Simply_Red wrote:juventus wrote:Da se barem malo boje navijača, smradovima iz RS-a i Hercegovine bi prijedlog o tajnom glasanju legao k'o kec na desetku, al očito nas množe s nulom.
DaBogda vam muškoj djeci idoli bili Britney Spears i Jelena Karleuša, umjesto Edina Džeke i Lea Mesija.
da se boje 20 fanatikosa? Gdje su silni Hordaši i Manijaci, gdje su ta djeca što se tuku po stadionima a ne znaju nabrojati 3 igrača "svog" tima. Gdje su ti silni gangovi i podgrupe i šta ti ja znam. Nema, i ćao Reprezentacijo, bilo je lijepo uživati uz vas sve ove godine...
Da vas podsjetim pametnice kako je to bilo prije nesto malo manje od 3 godine ispred saveza, tada je tih Hordasa bilo 30-ak sa one strane resetki i plave koverte su bile na putu prema kuci, dok je Simply_red i njemu slicni isto ovako sjedio za svojom fancy tastaturom i pis'o kojekakve gluposti... I opet su ti isti Hordasi ispali sljam i nakon toga nam se desio Siroki i opet javnost bruji, "vi ste olos", e pa gospodo prefinjena sto sjedite za svojim racunarima, zapamtite, NIKAD VISE se kola preko nasih ledja nece lomiti! Sacekajmo presudu iz listice, pa cemo i zakonski biti proglaseni krivim, nema veze sto je nas Vedran poginuo, sto je 9 momaka ranjeno, sto u vrat, pluca, ma nije ni bitno sto je momak nekoliko dana lezao u komi, jer su mu ubice iz listice bacile kamen velicine fudbalske lopte na glavu i smrskali dio lobanje, mi smo navijaci, olos i mi smo krivi. Tuzno je sto ima mozgova i jos su vecina, pa tako u svojoj glavi stvari posloze. Nekad nam se divim kako smo pogan narod, ma ne znamo mi drugacije...
http://www.youtube.com/watch?v=WXxJVUdDnok
I jos nesto za Simply_red-a, biti navijac nije profesija nego ljubav, neizmjerna i golema. Pokusat' cu ti objasnit mada sumnjam da ce(izvini sto cu ti ovo reci), tvoj ograniceni mozak ovo uspjeti shvatiti. Zamisli situcaiju, Leotar – Sarajevo, 15 sati, stadion Police, Trebinje, budim se, nije jos ni svanulo, 6 sati, polako pocinjem da spremam sendvice, pakujem torbu i oko 7 izlazim iz kuce, spustam se niz Kovace, zapalio sam cigaru i koracam prema Kosevu, polako pjeske, sa osmjehom na licu, danas igra moje Sarajevo i ja opet imam priliku da ga gledam, ulazim u bus star 30 godina minimum, sa svojom ekipom pijem pivu ranoranilicu i jutro pocinje sa pjesmom, Sarajevo je u srcu, dusi, na usnama citav put, nema veze ni sto je maj, Hercegovina, sunce przi, a u autobusu naravno nema klime, Sarajevo igra, samo to je bitno! Vec je tri sata, a Trebinja ni na vidiku, stojimo u nekom seocu 10 Km od Trebinja, tu smo od pola tri, milicija maltretira, jer nije uredu da dodjemo na vrijeme na stadion, zamislite da se ovo desava Englezima, na CNN-u bi bilo, skandal desetljeca. Nakon sto se milicija smilovala u 30 . minuti ulazimo na stadion, osmjeh je opet na licu, zeleni tepih i bordo bijeli dresovi, nema ljepseg prizora... Nema veze ni sto se zna da se iz Trebinja bodovi ne nose, nema veze ni sto sudija svira ne postojeci penal za Leotar, prekida 5 akcija Sarajeva zbog nepostojeceg ofsajda, ma nista nema veze, pjesma ide, Saraj'vo se bori, to je bitno. U 85. minuti fajront, jer nasa milicija nece da obzbjedjuje navijace, pa hajde ranije vam je noga... U povratku opet pjesma, druzenje i u Seher stizemo u rani jutarnjim satima iduceg dana... Slomljen i umoran od puta, nakon potrosenih 50-ak KM, opet cu zaspati sretan, ja sam danas bodrio svoje Saraj'vo! E vidis buraz to se zove LJUBAV, a profesiju cu imati kada aBd. zavrsim studiji i u Zetri mi dodjele diplomu! Jer ti ocigledno navijacki pokret dozivljavas kao profesiju.
Necu odg. nikome, niti vise replicirati na ovu temu, mozete me i banovati ako hocete, svejedno je...