English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
do_tokija

#1951 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

kory wrote:ma arsenal nema para za neko zvusnopojacanje to svi znaju...sve ih zezno ovaj novi stadion al iskreno nadam se da ce i njima jedno krenut al trenutno ovakom postavom nemaju sansi..
ako nisi znao budzet za transfere arsenala prosle sezone bio je 100 miliona funti ali politika le bossa nije dovodjenje skupih pojacanja i nema nista od trosenja! haha trenutno sa ovom postavom imamo vise sanse nego real (osmina finala) madrid sa kojeg propaliteti poput looserpoola i milana deru...
ja.neron

#1952 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

belafonte wrote:Jah, ima Bendtner, taman da se vrati nekad pred ove meceve, jos da prenese formu iz repke u Arsenal to bi bilo za Arsenal pojacanje pravo, al nikako da procepi frajer :zoka:
neće se vratiti prije kraja januara ili početkom februara ionako arsenal igra bolje bez njega
bolje mu je da se nikako ne vraća jer stvarno je KLOC pored onakvih fabregasovih asistencija on za četiri godine koliko je u arsenalu dao samo 15 golova

Image

:D
Globus

#1953 Re: English Premier League

Post by Globus »

ya konja u starkama :D Sto ti je rec recesija :D :lol: :lol: :lol:
do_tokija

#1954 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

samo kloc moze izjaviti da je bendtner zabio 15. golova i jos to sve ozbiljno racunati a covjek je uglavnom ulazio sa klupe. za tvoju informaciju bendtner je zabio 27. golova za Arsenal, a od te cetiri godine jednu je proveo na posudbi u birminghamu i tamo je zabijao...

kad vec volis te partye fudbalera mogao bi stavlajti slike igraca manshitster uniteda pogotovo gdje guzni haveri cristina i pig man vode glavnu rijec...
kory

#1955 Re: English Premier League

Post by kory »

do_tokija wrote:
kory wrote:ma arsenal nema para za neko zvusnopojacanje to svi znaju...sve ih zezno ovaj novi stadion al iskreno nadam se da ce i njima jedno krenut al trenutno ovakom postavom nemaju sansi..
ako nisi znao budzet za transfere arsenala prosle sezone bio je 100 miliona funti ali politika le bossa nije dovodjenje skupih pojacanja i nema nista od trosenja! haha trenutno sa ovom postavom imamo vise sanse nego real (osmina finala) madrid sa kojeg propaliteti poput looserpoola i milana deru...
100 mil daj ba tolike pare ima samo chelzi man city i real...
imate sanse nema sta,zivi bili pa vidjeli....
do_tokija

#1956 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

upravu si ti bolje znas od arsena wengera koliki je budzet
ja.neron

#1957 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

do_tokija wrote:samo kloc moze izjaviti da je bendtner zabio 15. golova i jos to sve ozbiljno racunati a covjek je uglavnom ulazio sa klupe. za tvoju informaciju bendtner je zabio 27. golova za Arsenal, a od te cetiri godine jednu je proveo na posudbi u birminghamu i tamo je zabijao...

kad vec volis te partye fudbalera mogao bi stavlajti slike igraca manshitster uniteda pogotovo gdje guzni haveri cristina i pig man vode glavnu rijec...
jeste dao 27 ali u svim utakmicama ali je samo dao 15 u prvenstvu što je pravo žalosno za 4 godine koliko je u klubu dok je u birminghamu dao 11 golova za godinu dana posudbe :P

i nijedan igrač MAN UTD nikad nije uhvaćen pijan i da su mu spale pantalone :D
do_tokija

#1958 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

haha sad lafo u premiershipu a fino napisao da je dao samo 15 golova :lol: bendtner je za berbatova, wellbecka, owena i ostale antitalente uniteda svjetska klasa!
krusty

#1959 Re: English Premier League

Post by krusty »

nevjerovatno da jos niste naucili ignorisati ovog giganta...
kory

#1960 Re: English Premier League

Post by kory »

hehheheehehhe frajer poredi benthera i owena heheeheheehhe
joj momak svaka cast boljeg vica zaista dugo nisam vidio.....

pa to je isto ko kad bi poredio ibisevica i drogbu ili toresa heheheheh al svaka cat bas si mi uljepso vece car si bgm... :D :-D :-)
itd

#1961 Re: English Premier League

Post by itd »

do_tokija wrote:haha sad lafo u premiershipu a fino napisao da je dao samo 15 golova :lol: bendtner je za berbatova, wellbecka, owena i ostale antitalente uniteda svjetska klasa!
:lol: :lol: :lol: :lol:

dobro kaze kory, da nema ovog lika kada bi se covjek nasmijao kako treba.....

legenda

#1962 Re: English Premier League

Post by profil »

Opet Arsene brblja*. Malo mu je krivo sto Roman oprosti dugove klubu :lol: Kako je Murinjo otis'o svi su se malo ohladili, Ferguson, Benitez... samo Wenger raspravlja sa svima, a nema s kime. Bas mi ga je nesto zao. Mislim da bi mogao zavrsiti u ludnici ako nesto ne osvoje ove sezone.

* osim ako ovo nije novinarska opet, ha nokia?
kory

#1963 Re: English Premier League

Post by kory »

ovo haman da svi koji su oko arsenala nesto brbljaju cast izuzetcima zaista...ja sam vec nekoliko puta rekao da volim arsenal pa mozda i najvise u englesoj al oni bas pravi navijaci haman u nedostatku rezultata pocinju da.... malo znate sta eto necu napisat tu rijec...
kory

#1964 Re: English Premier League

Post by kory »

itd wrote:
do_tokija wrote:haha sad lafo u premiershipu a fino napisao da je dao samo 15 golova :lol: bendtner je za berbatova, wellbecka, owena i ostale antitalente uniteda svjetska klasa!
:lol: :lol: :lol: :lol:

dobro kaze kory, da nema ovog lika kada bi se covjek nasmijao kako treba.....

legenda
:D :-D :) :-) :lol:
do_tokija

#1965 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

profil wrote:Opet Arsene brblja*. Malo mu je krivo sto Roman oprosti dugove klubu :lol: Kako je Murinjo otis'o svi su se malo ohladili, Ferguson, Benitez... samo Wenger raspravlja sa svima, a nema s kime. Bas mi ga je nesto zao. Mislim da bi mogao zavrsiti u ludnici ako nesto ne osvoje ove sezone.

vjestacki klub kakav je chelski ocigledno ne moze poslovati u plusu tako da je roman morao izbrisati dug, jebiga nije to veliki klub koji ima velike prihode, moderan stadion uvijek pun, puno navijaca, mladi igraci su im levati a ova generacija je stara, pa ce ponovo morati puno potrositi da naprave konkurentnu ekipu i opet ce doci dugovi bas me zanima hoce li ih roman ponovo brisati svojom lovom :D ali dobro ja se ne bunim neka brise covjek njegove pare neka radi sta hoce kad se onim jadovima iz madrida dozvoli da potrose 200-300 miliona za samo jedan prelazni rok sto ne bi i chelskiju roman brisao dugove
kory

#1966 Re: English Premier League

Post by kory »

svako ima svoje misljenje al meni samo nije jasno sto je tebi krivo sto real tj florentino perez ima tolike pare ili uticaja na banke pa moze trosit 250 mil. na jedno ljeto...aa znam sta je to si ti ljubomoran.....
do_tokija

#1967 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

sto sevilla, almeria, zaragoza, osasuna ne dobijaju te povoljne kredite od drzavnih banki ko real i barcelona? real je isto sto i city ekipa koja samo uz nenormalno mnogo ulozene love moze biti konkurentna
ultima_palabra

#1968 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

do_tokija wrote:sto sevilla, almeria, zaragoza, osasuna ne dobijaju te povoljne kredite od drzavnih banki ko real i barcelona? real je isto sto i city ekipa koja samo uz nenormalno mnogo ulozene love moze biti konkurentna
Pa možda zato što nisu toliko veliki klub, niti mogu dovesti igrače koji su marketinški isplativi i kao takvi garantuju povrat kredita. Možda i zato što nemaju ugovor o TV pravima na milijardu ojra da daju kao kolateral :D
kory

#1969 Re: English Premier League

Post by kory »

do_tokija wrote:sto sevilla, almeria, zaragoza, osasuna ne dobijaju te povoljne kredite od drzavnih banki ko real i barcelona? real je isto sto i city ekipa koja samo uz nenormalno mnogo ulozene love moze biti konkurentna
daj ba sta pricas ti real je uvijek bio konkurentan i uvijek je makar medju 3 u spaniji....
pa de mi reci onako realno kome bi trebalo prije dat kredit realu ili osasuni,barsi ili almerii....real i barsa ce od eklama i tv prava dobiti te pare....de prvo molimte prokontaj malo sta pises pa onda napisi
kory

#1970 Re: English Premier League

Post by kory »

i jbg ni meni nije drago sto su sad pare toliko vazne u fudbalu...al ja tu nista nemogu i nisam ja kriv sto je florentino jak covjek i sto ima velik kapital i uticaj u bankama....
cyprus

#1971 Re: English Premier League

Post by cyprus »

Nijedan klub ne može biti konkurentan bez mnogo uložene love :wink: . Razlika je samo što neki klubovi imaju tu lovu od ranije, pa im nešto krivo kada dobiju konkurenciju u vidu "novopečenih" velikih klubova...
do_tokija

#1972 Re: English Premier League

Post by do_tokija »

mislio sam u ligi prvaka nisu konkurentni jer godinama ne mogu da prodju osminu finala a trosili su isto koliko i manchester, liverpool itd...a ko sto smo vidjeli liverpool ih je pregazio i ponizio znaci da bi prosli osminu oni su potrosili 250 miliona veliki uspjeh za fudbal bice ispadanje reala iz lige prvaka i neulazak citya u ligu prvaka te dvije poluekipe ne mogu sve novcem kupiti!

cipar-arsenal je konkurentan najveci transfer u historiji kluba 15 miliona za arshavina :D
kory

#1973 Re: English Premier League

Post by kory »

heheheh opet ti sa svojim izjavama real evo 5-6 god nije uspjesan u LP i ti govoris kako nisu konkurentni ti bi na osnovu tih nekoliko godina izbrisao citavu realovu historija staru evo jos malo i 108 god.
de molim te ne nasmijavaj me vise puci cu od smijeha
cyprus

#1974 Re: English Premier League

Post by cyprus »

do_tokija wrote:cipar-arsenal je konkurentan najveci transfer u historiji kluba 15 miliona za arshavina :D
Eh, Arsenal možda ne ulaže veliku lovu u transfere, ali zato ulaže u neke druge stvari, bez kojih također ne bi bio konkurentan.

Ma koliko se neki trudili da to romantično posmatraju, činjenica je slijedeća: lova je ono što čini klubove velikim :wink:

#1975 Re: English Premier League

Post by profil »

do_tokija wrote:
profil wrote:Opet Arsene brblja*. Malo mu je krivo sto Roman oprosti dugove klubu :lol: Kako je Murinjo otis'o svi su se malo ohladili, Ferguson, Benitez... samo Wenger raspravlja sa svima, a nema s kime. Bas mi ga je nesto zao. Mislim da bi mogao zavrsiti u ludnici ako nesto ne osvoje ove sezone.

vjestacki klub kakav je chelski ocigledno ne moze poslovati u plusu tako da je roman morao izbrisati dug, jebiga nije to veliki klub koji ima velike prihode, moderan stadion uvijek pun, puno navijaca, mladi igraci su im levati a ova generacija je stara, pa ce ponovo morati puno potrositi da naprave konkurentnu ekipu i opet ce doci dugovi bas me zanima hoce li ih roman ponovo brisati svojom lovom :D ali dobro ja se ne bunim neka brise covjek njegove pare neka radi sta hoce kad se onim jadovima iz madrida dozvoli da potrose 200-300 miliona za samo jedan prelazni rok sto ne bi i chelskiju roman brisao dugove

Veze ti nemas. Ti si u svojoj zamisljenoj dimenziji svijeta sebe ubijedio da Arsenal nekako zaradjuje toliko para, da odma ima da iskesira za sve za sto je potrebno. Takva kompanija, a fudbal, pogotovo engleski, je biznis, ne postoji danas, ma koliko uspjesna i bogata bila. Jednostavno niko nije budala da drzi kes po strani ako zatreba. I nemoj molim te porediti ovo sa Realom. To nije ni slicno. Ovdje je jedan covjek odlucio da oprosti te pare klubu. Pitaj Glazere, ili ove arape da li su spremni na isto. Dakle, radi se o jednom covjeku i njegovim parama, a ne o komercijalnim ili jos "gore" drzavnim bankama koje pokrijvaju dugovanja klubova. Ali ni tu nema nista lose, jednostavno, i bankama se to isplati, da nije tako, ne bi im ni odobravali tolike kredite. Kod bankara se vazda znalo na kom principu posluju, nema tu ljubavi nikakve. Znaci ako klub ima takav status, marketinski potencijal, ne vidim nista lose u tome sto posluje sa bankama iza ledja, kao i bilo koja druga kompanija. Iz fudbalskih organizacija, FIFA-e i UEFA-e seru ko foke, jer su prvi oni odgovorni za ovakvo stanje u fudbalu. Oni, u prvom redu, su od istog napravili biznis kako bi izvukli sto vise love, i njima to odgovara. Navadili se na Chelsea, te najavili pravila i granice o maksimalnom dugu, ciljano prema plavcima, a onda ih Roman zajebe samo tako. Volim vise nego 10 titula sto ce ona dvojica umrijeti od muke. Wengerov komentar je bio vise nego ocekivan, jer je on poznat po tome sto vise vodi racuna sta se desava u drugim klubovima nego u njegovom. A kad nema o cemu pricati, e hajmo onda malo o pravlima..hmm... recimo zasto se aut ne izvodi nogom :-)

U danasnjem fudbalu, nema mi nista draze nego kad u neki klub, koji je u losijoj finansijskoj situaciji, uloze bogatasi, jer se tek tu pokazuje licemjerstvo "velikih" kako je to nepravedno, bla bla, a isto to sto ovi rade prema njima, jos i gore, oni rade finansijski slabijim klubovima, vec 15 godina, ali tada tu ne vide nikakav problem. Zanimljivo je da se uvijek u prvom redu bune "veliki" klubovi kada dodje to takve situacije.

I na kraju, kad smo vec kod dugova, evo ti tvog finansijski perfektnog Arsenala:
Manchester United and Chelsea were by far the most indebted, owing £699m and £701m respectively, Arsenal were third, with £416m debts and Liverpool, the other top four club, were understood to owe around £280m; their accounts, due to be filed at Companies House last week, are overdue.
Ono, sica mislim :-)
Post Reply