Avio kompanije all about
- ljubav_aha
#1951 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ja mogu 8 sati bez jela,tekucina je najvaznija tokom leta,a vama 2 sata leta tesko izdrzati bez hrane 
-
sarajevsko_pivo
#1952 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- macan prvi
#1953 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnika
na danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
Na ovaj nacin zelim pokazati da se, i pored svega argumentovanog sto je napisano o BH Airlinesu na ovom topicu, nevjerovatne stvari znaju dogoditi i renomiranim aviokompanijama. 
-
jefferson
#1954 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma zezas? Takva kompanija da izgubi prtljag, nemogucemacan prvi wrote:Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnikana danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
Na ovaj nacin zelim pokazati da se, i pored svega argumentovanog sto je napisano o BH Airlinesu na ovom topicu, nevjerovatne stvari znaju dogoditi i renomiranim aviokompanijama.
Pa meni se to desi sa bilo kojom kompanijom bar svaki drugi put. To je postala kultura unutar avio kompanija.
- ljubav_aha
#1955 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson,vjeruj mi,imam sliku svog prtljaga,kad me pitaju za opis,fotka je spremnajefferson wrote:Ma zezas? Takva kompanija da izgubi prtljag, nemogucemacan prvi wrote:Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnikana danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
![]()
Pa meni se to desi sa bilo kojom kompanijom bar svaki drugi put. To je postala kultura unutar avio kompanija.
- macan prvi
#1956 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Letim Lufthansom vec godinama na razne destinacije prilicno cesto i nikad nisam vidio da su izgubili neciji kofer, a kamoli da nije bilo trecine kofera na letujefferson wrote:Ma zezas? Takva kompanija da izgubi prtljag, nemogucemacan prvi wrote:Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnikana danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
![]()
-
olijali_vuk
#1957 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja cesto letim Bh Airlines iz Frankfurta za Sarajevo, i nema nikakvog drhtanja, osim ako vrijeme nije ruzno, ali to nema nsita veze sa avionima, letio sam i velikim avionima i za milano ili istanbul i sve zavisi od vremena.
Zadnji put smo uzletili na Sarajevu obratno, tj. preko Mojmila, to mi je bilo prvi put. Avion je dosta propadao, ali on cim se digne na 500 metara alako se konolise, tako da je vrlo tesko da ce se nesto desiti.
Zadnji put smo uzletili na Sarajevu obratno, tj. preko Mojmila, to mi je bilo prvi put. Avion je dosta propadao, ali on cim se digne na 500 metara alako se konolise, tako da je vrlo tesko da ce se nesto desiti.
-
olijali_vuk
#1958 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ovdje ljudi ciljano lazu protiv bh-airlinesa ... ne mozes ti da sleetis na Frankfurtski aerodrom ako nemas sigurne avione .... gledaju ih stalno .. i ne leti bh-airlines preko minhena. ... nije to lose sve u svemu, osim toga oni lete 4 puta semcno vec godinama i nikad nije nista bilo ... jedino sto dosto bucan i ako je vjetar teze mu je nego velikim avionima, mada ga on lako moze dole spustiti i na nizoj visini letjeti... mislim ja nemam nekih zamjerki a letio sam barem 20 puta
-
jefferson
#1959 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Izvini, ali kakve veze turbulencije imaju s onim o cemu mi pricamo ovdje?olijali_vuk wrote:ovdje ljudi ciljano lazu protiv bh-airlinesa ... ne mozes ti da sleetis na Frankfurtski aerodrom ako nemas sigurne avione .... gledaju ih stalno .. i ne leti bh-airlines preko minhena. ... nije to lose sve u svemu, osim toga oni lete 4 puta semcno vec godinama i nikad nije nista bilo ... jedino sto dosto bucan i ako je vjetar teze mu je nego velikim avionima, mada ga on lako moze dole spustiti i na nizoj visini letjeti... mislim ja nemam nekih zamjerki a letio sam barem 20 puta
-
olijali_vuk
#1960 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja sam rekao "neko" .. . nisam stalno an diskusijama i tako sam dosao i onda sam samo neku slucajnu stranicu otvorio i vidim neke komentaren ... nisam nikoga spomenuo, a to ima veze sa tamo nekim tipom, koji je navodno letio iz Minhena za Sarajevo direktno i kao neka mala molila i uzela Bibliju, i kao to zbog aviona i on ne bi nikad vise. To sam citao i jos, kao da ne funktionise sa prodajom karata za Svedsku, to en znam tacno, ali ovdje sve funktionise i mislim da ljudi iz pakosti lazu. Nisam bas citao zadnje psotove, pa je mozda nepovezano, ali niej toliko ni bitno.
A isto sam letio sa croattioa airlines za Dubrovnik iz ZG i oni kad lete preko Bosne nece da kazu da lete preko Bosne, da ne bi slucajno napravili reklamu, jer su puni sttranih turista, isto ne spomenu ni Sarajevo, nego lete preko Dervente pa neka sela nabroje i onda su vec u Dubrovniku ... to je sve njihova propaganda, zato i nemamo jaku Airlines ... niti jak turizam
A isto sam letio sa croattioa airlines za Dubrovnik iz ZG i oni kad lete preko Bosne nece da kazu da lete preko Bosne, da ne bi slucajno napravili reklamu, jer su puni sttranih turista, isto ne spomenu ni Sarajevo, nego lete preko Dervente pa neka sela nabroje i onda su vec u Dubrovniku ... to je sve njihova propaganda, zato i nemamo jaku Airlines ... niti jak turizam
-
jefferson
#1961 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
A CIA je ta koja nas je sjebala! Geta a life!olijali_vuk wrote:Ja sam rekao "neko" .. . nisam stalno an diskusijama i tako sam dosao i onda sam samo neku slucajnu stranicu otvorio i vidim neke komentaren ... nisam nikoga spomenuo, a to ima veze sa tamo nekim tipom, koji je navodno letio iz Minhena za Sarajevo direktno i kao neka mala molila i uzela Bibliju, i kao to zbog aviona i on ne bi nikad vise. To sam citao i jos, kao da ne funktionise sa prodajom karata za Svedsku, to en znam tacno, ali ovdje sve funktionise i mislim da ljudi iz pakosti lazu. Nisam bas citao zadnje psotove, pa je mozda nepovezano, ali niej toliko ni bitno.
- drndalo
#1962 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jesi li siguran da su letjeli preko Dervente ?olijali_vuk wrote:A isto sam letio sa croattioa airlines za Dubrovnik iz ZG i oni kad lete preko Bosne nece da kazu da lete preko Bosne, da ne bi slucajno napravili reklamu, jer su puni sttranih turista, isto ne spomenu ni Sarajevo, nego lete preko Dervente pa neka sela nabroje i onda su vec u Dubrovniku ... to je sve njihova propaganda, zato i nemamo jaku Airlines ... niti jak turizam
Ja koliko znam Croatia uvijek leti ZAG-DBV obalom Jadrana, dakle od Zadra/Sibenika okrenu oko Splita, i spustaju se prema DBV...
-
jefferson
#1963 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma to su ti one teorije svi su krivi za nasu mizeriju, samo mi nismo. Ne do bog malo odgovornosti u svemu ovome. Toliko sam umoran od ovih prica da je to smijesno.drndalo wrote:Jesi li siguran da su letjeli preko Dervente ?olijali_vuk wrote:A isto sam letio sa croattioa airlines za Dubrovnik iz ZG i oni kad lete preko Bosne nece da kazu da lete preko Bosne, da ne bi slucajno napravili reklamu, jer su puni sttranih turista, isto ne spomenu ni Sarajevo, nego lete preko Dervente pa neka sela nabroje i onda su vec u Dubrovniku ... to je sve njihova propaganda, zato i nemamo jaku Airlines ... niti jak turizam
Ja koliko znam Croatia uvijek leti ZAG-DBV obalom Jadrana, dakle od Zadra/Sibenika okrenu oko Splita, i spustaju se prema DBV...
I eto ispade, mi nemamo jak BH Airlines jer neko nece da kaze kuda leti. Jebote ja paranoje, ja idiotizma!
- ljubav_aha
-
olijali_vuk
#1965 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije . lete preko Bosne. Kaze Sisak pa Derventa i onda je vec blizu mora(tako po njemu ispada), mislim da se Mostar vidi, uglavnom more vidis kod Ploca Jadan prvi put i onda kad slijeceide do Crne Gore i tamo se okrene i onda polako prema aerodromu, mislim spusta se on i prije, ali tamo slijece, ne iz pravca Splita nego iz pravca Crne Gore ja sam se cudio o cemu govoricuj sisak pa derventa, kao da de za BG ... Split je oko 250 km od Dubrovnika, ne bi se spustao sa te daljine vec, a i on ode daleko i onda se odjednom spusta, nesto cudno. Oni stranci sto lete, oni ne znaju gdju su --- dodju sa Novog zelanda juce i danas lete na more, a da im kazes SArjevo znali bi ili bi se pitali , mozda je spomenuo Bosnu kad smo se vracali, ali ne znam vise .. znam kad smo dloazili uopste nista nije rekao, ... to je neobicno, kad letis preko drugi zemalja da ne kazes
Postoje te zavjere protiv Bosne, to je bilo tako odavno. Vidi koliko su oni uznapredovali, pa i Srbija u porednjenu sa nama. Bosna propada jer su se oni urotili protiv Bosne. On su preuzeli sav bankarski sektor, potrosacki sektor, sve mroas njihovo da kupujes, a svoje ne mozes tamo da prodas, to je sve podjeljeno, oni su uvijek Bosnu kao koloniju posmatrali ...
Postoje te zavjere protiv Bosne, to je bilo tako odavno. Vidi koliko su oni uznapredovali, pa i Srbija u porednjenu sa nama. Bosna propada jer su se oni urotili protiv Bosne. On su preuzeli sav bankarski sektor, potrosacki sektor, sve mroas njihovo da kupujes, a svoje ne mozes tamo da prodas, to je sve podjeljeno, oni su uvijek Bosnu kao koloniju posmatrali ...
Last edited by olijali_vuk on 07/12/2010 21:58, edited 1 time in total.
-
olijali_vuk
-
jefferson
#1967 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da je meni tvoj mozak par dana jaroolijali_vuk wrote:Nije . lete preko Bosne. Kaze Sisak pa Derventa i onda je vec blizu mora(tako po njemu ispada), mislim da se Mostar vidi, uglavnom more vidis kod Ploca Jadan prvi put i onda kad slijeceide do Crne Gore i tamo se okrene i onda polako prema aerodromu, mislim spusta se on i prije, ali tamo slijece, ne iz pravca Splita nego iz pravca Crne Gore ja sam se cudio o cemu govoricuj sisak pa derventa, kao da de za BG ... Split je oko 250 km od Dubrovnika, ne bi se spustao sa te daljine vec, a i on ode daleko i onda se odjednom spusta, nesto cudno. Oni stranci sto lete, oni ne znaju gdju su --- dodju sa Novog zelanda juce i danas lete na more, a da im kazes SArjevo znali bi ili bi se pitali , mozda je spomenuo Bosnu kad smo se vracali, ali ne znam vise .. znam kad smo dloazili uopste nista nije rekao, ... to je neobicno, kad letis preko drugi zemalja da ne kazes
-
ins
#1968 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije to nikakva novost
Mom prijatelju, koji je stranac, je ljeto 2008. godine recepcioner u hotelu u sred Zagreba "savjetovao" da ne putuje u SArajevo "ako bas ne mora" zbog njegove "sigurnosti". I usput mu rekao "nema pravo traziti pomoc od svoje ambasade ako mu se nesto desi". A to mu je rekao prilikom odjavljivanja iz hotela, kada mu je moj prijatelj na kurtoazno pitanje odgovorio da namjerava produziti dalje u Sarajevo.

Mom prijatelju, koji je stranac, je ljeto 2008. godine recepcioner u hotelu u sred Zagreba "savjetovao" da ne putuje u SArajevo "ako bas ne mora" zbog njegove "sigurnosti". I usput mu rekao "nema pravo traziti pomoc od svoje ambasade ako mu se nesto desi". A to mu je rekao prilikom odjavljivanja iz hotela, kada mu je moj prijatelj na kurtoazno pitanje odgovorio da namjerava produziti dalje u Sarajevo.
-
ins
#1969 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Majstore, slijedeci put kada se potrudis izmisliti pricu o BHA, barem budi toliko temeljit pa pogledaj gdje leti BHA, prije nego sto slazes.Konjanik wrote:ja se nedavno vraco iz Miamia pa idem na Minhen i odatle sa BH airlines do Sarajeva ...I smijem reci da let preko atlantika je bio miran ali ovaj let do Sarajeva je bio toliko nemiran , avion je drhtio jedna engleskinja sto je sjedila do mene je izvukla bila malu Bibliju i sklopila oci.Vecina putnika je blijedo sutila i u sebi vjerovatno govori ...uuuu jebote!!
Ali prezivjeli smo , let je bio strasan mene adrenalin mal nisam zatrazio padobran , uostalom uvijek za Minhen idem sa BH airline i mogu reci da su o.k skroz i jedino mi je bilo krivo to sto kada idem od Sarajeva do Minhena avionom Lufthansa uvijek nude sendvice sa sunkom .Ljetos su putnici trazili sendvice bez svinjetine al su nam se samo izvinili i podijelili nam cokoladice.Mislim, strasno neprofesionalno od LuftHansa airlines
Ovako je tesko povjerovati da si imao problema na letu BHA iz Minhena posto BHA definitivno nema let za Minhen, niti je imala ikada...
-
olijali_vuk
#1970 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jeste to tako, oni su pokvareni kako oni to püotiskuju sa trzista, poznata je stvar da su se nedavno izvinuli srbima, sto su ih dsikriminirali na trzistu, a nas tamo ni nema, ne mozes kupiti ni litru vode, osim sad sto imas kiseljak otkako ga je preuzeo onaj tip sto drzi konzum.
KAd udjes u onaj avion samo vrte na TV-u o svom turizmu, a cijela Hrvatska uvijek nacrtana kao da nema Bosne, mada im nismo konkurenti, ali oni to rade tako, i recimo zabrane ovim autobusima iz Crne Gore da dolaze i da uzimaju putinke da ih voze za Crnu Goru iako je to samo 26 km od granice, i taksistima isto i onda ucjenjuju.
KAd udjes u onaj avion samo vrte na TV-u o svom turizmu, a cijela Hrvatska uvijek nacrtana kao da nema Bosne, mada im nismo konkurenti, ali oni to rade tako, i recimo zabrane ovim autobusima iz Crne Gore da dolaze i da uzimaju putinke da ih voze za Crnu Goru iako je to samo 26 km od granice, i taksistima isto i onda ucjenjuju.
- ljubav_aha
#1971 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
znam masu Hrvata koji vole BiHins wrote:Nije to nikakva novost![]()
Mom prijatelju, koji je stranac, je ljeto 2008. godine recepcioner u hotelu u sred Zagreba "savjetovao" da ne putuje u SArajevo "ako bas ne mora" zbog njegove "sigurnosti". I usput mu rekao "nema pravo traziti pomoc od svoje ambasade ako mu se nesto desi". A to mu je rekao prilikom odjavljivanja iz hotela, kada mu je moj prijatelj na kurtoazno pitanje odgovorio da namjerava produziti dalje u Sarajevo.![]()
na ZG aerodromu radi izuzetan procenat raje iz BiH
ludak iz hotela sa svojim savjetom o ambasadi je dovoljno dokazao strancu da nije ni o sebi ni pri sebi
- ljubav_aha
#1972 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
naravno da ce u svom avionu pricati o svom turizmuolijali_vuk wrote:Jeste to tako, oni su pokvareni kako oni to püotiskuju sa trzista, poznata je stvar da su se nedavno izvinuli srbima, sto su ih dsikriminirali na trzistu, a nas tamo ni nema, ne mozes kupiti ni litru vode, osim sad sto imas kiseljak otkako ga je preuzeo onaj tip sto drzi konzum.
imaju odlican katalog
- Edin H.
#1973 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Najgore je sto imaju dvostruke kriterije.macan prvi wrote:Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnikana danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
Checkiraj se na avion u Londonu npr. uobicajena tolerancija na prtljagu je 5kg preko dvadeset kilograma dozvoljenih za ekonomsku klasu, ali ne prave problema ni ako je torba teza od toga.
Checkiraj se na Luftthansin avion u Sarajevu, pokusavaju te oderati ako imas jedan kilogram preko dvadeset kilograma.
Pravi kokosari
- ljubav_aha
#1974 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Edin H. wrote:Najgore je sto imaju dvostruke kriterije.macan prvi wrote:Da prijavim da je svemocna Lufthansa uspjela zametnuti/izgubiti/ne transportovati prtljagu za trecinu putnikana danasnjem letu iz Münchena za Sarajevo. Shvatam vremenske neprilike i ostale moguce komplikacije, ali vrijeme u Münchenu danas nije bilo ni priblizno lose kao prethodnih dana, i sto je previse, previse je.
Checkiraj se na avion u Londonu npr. uobicajena tolerancija na prtljagu je 5kg preko dvadeset kilograma dozvoljenih za ekonomsku klasu, ali ne prave problema ni ako je torba teza od toga.
Checkiraj se na Luftthansin avion u Sarajevu, pokusavaju te oderati ako imas jedan kilogram preko dvadeset kilograma.
Pravi kokosari, ne bi li kome uspjeli uzeti koju marku.
LH radi svoj posao dopalo ti se to ili ne ,a drugo,mora postojiati legalan izgovor za toleranciju kilaze u Londonu
- drndalo
#1975 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Opet lupas, ili ti je neko napricao gluposti...!olijali_vuk wrote:ali oni to rade tako, i recimo zabrane ovim autobusima iz Crne Gore da dolaze i da uzimaju putinke da ih voze za Crnu Goru iako je to samo 26 km od granice, i taksistima isto i onda ucjenjuju.
Ko ce zabraniti taxisti da saceka narucenu voznju za CG u DBV ? Ko uopste zna da je taxista, kad skine taxi firmu, jer je ne smije nositi izvan "svog" zakonom dozvoljenog podrucja... Kao sto taxista iz npr. Zenice ne bi smio taxirati po Sarajevu... ALi to ne znaci da taxista kao i ti npr. nekoga ne moze sacekati, prevesti negdje, za npr. XXX EUR...
I prica o autobusima ti je suplja, jer na DBV je barem 20% prometa turistickih chartera ljudi koji putuju za CG, a DBV koriste kompanije zbog raznih razloga, blizine dijela CG obale, dogovora sa aerodromom o cijenama, nemogucnosti preciznog slijetanja nocu na Tivat, posebno ako bi vjetar trazio prilaz sa "kontra" strane... U svim tim slucajevima, avioni slecu u DBV i kupe ih njihovi autobusi, a DBV to naplacuje...
Za DBV postoji prilican broj sezonskih linija NTT avio kompanija, dok u CG ne leti ni jedna. Ne mislis valjda da ljudi iz npr. London-a, ili Oslo-a kad izadju iz EasyJet-a ili Norwegian-a imaju potrebu nekome podnijeti raport dal ce u Cavtat, ili Tivat ? Kamara ljudi s juga CG putuje za Evropu sa DBV, jer iz Tivta nemaju takve veze, Podgorica im je malo dalje, i ima limitirane konekcije, a cijene su nekad dosta vise...
Jako si proizvoljan... Svi su protiv nas ! Zasto ? Zato sto je recepcioner u ZG rekao tako....
Da li bi Hrvatska nacionalna avio kompanija trebala reklamirati BH Turizam ??? Pa jos i besplatno..?
Ima i tu nacin, plati se Croatia-i reklamna reportaza od BH Turisticke zajednice u njihovom magazinu koji se dijeli na aerodromima i avionima, ljudi mogu procitati npr. 8 strana interesantnih stvari, dobiti zelju da to sve vide... Ali to se placa... Ako je Turisticka zajednica mogla platiti reklamu na CNN, zasto nije i u magazinima kompanija koje najvise lete za BiH ? OS, LH, JP, OU, GW, JU...?
Ma jok, sto ce nam to, svi nas mrze, i ne daju nam SADAKE, ups, pardon, DONACIJE, bespovratne naravno...
Sta smo mi uradili da to promijenimo ??? Ceskali jajca najvise... Nikad ovoliko turista po BiH nije bilo, ali je jako mali broj posljedica organizovanog pristupa... Mozda agencija Fidan nesto tako radi, ima dosta turista iz Turske koje oni dovode ovamo da trose pare, a ne samo mi "tamo"... Vidim vikendima dosta autobusa iz SLO i HR koji krstare kroz BiH, najvjerovatnije prema Medjugorju, stanu ljudi i u SA da vide na par sati, a sta smo mi uradili da te agencije "uvjerimo" da produze turu za 1 noc u SA, pa da ljudi mogu na miru vidjeti barem centar grada ???
Mi sjednemo u BBI i uzivamo u nasem "rahatluku", i kako nam je fin BBI, bas onako svjetski, a svi nas mrze...