Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kory_galaktikos

#1951 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

Tomahawk11 wrote:Evo, kraj je sezone, posljednje kolo se nema sta kometarisati, Barcelona zasluzeno osvojila, samo jedan poraz, nije se imalo sta drugo ocekivati, Real bitku izgubio u El Classicu (2 puta ove sezone) i to je to.
Bila je to borba samo 2 kluba za titulu, ostalima su ostale mrvice pozicija za Evropu. Prilicno monotona i dosadna sezona u Primeri.
Nadam se da ce iduce sezone Valencia, Villareal, Sevilla, Atletico, Deportivo biti konkurentniji i samim time uciniti zanimljivijom Primeru. Nadam se i da ce Zaragoza, Osasuna, Espanyol :mrgreen: , Atletic Bilbao, Malaga biti ozbiljniji protivnici koji ce praviti vise problema Realu i Barceloni.
Neka bude gutavo, neka Real osvoji iduce sezone 8-)
tako jee..el classico je odluclio prvaka....
ma nisu ove ostale ekipe tolikko lose koliko su real i barsa bili uvjerljivi i dobro...
Eweleen

#1952 Re: Real Madrid C.F.

Post by Eweleen »

koje su trenerske kvalitete pelegrinija?

real uopšte nema igre, i oslanja se na individualne kvalitete, naročito ronalda
kako se ronaldu desilo da nije mogao sam meda protiv barse, tako ni real nije mogao ništa
isto ko što ih ne nadigrala jedna mallorca sve dok nije bljesno ronaldo i razvalio ih.

ja mislim da realu treba samo mourinho ili neki isto stručnjak a gospodin tipa del bosqe i to je to

vratit ronalda na krilo, igrat sa 2 špica, tj benzemom i eventualno pojačat samo lijevog beka :thumbup:
sumirprimus

#1953 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

ma,dugo nisu igrali ovako ko sa pelegrinijem,tctctctcc
covjek ih taman poceo slagat, i haj ti marinko napolje...
a od pojacanja zar nije njegova zelja bila xabi alonso i tacka..mada ne bi se realno protivio ni ronaldu,al ne perez naumio nove galaktikose i bog...
po meni,trebalo bi ga ostavit i dat mu prostora da radi po svom...rezultati tek onda dolaze,a ovako novi trener,recmo morinjo,odma ce otjerat jedno trojicu cetvoricu,dovest jos kojeg portugalca,bar po jednog iz celzija i iz intera i onda opet nova ekipa, i plus cuvena smorinjova taktika,za go manje...
ultima_palabra

#1954 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Eweleen wrote:koje su trenerske kvalitete pelegrinija?

real uopšte nema igre, i oslanja se na individualne kvalitete, naročito ronalda
kako se ronaldu desilo da nije mogao sam meda protiv barse, tako ni real nije mogao ništa
isto ko što ih ne nadigrala jedna mallorca sve dok nije bljesno ronaldo i razvalio ih.

ja mislim da realu treba samo mourinho ili neki isto stručnjak a gospodin tipa del bosqe i to je to

vratit ronalda na krilo, igrat sa 2 špica, tj benzemom i eventualno pojačat samo lijevog beka :thumbup:
Pa recimo polufinale i četvrtfinale Lige prvaka, ili 2.mjesto u Ligi sa Villarealom...čovjek je poznat po tome da radi na duge staze, i tako se njegov rad jedino i može cijeniti.
Što se tiče Cristiana, treba napraviti sistem u kojem pojedinac može bljesnuti, koliko je bilo utakmica u kojima je Messi eksplodirao i spasio Barcu, ili Rooney United...
Ali izgleda da se cirkus nastavlja :(
ultima_palabra

#1955 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Evo jedan video...ne znam da li se od Pellegrinija očekuje da zabija golove umjesto igrača :roll:
Sami procijenite koliko je u ovim akcijama timske igre, a koliko individualizma...
Kumerle

#1956 Re: Real Madrid C.F.

Post by Kumerle »

Vodja je rekao da je Pelegrini dobar trener!
kory_galaktikos

#1957 Re: Real Madrid C.F.

ma meni je vaznije da ostanu ovi igraci..da opet nebude velika rekonstrukcija u ekipi....mada sumnjam u to.....nevjeruje da ce perez tek tako bacati pare..nije valjda toliko lud heeh
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:30, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1959 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

dzemmo wrote:Real i Barsa nemaju spica u reprezentaciji
sta rade pametni ljudi, kupuju spanski tim, a Real, Real posmatra i kupuje zamjenu za taj isti tim

imamo Ramosa i Ikera u prvom timu, ovo ostalo sve grije klupu Barsinom timu
a od ostalih igraca jedino par njih igra posteno u svojoj reprezentaciji
e sad, kad im Villa dodje i Fabregas, mozes mahat usima

jedino da se zalete i kupe Silvu i Torresa..
ne znam, ima li su sansu sa Villom prosle godine..
Ma nije zlato sve što sija... to makar mi simpatizeri Madrida dobro znamo ;-) Gdje će igrati ti silni igrači?
Drugo, upropastiće dva dobra talenta Pedra i Bojana, koji mogu zavezanih očiju igrati sa Xavijem, Messijem, Iniestom i ostalim.
Madrid ako već kupuje, treba da kupi igrača na poziciji koja im je potrebna, a ne zato da ga drugi klub ne bi ugrabio.
Zato bih se složio jedino sa dovođenjem Silve 8-)
kory_galaktikos

#1960 Re: Real Madrid C.F.

i ja bi se slozio to za silvu....extra igrac...bas koji fali realu ..tu taj veznjak da igra sa kakom,VNV,ronaldom....
i jos pozadi jedan igrac i ako nalete na kakvog dobrog napadaca... :D :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1961 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Samo neka kupuju...a bilo je: Real troši silne pare, evo vidim Barca pocela sa nekom ''sicom'', sta je 50-tak miliona. Bice kukanja kad krene sezona, bice guranja, ono nemaju svi mjesta u ekipi, i odmah nema rezultata.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:53, edited 1 time in total.
kory_galaktikos

#1963 Re: Real Madrid C.F.

Tomahawk11 wrote:Samo neka kupuju...a bilo je: Real troši silne pare, evo vidim Barca pocela sa nekom ''sicom'', sta je 50-tak miliona. Bice kukanja kad krene sezona, bice guranja, ono nemaju svi mjesta u ekipi, i odmah nema rezultata.
hehe ja ba ako to iko zna..ond asmo mi..sve mi to prosli...zato sad aBd don florentino samo pametno i ono najnuznije.. ;)) i eto rezultata aBd....
Charuga
Globalni moderator

#1964 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

dzemmo wrote:Real i Barsa nemaju spica u reprezentaciji
sta rade pametni ljudi, kupuju spanski tim, a Real, Real posmatra i kupuje zamjenu za taj isti tim
Barsa ce imati spica u reprezentaciji a to je David Villa .. ;-)
hau jes no

#1965 Re: Real Madrid C.F.

Post by hau jes no »

Pellegrini je kao ranieri - dobar trener koji u svojih 57 godina je osvojio ukupno 0 (nula) trofeja.

smijesno zar ne? :-D
kory_galaktikos

#1966 Re: Real Madrid C.F.

hau jes no wrote:Pellegrini je kao ranieri - dobar trener koji u svojih 57 godina je osvojio ukupno 0 (nula) trofeja.

smijesno zar ne? :-D
pa dobro skim ce osvojit sta...opet je frajer napravio najveci uspjeh sa viljarealom usao u historiju kluba..polufinale LP,drugo mjesto u primeri.......a sa realom je gurao dobro..samo sto su dvaput naletili na jacu barsu i to je to...bit ce aBd bolje seldece sezone...
ultima_palabra

#1967 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pellegrini coached Ecuadorian club LDU Quito to a national title in 1999
when the Chilean coach led San Lorenzo to the 2001 Clausura title and the Copa Mercosur, South America's UEFA Cup equivalent.
Pellegrini secured the Clausura championships at River Plate(2003)
hau jes no

#1968 Re: Real Madrid C.F.

Post by hau jes no »

wow ima i intertoto kup osvojen :mrgreen:

pellegrini je dobar ako real zeli da bude drugi, sa njim nikad nece barcu skinuti sa trona.
ultima_palabra

#1969 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

No comment :-)
Eno niskotiražni bilten Marca tvrdi da je dogovoren prelaz Silve :D
kory_galaktikos

#1970 Re: Real Madrid C.F.

ih da je bogdom....to bi bilo pun pogodak....silva cekamo te hehhe :D
kory_galaktikos

#1971 Re: Real Madrid C.F.

rancika1 wrote:obozavam reaaaaaal :) :) :) :mrgreen:
hehe pa nemozez obozavat i real barsu u isto vrijeme nikako hehe
kory_galaktikos

#1972 Re: Real Madrid C.F.

eh evo vec se pise valjda kako je murinjo izjavio da bi ako vec preuzm ereal sa sobom poveo majkona,i milita....
a zelje bi mu bili kolarov iz lacia te David Luiz, Angel di Maria and Coentrao trojac iz benfike.....
znaci napumpavanja su pocela....sta ce bit vidjet cemo ubrzo.. :D
sumirprimus

#1973 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

kory_galaktikos wrote:eh evo vec se pise valjda kako je murinjo izjavio da bi ako vec preuzm ereal sa sobom poveo majkona,i milita....
a zelje bi mu bili kolarov iz lacia te David Luiz, Angel di Maria and Coentrao trojac iz benfike.....
to je onda opet remont..ajmo jovo nanovo :skoljka:
kory_galaktikos

#1974 Re: Real Madrid C.F.

sumirprimus wrote:
kory_galaktikos wrote:eh evo vec se pise valjda kako je murinjo izjavio da bi ako vec preuzm ereal sa sobom poveo majkona,i milita....
to je onda opet remont..ajmo jovo nanovo :skoljka:
ma nije nedo obg..kakav crni remont...i ako je ovo istina nece dovest sve njih...kad bi se tako lahko igraci dovodili..koga real sve zeli bilo bi u ekipi 100 igraca....
to ja mozda maicon,evo silva haman stize i kad bi tog milita uvalili...ma zemlja gori..eehhe :D
PS:haman da ni kolarov nije los...
al meni je samo vazno da ne prodaju igraca..da okosnica ostane tu...
rIder

#1975 Re: Real Madrid C.F.

Post by rIder »

remont - nikakav problem za mourinha. mourinho je nakon prve sezone u interu promijenio 6/11 igraca (lucio, motta, sneijder, pandev, eto'o, milito), konstantno je imao dobre rezultate a nakon 6 mjeseci tim je bio uigran.

sta bi tek uradio sa perezovim parama?

mislim da je jedini uslov koji je postavio perezu to da mu ovaj ne dovodi igrace koje ne zeli, tipa sevcenko.

jedino kaku ne vidim u mourinhovom 4-3-3 sistemu, ali je jose u italiji naucio mijenjati formaciju, i 3-4 puta u toku utakmice sto se u engleskoj npr. desava jednom godisnje.

kod mourinha bi c. ronaldo dobio odbrambene zadatke - svi za jednog jedan za sve.

mislim da bi doveo maicona, kolarova/bale-a, gerrarda/lamparda i teveza - tj. fajtere koji znaju igrati lopte.

bilo bi prodaje igraca koji mu ne trebaju...

4-2-3-1
----------------casillas
maicon---ramos---???---kolarov/bale
------gerrard/lamp.--alonso
higuain/silva-------kaka'----c.ronaldo
-------------tevez

ne bi bilo blamaza na bernabeu, ne bi igrali leprsavo, efikasno da, sredio bi odbranu.. nakon max godinu dana gazili bi sve redom

o mourinhu komunikatoru ne treba ni pricati...

nadam se da je sva ova prica o mourinhu i realu taktika skindanja pritiska sa interovih igraca pred finale i da ce potpisati dozivotni ugovor sa interom :D
Post Reply