fakone fizike ne mogu aneksima sjebati
ne mogu na istom mjestu napraviti 3 zgrade
+1StupskaBitanga wrote:neki wrote: ako cemo o urbicidu, cete u ratu nisu ni do koljena bosnjama u miru..u kost
Zakon o prostornom uređenju Kantona Sarajevovjetropirka wrote:u kojem to zakonu piše ?Dzontra_Volta wrote:Zato je u zakon i ubačena tzv. KOREKCIJA PLANA, za koju nije potrebna javna rasprava, glasanje u općinskom i/ili gradskom vijeću i sl. Dovoljni su potpisi 3 osobe: načenika općine, gradonačelnika i ministra prostornog uređenja.
Dzontra_Volta wrote:Zakon o prostornom uređenju Kantona Sarajevovjetropirka wrote:u kojem to zakonu piše ?Dzontra_Volta wrote:Zato je u zakon i ubačena tzv. KOREKCIJA PLANA, za koju nije potrebna javna rasprava, glasanje u općinskom i/ili gradskom vijeću i sl. Dovoljni su potpisi 3 osobe: načenika općine, gradonačelnika i ministra prostornog uređenja.
Član 46.
U slučaju evidentnih nedostataka, nedorečenosti ili razlika u grafičkom i tekstualnom dijelu plana može se izvršiti korekcija provedbenog plana. Korekcijom provedbenog plana ne može se mijenjati osnovni koncept.
Korekciju provedbenog plana, na zahtjev općinskog načelnika, izrađuje nosioc izrade plana, a istu verifikuje općinski načelnik uz prethodnu pisanu saglasnost nadležnih ministarstava.
Za općine koje su u sastavu Grada općinski načelnik pribavlja i pisanu saglasnost gradonačelnika.
Odluka o korekciji provedbenog plana objavljuje se u "Službenim novinama Kantona Sarajevo".
Eeeee to su svojevremeno omogucili specijalni odnosi sa SDA ... i Ramizom Dz.Država wrote:Što se mene tiče, neka grade. Jedino mi je žao što niko još nije izgradio objekat visočiji od Avaz Twist Tower-a, tako da seljačić iz okoline Rožaja može na sijelu u svom selu i dalje pričati kako on ima najvisočiji objekat u Sarajevu. Oca li mu očinskog u vr' guzice...
Code: Select all
http://www.avaz.ba/clanak/185214/nadzorni-organ-otkrio-brojne-i-velike-propuste-tokom-gradnje-kumrovcaDržava wrote:Što se mene tiče, neka grade. Jedino mi je žao što niko još nije izgradio objekat visočiji od Avaz Twist Tower-a, tako da seljačić iz okoline Rožaja može na sijelu u svom selu i dalje pričati kako on ima najvisočiji objekat u Sarajevu. Oca li mu očinskog u vr' guzice...
_BataZiv_0809 wrote:Koja ce namjena biti rekonstruisanom Bosku Buhi?
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... 7061,d.bGgU svom obraćanju Koldžo istakao je da je ovo jedan od značajnijih projekata Općine Novo Sarajevo, te da je kao takav dio revidirane Strategije razvoja do 2023. godine. Projektom rekonstrukcije, navodi načelnik, predviđeno je vraćanje prvobitne namjene objekta, a to je prostor sa obrazovno-kulturnim i društvenim sadržajima prvenstveno za djecu do 14 godina, kao i za širu populaciju.
Hahaha...ja im troska bem ti. 200m ceste - i to niko kao nije htio da radi. Ali dolaze onda dobrotvori iz unigradnje...Anabella wrote:Pa tu zemlju je prodao Damir prije 5-6 godina Unigradnji koja zbog te pristupne ceste koju niko nije zelio da gradi nije mogla poceti gradnju zgrade, sada su o svom trosku napravili prilaz, uz izmjene plana i poceli gradnju...Stara prica uglavnom
Samo nek' se gradi.Skyfox wrote:Nakon Poljina stize i Panorama Hills
http://www.akta.ba/bs/Vijest/investicij ... ad-image-0
a kada ce Beverly ne zna se