Sarajevski taksisti- dno dna
-
Saka
#1951 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Džaba ti propisi u ovoj državi kad se ne provode.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1952 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jel se iko ikada vozio u Sa taxi bb,sivi ford mondeo karavan?ja ga nasao na Anexu,ko fol na standu
!toliko toga se imalo na njemu vidjeti da nisam ni pogledao dal ima TA table(a nema garant),a i da nema svoj broj sam tek skontao kad je izasao iz auta i skinuo reklamu i stavio je u auto
! Inace kad sam gore stanem na trolejbusku i zaustavim prvi koji naidje,al sad ja krenuo prema troli,zurio,i vidim Sa taxi,s prednje strane malo udaren al se sjaji,tek opran(s vanjske strane),kad sam prisao vratima vidim desna strana dobro udarena,kontam nema veze
! u njemu stariji omanji covjek u odijelu vecem od njega samog,ne pusi,al auto smrdi ko da je neko umro u njemu(majke mi ne serem)! sve klepece i lupa, poceo mi kukati uz psovke najmilijih kako mu neko za nesto trazi 800KM da mu napravi,i kako mu za dvije polovne gume taj isti trazi 150KM
i kako mu je on prijetio da ce ga ubiti,pokazujuci mi svoju sliku iz mladjih dana kada je imao crni pojas:D, za te dvije gume! pa jedno pola sata nakon izlaska iz vozila sam u grlu imao okus onog odvratnog smrada ! 
- alibegoa
#1953 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prica mi suradnik iz Novog Sada za 2€ taksi sa kraja na kraj grada. Parking u centru grada 0,40 € po satu.
Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
- Cholina_Lokica
#1954 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
PA Novi Sad moRes pretrcati koliko kilometara ima sveukupnoalibegoa wrote:Prica mi suradnik iz Novog Sada za 2€ taksi sa kraja na kraj grada. Parking u centru grada 0,40 € po satu.
- holowey
#1955 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
to je jedan nekonstitutivni za kojeg se bori sejdicMatijevic_Vlado wrote:Jel se iko ikada vozio u Sa taxi bb,sivi ford mondeo karavan?ja ga nasao na Anexu,ko fol na standu!toliko toga se imalo na njemu vidjeti da nisam ni pogledao dal ima TA table(a nema garant),a i da nema svoj broj sam tek skontao kad je izasao iz auta i skinuo reklamu i stavio je u auto
! Inace kad sam gore stanem na trolejbusku i zaustavim prvi koji naidje,al sad ja krenuo prema troli,zurio,i vidim Sa taxi,s prednje strane malo udaren al se sjaji,tek opran(s vanjske strane),kad sam prisao vratima vidim desna strana dobro udarena,kontam nema veze
! u njemu stariji omanji covjek u odijelu vecem od njega samog,ne pusi,al auto smrdi ko da je neko umro u njemu(majke mi ne serem)! sve klepece i lupa, poceo mi kukati uz psovke najmilijih kako mu neko za nesto trazi 800KM da mu napravi,i kako mu za dvije polovne gume taj isti trazi 150KM
i kako mu je on prijetio da ce ga ubiti,pokazujuci mi svoju sliku iz mladjih dana kada je imao crni pojas:D, za te dvije gume! pa jedno pola sata nakon izlaska iz vozila sam u grlu imao okus onog odvratnog smrada !
- kokuz_sa
#1956 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kolika je razlika u cijeni..crveni-Sa taxi?
kad idem na posao sa stupa sam par puta uzimao sa taxi..i hajmo reci oko 8.5km je d posla mi cijenovno izlazilo..
a sada mi uzeo crveni sa stajalista na alipasinu gore do posla 8.20KM
kad idem na posao sa stupa sam par puta uzimao sa taxi..i hajmo reci oko 8.5km je d posla mi cijenovno izlazilo..
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1957 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Svaki dan je ispred Merkatora... Nema TA tablice.Matijevic_Vlado wrote:Jel se iko ikada vozio u Sa taxi bb,sivi ford mondeo karavan?ja ga nasao na Anexu,ko fol na standu!toliko toga se imalo na njemu vidjeti da nisam ni pogledao dal ima TA table(a nema garant),a i da nema svoj broj sam tek skontao kad je izasao iz auta i skinuo reklamu i stavio je u auto
-
Ambrozija
#1958 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da to nije onaj ciko sto bude u bijelom odjeluEntropio wrote:Svaki dan je ispred Merkatora... Nema TA tablice.Matijevic_Vlado wrote:Jel se iko ikada vozio u Sa taxi bb,sivi ford mondeo karavan?ja ga nasao na Anexu,ko fol na standu!toliko toga se imalo na njemu vidjeti da nisam ni pogledao dal ima TA table(a nema garant),a i da nema svoj broj sam tek skontao kad je izasao iz auta i skinuo reklamu i stavio je u auto
-
titanik
#1959 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ciko nosi leptir masnu i ima crni pojas pa pripazite.Ambrozija wrote:Da to nije onaj ciko sto bude u bijelom odjeluEntropio wrote:Svaki dan je ispred Merkatora... Nema TA tablice.Matijevic_Vlado wrote:Jel se iko ikada vozio u Sa taxi bb,sivi ford mondeo karavan?ja ga nasao na Anexu,ko fol na standu!toliko toga se imalo na njemu vidjeti da nisam ni pogledao dal ima TA table(a nema garant),a i da nema svoj broj sam tek skontao kad je izasao iz auta i skinuo reklamu i stavio je u auto
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1960 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da... uvijek je napucan.Ambrozija wrote: Da to nije onaj ciko sto bude u bijelom odjelu
-
Ambrozija
#1961 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Entropio wrote:Da... uvijek je napucan.Ambrozija wrote: Da to nije onaj ciko sto bude u bijelom odjelu
-
Bodkin
#1962 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako je vozio jettu prije ja sam ga upratio da je prije svaki dan oko 5 stajao na grbavici na trolejbuskoj staniciAmbrozija wrote:Entropio wrote:Da... uvijek je napucan.Ambrozija wrote: Da to nije onaj ciko sto bude u bijelom odjeluS njim je dozivljaj voziti se
Tapatalk
- holowey
#1963 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
da, da, vozio je jettu... zivi negdje na aneksu...Bodkin wrote:Ako je vozio jettu prije ja sam ga upratio da je prije svaki dan oko 5 stajao na grbavici na trolejbuskoj staniciAmbrozija wrote:Entropio wrote:
Da... uvijek je napucan.S njim je dozivljaj voziti se
uvijek u odijelu
Tapatalk
- drndalo
#1964 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa kakva ti je to razlika ? 1 stajanje na semaforu vise i to ti je to...kokuz_sa wrote:kolika je razlika u cijeni..crveni-Sa taxi?
Cjenovnik im je isti, razlike moze biti u: paljenju taksimetra/udaranju po usima, ruti kojom te vozi (duzina/guzva), tarifi voznje, ako to nisu ukinuli, gdje je nocu bila visa (tarifa 2)...
- drndalo
#1965 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, racuna: start + predjeni (kilo)metar + vrijeme stajanja... Ne znam tacnu obracunsku jedinicu, ali ako ti se desi da ti je voznja 2 kilometra trajala npr. 20 minuta (tesko, osim kada nastupi kolaps u saobracaju), nece te kostati 1.50 KM start, + 2 KM za 2 km, 3.50 total, nego vise... Koliko vise ne znam tacno... Imas u svim taxi cjenovnicima i cijenu cekanja, ne sjecam se kada sam vidio da je neko praktikuje, ali cini mi se da je zadnji put kad sam je primjetio na cjenovniku bila nesto tipa 10 KM/sat...
- illuminated
#1966 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
broji se oboje..R_v_P20 wrote:Ja sam uvijek mislio da taksimetar racuna po predjenim kilometrima![]()
![]()
Ono racuna vremenski voznju... Jbga ne znam koji mi je taksista rekao da se racuna po kilometrima
![]()
-
miki.ba
#1967 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cekanje 10 KM sat vremena, tako isto u vožnji, znaci deset minuta u gužvi 1 KM više, meni takso neki dan objasnio.drndalo wrote:Da, racuna: start + predjeni (kilo)metar + vrijeme stajanja... Ne znam tacnu obracunsku jedinicu, ali ako ti se desi da ti je voznja 2 kilometra trajala npr. 20 minuta (tesko, osim kada nastupi kolaps u saobracaju), nece te kostati 1.50 KM start, + 2 KM za 2 km, 3.50 total, nego vise... Koliko vise ne znam tacno... Imas u svim taxi cjenovnicima i cijenu cekanja, ne sjecam se kada sam vidio da je neko praktikuje, ali cini mi se da je zadnji put kad sam je primjetio na cjenovniku bila nesto tipa 10 KM/sat...
-
cove41
#1968 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Malo je offtopic, al' da ipak podijelim jedno iskustvo iz TZ.
Zaustavio taxi, sivi mercedes, "okonja", i prvo ostao šokiran kad je izašao čovjek u odijelu, pozdravio me i otvorio mi vrata. Unutra nekoliko primjeraka razne dnevne štampe, magazina i slično. Neću ni da pričam koliko je sve čisto i koliko miriše. Na kraju mi nije dao da izadjem dok on ne izadje i otvori mi vrata. I vožnja od neka 4 km koštala 2 KM.
Ne trebam ni reći da sam uzeo vizitku, i maksuz ga zovem svaki put kad sam u TZ.
Zaustavio taxi, sivi mercedes, "okonja", i prvo ostao šokiran kad je izašao čovjek u odijelu, pozdravio me i otvorio mi vrata. Unutra nekoliko primjeraka razne dnevne štampe, magazina i slično. Neću ni da pričam koliko je sve čisto i koliko miriše. Na kraju mi nije dao da izadjem dok on ne izadje i otvori mi vrata. I vožnja od neka 4 km koštala 2 KM.
Ne trebam ni reći da sam uzeo vizitku, i maksuz ga zovem svaki put kad sam u TZ.
- aida-x
#1969 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
cove41 wrote:Malo je offtopic, al' da ipak podijelim jedno iskustvo iz TZ.
WOW! Svaka cast!
-
addy_sa
#1970 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
šta nam je s Bimmerom ne oglašava se danima
- burekodsira
#1971 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
manje divljaka, odmah vise posla, valjda nemoze da nasvoji covjekaddy_sa wrote:šta nam je s Bimmerom ne oglašava se danima
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1972 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
obim posla se povecao, saznalo se na kojem je standu pa sve forumasice poletile da provjere kakav je ko vozac!burekodsira wrote:manje divljaka, odmah vise posla, valjda nemoze da nasvoji covjekaddy_sa wrote:šta nam je s Bimmerom ne oglašava se danima
- Edin H.
#1973 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Joj njega, pa trose se gume kada skrecesR_v_P20 wrote:U tuzli dobro prodjes sve dok nema skretanjaNe mogu shvatiti kakvo im je ono nakaradno racunanje tarife. Vozis se 10km za 3KM a vozis se 3km za 6KM ako ima vise skretanja
![]()
![]()
-
Bimmer_
#1974 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Tu sam ja, uletim nabrzinu, ponekad procitam.addy_sa wrote:šta nam je s Bimmerom ne oglašava se danima
Nemam bas vremena ovih dana, imam nekih obaveza pa i ne radim bas toliko cesto, prebukiran sam obavezama.
Uskoro cu ja opet ovde sa vama naglabat samo dok mi prodje ovo
LP
- SAID5
#1975 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taksista kojeg najvise mrzim, stalno se kofrči u saobraćaju i još sam imao davno svađu sa njim jer mi je rekao da me neće vozit "jer imam puno kesa"Entropio wrote:Svaki dan je ispred Merkatora... Nema TA tablice.Matijevic_Vlado wrote:Jel se iko ikada vozio u Sa taxi bb,sivi ford mondeo karavan?ja ga nasao na Anexu,ko fol na standu!toliko toga se imalo na njemu vidjeti da nisam ni pogledao dal ima TA table(a nema garant),a i da nema svoj broj sam tek skontao kad je izasao iz auta i skinuo reklamu i stavio je u auto
Što stojiš ispred šoping centra ako ti smetaju kese!