Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
slucajan

#1951 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Ja se uopšte ne zamaram utakmicom protiv manjeg sarajevskog premijerligaša. Jednostavno nema osnove za to. Lično ne mogu tvrditi da su loši, da im sudije uglavnom idu na ruku, jer nisam ih gledao ove sezone nikako (jednostavno ih ne mogu očima gledati :mrgreen: ). Ali vjerujem ljudima koji ih gledaju, sudeći prema onome što priznaju čak i navijači manjeg sarajevskog premijerligaša, daleko je od korektnog suđenja na Grbavici. A i igra im je katastrofalna, izuzimajući par utakmica. Čisto sumnjam da će sudije moći bitnije uticati na rezultat protiv nas, ako mi odigramo onako kako možemo. A možemo dosta dobro. Isto mislim i za utakmicu u srijedu u ŠB. Zadnju našu lošu utakmicu gledali smo u Modriči, nakon toga, sve protivnike smo nadigrali.

Od "derbija", mnogo važnija mi je ova u srijedu, jer je to za mene mnogo više od prvenstvene utakmice. Dao bih narednih 15 bodova za 3 iz ŠB. Iako imam neki predosjećaj da ćemo u obje naredne odigrati dobro i očekujem najmanje 4 boda. Optimizam mi nije bez pokrića, u seriji smo od 6 utakmica bez poraza, što nakon svega kroz šta nam je prošao klub, ali i mi navijači uopšte ne izgleda loše. Ove sezone smo bukvalno izgubili 8 bodova koje smo zaslužili osvojiti, ali splet okolnosti, igre u EL, promašeni ziceri, po jedan kiks odbrane u svakoj utakmici i nekoliko sudijskih krađa koštali su nas tih 8 bodova (po 2 protiv Slobode, Veleža, Olimpika i Zrinjskog), a nismo osvojili niti jedan, a da ga nismo krvavo zaslužili.

Negdje nam se to mora vratiti. :thumbup:

Zašto da mi mislimo o njima, neka oni misle o nama, ipak je ovo njima utakmica sezone (mi smo svoje odigrali još ljetos) ;-) A i narednog ćemo aBd.
ultima_palabra

#1952 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:
ultima_palabra wrote:
aerosa wrote: Ok, i opet ostaje pitanje šta radiš na našoj temi ?
U svom postu se malta ni jednim jedinim slovom nije obratio populaciji koja navija za skretničare, niti je svoj post napisao na temi namjenjenoj za navedenu populaciju tako da mi nikako nije jasno šta u biti radite ovde ?
I na kraju školu iz lištice na spominji, sa ovim gore ispisanim apsolutno nikakve veze nema...
Pa vidim čovjek obavješten ,spominje Brkovića (sekretara Želje), pa da vidim kakve su mu to informacije ;-) Otvori temu FKŽ, pa ćeš vidjeti da su 50% postova napisali pitari.
A Lištica ima itekako veze, da prepoznaš ko ti je dušman.
Ako ti ovu prepisku na ovoj stranici smatraš pod dušmanluk bilo jedne bilo druge strane onda jbg, posle Lištice se ta granica gdje prestaje zajebancija i prepucavanja a počinje dušmanluk barem što se mene tiče podosta pomakla....
Iskreno mi ni na kraj pameti ne pada pisati po vašoj temi, jbg ipak je vaša ,mada će uvijek biti onih kojima to ne znači ništa...
Više me nervira kad neko ko po meni ima neku normalnu priču tipa Plavih 11 se pojavi ovde, jer mi definitivno nije jasno ZBOG ČEGA?
Niti vas je neko prozivao (jbg vama ako nije poznato ko je brković, onda vam i ne treba objašnjavati) niti vas bilo kojom riječju spomenuo a vi ste opet ovde...
Kako nije prozivao, čovjek tvrdi da smo kupili sudije za derbi? Inače, skoro nikad ne pišem na ovoj temi.
Ma jednostavno mi je odvratna ta priča, jadovi, kompleksaši, paćenici, šugavica, seljo, krmetnjak... hajd torpedo i skretničar je po meni zajebancija :) :)
Ako ne izvučemo svi zajedno neke pouke iz zadnjih mjesec dana, onda jebat nas ;-)
hordemalta

#1953 Re: FK Sarajevo

Post by hordemalta »

Plavih_11 wrote:
hordemalta wrote:
ultima_palabra wrote: Pa post je sam po sebi nepismeno napisan, nisam vidovita Džemila da znam na šta misli. Uopšte se ne spominje Lištica, pominje se srijeda, kontam da se srijedom ne delegiraju sudije za vikend ;-) A to fora kao da vam daje kartone da vas oslabi za derbi :zjev: Dobro, živi bili pa vidjeli
Pošto si ti pismen nemoj čitati više ove nepismene postove i odgovarati na njih. Srijedom se delegiraju sudije, tada će biti poznat sudija ovog derbija. Nas ne može niko oslabiti za derbi jer ste vi toliko slabi da pojma nemate. Druga je stvar kada sudije mašu direktno na utakmici kada ti isključi igrača, kada ti svira ofsajde, kada ti daje faulove na sred terena, a oko 16 ti ne svira ništa, sve ti zakiti penaltikom.... itd, itd....

Svi vi koji gledate utakmice Željezničara ove godine je li vam poznato ovo ????
Sve do sada sam mislio da si ozbiljan pa hajde reko covjek ima informacije neke ali sa ovom gore recenicom si sve rekao .. :thumbup:

O vi koji pojma imate ... :mrgreen:

Nisi mi jos dao odgovor za utakmicu sa Olimpikom? Koji je razlog sto Olimpik prvih 45 minuta nije opucao na go? Bio si i vidio?

I još jedna stvar odgovorio si ma ovu plavu rečenicu odgovori i na ovu crvenu molim te
Charuga
Globalni moderator

#1954 Re: FK Sarajevo

Post by Charuga »

@hordemalta

Necu vise da pisem ovde bezveze. Imate svoju temu i uzivajte u njoj. Nikad nisam volio pisati na ovaoj temi i to mozes vidjeti po mojim postovima. Sve odgovore ces dobiti na PM. Pozdrav svima ... :thumbup:
hordemalta

#1955 Re: FK Sarajevo

Post by hordemalta »

ultima_palabra wrote: Kako nije prozivao, čovjek tvrdi da smo kupili sudije za derbi? Inače, skoro nikad ne pišem na ovoj temi.
Ma jednostavno mi je odvratna ta priča, jadovi, kompleksaši, paćenici, šugavica, seljo, krmetnjak... hajd torpedo i skretničar je po meni zajebancija :) :)
Ako ne izvučemo svi zajedno neke pouke iz zadnjih mjesec dana, onda jebat nas ;-)

Ja ništa nisam tvrdio ja sam samo rekao da postoje indicije da može doći do delegiranja "podobnih" sudaca. Drugo ja vas ničim nisam uvrijedio. Je li NB poljoprivrednik jeste ???? Jesam slagao nisam. Jesam li vas nazvao jadovima, smradovima, krmetnjakom i takvim imenima nisam. Vi imate svoje ime Željezničar i sve ovo je epitet prema vašem imenu i ne vidim razloga što bih vas nazivao ikako drugačije ili vam tepao Željo i slično.

Opet ti ponavljam moje pisanje nema veze sa vama uživajte u svojoj idili odlični ste i sve ok.

Pozdrav
Fordas

#1956 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

slucajan wrote: Od "derbija", mnogo važnija mi je ova u srijedu, jer je to za mene mnogo više od prvenstvene utakmice. Dao bih narednih 15 bodova za 3 iz ŠB. Iako imam neki predosjećaj da ćemo u obje naredne odigrati dobro i očekujem najmanje 4 boda. Optimizam mi nije bez pokrića, u seriji smo od 6 utakmica bez poraza, što nakon svega kroz šta nam je prošao klub, ali i mi navijači uopšte ne izgleda loše. Ove sezone smo bukvalno izgubili 8 bodova koje smo zaslužili osvojiti, ali splet okolnosti, igre u EL, promašeni ziceri, po jedan kiks odbrane u svakoj utakmici i nekoliko sudijskih krađa koštali su nas tih 8 bodova (po 2 protiv Slobode, Veleža, Olimpika i Zrinjskog), a nismo osvojili niti jedan, a da ga nismo krvavo zaslužili.

Negdje nam se to mora vratiti. :thumbup:

Zašto da mi mislimo o njima, neka oni misle o nama, ipak je ovo njima utakmica sezone (mi smo svoje odigrali još ljetos) ;-) A i narednog ćemo aBd.
:thumbup: :thumbup:
Upravo tako. Listica je prioritet, Listica je mnogo vise od obicne utakmice i to se mora dobiti!
o derbiju kasnije, nista nam posebno ne znaci, izuzev prestiza i rivaliteta prema komsijama
aerosa

#1957 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Sve imaju pravo, ali u srijedu nemaju ništa...
U srijedu imaju obavezu i kao igrači i kao ljudi da ostave i 300 % sebe na terenu, jer ako se za ovu utakmice ne budu "mogli" dovoljno motivisati, ako u sebi ne nađu dovoljno snage i srca da dole odigraju utakmicu života onda sa njima nešto nije u redu kao ljudima a ne kao igračima...
U srijedu ne igraju za bodove, ne igraju za prestiž ni bilo šta što ima direktne veze sa ligom i mjestom u njoj...
Dole igraju za Vedrana koji je dole išao da njih bodri i platio je za tu ljubav najskuplju moguću cijenu, dole igraju za sve izranjavane i povrijeđene momke koji su svojom krvlju platili ljubav prema svom klubu, dole igraju za sve one koji su srećom ostali nepovrijeđeni ali ostali sa traumama koje nikad neće proći, i zato nemaju pravo da dole zakažu...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1958 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Maleni zeljeznicari su tragicno losi. Bilo je par prenosa,bilo je snimaka na tv Vogosca moglo se vidjeti ta njihova "kvaliteta"

Realno imamo vidno kvalitetniju ekipu,na skoro svim pozicijama. Ako bude realno sudjenje ne sumnjam u 3 boda.

E sada,malti vjerujem jer momka znam iz prijasnjih pisanja po nasim forumima,i nije lik koji siri bespotrebnu paranoju.
Znm isto tako ko je momak,i da realno gledajuci ima veliku mogucnost da ima tu informaciju,vise necu o nasem drugu @hordemalta,ali ako on ima neke naznake budite uvjereni da tu ima nesto..

A Brkovicu i Zuji,neka je na cast,ako oni znaju sta je to uopste...neka stele,neka nam prekine 5 kontri zbog "ofsajda",neka nam da i crveni...i opet sam uvjeren da razlika u kvaliteti mora doci do izrazaja.
Ako serde sudiju,a ima nekih indicija da rade na tome,uvjeren sam da ce biti minimalno nerjeseno.

Presing,borba za sveti drs,glavom na kopacku ako treba,neka poginu na terenu a dozivjet ce podrsku od Hordi o kojoj ce se pricati poslije :thumbup:

"...do zadnjeg dana zivota mog samo Saraj'vo..."
Utokkha

#1959 Re: FK Sarajevo

Post by Utokkha »

-LIBERO- wrote:Maleni zeljeznicari su tragicno losi. Bilo je par prenosa,bilo je snimaka na tv Vogosca moglo se vidjeti ta njihova "kvaliteta"

Realno imamo vidno kvalitetniju ekipu,na skoro svim pozicijama. Ako bude realno sudjenje ne sumnjam u 3 boda.

E sada,malti vjerujem jer momka znam iz prijasnjih pisanja po nasim forumima,i nije lik koji siri bespotrebnu paranoju.
Znm isto tako ko je momak,i da realno gledajuci ima veliku mogucnost da ima tu informaciju,vise necu o nasem drugu @hordemalta,ali ako on ima neke naznake budite uvjereni da tu ima nesto..

A Brkovicu i Zuji,neka je na cast,ako oni znaju sta je to uopste...neka stele,neka nam prekine 5 kontri zbog "ofsajda",neka nam da i crveni...i opet sam uvjeren da razlika u kvaliteti mora doci do izrazaja.
Ako serde sudiju,a ima nekih indicija da rade na tome,uvjeren sam da ce biti minimalno nerjeseno.

Presing,borba za sveti drs,glavom na kopacku ako treba,neka poginu na terenu a dozivjet ce podrsku od Hordi o kojoj ce se pricati poslije :thumbup:

tja... pojavi se lik na forumu s prvim komentarom kako je sticajem okolnosti saznao bitnu vijest, lik koji može biti bilo ko od klinca koji ima 14 godina do nekog ko sjedi svaki dan s Janjošem na kafi. na njega se nadoveže opet neko i čitava priča je iskonstruisana. davno ranije sam ovu pojavu među navijačima Sarajeva okvalifikovao jednim terminom zbog kojeg se na narednih 5 stranica vodila rasprava.

igrom slučaja, bio sam u prilici razgovarati s prijateljem koji je gledao zadnji trening Sarajeva. čuo je grupu ljudi iz vrha kluba (nećemo o imenima) kako bi bilo dobro da se preko Salema Prolića srede sudije za ovaj derbi, s obzirom da je prije derbija utakmica sa Širokim. plaše se u kakvom bi stanju mogli biti igrači nakon dva uzastopna poraza.

H. C. Andersen se okreće u grobu.

smanjite tenzije
Fordas

#1960 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ma nije malta balavac, lik je old school, znamo ga mnogi. Ipak, ni ja ne bih dizao tenzije, to nam ne treba.
Dajte da se koncetrisemo na Listicu, to ako odrade srcem i dobiju onda ce derbi biti samo poslastica, bez imperativa ikakvih

srcem igrajte
Utokkha

#1961 Re: FK Sarajevo

Post by Utokkha »

Fordas wrote:Ma nije malta balavac, lik je old school, znamo ga mnogi. Ipak, ni ja ne bih dizao tenzije, to nam ne treba.
Dajte da se koncetrisemo na Listicu, to ako odrade srcem i dobiju onda ce derbi biti samo poslastica, bez imperativa ikakvih

srcem igrajte
mislim da i ja znam momka. no, šta ako je neko uzeo njegov user?
znam i ja za priče da Brković sređuje sudije Želji, ali praviti konstrukciju od tih priča da će sudije biti sređene za derbi je tendenciozno zar ne?

u Lištici se brani Bosna - sretno!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1962 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Utokkha,nisam pobornik teorija zavjere,ali j realno ocekivati u nasoj ligi takav rasplet stvari,jer svi dobro znamo cemu je vican Nijaz Brkovic i Zujo. Ne napadam ja ni vas navijace ,ni trenera i igrace..samo oni koji se od mijeko opeku,duvaju i u jogurt..sto bi se reklo.

A Malta,je momak suvise ozbiljan,da bi pisao stvari cisto onako...i vjeruj mi nije neki klinac,cak sta vise.
do_tokija

#1963 Re: FK Sarajevo

Post by do_tokija »

-LIBERO- wrote:Maleni zeljeznicari su tragicno losi. Bilo je par prenosa,bilo je snimaka na tv Vogosca moglo se vidjeti ta njihova "kvaliteta"

ovdje se vec vidi da ce se mali klub grcevito braniti mozda cak i sa svih 11 igraca dok rezerve sto se zagrijavaju kod aut linije budu provocirale igrace zeljeznicara dok traju stihijski napadi na gol Alaim bega!
jeza u ledja

#1964 Re: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

malta, cini se, navija i za olimpik?
hordemalta

#1965 Re: FK Sarajevo

Post by hordemalta »

jeza u ledja wrote:malta, cini se, navija i za olimpik?

malta navija za Sarajevo i to oni koji ga znaju znaju i kako navija. Olimpik je uzet kao primjer gdje sam svojim očima gledao kako kvalitetno igraju dečki Tate Osima, a i da navijam za Olimpik ili banovićku Budućnost kakve to veze ima sa tobom???
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1966 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Image
flaster

#1967 Re: FK Sarajevo

Post by flaster »

Pozdrav malti starom drugu, barem deceniju jashemo po "bordo" forumima. Znajuci njega i njegove izvore ove price su vrlo vjerovatne. Nijaz je isto zlo kao i ovi iz Sirokog i Zrinskog. Ali ne kontam sta je sad navalio kad Zeljeznicar uopste nema ekipu za neke vece domete?! LaHko je bilo prije, imali su super tim koji je dosta stvari sam zavrsavao a gdje god bi zapelo nb bi ufurao s lovom i vozdra. Sad bi nb morao ufurati bukvalno na svakoj tekmi?!
Vala ako nam nesto sprema sad protiv Sirokog u tekmi koja nam je svima puno vise nego tekma daBogda mu za lijeka zatrebalo. Znamo kako se on proveo u sirokom kad je u zadnjem kolu ponio torbu punu para da kupi titulu ali je crvena zvezda ufurala lovu sirokom i oni su igrali za Leotar. Sve se jednom vrati, tako i ovo.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#1968 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

4.10 - 4.11.

Braco Hordasi,

S obzirom da se na dan odigravanja zaostale utakmice sa Sirokim Brijegom navrsava mjesec dana od smrti naseg brata Vedrana Puljica, a kako nam nije omogucen odlazak na tu utakmicu, pozivamo sve navijace Sarajeva da se u srijedu u 15h okupimo na gradskom groblju Bare na mjestu gdje je Vedran sahranjen i na taj nacin mu odamo pocast.

UNFKS.

I zamolio bih svu moju bracu i prijatelje,Hz i Pitare,da ne nasjedju na ovu primitivnu igru koju igraju ove komsinice sa Grbavice,gdje pokusavaju da budu kao humoristicni :roll: ,a u dubini duse mole Boga da je prica koju je @hordemalta ispricao o pokusaju namjestanja derbija na relaciji lopovi (citaj uprava malih plavih)-sudije,zaista i istina.

Moj grad,moj klub :thumbup:
Fordas

#1969 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Utokkha wrote: u Lištici se brani Bosna - sretno!
:thumbup:
Upravo tako
jeza u ledja

#1970 Re: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

hordemalta wrote:
jeza u ledja wrote:malta, cini se, navija i za olimpik?

malta navija za Sarajevo i to oni koji ga znaju znaju i kako navija. Olimpik je uzet kao primjer gdje sam svojim očima gledao kako kvalitetno igraju dečki Tate Osima, a i da navijam za Olimpik ili banovićku Budućnost kakve to veze ima sa tobom???
jah
salle_eh1986

#1971 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Jadni ste pravo, tražite unaprijed alibi za poraz. pa recite brate mili izgubićemo, dobiće bolji i gotovo. A ne ovako fol Nijaz, Amar i ekipa da ganja sudije. Dok je ova ekipa bila na okupu igrao se nogomet koji vi nikad nećete moći dostići, a nisu se sudije mogle potplaćivati u eurokupovima pa i tamo daleko dogurasmo, il je možda Nijaz platio Mihelu Lubošu da svira za nas. PATETIČNO :thumbup:
pOZz

#1972 Re: FK Sarajevo

Post by pOZz »

salle_eh1986 wrote:Jadni ste pravo, tražite unaprijed alibi za poraz. pa recite brate mili izgubićemo, dobiće bolji i gotovo. A ne ovako fol Nijaz, Amar i ekipa da ganja sudije. Dok je ova ekipa bila na okupu igrao se nogomet koji vi nikad nećete moći dostići, a nisu se sudije mogle potplaćivati u eurokupovima pa i tamo daleko dogurasmo, il je možda Nijaz platio Mihelu Lubošu da svira za nas. PATETIČNO :thumbup:
:oops: 8-)
Utokkha wrote: znam i ja za priče da Brković sređuje sudije Želji, ali praviti konstrukciju od tih priča da će sudije biti sređene za derbi je tendenciozno zar ne?
Da li bi to bio prvi put?
Utokkha

#1973 Re: FK Sarajevo

Post by Utokkha »

naravno da je. u prijašnjem mandatu.
međutim, od tada i ide legenda o Nijazu koji naštimava utakmice. znam da mi je jako dobar prijatelj i momak koji ponekad vodi navijanje na sjeveru rekao "ode Nijaz, nema više štimanja utakmica". znači, već se tada stvorila fama, a sad s njegovim povratkom fama je ostala i ponovo ga prati.
ništa od ovoga nije u redu, ali nije u redu da se hvatate priče kao da se FKS nikada sudije nisu štimale. vaša priča pojačana je nepravdom izazvanom krađom protiv Zrinjskog.
dvije su stvari nerealne. svi se redom kunete u hordemalta da ga znate. eki fol svi imate provjerenu informaciju da je to ta osoba?
zar zaista mislite da Željo ima dovoljno novca da kupuje sudije u ovoj sezoni?

ne zna se ko je nerazumniji od dvije navijačke skupine.
samo da derbi protekne bez problema.
Fordas

#1974 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Bez uvrede ali to nije bila samo fama to je bila realnost. Brkovic je to radio i to znaju mnogi sportski radnici, ne samo navijaci.
Cak je uspio i jedan derbi nastimati (mislim, kad vec moze brojati dva puta do bezbroj, sta je jedan derbi :D ). ja bih bio najsretniji da
sve prodje bez toga jer bi to samo bez potrebe diglo tenzije kako medju nama tako i medju igracima a to nam nakon svega ovoga ne treba
ultima_palabra

#1975 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

ćiro wrote:Vraćajći film u vrijeme kada je Brković bio generalni sekretar kod anamo njih, prvo što mi padne na pamet kada su derbiji iz tog perioda u pitanju, jeste suđenje raznih Mrkovića i sl. klošara, ciganluk koji ih je uvjek "krasio" i koji ih i sada "krasi", a u tom periodu je bio posebno naglašen.
april 2007. Alečkovićev derbi, malo selektivnog pamćenja?
ćiro wrote:a svaki put kada svira nešto za nas makar 5-6 njihovih igrača se zaleti na njega
Podsjeti me koja je ono ekipa prekinula derbi tako što je svih 11 igrača okružilo sudiju, a jedan ga i udario te bio 6 mjeseci kažnjen.
ćiro wrote:Jer mi smo Sarajevo, a oni su samo jedan mali Željezničar, odnosno mi smo Sarajevo, a oni su qrac.
Beautiful mind :oops:
Locked