momče, puno si hbisera izvalio na forumu, jedan manje ili više, nije važno, nema teorije da se protiv ijednog pripadnika sjp "osa", ikad podigne optužnica, sve što smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava, pa nismo radili na kazanima, majku mu....Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......
Desavanja u Hrvatskoj
- manolom
#1951 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- manolom
#1952 Re: Desavanja u Hrvatskoj
.manolom wrote:Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......
- vee-jay
#1953 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a od kuda ti poznas @osu?manolom wrote:momče, puno si hbisera izvalio na forumu, jedan manje ili više, nije važno, nema teorije da se protiv ijednog pripadnika sjp "osa", ikad podigne optužnica, sve što smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava, pa nismo radili na kazanima, majku mu....Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......
- Ljepoje
#1954 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Toto wrote:kad je Genser izguro priznanje Slovenije i Hrvatske Srbi su zaratovali sa Hrvatskom.. sad je Njemacka maznula Hrvatsku Srbima ispred nosa i samo je pitanje sa kime ce Srbi prvo da zaratuju, dal sa Kosovom, BiH ili Crnom Gorom.Ljepoje wrote:Ponovo se Nijemci mješaju tamo gdje im nije mjesto.
Mah, koliko je meni poznato. Srbija ima otvorene probleme sa HRV, BiH, CG i KOS - ovom.
Dok se Srbija ne "stabilizuje", nema poboljšanje odnosa.
- armin071
#1955 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Joj ovih internet "ratnika". Sve sami jastrebovi nema.... Interesantno kako ste upoznati sa sve i jednim zlocinom u BiH iako se cak i ne ticu vaseg naroda. A oni srbi iz krajine sve sami sebe pogazise i pobise. Jah i sami sebe protjerase u Posavinu.manolom wrote:momče, puno si hbisera izvalio na forumu, jedan manje ili više, nije važno, nema teorije da se protiv ijednog pripadnika sjp "osa", ikad podigne optužnica, sve što smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava, pa nismo radili na kazanima, majku mu....Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......
Al ova je najjaca sve sto smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava. Nema strasni ste...... I nisi se morao registrovati da vidis nas "dijalog" mogao si to da gledas i bez registracije. Al jok ti hoces da nam kazes kako si ti opasan ti i tvoja "jedinica". Sta je eto imate cistu Pereciju sta vas sad cese. Ne mozete da se rjesite Hercegovaca. Pa kako cete kad ste njihovim parama i napravili Pereciju. Sada ide naplata dugova...Uzivajte kako vi kazete u svojoj neovisnosti a nas pustite da uzivamo sa nasim sunarodnjacima Hrvatima i Srbima u zajednickoj nam DRZAVI BiH.
- Pasiflora
#1956 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Cuj, nije me narocito briga za ostatak tvoga komentara (svak ima pravo na svoje misljenje), ali preko ovoga ti zaista ne mogu preci. Ovo je prava suplja! Isto pricaju(te) i za Sarajevo - sve ih Bosnjaci pobise i otjerase....armin071 wrote: A oni srbi iz krajine sve sami sebe pogazise i pobise. Jah i sami sebe protjerase u Posavinu.
Stupidno totalno!
@jeff hvala, kao i obicno u pravu si.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1957 Re: Desavanja u Hrvatskoj
"Pobili ste temeljem ratnog prava"?manolom wrote:momče, puno si hbisera izvalio na forumu, jedan manje ili više, nije važno, nema teorije da se protiv ijednog pripadnika sjp "osa", ikad podigne optužnica, sve što smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava, pa nismo radili na kazanima, majku mu....Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......
"ratnom pravu" da se nekome (u ovom slučaju Srbima iz Siska) uđe u kuću,odvede ga se na ispitivanje i mučenje,
a onda tijelo odnese rijeka,junački nema šta.
Što se tiče Kazana,mi smo svoja govna većinom sami pobili,a nekima se sudi i danas dan,samo što nas nije
morala natjerati EU da ih hapsimo,sami smo to obavili.
U Hagu,neljudi koji su ubijali tim tvojim "temeljem ratnog prava" nisu dobili ispod 20 godina!
P.S.A još ćemo vidjeti koliko će ona govnarska šestorka iz Škutorije dobiti stotina godina zatvora,i oni su
ubijali "temeljem ratnog prava"!
Zajebani ste vi sisački specijalci,pravi junaci!
- manolom
#1958 Re: Desavanja u Hrvatskoj
znam ga kao sam sebe, tj. taj sam vee jayvee-jay wrote:a od kuda ti poznas @osu?manolom wrote:momče, puno si hbisera izvalio na forumu, jedan manje ili više, nije važno, nema teorije da se protiv ijednog pripadnika sjp "osa", ikad podigne optužnica, sve što smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava, pa nismo radili na kazanima, majku mu....Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......
- manolom
#1959 Re: Desavanja u Hrvatskoj
niti jedan od ubijenih nije ubijen u sisku, naime u sisku nisu djelovale ratne postrojbe, nego ova "gradska gerila" koju sad uhićuju, bilo je i vrijeme...prljavi Hare wrote:"Pobili ste temeljem ratnog prava"?manolom wrote:momče, puno si hbisera izvalio na forumu, jedan manje ili više, nije važno, nema teorije da se protiv ijednog pripadnika sjp "osa", ikad podigne optužnica, sve što smo pobili, pobili smo temeljem ratnog prava, pa nismo radili na kazanima, majku mu....Bosnolog wrote:Nisam ga optuzio,ne poznajem ga po imenu vec samo iznosim ono sto mi je slao na PP kada smo vodili forumske polemike,igrom slucaja se stvari poklopile,.Mozda su ovi optuzeni samo krivo optuzeni,stoga je jos daleko bilo sto tvrditi,Nego nam reci ima li ga na poskoku,???? ili je nestao bez pozdrava,eto jednog od mogucih indikatora mada ne mora da znaci da se radi o njemu,ali se radi o njegovoj jedinici (postrojbi) zasigurno,.......Sisak nije bio u blizini fronta pa pretpostavljam da je riječ o
"ratnom pravu" da se nekome (u ovom slučaju Srbima iz Siska) uđe u kuću,odvede ga se na ispitivanje i mučenje,
a onda tijelo odnese rijeka,junački nema šta.
Što se tiče Kazana,mi smo svoja govna većinom sami pobili,a nekima se sudi i danas dan,samo što nas nije
morala natjerati EU da ih hapsimo,sami smo to obavili.
U Hagu,neljudi koji su ubijali tim tvojim "temeljem ratnog prava" nisu dobili ispod 20 godina!
P.S.A još ćemo vidjeti koliko će ona govnarska šestorka iz Škutorije dobiti stotina godina zatvora,i oni su
ubijali "temeljem ratnog prava"!![]()
Zajebani ste vi sisački specijalci,pravi junaci!
- smoki_choko
#1960 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tijelo bacio u rijeku Krku
Paravinja priznao da je silovao i ubio Antoniju Bilić
Paravinja je na poligrafskom istraživanju priznao da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, doznaje Glas Srpske od izvora u MUP-u RS! "Djevojku sam udavio i bacio u rijeku Krku", rekao je Paravinja istražiteljima. U 22 sata najavljena je nova konferencija za novinare.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/eksk ... icima.html
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 58226.aspx
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110626019
Paravinja je na poligrafskom istraživanju priznao da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić, doznaje Glas Srpske od izvora u MUP-u RS! "Djevojku sam udavio i bacio u rijeku Krku", rekao je Paravinja istražiteljima. U 22 sata najavljena je nova konferencija za novinare.
-
Hodidid
#1961 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zali boze onako fine djevojke i njene porodice kojoj osta trauma i bol do kraja zivota.smoki_choko wrote:Tijelo bacio u rijeku Krku
- BiH-x
#1962 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uzas. Pokoj joj dusi.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1964 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sinoć nisam mogao zaspati kada sam čuo potvrdu vijesti da je monstrum ipak ubio Antoniju!!!!
Iz srca mi je žao jadne djevojčice,a ne smijem ni pomisliti kako je roditeljima?
Najgore u svemu je činjenica što krivični zakoni ni BiH,ni Hrvatske nemaju primjerenu kaznu u krivičnom
zakonu za ovakvu đubrad i zlikovce.
Ali ono što bi se za početak moglo uraditi je poslati ga u Zenicu dok se "papirologija" ne sredi,tamo će ga
"primjereno" dočekati!

Iz srca mi je žao jadne djevojčice,a ne smijem ni pomisliti kako je roditeljima?
Najgore u svemu je činjenica što krivični zakoni ni BiH,ni Hrvatske nemaju primjerenu kaznu u krivičnom
zakonu za ovakvu đubrad i zlikovce.
Ali ono što bi se za početak moglo uraditi je poslati ga u Zenicu dok se "papirologija" ne sredi,tamo će ga
"primjereno" dočekati!
- amrica
#1965 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pratim ovo od pocetka
, svakakvih indicija je bilo, nikakvih pravih tragova... dok nisu nasli kamion.
Ali ima jedno "pravilo" u slucaju kidnapovanja, ako oteta osoba ne bude pronadjena u roku 24 sata, sanse da je ziva su cca par %. Tako da se nisam nadala da je djevojcica ziva.
A ovak monstrum, ne mogu shvatiti, osudjen u Srbiji na 4,5 godine, BiH ga trazi zbog vise kriminalnih radnji, a on radi kao vozac u Hrvatskoj, tutnja Europom. A postoji crvena srpska tjeralica za njim, cak je i uhapsen u Njemackoj i Sloveniji papusten
A tek ta njegova zena, koji je to mentalni sklop
Pomaze i stiti silovatelja. Ili je ista ili joj je mozak manji od klikera.
On je ocito neki poremeceni lik, koji je poricao silovanje i nakon svih materijalnih dokaza i prepoznavanja od strane zrtava. I sad je lagao da nista ne zna, pa nekakav mercedes, pa ubice se, pa...
I nije se mogao sam 4 dana sakrivati u sumi i pojaviti se u cistoj odjeci. Neko mu je morao pomagati, to selo mu je familija....
Sorry za off
Ali se hrvatska policija nadigla na noge da pronadje jadnu Antoniju.
Ali ima jedno "pravilo" u slucaju kidnapovanja, ako oteta osoba ne bude pronadjena u roku 24 sata, sanse da je ziva su cca par %. Tako da se nisam nadala da je djevojcica ziva.
A ovak monstrum, ne mogu shvatiti, osudjen u Srbiji na 4,5 godine, BiH ga trazi zbog vise kriminalnih radnji, a on radi kao vozac u Hrvatskoj, tutnja Europom. A postoji crvena srpska tjeralica za njim, cak je i uhapsen u Njemackoj i Sloveniji papusten
A tek ta njegova zena, koji je to mentalni sklop
On je ocito neki poremeceni lik, koji je poricao silovanje i nakon svih materijalnih dokaza i prepoznavanja od strane zrtava. I sad je lagao da nista ne zna, pa nekakav mercedes, pa ubice se, pa...
I nije se mogao sam 4 dana sakrivati u sumi i pojaviti se u cistoj odjeci. Neko mu je morao pomagati, to selo mu je familija....
Sorry za off
Ali se hrvatska policija nadigla na noge da pronadje jadnu Antoniju.
- ultima_palabra
#1966 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uopšte ne kontam kako je to mogućeamrica wrote:A ovak monstrum, ne mogu shvatiti, osudjen u Srbiji na 4,5 godine, BiH ga trazi zbog vise kriminalnih radnji, a on radi kao vozac u Hrvatskoj, tutnja Europom. A postoji crvena srpska tjeralica za njim, cak je i uhapsen u Njemackoj i Sloveniji papusten
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1967 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam kud bi s ovim, pa evo ovdje
Tako ljepa, tako naša
Datum i vrijeme: 27.6.2011. u 09:23h
By: Viktor Ivančić
Mi obitelj smo za praznike došli kod mog dida na Šoltu. Mi smo nosili borše i penjali smo se uza skale prema dvoru. Moj dida je nacalijo se navr skala i rekao je: „E nek ste vi meni došli, dica! Sritan vam dvajsdeveti novembra!“
Tata je vrtijo sa glavom i promrmorijo je: „Poala, opet on sa svojim sranjima! Svake godine isto! Saće nas ispilat u mozak, čoviče!“ Mama je promrmorila: „Dosadan je ka proliv, staro prdilo! Bolje bi nam bilo da smo ostali doma!“ Dida je sa vrha skala pitao: „Šta je bilo? Šta se to gunđa u stroju?“ Mama je njemu rekla: „Aj, čako, ne pravi se berlav! Dobro ti znaš koji je danas datum!“ Dida je rekao: „Pa to ti i govorim! Jel to ima igdi na svitu da se dvajspeti lipnja slavi dvajsdeveti novembar? Majkemi irudove, u ovoj zemlji je sve naopako!“
Tata je u dvoru ispustijo boršu i rekao je prema didi: „Slušaj me, fosilko! Svakog dvajspetog lipnja ti nas prcaš sa dvajsdevetim novembrom! Ono, tlačiš nas sa reprizama tuta forca! Jel ima šansi da malo prominiš ploču, a?“ Dida je rekao: „E pa nisam ja izmislija ti iznered! Obrati se nadležnima! Šta koji klinac ne namiste da se dvajsdeveti novembar slavi dvajsdeveti novembra? Ovako samo ispižđuju jadni svit!“ Tata je rekao: „A ne pada ti napamet da bi se dvajspeti lipnja moga slavit dvajspeti lipanj, a?“ Dida je počeškao se ispod kapelina i rekao je: „Zašto bi se slavija dvajspeti lipanj, jebate led? Ne mogu se sitit da je dvajspeti lipnja bilo zasjedanje Avnoja u Jajcu!“
Tata je zarežao: „A jel se moš sitit da je bilo zasjedanje Sabora i da je proglašena samostalna Hrvacka?“ Dida je rekao: „A to… Ma ko to šiša! Kuri mene bolac za takve povjesne sitnice! Zar ti misliš, zete, da bi ja ispeka janje zato jerbo je proglašena samostalna Hrvacka?“ Tati su zacaklile se oči i cijuknijo je: „Nemoj me jebat da si ispeka janje?!“ Onda je on dignijo bradu i pošnjofkao je po zraku prema kužini. Onda je on podviknijo: „Je, jebate! Ženac, fosilko nas je dočeka sa pečenim! Nemoš virovat!“ Dida je nasmjehuljijo se i rekao je: „A kad ja to, zete, za Dan republike nisam peka janje u škrovadi? Aj gukni!“ Tata je rekao: „Mali ispravak – ne kaže se Dan republike nego Dan državnosti!“
Onda je moj dida ukipao se nasrid dvora i stavijo je ruke na kukove. Onda je on rekao: „Ovako ćemo! Ako slavimo Dan republike onda imamo za obid pečenog janjčića sa mladom kapulicom! A ako je Dan državnosti onda će se u frižideru nać malo paštete i koja sardina! Pa vi lipo birajte!“
Tata je piljio u dida sa zinutim ustima. Mama je nakeserila se prema tati i rekla je: „He-he, nije ti loš kviz čako naštelija!“ Tata je nju pitao: „Kakvi kviz, jebate? Šta ti drobiš?“ Mama je njemu rekla: „Saš moć provjerit jel ti važnija tvoja domovina ili tvoja guzica!“ Tata je nju najprvo pogledao koljački. Onda je on raširijo ruke i složijo je blekastu facu: „Dobro ljudi, jebemu jarca, pa nije važno šta se slavi! Glavno da se skupi dobro društvo, jel tako?“ Ja sam mami šapnijo: „Zaokružijo je odgovor pod be!“ Dida je rekao: „E tu imaš pravo, zete! Dobro društvo je najglavnije!“ Tata je rekao: „Eto, kažem ja…“ Dida je rekao: „A za mene se tačno zna kakvo je dobro društvo! Socijalističko i federativno!“
Samo onda je mama arlauknila: „Čako, jebemu milu mater! Jel moš ti jednom to zaprimit da više nema Jugoslavije?!“ Dida je nju gledao ukočenjen. Mama je drečala: „Nema ti je više, čoviče! Odnija je lipi đava! Jel ti to može konačno uć u glavu?!“ Dida je rekao: „Može, zašto ne bi moglo!“ Mama je rekla: „Eto! Pa zašto onda stalno konpliciraš život!“ Dida je unijo se njoj u facu i rekao je: „Al ako nema Jugoslavije, onda nema ni janjetine! Viš kako to nije konplicirano, nego je masu jednostavno!“
Onda je moj tata rekao: „Šta ovo sad znači? Jel to znači da mi sad moramo glumit da ima Jugoslavije da bi izili komadić janjetine?“ Mama je rekla: „A viš da je bolesnik, šta se čudiš!“ Tata je rekao: „Pa to je gubava ucjena! Pa to mogu radit samo jugoslavenski dušmani i tirani! I ja bi sad triba pod ljutom prisilom izdat voljenu zemlju!“ Dida je uletijo: „A jel te ja, zete, na to tiram? Šta ti fali obidvat paštetu i sadrine?“ Tata je rekao: „A tebi neće bit neugodno prasit se sa pečenim dok ja žvanjam kruva i paštete?“ Dida je rekao: „Naravski da neće! Jerbo ću uvik moć reć – evo, to vam je moj zet, on je otkida od usta za svoju Hrvacku!“
Onda su moji roditelji u ljutoći brisnili u sobu da raspremiće stvari. Dida je gucnijo bićerin travarice i vrtijo je sa glavom. Ja sam sidijo na zidiću i kopao sam nos. Onda je iz sobe se čulo: „Nema šanse da sad popustim starom kenjcu! Nema šanse!“ Iz sobe se čulo: „Nek crkne! Važnije je meni ovo malo ponosa od kvarat kila pečenog! Baremko ću se sutra moć pogleat u ogledalo!“ Iz sobe se čulo: „Ko živi od ponosa u ogledalu uvik izgleda šlang!“
Onda smo mi za po ure svi našli se u kužini. Samo niko sa nikim u kužini nije pričao jer pošto su veliki bili nafunjeni. Dida je najprvo postavijo pijate. Onda je on izvadijo škrovadu sa janjetinom i stavijo je na desni kraj stola. Na livi kraj stola je dida itnijo dvi paštete. Onda je još itnijo i dvi sardine. Mama i tata su njega gledali turbo kilerski. Onda je dida pomirisao pečeno u škrovadi i rekao je: „Mmm, tako ljepa, tako naša!“ Mama i tata su kolutačili sa očima. Onda je dida mene pitao: „Unukiću, a štaš ti žnjopat? Jugoslavensko obilje ili hrvacku bijedu?“ Ja sam pokazao sa prstom i rekao sam: „Ja bi ovi komad od rebarca!“
Dida je mene pomilkijo po glavušici i rekao je: „He-he, to je didino dite…“ Onda je on meni izvadijo na pijat. Mama i tata su piljili u mene krvoločki. Onda je tata meni rekao: „Izdajico!“ Mama je rekla: „Judo!“ Tata je rekao: „Prodana dušo!“ Mama je rekla: „Gubo antihrvacka!“ Tata je rekao: „Govno jedno velikosrpsko!“ Mama je rekla: „Četniče jedan balijski!“ Tata je rekao: „Jugokomunistički jedan monstrume!“ Mama je rekla: „Soroševski jedan plaćeniče!“ Tata je rekao: „Pederčino jedna iz gej parade!“ Samo ja sam kul end izi pomirisao rebarca na pijatu. Onda sam ja rekao: „Mmm, tako ljepa, tako naša!“
E ali onda je neko pokucao na vrata. To je bijo onaj barba Tonino iz šoltanske pandurije. Barba Tonino je rekao: „Skužajte svitu šta upadam ovako nezgodno! Jel ono možda vaš auto parkiran doli ispod smokve?“ Tata je rekao: „Je! Al je neki problem?“ Samo barba Tonino je zagledao se u stol i rekao je: „Oho-hooo, lipi smo ožder pripremili za praznik, a?“ Dida je njemu rekao: „Aj maši se malo, šta čekaš!“ Barba Tonino je smjehuckao se: „Mmm, janjetina sa mladom kapulicom! Plus pašteta? Plus sardine? Zanimljiva kombinacija!“ Onda je tata složijo zločimačku facu i rekao je: „E to je kombinacija koja će itekako zanimat hrvacku policiju! Baš dobro da pandurija razmotri ovi slučaj!“
Barba Toninu je uletijo nekužitis: „Koji slučaj?“ Moj tata je rekao: „Vidite, šjor murac, na onom kraju stola, di je pečena janjetina, tamo se danas slavi Dan republike! A na ovom kraju, di su sardine i pašteta, tu se obilježava Dan državnosti! Berete li koji je to horor?“ Barba Tonino je slegnijo ramenima i rekao je: „Ne berem!“ Tata je rekao: „Pa upravo ti dajem dojavu da se u ovoj kući bez srama i stida veliča Jugoslavija, čoviče! I to uz janjetinu! A pošteni Hrvati su osuđeni na konzerve! Šta o tome ima reć pravna država?“ Barba Tonino je dignijo livu ombrvu i značajski se okrenijo prema didi. Onda je on njemu rekao: „Ja bi ako može jedan komadić od plećke! A posli ćemo hapsit ove ustaše!“
Tu je tati uletijo ošamut na kvadrat. Mamu je isto zdimijo teži šokomicin. Barba Tonino je sija za stol da će nešto žvaknit. Dida je njemu izvadijo komadić od plećke na pijat. Samo onda je moj tata podviknijo: „Samo malo, prika! Otkud tebi pravo nas zvat da smo ustaše?“ Barba Tonino je njemu rekao: „Aj ne pizdi! Praviš mi teške prometne prekršaje po otoku i još se tu kurčiš!“ Tata je rekao: „Koje prometne prekršaje, jebate led?“ Barba Tonino je rekao: „Lipo sam te pita jel ono doli pod smokvom tvoj škodilak!“ Tata je rekao: „Pa šta da je?“ Barba Tonino je rekao: „Deset susida te prijavilo, klipsone! Ne samo šta si se nepropisno parkira, nego svojim ponašanjem u prometu provociraš lokalno stanovništvo!“ Tata je zinijo od čudila: „Zato šta držim auto ispod smokve?“ Barba Tonino je rekao: „Zato šta držiš šahovnicu na registraciji!“
- ultima_palabra
#1968 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobarplain vanilla wrote:Ne znam kud bi s ovim, pa evo ovdje
- andromeda101
#1969 Re: Desavanja u Hrvatskoj
plain vanilla wrote:Ne znam kud bi s ovim, pa evo ovdje
Tako ljepa, tako naša
Datum i vrijeme: 27.6.2011. u 09:23h
By: Viktor Ivančić
- Banksy
#1970 Re: Desavanja u Hrvatskoj
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pogl ... erday.html

Odličan
Odličan
Ante Tomić: Svatko ima svoj križ, pa i Marijana. Ljudi je plašljivo gledaju i tek gdjekoji osmjeli se prići da joj kriomice stisne ruku
Portal Jutarnji.hr
Nikakvo iskušenje ne može pokolebati gospođu Petir da s vrata skine križ, pa ni eventualno upozorenje liječnika da bi trebala naći nekakav manji, jer bi joj onaj strahotno veliki kojim se zakitila mogao ozbiljno ozlijediti kralježnicu.
Komunisti mi nisu skinuli križ, a neće ni kršćanofobi”, kazala je u Ace Stankovića cijenjena zastupnica Marijana Petir , prkosno braneći pravo da javno ispovijeda svoju vjeru.
Bio je to glas kršćanske mučenice, jedne od onih blijedih žena zažarenih očiju i dubokih modrih podočnjaka, koje su mnogi dušmani htjeli slomiti, koje su bacali lavovima, bičevali, pekli, vješali, derali, razapinjali i čupali im nokte, jedne od onih divnih svetica čija su pobožna usta čak i na odrubljenoj glavi, iz košare kraj dželatova panja, slavila Isusa Krista.
Nikakvo iskušenje ne može pokolebati gospođu Petir da s vrata skine križ, pa ni eventualno upozorenje liječnika da bi trebala naći nekakav manji, jer bi joj onaj strahotno veliki kojim se zakitila mogao ozbiljno ozlijediti kralježnicu.
Zaista, netko bi svakako morao kazati narodnoj poslanici da je riječ o simbolu i nije nužno da križ bude u naravnoj veličini, dimenzija onoga originalnog s Golgote.
Ali, dobro, možda je ipak bolje ovako. Znate i sami kakvim su životinjskim maltretiranjima u nas izloženi odani kršćani, kako ih pljuju i vrijeđaju na ulici, tuku po crkvama, kako redovnice i redovnici gladuju, u kakvim bijednim, vlažnim potleušicama žive biskupi, da se upravo ne možemo dovoljno nadiviti hrabrosti ove mlade žene koja će pred svima glasno reći da je vjernica.
Ljudi je plašljivo gledaju i tek gdjekoji osmjeli se prići da joj kriomice stisne ruku i šapatom poruči da ustraje. Silna je doista njezina drskost da u zemlji s devedeset posto deklariranih katolika otvoreno reče da je katolkinja.
A čitav život ona je posvetila svojoj svetoj misiji širenja Kristove riječi. Zamislite, i u komunizmu su je proganjali, a rođena je davno, još daleke 1975. godine.
Imala je petnaest godina kad je komunizam propao i već je dotad, u nježnoj dobi, iskusila užase bezbožne diktature.
Uhapsili su je s pet godina, u marici pokupili ispred vrtića Stribor i bacili u Lepoglavu. Marko Veselica i Vlado Gotovac nemalo su se začudili kad je jedno popodne zatvorski čuvar otključao vrata njihove ćelije i unutra grubo ubacio jednu sitnu djevojčicu u prljavim bijelim dokoljenkama i razderanoj plavoj haljinici s volanima.
“Bila je to Marijana Petir”, sjetio se Gotovac kasnije u svojim zatvorskim zapisima. “Ustala je s poda, pogledala nas onim jednim zdravim okom, jer drugo joj je bilo zatvoreno velikim ljubičastim podljevom, nasmiješila se i rekla: ‘Hvaljen Isus.’
Takva je bila snaga duha u toj malenoj curici, takva snaga uvjerenja, takva čelična volja, da je mnogo puta i nas odrasle borce za hrvatsku stvar posramila.
Sjeli bismo za stol i krenuli ručati rijetku juhu i malo pljesnivog dvopeka, ali tada bi se Petir kratko, prijekorno nakašljala i svi bi spustili žlice i pognuli glave, dok ona ne bi završila s ‘Gospodine, blagoslovi ove darove...’ Čak je i Vladimira Šeksa, koji u to vrijeme još nije raskrstio s marksizmom, u zatvoru natjerala da čita Bibliju.”
Franjo Tuđman, Lech Walesa, Aleksandar Solženjicin i Vaclav Havel zajedno nisu učinili na rušenju komunizma, za demokraciju i slobodu mišljenja i govora, koliko je Marijana Petir napravila još do trećeg razreda osnovne.
Njezin školski sastavak na temu “Kako sam provela ljetne praznike”, u kojemu je izazivački opisala hodočašće u Mariju Bistricu, fotokopiran se potajice čitao kao emigrantska štampa, dok je ona kao narodni neprijatelj služila svoju drugu desetogodišnju zatvorsku kaznu u Turopolju.
Do svoje petnaeste sakupila je ravno četrdeset tri godine robije.
Kasnije, kad je vihor političkih promjena zahvatio čitavu Europu, bilo je nekako očekivano da se ona nađe u prvim redovima. Tuđman ju je zvao u HDZ, ali je ona, na žalost, baš u to vrijeme imala recitatorsku sekciju. I tako je završila u Seljačkoj stranci, ponosno tegleći oko vrata križ na koji bi mogli smjestiti i Spasitelja i ona dva razbojnika koja su s njim skupa razapeli.
Osobito se angažirala dokazati kako su svi djeca Božja, osim možda homoseksualaca ateista začetih izvantjelesnom oplodnjom.
Ne sudite prestrogo o Marijani Petir. Ima ona svoj križ.
http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--svat ... na/956132/
- Sasvim_Obican
#1971 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Banksy wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pogl ... erday.html
Odličan![]()
Ante Tomić: Svatko ima svoj križ, pa i Marijana. Ljudi je plašljivo gledaju i tek gdjekoji osmjeli se prići da joj kriomice stisne ruku
Portal Jutarnji.hr
Komunisti mi nisu skinuli križ, a neće ni kršćanofobi”, kazala je u Ace Stankovića cijenjena zastupnica Marijana Petir , prkosno braneći pravo da javno ispovijeda svoju vjeru.
Bio je to glas kršćanske mučenice, jedne od onih blijedih žena zažarenih očiju i dubokih modrih podočnjaka, koje su mnogi dušmani htjeli slomiti, koje su bacali lavovima, bičevali, pekli, vješali, derali, razapinjali i čupali im nokte, jedne od onih divnih svetica čija su pobožna usta čak i na odrubljenoj glavi, iz košare kraj dželatova panja, slavila Isusa Krista.
Zaista, netko bi svakako morao kazati narodnoj poslanici da je riječ o simbolu i nije nužno da križ bude u naravnoj veličini, dimenzija onoga originalnog s Golgote.
Ali, dobro, možda je ipak bolje ovako. Znate i sami kakvim su životinjskim maltretiranjima u nas izloženi odani kršćani, kako ih pljuju i vrijeđaju na ulici, tuku po crkvama, kako redovnice i redovnici gladuju, u kakvim bijednim, vlažnim potleušicama žive biskupi, da se upravo ne možemo dovoljno nadiviti hrabrosti ove mlade žene koja će pred svima glasno reći da je vjernica.
Ljudi je plašljivo gledaju i tek gdjekoji osmjeli se prići da joj kriomice stisne ruku i šapatom poruči da ustraje. Silna je doista njezina drskost da u zemlji s devedeset posto deklariranih katolika otvoreno reče da je katolkinja.
A čitav život ona je posvetila svojoj svetoj misiji širenja Kristove riječi. Zamislite, i u komunizmu su je proganjali, a rođena je davno, još daleke 1975. godine.
Imala je petnaest godina kad je komunizam propao i već je dotad, u nježnoj dobi, iskusila užase bezbožne diktature.
Uhapsili su je s pet godina, u marici pokupili ispred vrtića Stribor i bacili u Lepoglavu. Marko Veselica i Vlado Gotovac nemalo su se začudili kad je jedno popodne zatvorski čuvar otključao vrata njihove ćelije i unutra grubo ubacio jednu sitnu djevojčicu u prljavim bijelim dokoljenkama i razderanoj plavoj haljinici s volanima.
“Bila je to Marijana Petir”, sjetio se Gotovac kasnije u svojim zatvorskim zapisima. “Ustala je s poda, pogledala nas onim jednim zdravim okom, jer drugo joj je bilo zatvoreno velikim ljubičastim podljevom, nasmiješila se i rekla: ‘Hvaljen Isus.’
Takva je bila snaga duha u toj malenoj curici, takva snaga uvjerenja, takva čelična volja, da je mnogo puta i nas odrasle borce za hrvatsku stvar posramila.
Sjeli bismo za stol i krenuli ručati rijetku juhu i malo pljesnivog dvopeka, ali tada bi se Petir kratko, prijekorno nakašljala i svi bi spustili žlice i pognuli glave, dok ona ne bi završila s ‘Gospodine, blagoslovi ove darove...’ Čak je i Vladimira Šeksa, koji u to vrijeme još nije raskrstio s marksizmom, u zatvoru natjerala da čita Bibliju.”
Franjo Tuđman, Lech Walesa, Aleksandar Solženjicin i Vaclav Havel zajedno nisu učinili na rušenju komunizma, za demokraciju i slobodu mišljenja i govora, koliko je Marijana Petir napravila još do trećeg razreda osnovne.
Njezin školski sastavak na temu “Kako sam provela ljetne praznike”, u kojemu je izazivački opisala hodočašće u Mariju Bistricu, fotokopiran se potajice čitao kao emigrantska štampa, dok je ona kao narodni neprijatelj služila svoju drugu desetogodišnju zatvorsku kaznu u Turopolju.
Do svoje petnaeste sakupila je ravno četrdeset tri godine robije.
Kasnije, kad je vihor političkih promjena zahvatio čitavu Europu, bilo je nekako očekivano da se ona nađe u prvim redovima. Tuđman ju je zvao u HDZ, ali je ona, na žalost, baš u to vrijeme imala recitatorsku sekciju. I tako je završila u Seljačkoj stranci, ponosno tegleći oko vrata križ na koji bi mogli smjestiti i Spasitelja i ona dva razbojnika koja su s njim skupa razapeli.
Osobito se angažirala dokazati kako su svi djeca Božja, osim možda homoseksualaca ateista začetih izvantjelesnom oplodnjom.
Ne sudite prestrogo o Marijani Petir. Ima ona svoj križ.
http://www.jutarnji.hr/ante-tomic--svat ... na/956132/
Fenomenalan !
-
Hodidid
#1972 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Znaci udala se konacno i Marijana. Hajd bas lijepo. Ja sam kontao da ce ona vjecno ostati gospodjica.
-
gost iz ZG
#1973 Re: Desavanja u Hrvatskoj
krivo, totalno krivo "tituliranje",Hodidid wrote: Ja sam kontao da ce ona vjecno ostati gospodjica.
spomenuta mlađa osoba ženskog roda, jedino može nositi epitet/titulu: "drolja"
Za neupućene, naziv "drolja" upotrebljavamo kao najniži karakterni simbol, daleko niži od "kurva-prostitutka" i sl.
"Gospodjica" je nešto sasvim drugo
... gospođica je npr. moja mlada sexy susjeda zbog koje uvijek dobim laktom u rebra od svoje žene, čim dotičnu samo i pogledam
Gospodjica je npr. svima poznata Severina
Ali gospodjica nikako nije Marijana Petir, niti će to ikada biti -nema ni šanse ni teorije ...

-
pepsi49
#1974 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Srbi čekaju pravdu 20 godina
V. M. | 05. jul 2011. 20:56 | Komentara: 8
Fotografija ubijene Aleksandre Zec otvorila pitanje nekažnjenih zločina Hrvata. Merčep, odgovoran za ubistva i mučenja, uhapšen tek pre nekoliko meseci
Telo ubijene devojčice Aleksandre Zec /Foto Jutarnji list
OBJAVLjIVANjE stravičnih fotografija tela srpske devojčice Aleksandre Zec (12), koju su 1991. godine ubili eskadroni smrti Tomislava Merčepa ponovo su otvorili Pandorinu kutiju neprocesuiranih ratnih zločina u Hrvatskoj. Prema izveštaju Amnesti internešnela, s kraja prošle godine, najmanje je 700 zločina za koje su odgovorni pripadnici hrvatskih oružanih snaga, a koji nisu dobili epilog na sudu.
Mihajlo, Marija i Aleksandra Zec, Miloš Ivošević, Rade Pajić, Marko Grujić... Ovo je samo deo imena Srba iz Zagreba koji su umrli u strašnim mukama i koji se pominju u optužnici protiv Merčepa. Najmanje 52 žrtve stavljaju mu se na teret, a 28 je u optužnici pomenuto imenom i prezimenom, dok se ostale vode kao nepoznate. Ubijeno je 43, troje se vode kao nestali, a šestoro je preživelo sa teškim fizičkim i psihičkim traumama.
Tomislav Merčep uhapšen je tek u decembru prošle godine. Tokom gotovo dve decenije nakon počinjenih zločina on je bio slobodan građanin Hrvatske, iako su mediji godinama detaljno izveštavali o njegovim zločinima.
UBICE OSLOBOĐENE
NEKOLIKO pripadnika Merčepove grupe optuženo je 1992. godine pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog ubistva porodice Zec. Na optuženičkoj klupi našli su se Munib Suljić, Siniša Rimac, Igor Mikola, Nebojša Hodak i Snježana Živanović. Montirano suđenje završeno je oslobađajućom presudom, a Tomislav Merčep nije pozvan čak ni kao svedok. Zasad nije pokrenuta obnova postupka neposrednim ubicama srpske porodice.
Pripadnik Merčepovog eskadrona Miro Bajramović još 1997. godine u intervjuu "Feral tribjunu" opisao je stotinu likvidacija srpskih civila koje je ova grupa počinila širom Hrvatske. Zlodela su opisana i u pomenutom izveštaju Amnesti internešnela. Kada se konačno našao iza rešetaka, u delu hrvatske javnosti to je shvaćeno kao ustupak Evropskoj uniji.
Optužnica koja je podignuta prošlog meseca, međutim, do detalja opisuje jeziva ubistva, mučenja i pljačke za koje je odgovoran Merčep.
Navodi se da su svlačionicu i društveni dom fudbalskog kluba Jedinstvo Merčepovi policajci pretvorili u zatvor i mučilište, gde su opljačkane Srbe premlaćivali, rezali nožem, mučili elektrošokovima, terali ih da ih pozdravljaju sa "Za dom spremni" i da jedni drugima kopaju grobove. Na kraju su ih ubijali hicima u glavu.
Najveću pažnju privukao je masakr porodice Zec iz Zagreba. Mihajlo Zec, ubijen je 1991. godine u svojoj kući. Suprugu Mariju i kćer Aleksandru ruku vezanih žicom odveli su na Sljeme, nedaleko od prestonice Hrvatske, i pucali im u glavu.
Pročitao sam da se ovo sa porodicom Zec se desilo pre oružanih sukoba u HR.
V. M. | 05. jul 2011. 20:56 | Komentara: 8
Fotografija ubijene Aleksandre Zec otvorila pitanje nekažnjenih zločina Hrvata. Merčep, odgovoran za ubistva i mučenja, uhapšen tek pre nekoliko meseci
Telo ubijene devojčice Aleksandre Zec /Foto Jutarnji list
OBJAVLjIVANjE stravičnih fotografija tela srpske devojčice Aleksandre Zec (12), koju su 1991. godine ubili eskadroni smrti Tomislava Merčepa ponovo su otvorili Pandorinu kutiju neprocesuiranih ratnih zločina u Hrvatskoj. Prema izveštaju Amnesti internešnela, s kraja prošle godine, najmanje je 700 zločina za koje su odgovorni pripadnici hrvatskih oružanih snaga, a koji nisu dobili epilog na sudu.
Mihajlo, Marija i Aleksandra Zec, Miloš Ivošević, Rade Pajić, Marko Grujić... Ovo je samo deo imena Srba iz Zagreba koji su umrli u strašnim mukama i koji se pominju u optužnici protiv Merčepa. Najmanje 52 žrtve stavljaju mu se na teret, a 28 je u optužnici pomenuto imenom i prezimenom, dok se ostale vode kao nepoznate. Ubijeno je 43, troje se vode kao nestali, a šestoro je preživelo sa teškim fizičkim i psihičkim traumama.
Tomislav Merčep uhapšen je tek u decembru prošle godine. Tokom gotovo dve decenije nakon počinjenih zločina on je bio slobodan građanin Hrvatske, iako su mediji godinama detaljno izveštavali o njegovim zločinima.
UBICE OSLOBOĐENE
NEKOLIKO pripadnika Merčepove grupe optuženo je 1992. godine pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog ubistva porodice Zec. Na optuženičkoj klupi našli su se Munib Suljić, Siniša Rimac, Igor Mikola, Nebojša Hodak i Snježana Živanović. Montirano suđenje završeno je oslobađajućom presudom, a Tomislav Merčep nije pozvan čak ni kao svedok. Zasad nije pokrenuta obnova postupka neposrednim ubicama srpske porodice.
Pripadnik Merčepovog eskadrona Miro Bajramović još 1997. godine u intervjuu "Feral tribjunu" opisao je stotinu likvidacija srpskih civila koje je ova grupa počinila širom Hrvatske. Zlodela su opisana i u pomenutom izveštaju Amnesti internešnela. Kada se konačno našao iza rešetaka, u delu hrvatske javnosti to je shvaćeno kao ustupak Evropskoj uniji.
Optužnica koja je podignuta prošlog meseca, međutim, do detalja opisuje jeziva ubistva, mučenja i pljačke za koje je odgovoran Merčep.
Navodi se da su svlačionicu i društveni dom fudbalskog kluba Jedinstvo Merčepovi policajci pretvorili u zatvor i mučilište, gde su opljačkane Srbe premlaćivali, rezali nožem, mučili elektrošokovima, terali ih da ih pozdravljaju sa "Za dom spremni" i da jedni drugima kopaju grobove. Na kraju su ih ubijali hicima u glavu.
Najveću pažnju privukao je masakr porodice Zec iz Zagreba. Mihajlo Zec, ubijen je 1991. godine u svojoj kući. Suprugu Mariju i kćer Aleksandru ruku vezanih žicom odveli su na Sljeme, nedaleko od prestonice Hrvatske, i pucali im u glavu.
Pročitao sam da se ovo sa porodicom Zec se desilo pre oružanih sukoba u HR.
- Čitalac
#1975 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima li adekvatne kazne...ovde pamet staje.