Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sutra wrote:@ Bond_JaneBond:: Remains of the Day je odlicna knjiga. Toplo preporucujem.
Ja citam The Kite Runner - Khaled Hosseini.. Nakon odusevljenja Thousand Splendid Suns citam ovu..
taj lovac na zmajee je najpredvidljivija knjiga koju sam citao. tako je sablonski pisana da sam 30 strana unaprijed predvidjao radnju sa neznatnim pogreskama.
onu 'istinitu ispovijest beogradjanke iz harema necu ni komentarisati. neko procita uvjerljivo napisanu fikciju i povjeruje svaku rijec, kao sto je moj netalentovani drug povjerovao u istinitost 'gobnice za bosrisa davidovica'.
trenutno na repertoaru otadzbina od roberta harrisa.
Kanim se da nastavim citati Istanbul...malo mi je prespora knjiga, kao da se poradja svakom recenicom i kao da je svaku promisljao 632 puta, knjiga mu je ocigledno jako vazna, nisam sigurna da li ce to biti i meni.
One of the earliest Jewish religious volumes to be illuminated with images, the Sarajevo Haggadah survived centuries of purges and wars thanks to people of all faiths who risked their lives to safeguard it. Geraldine Brooks, the Pulitzer Prize-winning author of March, has turned the intriguing but sparely detailed history of this precious volume into an emotionally rich, thrilling fictionalization that retraces its turbulent journey. In the hands of Hanna Heath, an impassioned rare-book expert restoring the manuscript in 1996 Sarajevo, it yields clues to its guardians and whereabouts: an insect wing, a wine stain, salt crystals, and a white hair. While readers experience crucial moments in the book's history through a series of fascinating, fleshed-out short stories, Hanna pursues its secrets scientifically, and finds that some interests will still risk everything in the name of protecting this treasure. A complex love story, thrilling mystery, vivid history lesson, and celebration of the enduring power of ideas, People of the Book will surely be hailed as one of the best of 2008. --Mari Malcolm
Kanim se da nastavim citati Istanbul...malo mi je prespora knjiga, kao da se poradja svakom recenicom i kao da je svaku promisljao 632 puta, knjiga mu je ocigledno jako vazna, nisam sigurna da li ce to biti i meni.
on je takav kao pisac, za mene puno bolji scenarist ali eto guraju ga da je pisac i akademik, samo moje mišljenje, ne kritikujem, trenutno se čita: HILJADU ČUDESNIH SUNACA, od Haled Hoseini
Ja se ukopah sa nekim savremenim YU romanima... Pročitah nekako Vitomira Lukića "hodnici svijetloga praha" ali nikako da se izborim sa Slavkom Janevskim "Rulet sa sedam brojki"
Previše metafore i metafizike za moj ukus... A čeka me još 6 romana iz te edicije
SinjaD wrote:Čitam Tajnu Ronde Bern.
Rekoše mi da će mi se sve tajne života otkriti i da će mi se sve samo kaz'ti jal pročitam ovu knjigu ))
hvala sto si mi otkrio/la ovu knjigu...
na neki nacin, dolazio sam do shvatanja te tajne koja se tumaci u istoj, ovo ce vjerovatno samo potvrditi moje misli
cosmic consciousness
nauka je dokazala odnos izmedju emocija, misli i kvantne fizike... to je nesto skoro pa ne vjerovatno. stoga, ova knjiga bi itekako mogla biti glavna...
SinjaD wrote:Čitam Tajnu Ronde Bern.
Rekoše mi da će mi se sve tajne života otkriti i da će mi se sve samo kaz'ti jal pročitam ovu knjigu ))
hvala sto si mi otkrio/la ovu knjigu...
na neki nacin, dolazio sam do shvatanja te tajne koja se tumaci u istoj, ovo ce vjerovatno samo potvrditi moje misli
cosmic consciousness
nauka je dokazala odnos izmedju emocija, misli i kvantne fizike... to je nesto skoro pa ne vjerovatno. stoga, ova knjiga bi itekako mogla biti glavna...
Ima nešto u ovoj tajni . Ako ništa bar donosi dobro raspoloženje i vjeru u bolje sutra.
meni je odlicna
Muz sad cita "Jebo sad 1000 dinara", a ja cekam da on zavrsi pa da ja uzmem.
kaze da je odlicna
Trenutno citam Sto godina samoce
Savjet za Sto Godina Samoce.
Ukoliko ne postoji porodicno stablo na pocetku knjige (nova izdanje imaju), preporucujem ti da zapisujes likove i "rucno" napravis porodicno stablo. Likovi nose ista imena i vrlo je lako pomjesati ih.
meni je odlicna
kaze da je odlicna
Ukoliko ne postoji porodicno stablo na pocetku knjige (nova izdanje imaju), preporucujem ti da zapisujes likove i "rucno" napravis porodicno stablo. Likovi nose ista imena i vrlo je lako pomjesati ih.
jest, ja se svako malo vracam da vidim koji Hose i koji Arkadio
davno sam ja nju citala, pa sam uzela da obnovim gradivo
meni je odlicna
kaze da je odlicna
jest, ja se svako malo vracam da vidim koji Hose i koji Arkadio
davno sam ja nju citala, pa sam uzela da obnovim gradivo