Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hoću malo morgen treba meni da sipa pokuca umjesto lopovima i cetnicima
Ko zna zna
Iskreno ne pratim to je oduvijek bilo osim ono malo koju godinu sto je Ivica Osim pokojni nesto poslozio, malo poslije toga krenulo je isto i ja sam prestao pratiti pogledam ali s mukom po pola..
Fudbal je pijaca kao i politika
Uostalom sto bi bili bolji manje je obrazovanja realno. Uvijek se gura bar par igraca zarad prodaje
dječak sa šibicama wrote: ↑18/11/2025 22:48
Da se proslo i sa ovakvom igrom, ko bi to pamtio, bitno je proci. Ali nekako znas da ce jedna lopta uci u nasu mrezu, fali kompaktnija odbrana, malo bolji vezni red svaka cast Sunjicu on se borio ali ostali tanko. Ima tu par mladih igraca sa solidnim potencijalom ali i previse prosjecnih igraca. Dovoljno da bude ono blizu ali nedostizno.
U svakom slucaju nije ni Austrija nesto posebno odigrala, mozda jer su nasi defanzivno bili dobri, za bolju igru naprijed jos nema kvaliteta. Neka strucni stab smislja nesto.
Nije Austrija bolje odigrala? Jesmo li mi gledali istu utakmicu? Posjed, pasovi, prilike? Znaci tri koplja iznad nas, skolski, hladno, rutinerski, nem srljanja i straha nego sistem i znanje, i moras proci
Jebo te pasovi, pa ne dobija se pasovima, dali gol iz frljoke gore od naseg gola.
Ma ja ba, dobija se "izbij je u kukuruze" taktikom, niko vise ne igra na posjed i pasove
Posjed, posjed, posjed, kontrola, gradjenje igre, stvaranje viska, stbaranje prilika i sansi. To je osnova modernog fudbala. A kad imas deset igraca pred golom onda ces vjerovatno frljokom rijesit utakmicu
Slovacka u prvoj rundi, finalu bilo ko pod uslovom kod kuce da igramo, ako mora u gostima onda Ukrajina ili Danska.
Sreca da je baraz u martu tek pa ce se ovo malo sleci sve i zaboraviti. Da se utakmica igra za 10 dana nebi imali nikakve sanse jer su nasi izgorili od zelje veceras.
splinter wrote: ↑18/11/2025 22:53
Ljudi dragi ne pišite nebuloze. Kakav luzerski mentalitet. Odigrali smo 1:1 sa Austrijom u Beču koja je sigurno u prvih 10 reprezentacija u Evropi. Ovo je mlada reprezentacija i ima jako puno mjesta za napredak.
Luzerski bi bilo da se nismo uopće doveli u ovu situaciju ili izgubili večeras hladno ,2 ili 3:0 i da smo se odmah predali..
Naravno da ni uspjeh ali svakako nije neuspjeh. Ako budemo pametni do marta, dakle ova 3 i po mjeseca imamo vremena utegnuti i popraviti stvari i to je dobro.
Da mi je krivo jašta je, malo je reći. Isti osjećaj ko kada se razboliš. Ali glavu gore.
Kojih 10? Lakšu repku za odlazak na SP nećemo dobit.
Naša sreca.bila do 75.te min sto nisu umjeli
Prijatelju po rankingu su 11. ekipa u Evropi i zvanično.
Ova Austrija danas je dovoljno jaka ekipa da je trenutno malo ko favorit na njihovom terenu.
Ljudi nisu izgubili kući godinama.
Treba biti malo realan.
Eto ova djeca što su igrala večeras ne bi voljela da su prošla na.svjetsko?
Nama.je svanulo kad.je.izveo onog mrkog u 70oj otprilike.minuti. na sp su kanta za nabijanje prosjeka. Zivi bili pa vidjeli
Sergej je pogriješio, zakasnio je sa izmjenama, nije bilo svježine, svježe krvi, pojedini na aparatima, pojedini umrli, nigdje koncentracije ni gram, ali ne mijenja ništa, sve ok
Rob_Atl wrote: ↑18/11/2025 23:01
Slovacka u prvoj rundi, finalu bilo ko pod uslovom kod kuce da igramo, ako mora u gostima onda Ukrajina ili Danska.
Sreca da je baraz u martu tek pa ce se ovo malo sleci sve i zaboraviti. Da se utakmica igra za 10 dana nebi imali nikakve sanse jer su nasi izgorili od zelje veceras.
Nadat se da ce do marta nauciti pas igru i kontrolu...
Logovan wrote: ↑18/11/2025 22:59
Jojjj vazda malo fali, jedan gol više, jedan gol manje, jedna sekunda, uvijek malo fali jebem ti majku više
Tješimo se opet baražom jebi ga
Imamo šansi u baražu
Ako pogledamo do sad naše rezultate u baraku, onda nemamo nikakve šanse. Budimo realni inoriznajmo.sebi da je jedina naša šansa za odlazak na SP bila direktni plasman.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/11/2025 22:53
Alajbegovic Bajraktarevic na krilima, i Muharemovic u odbrani.
Ja ne vidim nijednog veznjaka talentovanog u najavi, u tom rangu ove trojice.
Bas tako! Ta trojica su potencijalno top igraci koji ce nositi reprezetaciju (uz Demirovica i Dedica nadamo se). Osim njih mene je bas odusevio Memic, momak bar moze trcat, nije stao cijelo vrijeme. To znaci da smo solidno popunjeni svugdje osim u sredini, tu nam bas fali kvaliteta.
Od minimalno 3 vezna igraca koji nose igru,mi imamo 0 igraca u sredi. Zar ne postoji nigdje na svijetu neki bosanac koji zna nesto napraviti u sredini??? Je li ovo realno i moguce ???
Herr Flick wrote: ↑18/11/2025 22:58
Ja ne mogu da vjerujem da je izveo Tabakovica,prvo sam mislio da je greska Ne moze ti covjek od 40 godina igrat 90 min,igrac manje citavo drugo poluvrijeme,ta izmjena je i sjebala sve....
A sta bi bilo drugacije da je ostao Tabakovic?
Pa logički bi igrač koji ima 31 godinu bio fizički spremniji od igrača od 39. Ali kod nas će Edin igrati 90 minuta dok se ne oprosti. Mi svakako nismo naprijed ništa mogli napraviti ali makar smo mogli da igramo bolji presing. Ili da sačuvamo loptu.
Last edited by Bazinga1234 on 18/11/2025 23:06, edited 1 time in total.
splinter wrote: ↑18/11/2025 22:53
Ljudi dragi ne pišite nebuloze. Kakav luzerski mentalitet. Odigrali smo 1:1 sa Austrijom u Beču koja je sigurno u prvih 10 reprezentacija u Evropi. Ovo je mlada reprezentacija i ima jako puno mjesta za napredak.
Luzerski bi bilo da se nismo uopće doveli u ovu situaciju ili izgubili večeras hladno ,2 ili 3:0 i da smo se odmah predali..
Naravno da ni uspjeh ali svakako nije neuspjeh. Ako budemo pametni do marta, dakle ova 3 i po mjeseca imamo vremena utegnuti i popraviti stvari i to je dobro.
Da mi je krivo jašta je, malo je reći. Isti osjećaj ko kada se razboliš. Ali glavu gore.
Naravno da je luzerski mentalitet.
Prvo ne treba gledati ovu utakmicu vec na desetine slicnih utakmica.
Drugo ako smo krenuli u austriju i ako su sami igraci i selektor isli po pobjedu - odigrati ovako lose nije nista nego luzerski mentalitet.
Pa jbt i ovdje na forumu se milijarditi put kune sreca, subina, sudija, istice potencijal, mladost....ali rezultata nema pa nema. O cemu onda mi govorimo? Po nekim komentarima ispade mi smo njemacka pa ne smijes reci da smo tarabe, prije svega mentalne.
Jaci su psihicki od nas koji ih pljujemo. Ebote meni citavu tekmu grc u stomaku. Mogu misliti kako je njima, pa su imali rezultat do 77. Ne trebamo previse srati i gadjati se floskulama.
Logovan wrote: ↑18/11/2025 23:02
Sergej je pogriješio, zakasnio je sa izmjenama, nije bilo svježine, svježe krvi, pojedini na aparatima, pojedini umrli, nigdje koncentracije ni gram, ali ne mijenja ništa, sve ok
Ali zato se mijenja odmah poslije primljenog gola
Nadao se da ćemo zadržati 1 - 0, a bilo je vidljivo da se nešto mora mijenjati
SmokingMan wrote: ↑18/11/2025 22:49
Generalno nisu opšte bile loše kvalifikacije, treba se početi navikavati bez Edina, ne može dovjeka biti neka vrsta "štake" timskog saopouzdanja.
Ova djeca nemaju problem sa Dzekom,jer nisu sa njim ni igrali dugo i nisu navikli na njega kao glavnog i vodju. Oni njegov nedostatak nece ni primjetiti.
Ova djeca nemaju taj strah od protivnika,kao neki drugi nasi igraci i to je jako dobro. Vidi se da im je psiha na puno boljem nivou nego kod ovih starijih i koji ne igraju u jakim ligama. Meni je to bas drago...ja najvise mrzim kada vidim taj strah i pogubljenost kod profesionalnih igraca. Nikada mi to nije bilo jasno ali eto,nismo svi psihicki isto jaki.
Hjde samo reci da nam nije zabavno kada nam skače kortizoL u kansim noćnmim satima, pa bi davili malo Sergeja, malo Vicu Izdajnika, malo Džeku što je možda imao seks snoć prije utakmice, malo bi ovako a malo bi onako.
Jesmo invalidi. Prvo golman je trebao riješiti situaciju, a onda odbrana, koja nije uopće reagovala. Naša jedina šansa je direktan plasman. Mi u baražu nemamo šta tražiti i to je više puta dokazano.
rekoh ti nesto.
Rekoh i ja tebi. Nisam Ti ja kriv što nisi u stanju da prihvatiš istinu, a ona je takva kakva jeste. Odigrali smo preloše i nismo šanse stvorili sem gola.
vidi burazeru. imas mladu ekipu, prije kvalifikacija ih svi otpisali, momci odigraju odlicne kvalifikacije i na koncu igraju odlucujucu utakmicu protiv austrije za direktni plasman na svjetsko prvenstvo. izgorili, rano poveli, povukli se, veliki zalog u igri i odigraju nerijeseno, ne prodju direktno i onda im mi hebemo sve po spisku, a prije pola godine, kada su izgubili od austrije u zenici ih svi optisali. da ne kazem kako je bilo na pocetku kvalifikacija. i onda se nadjes ti pametnolog da nam kazes sve ono sto smo mi svi vidjeli, ali posmatramo sa druge strane. mislim ti si takva osoba, da smo i prosli ti bi isti post napisao.
Rob_Atl wrote: ↑18/11/2025 23:01
Ni u martu nemamo šanse..budimo realni. Kad smo imali daleko kvalitetniju repku, nismo mogli ništa u baražu
Nije Austrija bolje odigrala? Jesmo li mi gledali istu utakmicu? Posjed, pasovi, prilike? Znaci tri koplja iznad nas, skolski, hladno, rutinerski, nem srljanja i straha nego sistem i znanje, i moras proci
Jebo te pasovi, pa ne dobija se pasovima, dali gol iz frljoke gore od naseg gola.
Ma ja ba, dobija se "izbij je u kukuruze" taktikom, niko vise ne igra na posjed i pasove
Posjed, posjed, posjed, kontrola, gradjenje igre, stvaranje viska, stbaranje prilika i sansi. To je osnova modernog fudbala. A kad imas deset igraca pred golom onda ces vjerovatno frljokom rijesit utakmicu
Bolan sto ti ne guzis Halle Berry.....jel zbog toga sto neces ili sto ne mozes
Steta, repka je mlada treba tu dzekson ko spirituelni trener malo uletit mentaliteta radi. Nije ovo ni lose kakve su nam karte podijeljene, austrijanci su pred kraj pokazali cigansko lice.. ni njima nije bilo svejedno, a i oni su se iznenadili kad su dali gol.
Elem, ne treba ni crnjacit previse al takvi smo nazalost, 1000 godina razvlacenja sa 4 strane svijeta odradi svoje. Sve go cinicni pakas alergican na uspjeh, svi jedva cekaju rec “jesam ti reko”. E moj bosnjo napaceni..
Rekoh i ja tebi. Nisam Ti ja kriv što nisi u stanju da prihvatiš istinu, a ona je takva kakva jeste. Odigrali smo preloše i nismo šanse stvorili sem gola.
vidi burazeru. imas mladu ekipu, prije kvalifikacija ih svi otpisali, momci odigraju odlicne kvalifikacije i na koncu igraju odlucujucu utakmicu protiv austrije za direktni plasman na svjetsko prvenstvo. izgorili, rano poveli, povukli se, veliki zalog u igri i odigraju nerijeseno, ne prodju direktno i onda im mi hebemo sve po spisku, a prije pola godine, kada su izgubili od austrije u zenici ih svi optisali. da ne kazem kako je bilo na pocetku kvalifikacija. i onda se nadjes ti pametnolog da nam kazes sve ono sto smo mi svi vidjeli, ali posmatramo sa druge strane. mislim ti si takva osoba, da smo i prosli ti bi isti post napisao.
Vidi. Rekao sam ako povedemo da moramo još jače napasti, a ne povući se..da smo tako uradili, sad bi bili na SP.
Logovan wrote: ↑18/11/2025 22:59
Jojjj vazda malo fali, jedan gol više, jedan gol manje, jedna sekunda, uvijek malo fali jebem ti majku više
Tješimo se opet baražom jebi ga
Imamo šansi u baražu
Ako pogledamo do sad naše rezultate u baraku, onda nemamo nikakve šanse. Budimo realni inoriznajmo.sebi da je jedina naša šansa za odlazak na SP bila direktni plasman.
Pa šta predlažeš..."bijelu zastavu" već večeras, i prije utorka