Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
milojicabrzi wrote: ↑31/08/2025 18:48
Druže i ja sam maher svoje struke, vjeruj, pa u razgovoru da običnim ljudima, prilagodim vokabular,...
Nisam rekao da sam maher, samo sam napisao da radim u R&D timu. I taj termin se spominje i prije mog posta. Jebote i ja kad naletim na nešto što ne razumijem ne prozivam ljude nego pokušam skontati šta je i vozi. Jebo ja sebe, jeste osjetljivi pa to je čudo.
milojicabrzi wrote: ↑31/08/2025 18:48
Druže i ja sam maher svoje struke, vjeruj, pa u razgovoru da običnim ljudima, prilagodim vokabular,...
Nisam rekao da sam maher, samo sam napisao da radim u R&D timu. I taj termin se spominje i prije mog posta. Jebote i ja kad naletim na nešto što ne razumijem ne prozivam ljude nego pokušam skontati šta je i vozi. Jebo ja sebe, jeste osjetljivi pa to je čudo.
de ba, ne treba preseravati. valjda se zna sta ne r&d ili ceo. nije nikakva skracenica od jucer izmisljena.
Stellantsi razdužio i VM Motori, prodali su ga nekim italo - kinezima.
Iz fabrike Abruzzo gdje se sklapaju Ducato i PSA ekipa, 600 radnika dobrovoljno napusta kompaniju. Već sada oko 50% vozila Ducato, PSA, Opel i Toyota sklapa se u bivšoj GM fabrici u Poljskoj.
Simpatičan definitivno, ali moja zamjerka je tekstuara i kvalitet plastike. Znam plastika, ali ovo je lošije od Stepwaya i u suvo-plavoj boji dezenom i kvalitetom podsjeća na plastiku iz Yuga.
Ali, hajd, to je najmanji problem ako se auto bude prodavao kako treba.
ElRe wrote: ↑13/09/2025 15:29
Simpatičan definitivno, ali moja zamjerka je tekstuara i kvalitet plastike. Znam plastika, ali ovo je lošije od Stepwaya i u suvo-plavoj boji dezenom i kvalitetom podsjeća na plastiku iz Yuga.
Ali, hajd, to je najmanji problem ako se auto bude prodavao kako treba.
ta plava boja plastike je fiatova koliko me sjecanje sluzi, jos iz doba fiata ritmo i mozda jos nekih modela..igrali se malo na retro.
Ovo je jos najjaci model, pa zbog boje, felgica i jos nekih detalja djeluje simpa fakat. Svakako auto prioada tom segmntu "povoljnih" koji polako izumire..i ne treba ocekivati previse.
konektovan wrote: ↑15/09/2025 09:06
ta plava boja plastike je fiatova koliko me sjecanje sluzi, jos iz doba fiata ritmo i mozda jos nekih modela..igrali se malo na retro.
Ovo je jos najjaci model, pa zbog boje, felgica i jos nekih detalja djeluje simpa fakat. Svakako auto prioada tom segmntu "povoljnih" koji polako izumire..i ne treba ocekivati previse.
Tako je.
Ali, minimizacija kvaliteta, da bi se dobila što niža cijena nije uvijek ispravna. Dacia je tu pronašla recimo kompromis. Grande Panda izgleda zanimljivo, tu nema dvojbe. E da, i onaj "bambus" je loše izveden, bolje je bilo da su stavili tekstil, duže će trajati.
Na kraju, najbitnije za BiH je da Fiat bude vidljiviji na cestama. Pa će Gradne Panda generisti i prodaju modela 600.
Last edited by ElRe on 15/09/2025 09:43, edited 1 time in total.
Jeste li vi ikad sjedili u starim Pandama
Pa to je plastika tipa Jupol kante.
Twingo i Panda su najjeftinija auta koja su se mogla kupiti. Sve u skladu sa cijenom. Mene na Pandi cak ni motor ne brine, nego ovaj nesretni eDCT6
sime_cipol wrote: ↑15/09/2025 09:43
Pa to plastika tipa Jupol kante.
Da, i vozio par puta jednu Pandu 1, crvenu brendiranu Telecom Italia.
Naravno, ne možemo porediti takvu Pandu i Grande Pandu, ali bismo trebali porediti Grande Punta i Grande Pandu. E tu je meni Grande Punto bolji, robusniji, kvalitetnije uradjen. Ok, znamo da sada u Kragujevcu rade i s koca i konopca pokupljeni radnici, da su dobavljači nesinhronizovani ali neki minimum se mora zadržati.
sime_cipol wrote: ↑15/09/2025 09:43
Pa to plastika tipa Jupol kante.
Da, i vozio par puta jednu Pandu 1, crvenu brendiranu Telecom Italia.
Naravno, ne možemo porediti takvu Pandu i Grande Pandu, ali bismo trebali porediti Grande Punta i Grande Pandu. E tu je meni Grande Punto bolji, robusniji, kvalitetnije uradjen. Ok, znamo da sada u Kragujevcu radi kao i s koca i konopca pokupljeni radnici, da su dobavljači nesinhronizovani ali neki minimum se mora zadržati.
Grande Punto je najbolji auto B segmenta ikad. I nastao u periodu kad je Fiat uzeo neke 2 milijarde od GM. To je ko danas 10 milijardi.
Grande Panda je ipak stepenicu ispod.
Stellantis Poissy 3 sedmice neće raditi. Nakon Italije, gdje Stellantis Fabrike većinu vremena ne rade, problemi sa viškom proizvodnih kapaciteta se sada šire i na Francusku. Stellantis, za evropsko tržište, proizvodnju definitivno treba organizovati na Pirinejima, Alžir, Maroko, Poljska i Slovačka, te eventualno Srbija.
Proizvodnju to malo Alfa Romeo i Maserati vozila mogu organizovati u Sjevernoj Americi.
ElRe wrote: ↑24/09/2025 07:39
Stellantis Poissy 3 sedmice neće raditi. Nakon Italije, gdje Stellantis Fabrike većinu vremena ne rade, problemi sa viškom proizvodnih kapaciteta se sada šire i na Francusku. Stellantis, za evropsko tržište, proizvodnju definitivno treba organizovati na Pirinejima, Alžir, Maroko, Poljska i Slovačka, te eventualno Srbija.
Proizvodnju to malo Alfa Romeo i Maserati vozila mogu organizovati u Sjevernoj Americi.
Nerentabilno. Male količine prodatih modela za održavanje proizvodnje STLA Large vozila. Zato je opravdano to grupisati u Americi gdje još mogu ići Jeep i Dodge vozila. Na žalost.
Dal Marocco arrivano altri 200 dipendenti per lo stabilimento di Kragujevac in Serbia: obiettivo aumentare la produzione di Fiat Grande Panda
Si tratta di operai low cost che accettano stipendi da 600 euro al mese che ormai nemmeno più in Serbia vogliono. In questo modo si spera di velocizzare la produzione di Fiat Grande Panda per soddisfare l’enorme mole di ordini provenienti da tutta Europa dove l’auto è stata messa in vendita in versione completamente elettrica, ibrida e in ultimo anche nella versione con motore a benzina con prezzo sotto i 15 mila euro.
Radnici iz Srbije neće da rade za 600 eura, pa Kragujevac poslije radnika iz Nepala, dobija još 200 radnika iz Maroka.