nellington wrote:Jesmo ovo dobili novu emisiju Kucamo na vrata zaboravljenih asova?Neka, neka
jos da je avdo avdic dobio onaj mikrofon u glavu(a fakat trazi tako nesto
bakire jadan si
Moderator: anex
nellington wrote:Jesmo ovo dobili novu emisiju Kucamo na vrata zaboravljenih asova?Neka, neka
pa sta hoces, Bakir nasao Losu..za takav poduhvat moras biti istrazivacki novinar-LIBERO- wrote:Nisam gledao prvi dio emisije,pa se ogradjujem od eventualne politicke tematike tog dijela emisije.
Ali ovo sto sada gledam je zaista fascinantno. Sat vremena Bakir ugodno i opusteno,uz analizu i to detaljnu pojedinih tekstova pjesama "Plavoga orkestra",razgovara sa Losom.Onako opusteno caskaju o svemu i svacemu,nostalgicno i melanholicno...uz osvrt na novosnimljeni film o ovom bendu.
Najjace istrazivacko novinarstvo,super politicki osvrti i aktuelnosti....cemu sada to kada se vise ne smije napasti bilo ko u vlasti federacije,kantona i gradova ,SDP-je na tronu zasto ga dirati i prozivati.
E moj Bakire,idi vodi red karpet okani se vise politike i te tematike suvise si pristrasan,a i degutantan,i to odavno vec...![]()
Skandalozno - glavni državni tužitelj Milorad Barašin fizički nasrnuo na novinara »60 minuta« Avdu Avdića!skojotovski wrote:mora da se optuznica protiv reketasa sprema, pa su zajahali na Barasina...
jad i cemer...

Samo za Avdu i društvo:Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
Zasto je Avdic stoka? jer ga je napao Barasin?Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
nije stoka vec neprofesionalni balavac... barasin je pretjerao, u smislu da mu njegova pozicija ne dopusta onakvo ponasanje...plain vanilla wrote:Zasto je Avdic stoka? jer ga je napao Barasin?Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
Pa rekao je to jos onaj Vaskovic kod Fejsa, da je Bakir nakon izbora trazio da emisija dobije malo laganiji, revijalni tok, i da Vaskovic malo popusti Laktasenka, jer Slucajni prolaznik ide u pregovore oko formiranja vlasti na drzavnom nivou i nije zgodno da se prvise talasa i ljute politicari iz RS-a, zbog radi mogucih koalicija.-LIBERO- wrote:Nisam gledao prvi dio emisije,pa se ogradjujem od eventualne politicke tematike tog dijela emisije.
Ali ovo sto sada gledam je zaista fascinantno. Sat vremena Bakir ugodno i opusteno,uz analizu i to detaljnu pojedinih tekstova pjesama "Plavoga orkestra",razgovara sa Losom.Onako opusteno caskaju o svemu i svacemu,nostalgicno i melanholicno...uz osvrt na novosnimljeni film o ovom bendu.
Najjace istrazivacko novinarstvo,super politicki osvrti i aktuelnosti....cemu sada to kada se vise ne smije napasti bilo ko u vlasti federacije,kantona i gradova ,SDP-je na tronu zasto ga dirati i prozivati.
E moj Bakire,idi vodi red karpet okani se vise politike i te tematike suvise si pristrasan,a i degutantan,i to odavno vec...![]()
a barasin je nevina lalaAlfons Kauders wrote:nije stoka vec neprofesionalni balavac... barasin je pretjerao, u smislu da mu njegova pozicija ne dopusta onakvo ponasanje...plain vanilla wrote:Zasto je Avdic stoka? jer ga je napao Barasin?Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
ali s druge strane 99% ljudi bi postupilo isto, mnogi i puno gore... i ja bi mu odgurnuo mikrofon iste sekunde kad bi stao ispred mene i poceo mi se unositi u lice... stoga neka ne kaki - tuzitelji, politicari i javne licnosti moraju postovati odredjene norme ponasanja, ali isto vazi i za novinare
odavno govorim isto...jednostavno previše pridjeva uz svaki subjekt u rečenici da bi se to moglo nazvati novinarstvom, a ne propagandom.dr.gog wrote:Smijem li postaviti bogohulno pitanje?
Nakon odgledane emisije "60 minuta" od prekjučer (12.4), nešto mi je sinulo gledajući i slušajući Bakira, neko zlo sjećanje...
Privatno o njemu ne mislim loše.Živimo i radimo u istom gradu, u mnogim stvarima se sa tim čovjekom slažem, pa čak i kad pretjera, ali...
Počeo mi je naličiti na Ristu Đogu!. Ne napadajte me, već pogledajte par klipova na Youtube o Đogi ili se , vi koji imate dovoljno godina i ratni staž, sjetite Đoginih dnevnika. Nisu bitne teme, već način i vokabular..jezivo, bolesno slično..Od blago "zgnječenog" glasa,trenutnog izraza lica, mimike lica u toku pričanja, izbora riječi i stila kojim će pričati u emisiji...
Da li je naš drugar Bakir, stari vojnik ljevice, zagriženi "multietničar", SDP-ovac, novinar..postao svoja suprotnost?
Volio bih da mi neko ozbiljno odgovori jer se ne radi samo o njemu već o uticaju koji ima njegov NAČIN pričanja..
Nadam se da sam dovoljno razumljivo napisao šta mislim.. tih stvari se bojim..ne volim kad ljudi kao Bakir postaju to što, kako ja vidim, ubrzano postaju...
Da li mi je u Čaršiji potreban pandan SS-ovske beštije Rajka Vasića, u odori sarajevskog borca za multietničko društvo? Da li je i nas možda nekada savladao stil kojim se služe režimski novinari?
Molio bih sve koji imaju dodira sa novinarstvom u ovom gradu(a forumaju na sa-x), na bilo koji način, da odgovore ukoliko mogu, ako treba i na pp ...
Barasin se nije smio ovako ponasati, jednistavno on mora biti iznad takvih situacija, inace kakvu poruku salje?Alfons Kauders wrote:nije stoka vec neprofesionalni balavac... barasin je pretjerao, u smislu da mu njegova pozicija ne dopusta onakvo ponasanje...plain vanilla wrote:Zasto je Avdic stoka? jer ga je napao Barasin?Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
ali s druge strane 99% ljudi bi postupilo isto, mnogi i puno gore... i ja bi mu odgurnuo mikrofon iste sekunde kad bi stao ispred mene i poceo mi se unositi u lice... stoga neka ne kaki - tuzitelji, politicari i javne licnosti moraju postovati odredjene norme ponasanja, ali isto vazi i za novinare
ma to je nebitno, bitnije sto avdo nije zavrsio zurnalistiku i sto nije sa postovanjem upitao barasina sto se bavi kriminalnim radnjamaAdriatic wrote:Jebo te, svi se bave Avdom a ne vide šta Avdo otkriva.
Nije bitno što nam se tužilačka i vojna vrhuška bavi kriminalom i švercom oružja, nego što ih Avdo ne ljubi u ruku kad im postavlja pitanja!!!!!!!!!!!!
Mene vise zanima zasto Avdo neke druge kriminalne radnje ne otkriva.Adriatic wrote:Jebo te, svi se bave Avdom a ne vide šta Avdo otkriva.
Nije bitno što nam se tužilačka i vojna vrhuška bavi kriminalom i švercom oružja, nego što ih Avdo ne ljubi u ruku kad im postavlja pitanja!!!!!!!!!!!!
Pa ček sad, to je samo plus za udruženje novinara. Šta treba, avdo avdić sa ganom hodat i iznuđivat izjave, a ovi da ga ne osude...mladtrek wrote:haj što mi ovde diskutujemo jel avdo u pravu
il nije vecina nas ga napada
al ga ovi iz udrženja novinara napadoše
pa kakva smo mi država kad te ceh ne brani vec napada ccccc