a znamo kakvi su roditelji... pa se zamišljam kad mi dolazi čikica s puškom
živio sam u izbjeglištvu na selu
znam da je normalno kada pas ujede nekog da ga upucaju
imam x primjera za to
Moderator: anex
Stanje se popravilo nakon sto sam povecao insulin i setnju.Danas je ne ureklo se bio ko zvrk.covjekizsjene wrote:Psu mi je dijagnosticiran dijabetis prije 3-4 mjeseca.U pitanju je sibirski samojed...U familiji imamo secerasa pa koristimo njegov insulin(insuman.Dosad smo mu davali 8 jedinica 2x dnevno.Sve je bilo ok ,pas veseo ma zdrav ko drijen do neki dan , primjetio sam da slabije vidi , neveseo i sl. simptomi...Danas sam mu pojacao dozu insulina na 10 jedinica svakih 8 sati.Ima li tko iskustva sa psima dijabeticarima ,svaki savjet je dobrodosao.
covjekizsjene wrote:Stanje se popravilo nakon sto sam povecao insulin i setnju.Danas je ne ureklo se bio ko zvrk.covjekizsjene wrote:Psu mi je dijagnosticiran dijabetis prije 3-4 mjeseca.U pitanju je sibirski samojed...U familiji imamo secerasa pa koristimo njegov insulin(insuman.Dosad smo mu davali 8 jedinica 2x dnevno.Sve je bilo ok ,pas veseo ma zdrav ko drijen do neki dan , primjetio sam da slabije vidi , neveseo i sl. simptomi...Danas sam mu pojacao dozu insulina na 10 jedinica svakih 8 sati.Ima li tko iskustva sa psima dijabeticarima ,svaki savjet je dobrodosao.
Amin.Prethodnih dana sam dan i noc molio Boga da mi ne uzme psa.pakica_ wrote:covjekizsjene wrote:Stanje se popravilo nakon sto sam povecao insulin i setnju.Danas je ne ureklo se bio ko zvrk.covjekizsjene wrote:Psu mi je dijagnosticiran dijabetis prije 3-4 mjeseca.U pitanju je sibirski samojed...U familiji imamo secerasa pa koristimo njegov insulin(insuman.Dosad smo mu davali 8 jedinica 2x dnevno.Sve je bilo ok ,pas veseo ma zdrav ko drijen do neki dan , primjetio sam da slabije vidi , neveseo i sl. simptomi...Danas sam mu pojacao dozu insulina na 10 jedinica svakih 8 sati.Ima li tko iskustva sa psima dijabeticarima ,svaki savjet je dobrodosao.da bude hairli.. ipak, nije se s tim zajebavat..
Sacekaj 3 mjeseca i dat cu ti ja psa jer mi je kuja skotna. Majka cista sarplaninka a babo rotvajler-sarplaninac miks. Znaci 3/4 šarplaninac i 1/4 rotvajler. Pas za svaku priliku od nevjerovatnih roditelja!!! Hoš' da se mazi, hoš' da kolje po komsiluku ko ti se ne svidja!!!mamiiiii wrote:ja sam prije nekoliko dana uzela labradora predivan je jos je mali nema ni dva mjeseca inace ovo mi je treci pasAdnaNr wrote:Vec duze vrijeme planiram uzeti sebi psa, ali sam veoma neodlučan. Ako moze da mi preporucite kojeg psa da uzmem, kratki opis i njegova slika.
Tek sam se registrovao na SA-X, samo da vam kazem prejak je sajt.![]()
![]()
Mozda zato sto zenke ponekad krvareArslan_11 wrote:Imam jedno pitanje! Zasto su zenke ovoliko jeftinije o muzjaka. Hocu da kupim labradora i muzjaci su i do duplo skuplji???!!!
Sent from my LG-E610 using Tapatalk 2
To mi je i bitno, a nadam se da su i sa djecom strpljivije.KatarinaKosaca wrote:Raja neće ženke radi štenadi i tjeranja.. mada ne znaju koja je muka kad mužjak namiriše ženku i bježanje od kuće. Tad je van sebe![]()
Imala sam mužjaka, sad ženku... moj izbor je ženka. Nisu fizički tako atraktivne kao mužjaci, ali su vjerne, odane, poslušne, neće pobjeći..
Odnos prema djeci više zavisi od rase, nego od psa. Koju rasu uzimaš?Arslan_11 wrote:To mi je i bitno, a nadam se da su i sa djecom strpljivije.
Labradora. Citao sam da je labrador poslije zlatnog retrivera najstrpjiviji pas kada su djeca u pitanju..KatarinaKosaca wrote:Odnos prema djeci više zavisi od rase, nego od psa. Koju rasu uzimaš?Arslan_11 wrote:To mi je i bitno, a nadam se da su i sa djecom strpljivije.
Iskreno, imao sam rotvajlera koji je, kad god mu je bio cejf, kidao lanac i setkao po mahali isao na dobrinju da se kupa itd. Nije nikada nit pogledao covjeka a kamoli da ujede, doduse nije bilo puno macaka tada, al me uvijek bilo strah da ce nekog prepasti...Zato necu grdosiju opetKatarinaKosaca wrote:Tornjak je čudo sa djecom i za djecu, nevjerovatno, ali i labrador je superOsim toga i iznimno pametan.. Sretno sa novim članom obitelji