Kako naci zenu vrijednu braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
King Theoden

#1951 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by King Theoden »

moonca wrote: ..a kakv je to sex sa obavezama
Pa brak :lol:
strucnjakdemagog

#1952 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by strucnjakdemagog »

moonca wrote:
zizi505 wrote:
Koju, da ti budeš sponoruša ili da ti nekog sponoriraš? :)

U ranijim postovima su forumaši napisali kako izgleda taj odnos.
..pokusavam shvatiti-- muskarac nekoga sponzorise?..djevojku..

:-) :lol:
Ne znaš šta je sponzoruša? Pa jesi ti sa Saturna?
moonca

#1953 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

strucnjakdemagog wrote:
moonca wrote:
zizi505 wrote:
Koju, da ti budeš sponoruša ili da ti nekog sponoriraš? :)

U ranijim postovima su forumaši napisali kako izgleda taj odnos.
..pokusavam shvatiti-- muskarac nekoga sponzorise?..djevojku..

:-) :lol:

Ne znaš šta je sponzoruša? Pa jesi ti sa Saturna?
Pojasnjeno je- nije ono sto sam mislila....ali odgovor je : ako je usluga sex --dakle- prostitutka se radije veze za jednu osobu i zivi ko' parazit... hm ... :-)

ah da dodam, nije paarazit- odradi ona..ajj :run:
Hakiz

#1954 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Svaki bračni odnos u kojem drugi partner nema svoje izvore prihoda je prostitucija. Samo legalna.
hm. gledano tvojim ocima -mozda je - ali - generalno i nije... ne slazem se s tobom.. :-)
I ne trebaš se složiti, svako ima pravo na svoje.
Hakiz

#1955 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

moonca wrote:
-oni su prijatelji--zbiilja- nije bilo sexa..

Ako ne možeš dokazati...
Hakiz

#1956 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Poznajem 'samicu' koja je obisla Ameriku, EU ...tj putovala je sa prijateljem 'samcem', svako svoje troskove snosio- nekada ju je posjecivao, jer zivio u drugom gradu - ali nisu bili -par- to mi se svidjelo...
U označenom je poenta.

Doduše, može postojati prijateljski odnos u kojem on ili ona snose i troškove onog drugog, i da ne bude seksa niti ičega osim prijateljstva, sve je moguće u ovoj dolini suza koju zovemo Zemljom pa i to.
moonca

#1957 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Hakiz wrote:
moonca wrote:
Svaki bračni odnos u kojem drugi partner nema svoje izvore prihoda je prostitucija. Samo legalna.
hm. gledano tvojim ocima -mozda je - ali - generalno i nije... ne slazem se s tobom.. :-)
I ne trebaš se složiti, svako ima pravo na svoje.
.. to da.... ma, sve je kako ko procesira u glavi... nije brak ono sto se moze vidjeti na filmskim platnima...
Ako ne možeš dokazati..
ne mogu- al' ideja mi je ok - sproveli su...jednom sam joj u sali nabacila 'to' kategoricno je odbacila.. no..sada je u cudnoj kombinacji sa zetom..

-ako te inteersuje mogu napisati... :-) :lol:
strucnjakdemagog

#1958 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Kako je moguće da odrasla osoba danas ne zna šta je sponzoruša? Mislim u kakvoj vukojebini živiš? Ili se ipak praviš nevinašce, pa se ibretiš tu nešto? E ne mogu vala ovih folirantkinja
Hakiz

#1959 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

Joj, moonca, ja se trudim držati dalje od tuđih života, naročito nakon što mi je ozbiljno savjetovano da se ne petljam ni u svoj sopstveni.
moonca

#1960 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

strucnjakdemagog wrote:Kako je moguće da odrasla osoba danas ne zna šta je sponzoruša? Mislim u kakvoj vukojebini živiš? Ili se ipak praviš nevinašce, pa se ibretiš tu nešto? E ne mogu vala ovih folirantkinja
Hej- ne pravi scene ko' kakva uvrijedjena-sponzorusha--- pitala sam za detalje - u moje vijeme to nije postojalo, ili ja nisam bila upoznata ..... dakle Bosna prije rata...
Guadalajara

#1961 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Guadalajara »

Bosna prije rata...ccc :?
moonca

#1962 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Hakiz wrote:Joj, moonca, ja se trudim držati dalje od tuđih života, naročito nakon što mi je ozbiljno savjetovano da se ne petljam ni u svoj sopstveni.
Ako se druzis , ne mozes izbjeci -htio o ili ne.. sve to cini zivot. :)

Vjerujem da je i tvoj interesantan--ali , svi ga cuvamo daleko od javnosti....
allem_77

#1963 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by allem_77 »

Guadalajara wrote:Bosna prije rata...ccc :?
Nije ti ništa slagala, ako ne živi na prostorima bivše Jugoslavije.

Wiki kaže,

Sponzoruša je, u pravilu pežorativan, izraz koji opisuje ženu koja kao ljubavnica ili djevojka održava vezu sa nekim, obično starijim, muškarcem, a pri čemu joj je glavni motiv novac, materijalna sigurnost i/li luksuz koji joj pruža muškarac. Muškarac se u takvom odnosu naziva sponzor. Ponekad se u širem smislu koristi i za mlade žene koje se iz istih motiva nalaze u braku sa starijim muškarcima.

Izraz se prvi put pojavio 1990-ih u beogradskom žargonu kako bi opisao žene koje su se u javnosti pojavljivale kao pratilje pripadnika nove skorojevićevske elite naglo obogaćene u kaosu ratova i postkomunističke tranzicije. Izraz je vrlo brzo stekao popularnost i izvan granica Srbije te se danas naširoko koristi u većini zemalja bivše Jugoslavije.
pustopoljina

#1964 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by pustopoljina »

Zar to nije isto sto i gold digger ili ona koja ima sugar daddy-ja? Nismo mi tako posebni da samo kod nas postoje sponzoruse.
Hakiz

#1965 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

Jeste, ali stvarno prije rata to nije bilo na ovim prostorima opštepoznato.
pustopoljina

#1966 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by pustopoljina »

Pa nije...tranzicija...kapitalizam...nije prije bilo ni toliko zapelo za glavu.
Guadalajara

#1967 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Guadalajara »

Kako se moj pradedo dobro ozenio nije imao nista...Ili tetka otalo joj veliko imanje.... :-) i to po selima... :-)
moonca

#1968 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Za takvu kombinaciju nisam cula da egzistira u Americi...sponzorusha.. :lol: ja balkana..
Hakiz

#1969 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

Maloprije ti je pustopoljina rekla, u Americi se sponzoruša naziva gold-digger, a sponzor sugar-daddy.

Mi smo samo to uvezli sa demokratskog zapada kada smo skinuli mrak komunizma s očiju...
moonca

#1970 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

Hakiz wrote:Maloprije ti je pustopoljina rekla, u Americi se sponzoruša naziva gold-digger, a sponzor shugar-daddy.

Mi smo samo to uvezli sa demokratskog zapada kada smo skinuli mrak komunizma s očiju...
Nije to isto- gold-digger - hoce brak , hoce kontrolu /dio nad njegovim bogatsvom kojem je ona ravnopravno dostupna...
Hakiz

#1971 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz wrote:Maloprije ti je pustopoljina rekla, u Americi se sponzoruša naziva gold-digger, a sponzor shugar-daddy.

Nije to isto- gold-digger - hoce brak , hoce kontrolu /dio nad njegovim bogatsvom kojem je ona ravnopravno dostupna...
Wiki kaže,

Sponzoruša je, u pravilu pežorativan, izraz koji opisuje ženu koja kao ljubavnica ili djevojka održava vezu sa nekim, obično starijim, muškarcem, a pri čemu joj je glavni motiv novac, materijalna sigurnost i/li luksuz koji joj pruža muškarac. Muškarac se u takvom odnosu naziva sponzor. Ponekad se u širem smislu koristi i za mlade žene koje se iz istih motiva nalaze u braku sa starijim muškarcima.

Izraz se prvi put pojavio 1990-ih u beogradskom žargonu kako bi opisao žene koje su se u javnosti pojavljivale kao pratilje pripadnika nove skorojevićevske elite naglo obogaćene u kaosu ratova i postkomunističke tranzicije. Izraz je vrlo brzo stekao popularnost i izvan granica Srbije te se danas naširoko koristi u većini zemalja bivše Jugoslavije.
Elem...
pustopoljina

#1972 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by pustopoljina »

Onda te kako god da se zovu, koje imaju sugar daddy-ja
moonca

#1973 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

:lol:
According to Seeking Arrangement's stats, the average Sugar Daddy is 38 and makes $250,000 annually, while the average Sugar Baby is 25 and makes $2,800 monthly from their Daddies
strucnjakdemagog

#1974 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

moonca wrote:
strucnjakdemagog wrote:Kako je moguće da odrasla osoba danas ne zna šta je sponzoruša? Mislim u kakvoj vukojebini živiš? Ili se ipak praviš nevinašce, pa se ibretiš tu nešto? E ne mogu vala ovih folirantkinja
Hej- ne pravi scene ko' kakva uvrijedjena-sponzorusha--- pitala sam za detalje - u moje vijeme to nije postojalo, ili ja nisam bila upoznata ..... dakle Bosna prije rata...

Pa nisam znao da si ušla u 5. deceniju i da ne živiš u BiH. Ali i pored toga mi je čudno da nisi čula za taj izraz. Recimo sve te djevojke sa n hiljada pratilaca koje se reklamiraju na IG, 75% njih su sponzoruše. Ono baš ih ima na sve strane, na portalima, časopisima, TV... nisu baš rijetka vrsta.
moonca

#1975 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

strucnjakdemagog wrote:
moonca wrote:

Pa nisam znao da si ušla u 5. deceniju i da ne živiš u BiH. Ali i pored toga mi je čudno da nisi čula za taj izraz. Recimo sve te djevojke sa n hiljada pratilaca koje se reklamiraju na IG, 75% njih su sponzoruše. Ono baš ih ima na sve strane, na portalima, časopisima, TV... nisu baš rijetka vrsta.
Dobro, znala sam da postoje/ pojavio se -novi izraz- za napirlitane zenske -- ali ne da imaju kojekakve ugovore... :-)
Post Reply