Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- 4m3l
#1951 Re: Teretana
Treba li koristiti laneno ulje, koliko i kada ga je najbolje uzimati ?
- opa22
#1952 Re: Teretana
zravo ppl
ovako volio bih da mi netko kaze vasa iskustva i preporuke....eh ja sam vam visok 190cm tezak nekih 85-88 kg
mislim da je na moju visinu solidna kilaza.....onko zgodan jesam kad sam obucen a kad skinem maicu sam se sebi gadim totalno sam nedefiniran pogotovo prsa....volio bih a mi netko od vas preporuci neku dobru teretanu koja ima istruktorice
ili isntruktore koji ce mi objasniti kako se koja sprava koristi jer u zivotu nisam nikad uso u teretanu, i koliko mjeseci je potrebno da se covjek definira.
a evo posto nemam svoju sliku na laptopu pronasao sam neku koja mi priblizno slici tijelu
koliko je dovoljno mjeseci treninga da od ovoga

postane ovo

ovako volio bih da mi netko kaze vasa iskustva i preporuke....eh ja sam vam visok 190cm tezak nekih 85-88 kg
a evo posto nemam svoju sliku na laptopu pronasao sam neku koja mi priblizno slici tijelu

postane ovo

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1953 Re: Teretana
nista nema preko noci !! 
barem godina vjezbanja sa sredjenom prehranom i programom treninga
barem godina vjezbanja sa sredjenom prehranom i programom treninga
- Industrialyzer
#1954 Re: Teretana
Ambiciozan si , to je dobro
Recimo da prsa sedis relativno brzo sa stomakom ces uvijek imati problema. Nemoj da ti bude mrsko raditi stomak , nista bez njega 
-
sabanss
#1955 Re: Teretana
Jarane na ovoj slici frajer izgleda bolje od 95% posjetilaca nasih teretanaopa22 wrote: a evo posto nemam svoju sliku na laptopu pronasao sam neku koja mi priblizno slici tijelu
![]()
-
mumy
#1956 Re: Teretana
E ovako,nakupilo mi se malo viska u predjelu stomaka pa da pitam koje vjezbe trebam raditi da to skinem?Nisam neki fan teretane i zatvorenog prostora,radije bi to prakticirala u kuci ili prirodi.Znam da trbusnjaci kod sala ne pomazu jer jacaju misice,a ne tope salo.
- Industrialyzer
#1957 Re: Teretana
mumy wrote:E ovako,nakupilo mi se malo viska u predjelu stomaka pa da pitam koje vjezbe trebam raditi da to skinem?Nisam neki fan teretane i zatvorenog prostora,radije bi to prakticirala u kuci ili prirodi.Znam da trbusnjaci kod sala ne pomazu jer jacaju misice,a ne tope salo.
Dok nije zahladilo , malo regulisi ishranu i na trcanje , trbusnjaci su tu da povecaju volumen trbusnih misica ali ne mogu doci do izrazaja ako imas salo.
-
dobar,ti?
#1958 Re: Teretana
ide li iko u teretanu u hrasnom kod bosmala negdje u zgradi ??
- Industrialyzer
#1959 Re: Teretana
dobar,ti? wrote:ide li iko u teretanu u hrasnom kod bosmala negdje u zgradi ??
Ako mislis na fitness club X onda ti to def. ne preporucujem , prvo , tezine su izrazene u lbs , drugo malo tegova , bucica pogotovo , ako dodju dva jaca momka da treniraju , ostali nemaju tegove i clanarina je 40km
-
enisss
#1960 Re: Teretana
Ja imam taj problem kad radim nogeIndustrialyzer wrote:dobar,ti? wrote:ide li iko u teretanu u hrasnom kod bosmala negdje u zgradi ??
Ako mislis na fitness club X onda ti to def. ne preporucujem , prvo , tezine su izrazene u lbs , drugo malo tegova , bucica pogotovo , ako dodju dva jaca momka da treniraju , ostali nemaju tegove i clanarina je 40km
- Loulou
#1961 Re: Teretana
Polako, tek su mu 22sabanss wrote:Jarane na ovoj slici frajer izgleda bolje od 95% posjetilaca nasih teretanaopa22 wrote: a evo posto nemam svoju sliku na laptopu pronasao sam neku koja mi priblizno slici tijelu
![]()
-
callmethebreeeze
#1962 Re: Teretana
je li neko probao crossfit ovdje?

-
addy_sa
#1963 Re: Teretana
ide li ko od vas u body art-zetra.. da mi pokaže par "caka" skidanje sala, stomak i tako to 
-
Morticia
#1964 Re: Teretana
uh ko će upratiti sve ove teretane... i koliko li se samo promjenilo od vremena dok su ovi postovi pisani...
helem, zanima me teretana u N.Sarajevu.
lokacija oko Pofalića... meni za sada padaju samo na pamet oan teretana na Vilsu i u Krančevićevoj...
mogu li kratke upute o higijeni, uslovima, gužvi, trenerima
helem, zanima me teretana u N.Sarajevu.
lokacija oko Pofalića... meni za sada padaju samo na pamet oan teretana na Vilsu i u Krančevićevoj...
mogu li kratke upute o higijeni, uslovima, gužvi, trenerima
-
harisaga
#1965 Re: Teretana
Jedno pitanje.Kako ojacati biceps,tj da on bude na nivou ostalih misica,posto imam osjecaj da mi je biceps slab u odnosu na druge misice.Ima li neki program za jacanje bicepsa,neki savjet?Ostatkom tijela sam zadovoljan,znaci samo je biceps u pitanju XD.Poz svima.
- Industrialyzer
#1966 Re: Teretana
Nema tu mnogo pametovanja , radis iste vjezbe samo povecavas tezine i broj ponavljanja ,vise ga opterecujes i to je to. Biceps je mali misic , ne treba njemu mnogo da porasteharisaga wrote:Jedno pitanje.Kako ojacati biceps,tj da on bude na nivou ostalih misica,posto imam osjecaj da mi je biceps slab u odnosu na druge misice.Ima li neki program za jacanje bicepsa,neki savjet?Ostatkom tijela sam zadovoljan,znaci samo je biceps u pitanju XD.Poz svima.
-
enisss
#1967 Re: Teretana
Istina je da je biceps lako razviti jer je to manji misic ali isto tako to je mac sa dvije ostrice...veoma ga je lako pretrenirati...Industrialyzer wrote:Nema tu mnogo pametovanja , radis iste vjezbe samo povecavas tezine i broj ponavljanja ,vise ga opterecujes i to je to. Biceps je mali misic , ne treba njemu mnogo da porasteharisaga wrote:Jedno pitanje.Kako ojacati biceps,tj da on bude na nivou ostalih misica,posto imam osjecaj da mi je biceps slab u odnosu na druge misice.Ima li neki program za jacanje bicepsa,neki savjet?Ostatkom tijela sam zadovoljan,znaci samo je biceps u pitanju XD.Poz svima.
Moras dobro da pazis...moj savjet je da se biceps radi onaj dan kada se rade i ledja..i to na kraju treninga..znaci...dok radis ledja cijeli trening ti radi biceps i onda samo ga na kraju "dokrajcis"...sa dvije tri vjezbice po tri serije...nista pretjerano..
Ako ga budes previse forsirao i ako mu ne budes davao dovoljno vremena za oporavak sigurno ces stagnirati...
poz
- Industrialyzer
#1968 Re: Teretana
Ja recimo sam zadovoljan svojim bicepsom a radim slijedece vjezbe : ravna sipka , stojeci , 5x10 , stojeci naizmjenicno sa bucicama 5x10 , na spravi za biceps odradim par serija , mislim spravu i kros masinu koristim kao zadnje vjezbe , za definiciju , onda na skotovoj klupi sa Z sipkom ili bucicom. Bas zbog toga sto je mali misic ne opterecujem ga sa dosta kila , vise ponavljanja se bolje primi na njega
Svaki trening uzmi 3 vjezbe , sto kaze Enis , poslije ledja je najbolje raditi bicpes ( a poslije grudi , triceps ) , kombinuj kako zelis, vidjeces kako tebi najbolje odgovara 
-
enisss
#1969 Re: Teretana
Ja stvarno najmanje radim ruke...nekako budem i dosta umoran kad radim grudi..pogotovo ledja..tako da na kraju treninga gledam samo da pravim sto manje pauze izmedju vjezbi za biceps ili triceps....bez obzira na to opet su mi ruke najvise napredovale bas zbog toga sto ih previse ne forsiram i pustam ih da se dobro odmore...Industrialyzer wrote:Ja recimo sam zadovoljan svojim bicepsom a radim slijedece vjezbe : ravna sipka , stojeci , 5x10 , stojeci naizmjenicno sa bucicama 5x10 , na spravi za biceps odradim par serija , mislim spravu i kros masinu koristim kao zadnje vjezbe , za definiciju , onda na skotovoj klupi sa Z sipkom ili bucicom. Bas zbog toga sto je mali misic ne opterecujem ga sa dosta kila , vise ponavljanja se bolje primi na njegaSvaki trening uzmi 3 vjezbe , sto kaze Enis , poslije ledja je najbolje raditi bicpes ( a poslije grudi , triceps ) , kombinuj kako zelis, vidjeces kako tebi najbolje odgovara
Bucice su zakon za biceps...nema nista bolje od njih...pogotovo sto pogadjaju obje glave bicepsa...sa dvorucnim tegom je to nemoguce...
Znaci..bucice u ruke i na posao
-
harisaga
#1970 Re: Teretana
Hvala raja ,fkt
:D poz i pratim temu 
- BackInBlack
#1971 Re: Teretana
I eo, prodje i drugi mjesec i josh uvijek sam ziv ... i josh uvijek jedem zeljezo. Napredak je vidljiv ...
Neki dan sam isao kupit neke maje ... do sada sam nosio majice s brojem L sad sam morao kupiti maje sa brojem XL i to sam malo pa utegnut u njima. Uglavnom .. dobio sam josh vishe morala da i dalje "jedem zeljezo".
Program je ostao isti (Prsa, ramena, triceps / Ledja, biceps, noge / svaki radni dan trbusnjaci + trcanje) 3-4 radna dana (sve zavisi od slobodnog vremena i raspolozenja) u sedmici.Poceo sam koristiti prije mjesec proteine, prije i poslije treninga i jos jedna stvar ... i tu bi htio da cujem vasa misljenja. FATBURNER

Tablete koje pomazu za definiciju i przac za salo. Planiram koristit samo dok smanjim salo na stomaku,nadam se da ce kutija biti dovoljno
.
I josh nest ... thx Industrialyzer-u za pomoc
Neki dan sam isao kupit neke maje ... do sada sam nosio majice s brojem L sad sam morao kupiti maje sa brojem XL i to sam malo pa utegnut u njima. Uglavnom .. dobio sam josh vishe morala da i dalje "jedem zeljezo".
Program je ostao isti (Prsa, ramena, triceps / Ledja, biceps, noge / svaki radni dan trbusnjaci + trcanje) 3-4 radna dana (sve zavisi od slobodnog vremena i raspolozenja) u sedmici.Poceo sam koristiti prije mjesec proteine, prije i poslije treninga i jos jedna stvar ... i tu bi htio da cujem vasa misljenja. FATBURNER

Tablete koje pomazu za definiciju i przac za salo. Planiram koristit samo dok smanjim salo na stomaku,nadam se da ce kutija biti dovoljno
Last edited by BackInBlack on 05/10/2011 19:25, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#1972 Re: Teretana
Fatburneri su inace smece , neces vidjeti neku razliku prijei poslije uzimanja. Malo regulisi ishranu i trci sto vise i vremenom ce salo nestati. Moj drug je na steperu za 2 mjeseca izgubio 8kg. Svaki dan po 1h vjezbanja i to je to 
- BackInBlack
#1973 Re: Teretana
Mah i onako sam to dobio dzaba xDIndustrialyzer wrote:Fatburneri su inace smece , neces vidjeti neku razliku prijei poslije uzimanja. Malo regulisi ishranu i trci sto vise i vremenom ce salo nestati. Moj drug je na steperu za 2 mjeseca izgubio 8kg. Svaki dan po 1h vjezbanja i to je to
Uglavnom ne skodi? xD
-
enisss
#1974 Re: Teretana
fat burner je svakako dobro koristiti...sigurno ces imati vise energije na treninzima...a i dokazano je da fat burner pojacava koncentraciju sto je veoma bitno...koliko vidim ovaj tvoj fat burner je zasnovan na zelenom caju..sto je jako zdravo..BackInBlack wrote:I eo, prodje i drugi mjesec i josh uvijek sam ziv ... i josh uvijek jedem zeljezo. Napredak je vidljiv ...
Program je ostao isti (Prsa, ramena, biceps / Ledja, triceps, noge / svaki radni dan trbusnjaci + trcanje) 3-4 radna dana (sve zavisi od slobodnog vremena i raspolozenja) u sedmici.Poceo sam koristiti prije mjesec proteine, prije i poslije treninga i jos jedna stvar ... i tu bi htio da cujem vasa misljenja. FATBURNER
Tablete koje pomazu za definiciju i przac za salo. Planiram koristit samo dok smanjim salo na stomaku,nadam se da ce kutija biti dovoljno.
Dokazano je da ovi burneri isto tako poboljsavaju protok krvi prema ekstremitetima,tako da ces imati i bolji pump...vec sam ti ranije rekao da ces imati vise energije...moci ces da radis vise ponavljanja....
i da ne zaboravim najvaznije a to je antioksidativno djelovanje zelenog caja
Sretno
- Industrialyzer
#1975 Re: Teretana
Ja i dalje smatram da su oni nepotrebni i da je to vise placebo efekat , ali eto , i to je dobro. Uglavnom nece ti skoditi sigurno , ako koliko ce ti stvarno pomoci , to je upitno