HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Al\m/a

#1951 Re: HS kablovska

Post by Al\m/a »

davorf wrote: Probaj da dok si na tom polju New CH, da pritisnes strelicu desno ili lijevo na daljinskom...ako postoje memorisane frekvencije, da prebacis na njih...ako ne...imas nekad ranije na ovoj temi listu svih frekvencija koje HS koristi...i modulaciju...pa onda ukucavaj jednu po jednu i skeniraj...nema ih puno...mozda 7-8 :mrgreen: U svakom slucaju...ne bi trebao biti veliki problem da se to vrati u normalu :mrgreen:
Nema ništa osim New CH, pokušavala sam. Prije nego što sam restartirala sjećam se da je bilo to.
Hvala, pokušat ću s tim ;)
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1952 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Al\m/a wrote:
davorf wrote: Probaj da dok si na tom polju New CH, da pritisnes strelicu desno ili lijevo na daljinskom...ako postoje memorisane frekvencije, da prebacis na njih...ako ne...imas nekad ranije na ovoj temi listu svih frekvencija koje HS koristi...i modulaciju...pa onda ukucavaj jednu po jednu i skeniraj...nema ih puno...mozda 7-8 :mrgreen: U svakom slucaju...ne bi trebao biti veliki problem da se to vrati u normalu :mrgreen:
Nema ništa osim New CH, pokušavala sam. Prije nego što sam restartirala sjećam se da je bilo to.
Hvala, pokušat ću s tim ;)
Evo ovdje imas proces skeniranja sa svim frekvencijama:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p4624017

a ovdje nabrojane kanale po frekvencijama:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4559717

Moguce da su neke promijenili...ali ne bi trebalo da bude nekih vecih promjena...osim one jedne frekvencije koja ce se nekad u januaru ugasiti...nisam bas siguran koja...na njoj su HRT-ovi. I obrati paznju na frekvenciju 386...kod nje jedino trebas da promijenis modulaciju sa 64 na 128.
shlauf

#1953 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

afanalen wrote:Najjaca je u kablovskoj prog. shemi uvrsten radio BIR ha ha ha imas li obraza imalo HAJDAREVICU.
To je uradio zbog Cerića, haveri su jer mu je ovaj bio na otvaranju džamije u rodnoj grudi - Šadići. Cerić je otključao a neznam ko je zaključao :D

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Adriatic

#1954 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Stvarno šta je sa sport klubom?
Jel misle da će Arenom 1 zamazati oči?
shlauf

#1955 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Ja juče lijepo gledao Mančestera na Tv-u vikendici u Kiseljaku. Operator je "ART NET". Osim SK imaju i SK+ i još hejbet drugih kanala koji su znatno bolji nego što ovaj mufljuz nama daje. Nema Behara, Amne, Bir, Igman .... imaju doduše nekakav Jasmin ali to je samo jedan šuplji kanal a sve ostalo je OK i za pohvalu.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
afanalen

#1956 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

J sam gledo Manchestera u Sarajevu ali na LOL-u ima i SK i SK+, kao i cetri Arene.
Tiger 033

#1957 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

afanalen wrote:J sam gledo Manchestera u Sarajevu ali na LOL-u ima i SK i SK+, kao i cetri Arene.
Gledat ces jos malo dok Telemach NE kaze KAPAK vise!!!
perfect_guy

#1958 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

afanalen wrote:J sam gledo Manchestera u Sarajevu ali na LOL-u ima i SK i SK+, kao i cetri Arene.
kako uspjevaju imati sve arene kad ih nema ni na satelitu?
StupskaBitanga

#1959 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Tiger 033 wrote:
Može im se od 1.2 kreće pripajanje Moneta
afanalen

#1960 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

Pa nije LOL Hs, pa da ga skidaju s k...a kako ko stigne.
afanalen

#1961 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

StupskaBitanga wrote:
Tiger 033 wrote:
Može im se od 1.2 kreće pripajanje Moneta
I kakve veze ima Monet sa ovom pricom, nisam bas upoznat.
StupskaBitanga

#1962 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

ima itekako veze
Naime kada se Monet pripoji Telemach-u on će postati najveći kablovski operater i imat će populaciju od Sarajeva preko Mostara i Čapljine
Dalje ukoliko se pokažu glasine tačnim kreće osvajanje Telemach na teritoriji RS tj akvizicijom najvećeg tamošnjeg operatera Elta Kabel iz Doboja

Samo u prvom ciklusu ovo sa Monetom dat će im ekskluzivitet na Sport Klub

HS u ovom slučaju jedino ovakom politikom može izdržati 6 mjeseci do godinu dana a onda će se vidjeti kako i šta dalje ali mislim da će HS kupiti Telecom Slovenia tj njihov operater u BiH Blic net Banja Luka
dadasapic

#1963 Re: HS kablovska

Post by dadasapic »

shlauf wrote:Ja juče lijepo gledao Mančestera na Tv-u vikendici u Kiseljaku. Operator je "ART NET". Osim SK imaju i SK+ i još hejbet drugih kanala koji su znatno bolji nego što ovaj mufljuz nama daje. Nema Behara, Amne, Bir, Igman ....
:? šta jadni gledaju kad nemaju ove programe?strašno,da im snimamo i pošaljemo da ljudi uživaju u tv programu. :lol:
afanalen

#1964 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

StupskaBitanga wrote:ima itekako veze
Naime kada se Monet pripoji Telemach-u on će postati najveći kablovski operater i imat će populaciju od Sarajeva preko Mostara i Čapljine
Dalje ukoliko se pokažu glasine tačnim kreće osvajanje Telemach na teritoriji RS tj akvizicijom najvećeg tamošnjeg operatera Elta Kabel iz Doboja

HS u ovom slučaju jedino ovakom politikom može izdržati 6 mjeseci do godinu dana a onda će se vidjeti kako i šta dalje ali mislim da će HS kupiti Telecom Slovenia tj njihov operater u BiH Blic net Banja Luka
Nigdje veze pa LOL ima u Sarajevu, Tuzli I Zenici a ako bi se oni spojili sa HS-om mada cisto sumnjam i ne bi volio bili bi najjaci operateri LOL xDSL, pa kablovski preko HS-a pa HS svoj net, SUPERTV , HS kABLOVSKA derali bi sve .
Tiger 033

#1965 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

afanalen wrote:

Nigdje veze pa LOL ima u Sarajevu, Tuzli I Zenici a ako bi se oni spojili sa HS-om mada cisto sumnjam i ne bi volio bili bi najjaci operateri LOL xDSL, pa kablovski preko HS-a pa HS svoj net, SUPERTV , HS kABLOVSKA derali bi sve .
Najbolji "K.operater"u BiH a i šire je "Card Sharing" jos ako BHtelekom digne kao sto se prica G pakete na FLAT :thumbup: ku'š na svijet bolju "KABLOVSKU" :mrgreen:
StupskaBitanga

#1966 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

afanalen wrote:

ti ili si šašav ili se tako ponašaš
HS i LOL su sasvim sva različita tipa društa i 2 različita sistema u telekomunikacijama
a koliko znam XDSL(LOL) ima na 35% teritorije Sarajeva
Trebaju oni još kopati i polagati infrastrukutru
a HS
oni pak moraju konačno naučiti da Quadro ili kako se već paket zove uopšte nema 4 elementa već 3 jer kablovska i digitalna je jedan element
afanalen

#1967 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

Ti si puko, kablovska i digitalna jedan element, izvini sta onda nudi Telemach jel i to sve jedan element koji moras dodatno placati ako hoces i digitalu? M ja odoh na BHTel. najjeftiniji su :lol: :lol:
Baron_Samedi

#1968 Re: HS kablovska

Post by Baron_Samedi »

Neka skinu dva Eurosporta i vrate SK. Odlaskom Dzeke, rapidno je opao interes za BL. Ibis i Sejo nisu plaho zanimljvi, obzirom da igraju u prosjecnoj ekipi i da ne mogu napredovat. Realno.

Ustvari, najradje bi im se na*ebo m....Ovo nema ni u Tunguziji, kako nas seljo handri...
StupskaBitanga

#1969 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

afanalen wrote:Ti si puko, kablovska i digitalna jedan element, izvini sta onda nudi Telemach jel i to sve jedan element koji moras dodatno placati ako hoces i digitalu? M ja odoh na BHTel. najjeftiniji su :lol: :lol:
pa u kombinaciji telefon+televizija i internet kablovka i digitalna jesu jedan element tj TELEVIZIJA
Jokericious

#1970 Re: HS kablovska

Post by Jokericious »

Zna li neko hoce li se vracat Sportklub? :x
Da vise mjenjam ovo sranje. Joj, sta ce ljudi ukinut HS.
van Basten

#1971 Re: HS kablovska

Post by van Basten »

sve je to šuplja kad ti kao pojedinac nemaš pravo izbora kablovskog operatera, nego ko je prvi zapišao tvoju teritoriju osuđen si na njegovu kablovksu ili na neka alternativna riješenja (super tv, moja tv...). Prava konkurecija bi bila da smo si imali i elob i hs i bh cabel net pa izaberi šta ti je najbolje. Ovako, nisu se ni trudili za korisnike dok ovi novi nisu počeli stizati
fluidni

#1972 Re: HS kablovska

Post by fluidni »

Konkurencija je zdrava...heheheh...za korisnike!
mali Ninja

#1973 Re: HS kablovska

Post by mali Ninja »

imam problem sa rescanom digitalnog resivera iz kablovske. pritiskom na tipku menu, otvore mi se opcije, pa kad odem na Installation, imam samo jednu opciju "Change of user mode"..

kako da ga resetujem?
Dady

#1974 Re: HS kablovska

Post by Dady »

mali Ninja wrote:imam problem sa rescanom digitalnog resivera iz kablovske. pritiskom na tipku menu, otvore mi se opcije, pa kad odem na Installation, imam samo jednu opciju "Change of user mode"..

kako da ga resetujem?
Idi na promjenu korsinickog moda. Kada trazi password unesi 1234 ili 0000. Ako nijedan ne prodje, pod ruku pa do njihovih prostorija da ti daju novi receiver. Vec mi se to desilo 4 puta. Od zadnjeg puta ne pravim vise liste favorita i evo uredno sljaka vec drugi mjesec :-D
sinkaspud

#1975 Re: HS kablovska

Post by sinkaspud »

Znaci sportklub nam je za sva vremena izgubljen, treba odjaviti ovaj seljacki HS najgoreg kablovskog operatera u drzavi.
Locked