60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kamen spoticanja

#1951 Re: 60 MINUTA - All about

Post by kamen spoticanja »

nellington wrote:Jesmo ovo dobili novu emisiju Kucamo na vrata zaboravljenih asova? :D Neka, neka :)
:lol: :thumbup:
jos da je avdo avdic dobio onaj mikrofon u glavu(a fakat trazi tako nesto :roll: ) emisija bi bila ista kao ona o premier ligi nedeljom navecer :D
bakire jadan si
skojotovski

#1952 Re: 60 MINUTA - All about

Post by skojotovski »

mora da se optuznica protiv reketasa sprema, pa su zajahali na Barasina...
jad i cemer...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1953 Re: 60 MINUTA - All about

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:Nisam gledao prvi dio emisije,pa se ogradjujem od eventualne politicke tematike tog dijela emisije.
Ali ovo sto sada gledam je zaista fascinantno. Sat vremena Bakir ugodno i opusteno,uz analizu i to detaljnu pojedinih tekstova pjesama "Plavoga orkestra",razgovara sa Losom.Onako opusteno caskaju o svemu i svacemu,nostalgicno i melanholicno...uz osvrt na novosnimljeni film o ovom bendu.

Najjace istrazivacko novinarstvo,super politicki osvrti i aktuelnosti....cemu sada to kada se vise ne smije napasti bilo ko u vlasti federacije,kantona i gradova ,SDP-je na tronu zasto ga dirati i prozivati.

E moj Bakire,idi vodi red karpet okani se vise politike i te tematike suvise si pristrasan,a i degutantan,i to odavno vec... :roll: :run:
pa sta hoces, Bakir nasao Losu..za takav poduhvat moras biti istrazivacki novinar :lol:
nevenkagaragic

#1954 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nevenkagaragic »

skojotovski wrote:mora da se optuznica protiv reketasa sprema, pa su zajahali na Barasina...
jad i cemer...
Skandalozno - glavni državni tužitelj Milorad Barašin fizički nasrnuo na novinara »60 minuta« Avdu Avdića!

Sarajevo, 09.05.2011 - FTV
Image

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin fizički je nasrnuo na novinara Političkog magazina "60 minuta" Avdu Avdića. Samo zahvaljujući pribranosti jednog od Barašinovih tjelohranitelja novinar Avdić je prošao bez težih posljedica.
Sve se događalo u Tesliću, neposredno pred početak sastanka čelnika policijskih i pravosudnih državnih institucija. Očigledno uznemiren zbog dokumentiranja njegovih intenzivnih kontakata s osobama sa "crne" UN-ove liste, o čemu je magazin "60 minuta" u više navrata izvještavao, Milorad Barašin je odlučio da novinaru Avdiću presudi na "bahtićevski" način - šaketanjem. (više u videoprilogu)
FTV

Cuj skandalozno?
Zar ima nesto novo "skandalozno" u BH pravosudju?
Mene vise nista ne cudi, jer dovoljno je pratiti tuzlansko pravosudje (tuzilastvo posebno) i VSTV-e ...al` hajde, eto ima jos...
A evo i snimka od sinoc - famozni pol.mag. "60 minuta" (ovde se moze pogledati), ne zna se KO je gori :
SLUŽBENA DUŽNOST = KRIMINALNI SUDCI

Komentari su uglavnom na strani Barasina i istina je da sam postala ALERGICNA na Hadziomerovicev glas i ton...
ALI...zar nosilac visoke pravosudne funkcije (Milorad Barasin je Glavni tuzilac Tuzilastva BiH) SME sebi dozvoliti ovakav ispad, iako je malo "nespretno" i izveden i snimljen? Zar sme izgubiti zivce, bez obzira na nasrtljivost i provokacije novinara? NE, NE SME!!!
Koja katastrofa!
Zato smatram da nema nikakve skandalozne NOVOSTI, vec smo navikli...Sadik Bahtic, pa ombudsmen za ljudska prava (koje li ironije) Vitomir Popovic (cak "metak u celo")...itd.
BiH bas "napreduje", ali u ponor.
Last edited by ladyblue18 on 10/05/2011 20:33, edited 1 time in total.
Reason: Crvena boja je rezervisana samo za moderatore i administratore!
Miki123

#1955 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Miki123 »

Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#1956 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Pera Trta »

Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
Samo za Avdu i društvo:

plain vanilla

#1957 Re: 60 MINUTA - All about

Post by plain vanilla »

Miki123 wrote:Koja stoka... mislim naravno na Avdića.. težak je ovo hljeb, nek im plate isplaćuje centrala SDP-a mamu im nekulturnu..
Zasto je Avdic stoka? jer ga je napao Barasin?
Alfons Kauders

#1958 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
nije stoka vec neprofesionalni balavac... barasin je pretjerao, u smislu da mu njegova pozicija ne dopusta onakvo ponasanje...

ali s druge strane 99% ljudi bi postupilo isto, mnogi i puno gore... i ja bi mu odgurnuo mikrofon iste sekunde kad bi stao ispred mene i poceo mi se unositi u lice... stoga neka ne kaki - tuzitelji, politicari i javne licnosti moraju postovati odredjene norme ponasanja, ali isto vazi i za novinare
mrtva kokoš

#1959 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mrtva kokoš »

avdu avdica ce neko na kraju dobro da ugruha, ali sve po zaslugama...
convict

#1960 Re: 60 MINUTA - All about

Post by convict »

Halal Avdiću sve radi onog priloga iz štaba SBiH iz izborne noći.
kamen spoticanja

#1961 Re: 60 MINUTA - All about

Post by kamen spoticanja »

avdo se ponasa ko brnjavi balavac koji trazi belaj,i kad dobije po usima onda kuka na sve strane i to pokazuje na javnom servisu :roll:
ja sam malo brojao sekunde koliko je barasin izdrzao...i vala mu skidam kapu...ima zivce ko zeljezne sajle...meni bi i kamera i mikrofon i avdo i kakav repetitor stradao
open the pendzer

#1962 Re: 60 MINUTA - All about

Post by open the pendzer »

-LIBERO- wrote:Nisam gledao prvi dio emisije,pa se ogradjujem od eventualne politicke tematike tog dijela emisije.
Ali ovo sto sada gledam je zaista fascinantno. Sat vremena Bakir ugodno i opusteno,uz analizu i to detaljnu pojedinih tekstova pjesama "Plavoga orkestra",razgovara sa Losom.Onako opusteno caskaju o svemu i svacemu,nostalgicno i melanholicno...uz osvrt na novosnimljeni film o ovom bendu.

Najjace istrazivacko novinarstvo,super politicki osvrti i aktuelnosti....cemu sada to kada se vise ne smije napasti bilo ko u vlasti federacije,kantona i gradova ,SDP-je na tronu zasto ga dirati i prozivati.

E moj Bakire,idi vodi red karpet okani se vise politike i te tematike suvise si pristrasan,a i degutantan,i to odavno vec... :roll: :run:
Pa rekao je to jos onaj Vaskovic kod Fejsa, da je Bakir nakon izbora trazio da emisija dobije malo laganiji, revijalni tok, i da Vaskovic malo popusti Laktasenka, jer Slucajni prolaznik ide u pregovore oko formiranja vlasti na drzavnom nivou i nije zgodno da se prvise talasa i ljute politicari iz RS-a, zbog radi mogucih koalicija.

Eto, ispade Vaskovic u pravu.
Nemam razloga da mu ne vjerujem ni ostalo sto je rekao za Bakira.

Mozda je Vaskovic cetnik, ali ovaj je partijski vojnik 1/1.

Sad kad je njegov Sef zajahao na vlast, sad ide sa revijalnim prilozima i ugodnim caskanjima uz kaficu sa Losom, Osimom + poneki zestoki prilog po nalogu iz centrale partije kao ovo sa Barasinom, i budala bi skuzio da razlog ataka na Barasina nije famozni sverc oruzja vec strah od pokretanja slucaja Reket. Pa ko veli, hajd da mi Barasina malo stisnemo, medijski pritisnemo, malo ono ko mafija kad provoza nekog u gepeku, kao upozorenje.

Jadno, od mafijaske nacifasisticke vlasti, gora je samo "alternativna opozicija".
smoki_choko

#1963 Re: 60 MINUTA - All about

Post by smoki_choko »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
nije stoka vec neprofesionalni balavac... barasin je pretjerao, u smislu da mu njegova pozicija ne dopusta onakvo ponasanje...

ali s druge strane 99% ljudi bi postupilo isto, mnogi i puno gore... i ja bi mu odgurnuo mikrofon iste sekunde kad bi stao ispred mene i poceo mi se unositi u lice... stoga neka ne kaki - tuzitelji, politicari i javne licnosti moraju postovati odredjene norme ponasanja, ali isto vazi i za novinare
a barasin je nevina lala :lol:
nevenkagaragic

#1964 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nevenkagaragic »

Bio Barasin "nevina lala" ili ne, njega izgleda ima ko da brani - dezurni kolumnista, bivsi novinar, bivsi predsednik VSTV-a i sadasnji sudija Suda BiH Branko Peric (inace i njega, Perica, ima ko da brani, njegov samoproglaseni "advokat", tj. ona "kultura dijaloga" - Sanja Vlaisavljevic).

Nije Peric odoleo, pa kaze: "Sudu i Tužilaštvu BiH bilo je neophodno osigurati snažnu javnu podršku i povjerenje svih građana." KO? MEDIJI da osiguraju? Ccccc....
Cini mi se da bi mu i mala deca odgovorila da podrsku i poverenje Sudu i Tuzilastvu treba da OSIGURAJU upravo Sud i Tuzilastvo svojim PROFESIONALNIM radom, a ne novinari i kojekakvi novinarcici (istina, i on se tu ubraja - u novinarcice)! Jadno li je pravosudje koga takvi mogu srusiti.

Eh, kakvih sam se sve nebuloza do sada nacitalah od ovog sudije, novinara, i stasvene...
Evo jednog teksta od 17.12.2010. gde mu je dobro odbrusio Igor Gajic :
Novinari, tužioci i sudije

Jadno li je pravosudje koga mogu srusiti novinari!
Ne bi skodilo malo SAMOkritike, samo malo...za promenu, krajnje je vreme.
Jos Branko Peric kaze : "Mučno mi je i od javnog piskaranja. Oglašavam se da umirim vlastitu savjest još jednim upozorenjem da se na ovaj i ovakav način ruše Sud i Tužilaštvo BiH!"
Ovo je stvarno "slag"...a nije nama gradjanima MUCNO od njihovog traljavog (ne)rada?
Necu nabrajati od licnog iskustva i svih sramotnih trakavica kojih su pune novine (HVALA NOVINARIMA!).

Kako se ruše Tužilaštvo i Sud BiH
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1965 Re: 60 MINUTA - All about-Pitanje...

Post by JoseMujica »

dr.gog wrote:Smijem li postaviti bogohulno pitanje?

Nakon odgledane emisije "60 minuta" od prekjučer (12.4), nešto mi je sinulo gledajući i slušajući Bakira, neko zlo sjećanje...
Privatno o njemu ne mislim loše.Živimo i radimo u istom gradu, u mnogim stvarima se sa tim čovjekom slažem, pa čak i kad pretjera, ali...

Počeo mi je naličiti na Ristu Đogu! :( . Ne napadajte me, već pogledajte par klipova na Youtube o Đogi ili se , vi koji imate dovoljno godina i ratni staž, sjetite Đoginih dnevnika. Nisu bitne teme, već način i vokabular..jezivo, bolesno slično..Od blago "zgnječenog" glasa,trenutnog izraza lica, mimike lica u toku pričanja, izbora riječi i stila kojim će pričati u emisiji...

Da li je naš drugar Bakir, stari vojnik ljevice, zagriženi "multietničar", SDP-ovac, novinar..postao svoja suprotnost?

Volio bih da mi neko ozbiljno odgovori jer se ne radi samo o njemu već o uticaju koji ima njegov NAČIN pričanja..

Nadam se da sam dovoljno razumljivo napisao šta mislim.. tih stvari se bojim..ne volim kad ljudi kao Bakir postaju to što, kako ja vidim, ubrzano postaju...

Da li mi je u Čaršiji potreban pandan SS-ovske beštije Rajka Vasića, u odori sarajevskog borca za multietničko društvo? Da li je i nas možda nekada savladao stil kojim se služe režimski novinari?

Molio bih sve koji imaju dodira sa novinarstvom u ovom gradu(a forumaju na sa-x :D ), na bilo koji način, da odgovore ukoliko mogu, ako treba i na pp ...
odavno govorim isto...jednostavno previše pridjeva uz svaki subjekt u rečenici da bi se to moglo nazvati novinarstvom, a ne propagandom.
plain vanilla

#1966 Re: 60 MINUTA - All about

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:

Barasin se nije smio ovako ponasati, jednistavno on mora biti iznad takvih situacija, inace kakvu poruku salje?

A novinare bi trebalo napokon poceti sankcionirati..postali su nedodirljivi, svako moze raditi sta hoce, gdje hoce, pisati sta hoce.

Ako ja sad napisem da je XY navodno i nesluzbeno svasta nesto, niko mi nista ne moze, a ljagu sa XY ne opra niko..
vee-jay

#1967 Re: 60 MINUTA - All about

Post by vee-jay »

Najveci problem je sto u BiH nema "okrutnih" istrazivackih novinara osim koliko toliko novinara 60 Minuta. Samim time oni nerijetko prelaze granice profesionalnog novinarstva. Na drugoj strani ova afera je stvarno toliko "huge" da bi oko Barasina trebalo da bude more novinara 24/7. Kako bi on u toj situaciji reagirao je vec u domeni SBBKBB :D
showman

#1968 Re: 60 MINUTA - All about

Post by showman »

E vala, ako smo spali na Avdu Avdića onda nam i ne treba istraživačko novinarstvo. Čovjek se ponaša nevaspitano, siledžijski. Gdje je on završio žurnalistiku, ako je uopšte išta završio.
brucos7

#1969 Re: 60 MINUTA - All about

Post by brucos7 »

Ovaj Avdo Avdic kao da je zanat pekao u Avazu! Odron.
Adriatic

#1970 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

Jebo te, svi se bave Avdom a ne vide šta Avdo otkriva.
Nije bitno što nam se tužilačka i vojna vrhuška bavi kriminalom i švercom oružja, nego što ih Avdo ne ljubi u ruku kad im postavlja pitanja!!!!!!!!!!!!
smoki_choko

#1971 Re: 60 MINUTA - All about

Post by smoki_choko »

Adriatic wrote:Jebo te, svi se bave Avdom a ne vide šta Avdo otkriva.
Nije bitno što nam se tužilačka i vojna vrhuška bavi kriminalom i švercom oružja, nego što ih Avdo ne ljubi u ruku kad im postavlja pitanja!!!!!!!!!!!!
ma to je nebitno, bitnije sto avdo nije zavrsio zurnalistiku i sto nije sa postovanjem upitao barasina sto se bavi kriminalnim radnjama :lol: :-)
open the pendzer

#1972 Re: 60 MINUTA - All about

Post by open the pendzer »

Adriatic wrote:Jebo te, svi se bave Avdom a ne vide šta Avdo otkriva.
Mene vise zanima zasto Avdo neke druge kriminalne radnje ne otkriva.

Sto se recimo nacelniku Hadzicu onako ne unosi mikrofonom u lice, ili Lagumdziji? onako, gospodine Lagumdzija, jeste li vi Sef koji je trebao primiti dva miliona maraka reketa (sa mikorofonom pod nosom).

Vjerovatno jer bi mu to bio i zadnji prilog na FTV-u.

Niko ovdje ne brani Barasina, vec se postavlja pitanje duplih standarda. I politikanstva urednika i novinara ovog politickog magazina.
mladtrek

#1973 Re: 60 MINUTA - All about

Post by mladtrek »

haj što mi ovde diskutujemo jel avdo u pravu
il nije vecina nas ga napada
al ga ovi iz udrženja novinara napadoše

pa kakva smo mi država kad te ceh ne brani vec napada ccccc
ja.neron

#1974 Re: 60 MINUTA - All about

Post by ja.neron »

Image
Miki123

#1975 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Miki123 »

mladtrek wrote:haj što mi ovde diskutujemo jel avdo u pravu
il nije vecina nas ga napada
al ga ovi iz udrženja novinara napadoše

pa kakva smo mi država kad te ceh ne brani vec napada ccccc
Pa ček sad, to je samo plus za udruženje novinara. Šta treba, avdo avdić sa ganom hodat i iznuđivat izjave, a ovi da ga ne osude...
Locked