Vise od smijesnog je te fotke podmetati Fondaciji pod noge
Bosanska piramida Sunca vol.5
-
bc_chupo
kako god..salu na stranu ja sam malo popustio sa antipiramidiotima jer vidim da nema potrebe ubjedjivat ih...kad je neko glup nemozes mu ni to dokazat...
izmedju ostalog na 33. medjunarodnom geoloskom kongresu koji ce biti sljedece nam godine u Oslu...ruski naucnici pripremaju naucni rad kojim zele dokazati da su gradjevine u visokom manmade i da imaju iste geofizicke karakteristike....za razliku od obicnih brda...
koliko god vama zanimljivo bilo(da ne izdvajam poznatu ekipu) pljuvanje po trudu jednog covjeka...i vise ljudi koji dobrovoljno rade time samo dokazujete svoju primitivnost
i (ne)toleranciju
...pregledam postove i sta da vidim...samo izigravanje semira i piramida...te sale na racun drugih forumasa...i to od osoba koje nisu ni posjetile iskopavanja
...a sto se tice naucnih osporavanja tipa..."prije toliko godina se zivilo u kolibama pecinama"...stvarno neznam sta da kazem...uzeci u obzir izgradnju egipatskih piramida, americkih...kineskih... koje su nastajale takodjer u davno doba dok su ostali ljudi zivili kao plemena i divljaci...kojim onda argumentima osporit piramide u visokom
...?
Proslost se ne razlikuje toliko puno...naravno napredovalo se dosta u tehnologiji, razmisljanju u mnogo cemu se napredovalo...ali uzmimo primjer neka africka plemena koja jos prezivljavaju kao "divljaci" zive u kolibama...glinenim nastambama itd. a love tamosnje zivotinje...i uporedimo to sa jednim new yorkom jednim dubaiom...jasno je da civilizacija ne zalazi u sve djelove nase planete a tek nije zalazila prije par hiljada godina...
naucnici nemaju cvrste argumente osporavanja piramida u visokom...sve se svodi na to "nemoze to biti"
"nema govora o tome"
i slicno...dok naravno nasi prijatelji forumasi nalaze mnogo argumenata tipa "eno semira ostavila zena
eto dokaza da nema piramida"
i slicno...te pravljenje blogova kojim ne ukazuju na sam projekt...vec ulaze u privatne zivote onih koji se zalazu za projekat i tu traze najmanje mane da ismijavaju samu licnost...jadno
) i mnogi drugi doprinosi...
izmedju ostalog na 33. medjunarodnom geoloskom kongresu koji ce biti sljedece nam godine u Oslu...ruski naucnici pripremaju naucni rad kojim zele dokazati da su gradjevine u visokom manmade i da imaju iste geofizicke karakteristike....za razliku od obicnih brda...
koliko god vama zanimljivo bilo(da ne izdvajam poznatu ekipu) pljuvanje po trudu jednog covjeka...i vise ljudi koji dobrovoljno rade time samo dokazujete svoju primitivnost
Proslost se ne razlikuje toliko puno...naravno napredovalo se dosta u tehnologiji, razmisljanju u mnogo cemu se napredovalo...ali uzmimo primjer neka africka plemena koja jos prezivljavaju kao "divljaci" zive u kolibama...glinenim nastambama itd. a love tamosnje zivotinje...i uporedimo to sa jednim new yorkom jednim dubaiom...jasno je da civilizacija ne zalazi u sve djelove nase planete a tek nije zalazila prije par hiljada godina...
naucnici nemaju cvrste argumente osporavanja piramida u visokom...sve se svodi na to "nemoze to biti"
slazem se...umjesto da svi bespotrebno blate projekat...jer ce se iskopavanja ionako nastaviti...trebalo bi vise paznje posvetiti samom iskopavanju...ne bude piramide...fondacija na sud i naravno najstrozije kazne...budel piramide bh drzava postaje mnogo popularnija...sve vise svjeta dolazi da posjeti piramide(znaci dobit od turizmaMislim da je jedan zajednicki pristup na iskopu piramide jedini ispravan i vishestruko ucinkovit nacin da se shto brze i efikasnije dodje do krajnjeg rezultata, kada bi samo ostao posao oko shto preciznijeg utvrdjivanja starosti iste
- veseoko_kukulamovic
A bogami ni danas, moj Chupo!bc_chupo wrote:...jasno je da civilizacija ne zalazi u sve djelove nase planete a tek nije zalazila prije par hiljada godina...
-
bc_chupo
o tome ti govorim...do tebe jos nije stigla...ti to bas dokazujes svakim svojim postomveseoko_kukulamovic wrote:A bogami ni danas, moj Chupo!bc_chupo wrote:...jasno je da civilizacija ne zalazi u sve djelove nase planete a tek nije zalazila prije par hiljada godina...
-
HoustonPiramidiot
Chupo, zivota ti, fataj se skole, nemoj vise mucit svijet oko sebe.bc_chupo wrote:...naravno napredovalo se dosta u tehnologiji, razmisljanju u mnogo cemu se napredovalo...
I nemoj luftat. Skola ce ti koristiti u zivotu.
- veseoko_kukulamovic
Joj, Houston, ovaj mi je Chupin citat nekako promak'o, joj meni,HoustonPiramidiot wrote:Chupo, zivota ti, fataj se skole, nemoj vise mucit svijet oko sebe.bc_chupo wrote:...naravno napredovalo se dosta u tehnologiji, razmisljanju u mnogo cemu se napredovalo...
I nemoj luftat. Skola ce ti koristiti u zivotu.
- wels
Pratim,pratim.HoustonPiramidiot wrote:Wels, da li ti pratis ovu temu?wels wrote:Mislim da je jedan zajednicki pristup na iskopu piramide jedini ispravan i vishestruko ucinkovit nacin da se shto brze i efikasnije dodje do krajnjeg rezultata, kada bi samo ostao posao oko shto preciznijeg utvrdjivanja starosti iste.HoustonPiramidiot wrote:
Wels, ja ti predlazem da finansiras ti, jer ako ne uspiju dokazati da nije piramida, onda je sigurno piramida, a to je sve sto svi zelimo, je li tako?
Tesko je bolje sastaviti odgovor od ovog, kojeg si vec dobio:
Tranquil, ne moze bolje!tranquil wrote:Kakvo pitanje ! Sadrži pretpostavku da je tačno tj. "nedvojbeno" nešto što bi tek trebalo postati premetom dokazivanja i istraživanja, a s obzirom na okolnosti i pozadinu cijelog slučaja, vjerovatno je i u potpunosti netačno ili falsificirano.
Ipak preskacem jedne te iste besmislice koje dominiraju temom
Vidim da vas je strah pogledati istini u oci,odnosno pogledati sve one oslobodjene, svakom posjetiocu dostupne na uvid, ljudskom rukom poplocane terase i samom sebi priznati istinu.
U tom slucaju bilo kakvi dokazi takve vrste bi vam bili bespotrebni.
Ako bi tako postupili vasa "furka" ne bi imala vishe smisla.
Vi to za bilo kakvu cijenu ne zelite, a vi najbolje znate zashto i kakvi su vam krajnji ciljevi.
Ja samo naslucujem.
U potpunosti vas shvatam.
-
HoustonPiramidiot
Oops, od danas nisu vise pokrovitelji.HoustonPiramidiot wrote: ...
U posljednjem, i mozda najsmjesnijem, napadu samoprovaljivanja, Semir "Sta fali bageru" poziva - pazi sad - ADVOKATE VOLONTERE da besplatno zastupaju Fondaciju protiv jednog od svojih pokrovitelja.
...
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=74
Kad sad nesto razmislim, nisu nikad ni bili. To je bila samo jos jedna od nebrojenih lazi i izmisljotina Semira "Sta fali bageru". Kao dokaz ove lazi, ima PRES CLIPING
http://img522.imageshack.us/img522/5083 ... aniwu0.jpg
(Hvala, Zabluda, na vidovitosti
- wels
tranquil (citat):
Kakvo pitanje ! Sadrži pretpostavku da je tačno tj. "nedvojbeno" nešto što bi tek trebalo postati premetom dokazivanja i istraživanja, a s obzirom na okolnosti i pozadinu cijelog slučaja, vjerovatno je i u potpunosti netačno ili falsificirano.
A kad uspijete dokazati da je je ovo nastalo prirodnim putem svi ce vam sve vjerovati.

-
HoustonPiramidiot
Wels, sad vec malo vise licis na falsifikatora Semira "Sta fali bageru". Jedino sto je on objavljivao slike kamenica koje je nazivao artefaktima "jer su zanimljivi ne po formi nego po obliku".wels wrote:tranquil (citat):
Kakvo pitanje ! Sadrži pretpostavku da je tačno tj. "nedvojbeno" nešto što bi tek trebalo postati premetom dokazivanja i istraživanja, a s obzirom na okolnosti i pozadinu cijelog slučaja, vjerovatno je i u potpunosti netačno ili falsificirano.
A kad uspijete dokazati da je je ovo nastalo prirodnim putem svi ce vam sve vjerovati.
Irna je nedavno objavila clanak
'Geology of the Bosnian "pyramids"'
http://irna.lautre.net/Geology-of-the-B ... amids.html
Procitaj, ako te ne mrzi, meni je bio zanimljiv.
-
bc_chupo
opet ta trazenja dlake u jajetu
...naravno nista se drugo nije ni ocekivalo od vas...kroz cjelu temu vasi postovi se svode na -haha napisao si "piiramida" umjesto "piramida"- ali navikne se 'ljud' na to...vase mahalsko pricanje odgovara djeci 8 razz koji su zeljni prepirki i svadja na najnizem nivou razgovora...
-
HoustonPiramidiot
bc_chupo wrote:opet ta trazenja dlake u jajetu...naravno nista se drugo nije ni ocekivalo od vas...kroz cjelu temu vasi postovi se svode na -haha napisao si "piiramida" umjesto "piramida"- ali navikne se 'ljud' na to...vase mahalsko pricanje odgovara djeci 8 razz koji su zeljni prepirki i svadja na najnizem nivou razgovora...
IMME wrote: @ bh_chupo
Hajd, svega ti, budi dobar pa cuti bar do kraja sedmice. Tako![]()
- veseoko_kukulamovic
Ma jah vala pa šta ako je Semke rek'o da je ruski akademik potvrdio, a ono nije akademik, čisto traženje dlake u jajetu. 
- wels
Sve se vrti u krug,jedni te isti argumenti i protuargumenti.HoustonPiramidiot wrote:Wels, sad vec malo vise licis na falsifikatora Semira "Sta fali bageru". Jedino sto je on objavljivao slike kamenica koje je nazivao artefaktima "jer su zanimljivi ne po formi nego po obliku".wels wrote:tranquil (citat):
Irna je nedavno objavila clanak
'Geology of the Bosnian "pyramids"'
http://irna.lautre.net/Geology-of-the-B ... amids.html
Procitaj, ako te ne mrzi, meni je bio zanimljiv.
Na redu je vezivo.
Da zovemo Lajcija?
- veseoko_kukulamovic
Evo imam ja prijedlog, jel može umjesto toga da dobijemo od Fondacije na uvid onaj geološki izvještaj sa Plješevice od dr. Enesa Ramovića? Onaj što ga je Semke sakrio, jer čovjek nije htio da napiše "piramida"?wels wrote:Sve se vrti u krug,jedni te isti argumenti i protuargumenti.
Na redu je vezivo.
Da zovemo Lajcija?
- wels
Nije tacno.veseoko_kukulamovic wrote:Evo imam ja prijedlog, jel može umjesto toga da dobijemo od Fondacije na uvid onaj geološki izvještaj sa Plješevice od dr. Enesa Ramovića? Onaj što ga je Semke sakrio, jer čovjek nije htio da napiše "piramida"?wels wrote:Sve se vrti u krug,jedni te isti argumenti i protuargumenti.
Na redu je vezivo.
Da zovemo Lajcija?
Enes Ramovic je htio napisati "piramida".
A ti sad vidi sto sam ja u pravu.
-
HoustonPiramidiot
Wels, ako ti dosad niko nije objasnio, evo ja cu pokusati.wels wrote: Sve se vrti u krug,jedni te isti argumenti i protuargumenti.
Semir "Sta fali bageru" je ugledao Visocicu za koju mu se ucinilo da jedna njena stranica ima pravilan oblik.
Odmah je dreknuo: "Piramida!", i napisao knjigo o njoj, u kojoj je odmah o njoj sve znao, cak i da je 27000 (sada vec 27002) godine stara, te da su je izgradili dosljaci sa Plejada (koji nas sada krisom posmatraju sa tamne strane Mjeseca), da za metalne halke vezuju svoje brodove kako ih ne bi odvuklo Panonsko more.
Kao logicna posljedica piramidiotomanije, uslijedilo je da je svaki kamen koji se na lokalitetu iskopa pravljen ljudskom rukom prije pomenutih 27002 godine, i ovo postaje aksiom, koji nekeko, treba da prihvate i "foteljasi", te da se odbace kao neprijateljska objasnjenja da je rijec o - geolozima sirom svijeta poznatim - prirodnim fenomenima. Ako se bas "foteljasi" bune, neka izdvoje novac iz budzeta i pocnu dokazivati da ovu piramidu nisu napravili dosljaci sa Plejada.
Valjda shvatas da bi slican trik mogao upotrijebiti i Chupo, koji bi kada dobije keca iz istorije, jer ne zna u kojem je vijeku zivio Kulin Ban, mrtav hladan vrisnuo svojoj uciteljici: "Trazi pare od ministra za obrazovanje i dokazi da ja nisam u pravu!".
Ja tebi vjerujem da terase koje pominjes laicima mogu izgledati kao keramicke plocice napravljene ljudskom rukom (mozda bi izgledalo i meni, da sam nalozen na "Sezame, otvori se!" pricu), cak i da su neke gradjevine na koje je Semir "Sta fali bageru" nabasao svojim bjesomucnim raskopavanjem zaista izgradjeni u proslosti. Da li se sjecas cuvenog "Ulaza u piramidu"? Jesi li ikad vidio osvrt Fondacije na starost ovog objekta? Nisi, jer Fondaciju za ove objekte prestane biti briga one sekunde kada shvate da se ne uklapa u njihovu izmisljotinu o Prvoj i Najstarijoj.
Zbog svega ovoga, zar ne mislis da bi bilo dobro vidjeti i one izvjestaje koji se ne svidjaju Semiru "Sta fali bageru", cak i ako je on za njih platio?
Last edited by HoustonPiramidiot on 04/12/2007 22:02, edited 1 time in total.
-
bc_chupo
uz duzno postovanje koje osjecam prema tebi...mogu ti rec da jednostavno ne zelis otvoriti oci...zaslijepljen si prvobitnim greskama fondacije(svaka organizacija ima gresaka)
starost se procjenjuje izmedju 7000 i 12000..i nije tako lako odrediti starost dok se ne otkopa cjela piramida...bager koji je na pocetku iskoristen priznajem nepaznjom...i zeljom da se sto prije saznaju informacije...cime i sam kritiziram fondaciju...ali takodjer taj je bager koristen na samom pocetku iskopavanja te je uklonjen i nije vise koristen jer se uvidilo da pravi stetu...prilikom istrazivanja i iskopavanja drevnih gradjevina naravno da se iskazuju mnoge teorije o nastanku i porjeklu samih...za sfingu u egiptu postoje razne teorije...a jos se nezna nastanak same...
-
Shoshana
Hajde, da ne seciram rijec po rijec, zivota ti, reci nam, na osnovu cega se starost piramide (cuj piramide...bc_chupo wrote:uz duzno postovanje koje osjecam prema tebi...mogu ti rec da jednostavno ne zelis otvoriti oci...zaslijepljen si prvobitnim greskama fondacije(svaka organizacija ima gresaka)starost se procjenjuje izmedju 7000 i 12000..i nije tako lako odrediti starost dok se ne otkopa cjela piramida...bager koji je na pocetku iskoristen priznajem nepaznjom...i zeljom da se sto prije saznaju informacije...cime i sam kritiziram fondaciju...ali takodjer taj je bager koristen na samom pocetku iskopavanja te je uklonjen i nije vise koristen jer se uvidilo da pravi stetu...prilikom istrazivanja i iskopavanja drevnih gradjevina naravno da se iskazuju mnoge teorije o nastanku i porjeklu samih...za sfingu u egiptu postoje razne teorije...a jos se nezna nastanak same...
- danas
ma plus minus 5 000 godinaShoshana wrote:Hajde, da ne seciram rijec po rijec, zivota ti, reci nam, na osnovu cega se starost piramide (cuj piramide...bc_chupo wrote:uz duzno postovanje koje osjecam prema tebi...mogu ti rec da jednostavno ne zelis otvoriti oci...zaslijepljen si prvobitnim greskama fondacije(svaka organizacija ima gresaka)starost se procjenjuje izmedju 7000 i 12000..i nije tako lako odrediti starost dok se ne otkopa cjela piramida...bager koji je na pocetku iskoristen priznajem nepaznjom...i zeljom da se sto prije saznaju informacije...cime i sam kritiziram fondaciju...ali takodjer taj je bager koristen na samom pocetku iskopavanja te je uklonjen i nije vise koristen jer se uvidilo da pravi stetu...prilikom istrazivanja i iskopavanja drevnih gradjevina naravno da se iskazuju mnoge teorije o nastanku i porjeklu samih...za sfingu u egiptu postoje razne teorije...a jos se nezna nastanak same...
![]()
) procjenjuje na 7000-12000 godina?
sta zna dEte sta je 5 000 godina, uprti pa nosi
-
Shoshana
Cupo, nemoj se plaviti blesav, pitanje je bilo na osnovu cega tvrdis (se tvrdi) da je 'piramida' stara 'kol'ko god da je stara' - bilo to 7000 ili 12000 godina.bc_chupo wrote:neslane sale nece me povrijediti...ta razlika od 5 hiljada godina nije velika jer je jos zastupljena samo teorija...po zavrsetku projekta se moze otkriti prava starost piramide...