- wrote:ima li jos neko problema sa provjerom stanja racuna...od nedjelje mi ne obracunava nista...
Problema neeeeeeeeema...a zašto - jer se ne može otvoriti stranica BHT, piše Failed to connect :x
bih.net.ba probaj ovako
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1952 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

Mommy's_little_ Monster wrote:
1946 wrote:
-danTe- wrote:ima li jos neko problema sa provjerom stanja racuna...od nedjelje mi ne obracunava nista...
Problema neeeeeeeeema...a zašto - jer se ne može otvoriti stranica BHT, piše Failed to connect :x
bih.net.ba probaj ovako
Tako sam prvo i probao, ostala navika od ranije :) . Evo sad radi na oba načina :)
zilog

#1953 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by zilog »

Mustafapasa wrote:
neo7 wrote:Pa oke je, sve je to super samo ne volim kada neko pretjeruje kao Mustafa.
...
Kako on zna da su pustili novuTV legalno, kako zna da ne rade kao svi kablovski operateri ? Prica o legalnosti a ne placa RTV taksu :-)

...
Neo drug moj :)

...
Zar mislis da bi BHT pored RAKA, i svih drugih organa nadzora sto internih sto eksternih, dozvolio sebi kradju (za mene licno) jednog mizernog nova TV kanala????? Ni slucajno, to bi bio ekces drzavnih dimenzija i jednoj firmi koja godisnje ostvaruje 150 miliona dobiti, to ne treba...Nece oni dobit steci na Novoj ili Arena kanalima...
:)
RAK visi nad glavom svim operatorima (makar u Sarajevu). To sto nagadjas da je BHT legalno dobio NovuTV, je tvoja stvar. Nisam nigdje vidio saopstenje iz BHT-a o potpisu takvog ugovora., niti se Nova oglasila da ostale natjera na tako nesto. Jos uvijek stoji posljednje saopstenje iz Nove da niko iz BiH ne smije vrsiti retransmisiju njihovog programa.

To sto govoris da su ostali, osim BHT-a, nelegalni, je vec kleveta!!!
photo&video

#1954 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by photo&video »

kakvih likova ovdje ima, nista im ama bas nista ne valja. Mene apsolutno ne interesuje kak se neki operater zove da li je HS, telekom, telemach...
Ja imam HS i nisam bass zadovoljan cisto zbog politike koju taj operater zagovara, a to je uzmi levate lopatom. Imam i MojuTV, i kako sam je uveo prije par mjeseci sasvim ok radi bez prekida i zadovoljan sam pogotovo sada sa nizim cijenama, vecim brzinama i Arena sportovima koji se provjereno nece dodatno placati. Uskoro su najavili i Sport Klub i SK+ 100% tacna info. E sad dok Moja TV nije imala dobar sadrzaj, svi su srali, sada kada prestize sve ostale operatere, onda ne valjaju zato jer su kao nelegalno pusitili odredjene kanale.. dajte malo ohanite smjesni ste, vecina vas koja samo laje :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1955 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

Ne radi ni meni vec nekoliko dana (kao i svaki put na kraju i pocetku mjeseca) a danas ne mogu ni da provjerim radi li, nema mi uopste polja sa user name-om i passom, samo pise loading :lol: :lol: :lol: :x
neki

#1956 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by neki »

Haj vi sto imate 100% provjerene insajderske informacije :-) raspitajte se hoce li sta biti od povoljnijeg iznajmljivanja drugog receivera. To je trenutno jedina stvar koja me koci da posaljem zahtjev za MojaTV
photo&video

#1957 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by photo&video »

neki wrote:Haj vi sto imate 100% provjerene insajderske informacije :-) raspitajte se hoce li sta biti od povoljnijeg iznajmljivanja drugog receivera. To je trenutno jedina stvar koja me koci da posaljem zahtjev za MojaTV
Za sada nece
_sonic_

#1958 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by _sonic_ »

photo&video wrote:kakvih likova ovdje ima, nista im ama bas nista ne valja. Mene apsolutno ne interesuje kak se neki operater zove da li je HS, telekom, telemach...
Ja imam HS i nisam bass zadovoljan cisto zbog politike koju taj operater zagovara, a to je uzmi levate lopatom. Imam i MojuTV, i kako sam je uveo prije par mjeseci sasvim ok radi bez prekida i zadovoljan sam pogotovo sada sa nizim cijenama, vecim brzinama i Arena sportovima koji se provjereno nece dodatno placati. Uskoro su najavili i Sport Klub i SK+ 100% tacna info. E sad dok Moja TV nije imala dobar sadrzaj, svi su srali, sada kada prestize sve ostale operatere, onda ne valjaju zato jer su kao nelegalno pusitili odredjene kanale.. dajte malo ohanite smjesni ste, vecina vas koja samo laje :x
dobar post.. slazem se u potpunosti..

mi korisnici trebamo da gledamo kvalitet usluge a ne da spekulisemo da li je legalan/nelegalan program koji oni imaju u programskoj semi..a sto bi neki operater nas obavjestavao skim su potpisali ugovor (kad gdje sta koliko), ne vidim logike tu.. bosnjo mora zabiti nos gdje ne treba,mahala teska.. meni je bitno da sve frcera za cijenu koju placam tu uslugu ne bitno koji je operater.. jedina zamjerka telekomu je cjenovnik bez PDV-a.. ipak je bolje kad ti vidis "u cijene je uracunat PDV"..

pozdrav :)
_sonic_

#1959 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by _sonic_ »

neki wrote: Vjerovatno je to testni period..pitanje je hoce li i ostati u osnovnoj ponudi. Za HBO sam cuo da zahtjevaju da budu u posebnom paketu njihovi kanali..
Nece biti u doplatnom paketu arena sport 1,2,3,4 kao sto je spominjano ..vec je u programskoj semi MojaTv Basic .. evo obavjestenja :)
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5e6dcb05893.html
motachjointa

#1960 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by motachjointa »

_sonic_ wrote:
motachjointa wrote: nemam informacije isto kao ni ti, zvanicno se jos ne zna hoce li biti besplatno ili ce se placati i ako hoce koliko, kod svih ovih operatera se placa, okvirna cijena je bila 10 km, evo u mtelu je 3,5 km tako da sve ce se vjerovatno znati od prvog marta i nema potrebe povlaciti salvu pohvala bez utemeljenih argumenata, imat cemo vremena da ih hvalimo i kudimo a nesto ne mogu da vjerujem da im se isplati dati arenu bez naknade.
kako zvanicno.. ubacivali su i druge kanale pa nije bilo "zvanicno".. npr Nova Tv je ubacena a nigdje obavijesti "zvanicne" nije bilo.. mozda ti nemas informacija a za mene ne mozes to reci.. :)
nova tv je svugdje u osnovnom paketu i besplatna je, puna saka brade ako i arena bude i ako si ti upravu ali za sad je ovo samo lupanje dok ne vidimo prvog marta sta ce nam prirediti.
_sonic_

#1961 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

motachjointa wrote: nova tv je svugdje u osnovnom paketu i besplatna je, puna saka brade ako i arena bude i ako si ti upravu ali za sad je ovo samo lupanje dok ne vidimo prvog marta sta ce nam prirediti.
evo drug maloprije vidim na portalu obavijest da je u osnovnoj ponudi (MojaTv basic).. http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5e6dcb05893.html

pozdrav :)
nijedneviše

#1962 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by nijedneviše »

il promjenite naziv ove teme il se ne javljajte ako ste zadovoljni je svrha ove teme jeste popljuvati bhtelecom i njihovu uslugu :D
o vi zadovoljni idite na teme o drugim kabl operaterima i pičajte kako oni ne valjaju i kako vam je komšinicina tetka pričala da je njen rodjak...
sad možete slobodno raspaliti i po meni. da vas preduhitrim pa da odmah napišem da bezbeli radim za telecom ili mi neko bliži radi, da sam strani špijun , petokolonaš i sve što ide uz to 8-)
Mustafapasa

#1963 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Mustafapasa »

nijedneviše wrote:il promjenite naziv ove teme il se ne javljajte ako ste zadovoljni je svrha ove teme jeste popljuvati bhtelecom i njihovu uslugu :D
o vi zadovoljni idite na teme o drugim kabl operaterima i pičajte kako oni ne valjaju i kako vam je komšinicina tetka pričala da je njen rodjak...
sad možete slobodno raspaliti i po meni. da vas preduhitrim pa da odmah napišem da bezbeli radim za telecom ili mi neko bliži radi, da sam strani špijun , petokolonaš i sve što ide uz to 8-)
:lol:
i meni su odmah organizirali i nagradnu igru "Zaposli se i ti sad" :lol:
black_noke

#1964 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by black_noke »

evo dosle i kod mene arene svecano :) evo i ja bih zamolio ako moze neko da nam da tu konfiguraciju za wireless, jer bi mi to dobro doslo, da se konekcija moze koristit sa laptopa i pc-a istovremeno :)

hvalaa
kurty

#1965 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Vakat vala da se promjeni ime teme... red je vala
savsvoj

#1966 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by savsvoj »

http://www.2shared.com/file/XnvE451D/se ... llion.html
Postavke su za billion modem to jeste prvi koji su davali uz moju tv.
Dodatne instrukcije za podesavanje:
Kao prvo preporucujem da napravite backup svog configa i da provjerite da imate username/password za internet i voip telefon. Da bi ste backupvali otvorite modem idete advance-onfiguration-system-backup/restore. Nakon backupa mozete odma loadati moju postavku i onda mkenjati password i ostalo ili mozete otvoriti settings u wordpadu/notepadu tu promeniti pa onda loadati na modem.
Ako mjenjate u wordpadu/notepadu onda za internet trazite na searchu ove dvije linije
A weLoginName '' "
A weLoginPassword '' "
prvo username drugo pass.
za voip
A loginName ' '
A epname ' '
A password ' '
prvo dvoje pisete broj telefon npr '38770******' a onda password.
zatim loadate to u config i sve bi trebalo fercerat.
Ako hocete da loadate config pa onda ubacujete podatke onda idete na advanced - wan -wanprofile u donjem djelu cete imati 3 configuration trebate oznaciti PPP-0 PPPoE Routed i u njemu unjeti podatke. Za Voip idete advanced -configuration voip sip accounts i otvorite phone port 1. i da idete na opcije edit/delete kad zelite da vam se spase podaci :P.
Kako god da ste unosili podatke na kraju trebate otici na modemu save config. Ako bude kakvih problema pitajte.Za ove ostale sa drugim ruterom uskoro bi trebao imati pristup i njemu pa ako namjestim upload cu i to.
understood

#1967 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by understood »

Mustuluk za sve ljubitelje sporta koji posjeduju bh telekomovu Moju Tv...

UKLJUCENA 4 NOVA KANALA:

ARENA SPORT 1
ARENA SPORT 2
ARENA SPORT 3
ARENA SPORT 3

UŽIVAJTE :D :D :D :D :D JA HOCU :D :D :D
kurty

#1968 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

haj nek mi neko kaze gdje da "nadjem" modem na kompu...
sve sam pretrazio, al jok...

Šriznajem da sam za mnoge stvari u vezi kompa laik :D
wildflower

#1969 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by wildflower »

savsvoj wrote:http://www.2shared.com/file/XnvE451D/se ... llion.html
Postavke su za billion modem to jeste prvi koji su davali uz moju tv.
Dodatne instrukcije za podesavanje:
Kao prvo preporucujem da napravite backup svog configa i da provjerite da imate username/password za internet i voip telefon. Da bi ste backupvali otvorite modem idete advance-onfiguration-system-backup/restore. Nakon backupa mozete odma loadati moju postavku i onda mkenjati password i ostalo ili mozete otvoriti settings u wordpadu/notepadu tu promeniti pa onda loadati na modem.
Ako mjenjate u wordpadu/notepadu onda za internet trazite na searchu ove dvije linije
A weLoginName '' "
A weLoginPassword '' "
prvo username drugo pass.
za voip
A loginName ' '
A epname ' '
A password ' '
prvo dvoje pisete broj telefon npr '38770******' a onda password.
zatim loadate to u config i sve bi trebalo fercerat.
Ako hocete da loadate config pa onda ubacujete podatke onda idete na advanced - wan -wanprofile u donjem djelu cete imati 3 configuration trebate oznaciti PPP-0 PPPoE Routed i u njemu unjeti podatke. Za Voip idete advanced -configuration voip sip accounts i otvorite phone port 1. i da idete na opcije edit/delete kad zelite da vam se spase podaci :P.
Kako god da ste unosili podatke na kraju trebate otici na modemu save config. Ako bude kakvih problema pitajte.Za ove ostale sa drugim ruterom uskoro bi trebao imati pristup i njemu pa ako namjestim upload cu i to.
Kako da znam koji mi je pass za VoIP? ne sjecam se da sam nesto tako dobila, dali su mi papiric sa brojem telefona i onim petocifrenim kodom za tv...
savsvoj

#1970 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by savsvoj »

wildflower wrote: Kako da znam koji mi je pass za VoIP? ne sjecam se da sam nesto tako dobila, dali su mi papiric sa brojem telefona i onim petocifrenim kodom za tv...
meni su napisali na ugovoru na drugoj strani zajedno sa ostalim podacima. Mozes spasiti svoj config otvorit ga u ntoepadu i naci onu liniju gdje pise password i tu vidjet
savsvoj

#1971 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by savsvoj »

kurty wrote:haj nek mi neko kaze gdje da "nadjem" modem na kompu...
sve sam pretrazio, al jok...

Šriznajem da sam za mnoge stvari u vezi kompa laik :D
otvoris bilo koji browser i kucas 192.168.1.254 admin admin
frndo

#1972 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by frndo »

Kod mene mrak na sve 4 arene
Dendrlix

#1973 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Dendrlix »

Zovi 1422 i prijavi.
Adem meda

#1974 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Adem meda »

frndo wrote:Kod mene mrak na sve 4 arene
I kod mene je ... sta da radiiiim ?
Al mogu gledat na ono sport mozaik.. 4 arene
Last edited by Adem meda on 23/02/2011 20:28, edited 1 time in total.
Adem meda

#1975 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Adem meda »

Dendrlix wrote:Zovi 1422 i prijavi.
I hocel se popravit sta?
Locked