Upravo tako. Dosta je bilo politicke korektnosti prema fasistickom Izraelu!ponosna_manjina wrote:Ne bih da cjepidlacim i svaka cast na inicijativi ali mislim da nije dovoljno reci mi smo za mir. Treba jasno dati na znanje i ko cini sve ove zlocine, a to je u ovom slucaju drzava Izrael. Izrael treba osuditi jasno i ostro, hiniti neku neutralnost je ne samo nemoralno vec te na neki nacin pretvara i u saucesnika u masakru.bogoljub wrote: poručili su iz ovog pokreta te dodali: "Važno je napomenuti da ne demonstriramo ni protiv Izraela ni Palestine, već samo i prvenstveno za mir.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- zgembo_sa
#1951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
-
vratnik
#1952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Treba napraviti transparente koji olmerta prikazuju kao hitlera. Kao i onu levni.
Gaza = Auschwitz
Nevjerovatno je da narod koji je dozivio najgore progone i mucenja sad postao fasista broj 1(ili 2, da ne bi bilo sad i tu svadje) u svijetu. Nevjerovatno, i zalosno.
Gaza = Auschwitz
Nevjerovatno je da narod koji je dozivio najgore progone i mucenja sad postao fasista broj 1(ili 2, da ne bi bilo sad i tu svadje) u svijetu. Nevjerovatno, i zalosno.
- bogoljub
#1953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Vazno je da sto vise naroda dodje!
A to sto pozivaju na mirne proteste, prvo neznam sta podrazumjevaju pod nemirnim protestima? Mozda, Spaljivanje zastave kao simbola onoga koji krsi sva moguca ljudska prava. "Nedaj Boze" moze se "fini","miroljubivi","demokratski",nikomzlauradio izrael, naljutiti.
Protesti protiv Izraelskih zlocina traju vec danima sirom svijeta. Venecuela je protjerala izraelskog ambasadora. u svim evropskim metropolama se protesti odrzavaju svaki dan, gdje ucestvuju svi normalni gradjani tih drzava,muslimani, krscani,jevreji......redovno se bacaju cipele na one koji nista nerade da se ovo zlo zaustavi, a mogu! redovno se pale zastave izraela i amerike koja je pokazala svoje lice mnogo puta, pa tako nije izostala ni ovoga!
A to sto pozivaju na mirne proteste, prvo neznam sta podrazumjevaju pod nemirnim protestima? Mozda, Spaljivanje zastave kao simbola onoga koji krsi sva moguca ljudska prava. "Nedaj Boze" moze se "fini","miroljubivi","demokratski",nikomzlauradio izrael, naljutiti.
Protesti protiv Izraelskih zlocina traju vec danima sirom svijeta. Venecuela je protjerala izraelskog ambasadora. u svim evropskim metropolama se protesti odrzavaju svaki dan, gdje ucestvuju svi normalni gradjani tih drzava,muslimani, krscani,jevreji......redovno se bacaju cipele na one koji nista nerade da se ovo zlo zaustavi, a mogu! redovno se pale zastave izraela i amerike koja je pokazala svoje lice mnogo puta, pa tako nije izostala ni ovoga!
-
zonbirile
#1954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
zgembo_sa wrote:Upravo tako. Dosta je bilo politicke korektnosti prema fasistickom Izraelu!ponosna_manjina wrote:Ne bih da cjepidlacim i svaka cast na inicijativi ali mislim da nije dovoljno reci mi smo za mir. Treba jasno dati na znanje i ko cini sve ove zlocine, a to je u ovom slucaju drzava Izrael. Izrael treba osuditi jasno i ostro, hiniti neku neutralnost je ne samo nemoralno vec te na neki nacin pretvara i u saucesnika u masakru.bogoljub wrote: poručili su iz ovog pokreta te dodali: "Važno je napomenuti da ne demonstriramo ni protiv Izraela ni Palestine, već samo i prvenstveno za mir.
samo malo više realnosti,kako god bilo,lično možeš doživjeti satisfakciju,inače -ništa.Da je drukčije ne bi trajalo 60g,ja se sjećam orkestriranih prosvjeda u SFRJ,gdje je izlazilo stotine hiljada ljudi-ništa.SFRJ i nesvrstani izdavali svoje rezolucije,posredovali-ništa.Jednostavno interesi krupnog kapitala na jednoj strani,koja podupire istu takvu,dobro organizovanu,naoružanu,racionalnu državu - protiv,siromašne,frakcijskim borbama izmorene,nenaoružane grupe.
- zgembo_sa
#1955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
I zato treba da sjedimo kuci i sutimo? Neka hvala, treba dignuti glas, ako nista zbog dostojanstva! Ako to necemo uraditi mi koji smo isto kao i palestinci zrtve fasistickih ideologija onda ko ce? Mozda smo mali, siromasni, nejaki... ali cemo makar pokazati da nismo prodane duse. Mozemo makar pljunuti u lice fasistickom agresoru, nek se zna da ih ovdje ne volimo!zonbirile wrote:samo malo više realnosti,kako god bilo,lično možeš doživjeti satisfakciju,inače -ništa.Da je drukčije ne bi trajalo 60g,ja se sjećam orkestriranih prosvjeda u SFRJ,gdje je izlazilo stotine hiljada ljudi-ništa.SFRJ i nesvrstani izdavali svoje rezolucije,posredovali-ništa.Jednostavno interesi krupnog kapitala na jednoj strani,koja podupire istu takvu,dobro organizovanu,naoružanu,racionalnu državu - protiv,siromašne,frakcijskim borbama izmorene,nenaoružane grupe.zgembo_sa wrote:Upravo tako. Dosta je bilo politicke korektnosti prema fasistickom Izraelu!ponosna_manjina wrote:Ne bih da cjepidlacim i svaka cast na inicijativi ali mislim da nije dovoljno reci mi smo za mir. Treba jasno dati na znanje i ko cini sve ove zlocine, a to je u ovom slucaju drzava Izrael. Izrael treba osuditi jasno i ostro, hiniti neku neutralnost je ne samo nemoralno vec te na neki nacin pretvara i u saucesnika u masakru.
- slavkoimamodilera
#1956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ja ovo kad sam cuo, zamalo u nesvijest nisam pao... pa jesu li oni normalni?!madner wrote:Razlika je u tome sto je Izreal prepustio Hamasu da odbije rezoluciju, i sad nece imati pritisak od medjunarodne zajednice.
Jednostavno ce rec: Pa mi bi prestali, ali ti Hamasovci nece...
Po meni greska Hamasa.
- bogoljub
#1957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
prvo i prvo izrael je gadjao sve redom u Gazzi, i danas opet gadja i dalje ce gadjati bez obzira na sve rezolucije koje su donesene i koje ce se donijeti u narednom periodu. Ovu najnoviju rezoluciju su oni sami razbili. Oni nepostuju nista i nikoga! Zar rezolucija o prekidu borbe, a ne rezolucija o povlacenju agresora i divljaka koji pucaju na sve zivo, negledajuci da li je to zena, dijete stari, doktor, humanitarac, UN-ovac....slavkoimamodilera wrote:Ja ovo kad sam cuo, zamalo u nesvijest nisam pao... pa jesu li oni normalni?!madner wrote:Razlika je u tome sto je Izreal prepustio Hamasu da odbije rezoluciju, i sad nece imati pritisak od medjunarodne zajednice.
Po meni greska Hamasa.
Zar rezolucija o prekidu borbe, a ne rezolucija o osudi napadaca iz izraela?
i sta kad se prekine borba, a oni se nepovuku ni metra nazad, Znal iko ovdje sta to znaci uopste????????????
To znaci prekid borbe, A mi smo tu opkolili vas, nedamo nista da udje u Gazzu, ni voda, struja, pucamo u sve humanitarce koji se usude da krenu da vam pomognu, a predhodno nisu nas pitali da li mogu da vam pomognu, jer pobogu "Mi smo gospodari zivota i smrti u Gazzi"
Nikako!, jedini nacin rjesenja problema je nastaviti sa otporom prema Fasistima br.1 u svijetu, koji se boje smrti vise nego iko drugi na svijetu.
Zato tesko stupaju u pjesadijske okrsaje, jer znaju da su na drugoj strani ljudi koji nemaju vise od dva puta
1. Borba i otpor i ako treba smrt
2. ponizenje!
DALEKO JE OD NAS PONIZENJE!
- madner
#1958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Da je Hamas u stanju izvuci nesto vise, u redu. Da mogu pobjediti IDF, ili im bar nanjeti neke osjetljivije gubitke imalo bi nekog smisla.bogoljub wrote:prvo i prvo izrael je gadjao sve redom u Gazzi, i danas opet gadja i dalje ce gadjati bez obzira na sve rezolucije koje su donesene i koje ce se donijeti u narednom periodu. Ovu najnoviju rezoluciju su oni sami razbili. Oni nepostuju nista i nikoga! Zar rezolucija o prekidu borbe, a ne rezolucija o povlacenju agresora i divljaka koji pucaju na sve zivo, negledajuci da li je to zena, dijete stari, doktor, humanitarac, UN-ovac....slavkoimamodilera wrote:Ja ovo kad sam cuo, zamalo u nesvijest nisam pao... pa jesu li oni normalni?!madner wrote:Razlika je u tome sto je Izreal prepustio Hamasu da odbije rezoluciju, i sad nece imati pritisak od medjunarodne zajednice.
Po meni greska Hamasa.
Zar rezolucija o prekidu borbe, a ne rezolucija o osudi napadaca iz izraela?
i sta kad se prekine borba, a oni se nepovuku ni metra nazad, Znal iko ovdje sta to znaci uopste????????????
To znaci prekid borbe, A mi smo tu opkolili vas, nedamo nista da udje u Gazzu, ni voda, struja, pucamo u sve humanitarce koji se usude da krenu da vam pomognu, a predhodno nisu nas pitali da li mogu da vam pomognu, jer pobogu "Mi smo gospodari zivota i smrti u Gazzi"
Nikako!, jedini nacin rjesenja problema je nastaviti sa otporom prema Fasistima br.1 u svijetu, koji se boje smrti vise nego iko drugi na svijetu.
Zato tesko stupaju u pjesadijske okrsaje, jer znaju da su na drugoj strani ljudi koji nemaju vise od dva puta
1. Borba i otpor i ako treba smrt
2. ponizenje!
DALEKO JE OD NAS PONIZENJE!
Ovako ce samo stradati Palestinski civili, najvise djeca a Izrealci ce ispast miroljubljivi prema agresivnom Hamasu.
I rezolucija spominje povlacenje iz Gaze.
Last edited by madner on 09/01/2009 14:54, edited 1 time in total.
- bogoljub
#1959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
*** SPAM *** - Rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a u kojoj se traži hitan i trajan prekid vatre u Pojasu Gaze i koja je prihvaćena kasno sinoć nije imala nikakvog efekta na stanje na terenu.
Naime, izraelske vojne snage i dalje nastavljaju svoje napade, a borbe u Pojasu Gaze nastavljene su u petak ujutro istom žestinom kao i dosadašnjih dana.
Rezolucija UN-a koja je tako propala odmah nakon što je i usvojena pozivala je na izraelsko povlačenje te nesmetanu dopremu humanitarne pomoći uključujući hranu, gorivo i medicinske potrepštine. Također rezolucija je podrazumijevala i jačanje međunarodnih napora protiv krijumčarenja oružja u Pojasu Gaze.
Treba istaći kako se SAD suzdržao od glasovanja, no unatoč toj činjenici američka državna tajnica Condoleezza Rice izrazila je potporu rezoluciji kao korak u pravom smjeru.
Dosada je u izraelskim napadima ubijeno 758 ljudi više od pedeset posto žrtava su civili. Ranjeno je oko 3.100 ljudi, a trećina je djece, izvijestio je UN.
Naime, izraelske vojne snage i dalje nastavljaju svoje napade, a borbe u Pojasu Gaze nastavljene su u petak ujutro istom žestinom kao i dosadašnjih dana.
Rezolucija UN-a koja je tako propala odmah nakon što je i usvojena pozivala je na izraelsko povlačenje te nesmetanu dopremu humanitarne pomoći uključujući hranu, gorivo i medicinske potrepštine. Također rezolucija je podrazumijevala i jačanje međunarodnih napora protiv krijumčarenja oružja u Pojasu Gaze.
Treba istaći kako se SAD suzdržao od glasovanja, no unatoč toj činjenici američka državna tajnica Condoleezza Rice izrazila je potporu rezoluciji kao korak u pravom smjeru.
Dosada je u izraelskim napadima ubijeno 758 ljudi više od pedeset posto žrtava su civili. Ranjeno je oko 3.100 ljudi, a trećina je djece, izvijestio je UN.
- scooter21ba
#1960 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
napadaju dok ne dobiju rezoluciju na ruke prevedenu na hebrejski u 3 primjerka
- arbosan
#1961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pored raznih prekrsaja sto je Israel ucinio, pocevsi od Zenevske konvencija, UN rezolucije,...itd. Evo jos kako svoju djecu uce da salju brze poruke djeci u Gazi. Ovo su slike sokantne (pise, od Izreala i Daniele!!!!!!!!!!!!!!!)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 1105249622
- _veleposlanik
#1962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
jOFLA wrote:Je li _veleposlanik, šta si se ušutio ? Dakle, pitanje glasi: Šta ti misliš o Hamasovom načinu borbe odnosno posljedicama, ili "dobru" koje je takav Hamasov izbor prepucavanja sa Izraelom donio palestinskom narodu ?jOFLA wrote:Bogami u pravu si, na pravi način Hamas brine o svom narodu pažljivo razmotrenim izborom taktike odnosno načinom sa raketama koji se Palestincima pokazao kao jako pozitivan, zar ne ? Učinak Hamasovog načina donio je Palestincima mnogo dobra, jel'de ? Šta ti misliš o Hamasovom načinu borbe odnosno posljedicama, ili "dobru" koje je takav Hamasov izbor prepucavanja sa Izraelom donio palestinskom narodu ? http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p2370421_veleposlanik wrote:za jOFLU
ne mogu da citiram niti da trazim onaj video: Hamas kriv, a ko je prvi prekinuo primirje? (nagradno pitanje od milion kuna samo za tebe)
kako samo pojedinci vole potpaljivati, podmetati, ono podlo, "klizeci", dok u isto vrijeme zaobilaze strahovite istine...
sta je sa blokadom od koje je preko 200 ljudi umrlo zbog nedostatka hrane, vode i lijekova? to nije napad? ne, to je "kulturna eksterminacija terorista" ili sta vec?
avionima je IzraHELL bombardovao i ubio 6 civila 17. novembra ako se ne varam, a Hamas je prvi zapoceo? demagozi, dabogda vam se isto vratilo svima!
iskreno i da ne odugovlacim: mislim da je Izrael kriv sto postoji! (tvoje pitanje je toliko neumjesno)... Hamas je posljedica Izraelskog postojanja, to je minimalni odgovor okupatoru i zlocincu, koji bi da mu postave crveni tepih dok protjerava stanovnistvo sa svojih ognjista...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#1963 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Dodje covjeku da krene pjesice prema Palestini ( odnosno Izraelu ).
Kad pomislis da si covjek, sjeti se Palestine - A-P-A-R-T-H-E-I-D-A. Stidi se Planeto.
Last edited by Latina on 09/01/2009 19:58, edited 1 time in total.
- sheilak
#1964 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jucer gledam snimke krvavih carsava i u njima male djece, beba. Od soka nisam mogla doci sebi. I sada, evo, pogledah ove slike sa facebook-a i dodje mi da... ne znam vise ni sama sta.
-
Madame de Pompadour
#1965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne kontam sto ljudi krive Hamas? U cemu je problem sto Hamas postoji?
Hamas je svaki palestinac dole, a u ostalom palestince i nije briga kako se njhiv kvazi politicki blok zove i koga vodi? Oni su optereceni samo jednom stvari a to je okupacija znionista i tacka!
Svaki palestinac ima jedno i smao jedno politicko ubjedjenje, ukinuti Izrael u ovoj formi u kojoj postoji i djeluje kao okupator i vratiti se na svoje!
Palestincima nikakav oblika primirja ne ide na ruku, to izraelci znaju i zato nikad se nece potpisati mir! Kako? lijepo, jer su palestinci primili zidove u svoje kuce a ovi ih istjerali i poceli ubijati i to ubijanje aktivno ide 60 godina, tako da vlada politicka klima iskljucivosti ili mi ili oni i opstat ce oni koji se duze iznesu sa vremenom...
Kako god palestinci su u prednosti sa demografijom i geografijom, pa sad, kako sveta knjiga kaze "I tako mi vremena"...nije Bog na carsiji da odmah dodje, a dodje...
Hamas je svaki palestinac dole, a u ostalom palestince i nije briga kako se njhiv kvazi politicki blok zove i koga vodi? Oni su optereceni samo jednom stvari a to je okupacija znionista i tacka!
Svaki palestinac ima jedno i smao jedno politicko ubjedjenje, ukinuti Izrael u ovoj formi u kojoj postoji i djeluje kao okupator i vratiti se na svoje!
Palestincima nikakav oblika primirja ne ide na ruku, to izraelci znaju i zato nikad se nece potpisati mir! Kako? lijepo, jer su palestinci primili zidove u svoje kuce a ovi ih istjerali i poceli ubijati i to ubijanje aktivno ide 60 godina, tako da vlada politicka klima iskljucivosti ili mi ili oni i opstat ce oni koji se duze iznesu sa vremenom...
Kako god palestinci su u prednosti sa demografijom i geografijom, pa sad, kako sveta knjiga kaze "I tako mi vremena"...nije Bog na carsiji da odmah dodje, a dodje...
-
Madame de Pompadour
#1966 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
De ba Madner, a sta je to medjunarodna zajednica dosad uradila dole?madner wrote:Razlika je u tome sto je Izreal prepustio Hamasu da odbije rezoluciju, i sad nece imati pritisak od medjunarodne zajednice.
Po meni greska Hamasa.
- scooter21ba
#1967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
koja je veza izmedju hitlera bosne palestinaca i cionista u izraelu?
- Fiore
#1968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Piramide u Visokom.scooter21ba wrote:koja je veza izmedju hitlera bosne palestinaca i cionista u izraelu?
-
omar little
#1969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ovo je od prije dvije godine kada su napali Lebanon. ne da to cini slike manje morbidnim i strasnim.arbosan wrote:Pored raznih prekrsaja sto je Israel ucinio, pocevsi od Zenevske konvencija, UN rezolucije,...itd. Evo jos kako svoju djecu uce da salju brze poruke djeci u Gazi. Ovo su slike sokantne (pise, od Izreala i Daniele!!!!!!!!!!!!!!!)
- Fiore
#1970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bio sam juce na protestu.. ono sto me zacudilo.. je to kad su evakuisali "vazno osoblje" dva puta po tri dzipa sa zatamnjenim staklima.. Pitam se jos uvijek., koga se to oni boje.. jel majki koje traze kosti svojih najmilijih.. koje su dosle sa papirima A4 formata i porukama.. Koji su to misevi.. a seru nam o uredjenju zemlje..fukara_tz wrote:Sarajevo danas ispred ambasade USA, majke Srebrenice, clanice Udruzenja "Zene zrtva rata" itd itd
- scooter21ba
#1972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Mohammad Amin al-HusayniFiore wrote:Piramide u Visokom.scooter21ba wrote:koja je veza izmedju hitlera bosne palestinaca i cionista u izraelu?
- Nekako s proljeća
#1973 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Last edited by Nekako s proljeća on 09/01/2009 15:44, edited 1 time in total.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#1974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Hollywood ( vise Bollywood, al' hajd' ) foreva'.Bio sam juce na protestu.. ono sto me zacudilo.. je to kad su evakuisali "vazno osoblje" dva puta po tri dzipa sa zatamnjenim staklima.. Pitam se jos uvijek., koga se to oni boje.. jel majki koje traze kosti svojih najmilijih..
- scooter21ba
#1975 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pazi poruke
from israel with love
from israel with love