semlaca wrote:Vidiš ta ideja s nanom je pravo dobra, kad se uputim u tom smjeru, valja skrenuti, po gradu je sve skupo što se odjeće za bicikl tiče.
Malo prije došla sa remonta i vožnje do Ilidže. Vrijeme danas za voziti super. Još mi ni bicikl više ne škripi, glavna sam u mahali.
S nanonm je zanimljivo...Ako dodjete i ako budu nana i sin joj, obavezno se sinu obratite... Ne rade utorkom, petkom i nedjeljom... nani je nekad mrsko penjat se uz stepenice i onda kaze "nema nista"...zato je sin bolji... prava bosanska ljudina... i treba potrefiti kad dodje roba, mada mislim da za vas zenske nije frka, zbog velicina odjece...
cappy_tempo wrote:kurty kakav je put do breze za pedalati i koliko vremenski?
Put je jako zanimljiv... Imas vise opcija...
I opcija - Preko Kobilje glave, na Vogoscu - Semizovac - Ilijas - Podlugovi - Breza... Kobilja je najtezi dio... Savjet vam je da idete tamo pored nekadasnjeg sam shopa, pa prema dzemiji...da ni idete glavnom djadom . Najopasniji dio je od petlje u Vogosci do centra" Semizovca... Ide se magistralnom cestom... Tu sam prosle godine dobio saku u ledja iz
vozila u pokretu... Ostali dio puta je ok, paziti na rupe i pruzne prelaze... I paziti na cuke u Barama...Ako idete u grupi, obavezno bjezati od toga da ste prvi, jer cuke samo prvog "napadnu"... Nece ujesti, nece nista, samo im zanimljivo sto se tocak okrece...kad vas zajmi copor, ako imate hrabrosti, stanite i tada i cuke staju...gledaju zbunjeno tocak koji se ne vrti vise i vrate se svojim putem... opasnost je i u Malesicima, ako se ide "precicom" pored Bicakciceve vikendice... Ima bar 50pujda... Ako je prevruce samo gledaju, ako je iole svjezije vrijeme, trce ko ludi
II opcija - Preko Rajlovca... Kobilja prilicno izmori, tako da ova dodje rekreativno... Do Vogosce preko Rajlovca i dalje kao u prvoj opciji... Ovdje paziti na cuke u blizini Exkluziv hotela i na kraju gdje
prodavacice ljubavi stoje ...Ima pujdo velik, al smotan... Zajmi pa obicno uleti u Bosnu nakon potjere...
III opcija... Ja sam dva puta isao i svaki put zalutam... Al nekako nadjem puticak... Preko brda uz sami Autoput... Objasniti ga ne znam... Svaka druga kuca ima par pujda i oni te tjeraju da pedalas momacki... Ide se iznad naplatnih kucica, pa tamo, pa vamo..jednom izasao u podlugovima jednom i starom ilijasu...
IV opcija - ovo se radi jednom u zivotu... Autoputem... Adrenalin na vrhuncu... ti ga zadas ceteres na sat i prodje sleper pored tebe koji vozi samo stoju... jes' da si tri metra od njega, ali te ljulja momacki... Imaju dva problema... mostovi gdje je taj isti sleper na pola metra do metar od tebe... i naplatne kucice... tu spustiti kacigu da te kamere ne ziknu i praviti se lud kad te oni iz kucice pitaju sta... cekati da auto plati pa s njim kroz rampu... i da..umalo da zaboravim... na 4kilometru iz sarajeva imate kameru... spustite brzinu pedalanja ispod 110 da vas kamera ne uslika
Vremenski... sat i 30 minuta maksimalno... Kad je grupa u pitanju moze se i za sat i pet minuta doci