Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
Haman2
#1951 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
To zna cijeli svijet pa zasto onda ne bih znao i ja. Nego de ti nama objasni kako ti vidis ustasluk onaj prijasnji i ovaj sadasnji. Sta im je zajednicko a sta razlicito.
- Lincoln-Burrows
#1952 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Daj se iskuliraj, očito si zbunjen
-
Haman2
#1953 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nemas argumenata za svoju tvrdnju
-
Novak20
#1954 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Da ponovim pitanje. Haman ćeš odgovoriti.Haman2 wrote:Nemas argumenata za svoju tvrdnju
Što ti furaš ?
-
Haman2
#1955 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne furam cetnikluk i ustasluk. Pristalica sam gradjanske ideje ali priznajem da je ona u danasnjim okolnostima nemoguca opcija. Kako sada stvari stoje treba postovati Ustav BiH i njegovo uredjenje a polako i pametno raditi na njegovim izmejenama za dobro svih naroda i gradjana BiH a ne samo jednog ili dva naroda.
- Humljanin
#1956 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Haman2 wrote:To zna cijeli svijet pa zasto onda ne bih znao i ja. Nego de ti nama objasni kako ti vidis ustasluk onaj prijasnji i ovaj sadasnji. Sta im je zajednicko a sta razlicito.
Zajednicko ustašluku Stipe Mesića, Jurišića (hsp), Blaza Kraljevica, Zlatka Lagumdzije i Zeljka Komsica je oportunost.
Al ima dosta razlika:
Stipe Mesić bi pričao šta god procjeni da je u datom vremenu najisplativije.
Jurišić nije baš toliki kameleon, on kao glumi nekakvu ultra desnicu, a na kraju obicni papak ispade.
Blaz kraljevic mozda jedini pravi ustaša medu ovima. Čovjek bio hrabar ratnik, neustrašiv, al zato činio i dosta sranja i uzor mu bila jedna mračna epoha hrvatske povijesti.
Zlatko Lagumdzija i Komsic obojica uzdižu u nebesa Kraljevića, obojica šute o bistama Ante Pavelića u njihovog koalicijskog partnera Jurišića, pa bi se moglo reći da su i oni direktni podržavatelji ustašluka. Nisu oni prave ustaše kao Kraljević, a niti vole njegov ustašluk, nego vole dvije stvari: prvu da je bio nemilosrdan prema srbima, druga stvar da je zbog svojeg ekstremizma bio u sukobu sa svim glavnim akterima hrvatske politike pa ga je stoga zgodno prikazati kao nekog oporbenog revolucionara...skoro pa mozemo reći da je Blaž Kraljević postao neka vrsta bosanskohercegovačkog Che Guevarae. Komšić i Lagumdžija tu vide priliku da otpepaju umjerene hrvatske poltičare stavljajući malobrojne ustaške ekstreme.
I to bi bilo to otprilike... Ništa posebno. Pravih pravcatih ustaša danas skoro da i nema nikako. Ima djece koja se furaju, udaraju kontru u pubertetu, onda imaš oportunističke gamadi,bonih koji načelno podrzavaju tu ideologiju čisto zato jer na tome mogu profitirati, al prave ideologije praktički nema.
- sinuhe
#1957 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ima i onih komentara da je Kraljevic bio pravi ustasa a Tudjman lazni 
A Mesic se poslije rata krio od Haaga svojom 'probosanskom' politikom i tako postao miljenik Bosnjaka.
A Mesic se poslije rata krio od Haaga svojom 'probosanskom' politikom i tako postao miljenik Bosnjaka.
- Point.
#1958 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ustati i spomenuti Mesica 
-
radostan dan
-
Novak20
#1960 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Džaba pišeš. Iznenadio bi se kad bi malo pregledao forum i vidio tko sve i kojim povodom koristi termin "ustaša" da njime etiketira sve hrvate.Humljanin wrote:
Zajednicko ustašluku Stipe Mesića, Jurišića (hsp), Blaza Kraljevica, Zlatka Lagumdzije i Zeljka Komsica je oportunost.
Al ima dosta razlika:
Jurišić nije baš toliki kameleon, on kao glumi nekakvu ultra desnicu, a na kraju obicni papak ispade.
Blaz kraljevic mozda jedini pravi ustaša medu ovima. Čovjek bio hrabar ratnik, neustrašiv, al zato činio i dosta sranja i uzor mu bila jedna mračna epoha hrvatske povijesti.
Zlatko Lagumdzija i Komsic obojica uzdižu u nebesa Kraljevića, obojica šute o bistama Ante Pavelića u njihovog koalicijskog partnera Jurišića, pa bi se moglo reći da su i oni direktni podržavatelji ustašluka. Nisu oni prave ustaše kao Kraljević, a niti vole njegov ustašluk, nego vole dvije stvari: prvu da je bio nemilosrdan prema srbima, druga stvar da je zbog svojeg ekstremizma bio u sukobu sa svim glavnim akterima hrvatske politike pa ga je stoga zgodno prikazati kao nekog oporbenog revolucionara...skoro pa mozemo reći da je Blaž Kraljević postao neka vrsta bosanskohercegovačkog Che Guevarae. Komšić i Lagumdžija tu vide priliku da otpepaju umjerene hrvatske poltičare stavljajući malobrojne ustaške ekstreme.
I to bi bilo to otprilike... Ništa posebno. Pravih pravcatih ustaša danas skoro da i nema nikako. Ima djece koja se furaju, udaraju kontru u pubertetu, onda imaš oportunističke gamadi,bonih koji načelno podrzavaju tu ideologiju čisto zato jer na tome mogu profitirati, al prave ideologije praktički nema.
- Humljanin
#1961 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Znači podržavatelj si ustašaradostan dan wrote:i blaža...![]()
I protiv samostalne Bosne i naroda Bošnjaka
To je taj duh
- Humljanin
#1962 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ma nije mene briga za to, ništa novo.Novak20 wrote:
Džaba pišeš. Iznenadio bi se kad bi malo pregledao forum i vidio tko sve i kojim povodom koristi termin "ustaša" da njime etiketira sve hrvate.
Nego mi presmiješno kada Bošnjavi slave orzodoksne ustaše, kada kvaziustaše uvode u Vladu da bi ponizili BH Hrvate i kada im ne smetaju biste Ante Pavelica u Sarajevu, a sa druge strane kmeče o ustašama, hiljadugodišnjoj Bosni i slično...
Mislim, de priznaj brate da si podržavatelj najcrnjih ustaša, a da mrziš većinu umjerenih i normalnih Hrvata.
I nema onda kmečanja.
-
kakavdanakneiskustvu
#1963 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Novak20 wrote:Džaba pišeš. Iznenadio bi se kad bi malo pregledao forum i vidio tko sve i kojim povodom koristi termin "ustaša" da njime etiketira sve hrvate.Humljanin wrote:
Al ima dosta razlika:
što tebe baš i ne bi trebalo puno da tangira jer ti si jevrej
-
radostan dan
#1964 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
a nisam ti bio protiv samostalne bih kad sam ti glaso na referendumu da izađeš iz srboslavije???Humljanin wrote:Znači podržavatelj si ustašaradostan dan wrote:i blaža...![]()
![]()
I protiv samostalne Bosne i naroda Bošnjaka![]()
To je taj duh
da me nije bilo tad, sad bi se mitar zvao.
da, to je taj duh..al tvoj. sram te bilo.
- Humljanin
#1965 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Da je ovo neka normalna drzava i društvo, ovakvi komentari kao što si ti napisao bili bi u najmanju ruku neprihvatljivi.kakavdanakneiskustvu wrote:
Ovo viđam već bogapitaj koji put dosad, da se prema komentatoru @Novak obraća podrugljivo i ponizavajuce zato jer je Židov.
Je li vas stid tako pisati? Imaš li imalo kućnog odgoja?
-
kakavdanakneiskustvu
#1966 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Humljanin wrote:Da je ovo neka normalna drzava i društvo, ovakvi komentari kao što si ti napisao bili bi u najmanju ruku neprihvatljivi.kakavdanakneiskustvu wrote:
Ovo viđam već bogapitaj koji put dosad, da se prema komentatoru @Novak obraća podrugljivo i ponizavajuce zato jer je Židov.
ne,vidi,ne kontas izgleda,covjek tvrdi da je jevrej,a u svakom postu koji napiše je očita odbrana HDZ politike
ja uopće nisam podrugljiv,samo konstatujem da je covjek napisao,izjavio da je jevrej,pa ga podsjetim na to,da ne zaboravi
čemu persiranje,pa u nastavku recenice prestanak persiranja??
- Humljanin
#1967 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nisi ti meni nitko i ništa. Niti si išta meni radio. Sve sebi radiš. I zaboli me tuki šta ćeš radit.radostan dan wrote:a nisam ti bio protiv samostalne bih kad sam ti glaso na referendumu da izađeš iz srboslavije???Humljanin wrote:Znači podržavatelj si ustašaradostan dan wrote:i blaža...![]()
![]()
I protiv samostalne Bosne i naroda Bošnjaka![]()
To je taj duh
da me nije bilo tad, sad bi se mitar zvao.
da, to je taj duh..al tvoj. sram te bilo.
To što govoriš da si glaso za nekog drugog da izađe iz srboslavije govori o tvom mentalnom sklopu.
Vidiš, ja i moj narod nismo glasali ni ustajali prvi u obranu BiH da bi tebi danas pričali priče. Nismo čekali da nas brane neki koji su rekli da to nije njihov rat. Sami ustali i organizirali se i pruzili otpor.
A ti nastavi slaviti ustaše
- Humljanin
#1968 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa to i jest problem, što ti osjećaš potrebu da podsjetiš nekoga "da je Židov" i da shodno tome ne bi trebao imati neke komentare, stavove, mišljenja, izjave, nego bi ih trebao valjda prilagoditi sredini u kojoj živi, a koja ima svoje vlastito poimanje "razlicitosti i tolerancije".kakavdanakneiskustvu wrote:
ne,vidi,ne kontas izgleda,covjek tvrdi da je jevrej,a u svakom postu koji napiše je očita odbrana HDZ politike
ja uopće nisam podrugljiv,samo konstatujem da je covjek napisao,izjavio da je jevrej,pa ga podsjetim na to,da ne zaboravi
P.S.
Nije persiranje nego sam primjetio da svako malo čovjeka više vas na forumu javno proziva zbog toga što je Židov, ismijavate ga i predbacujete mu to.
-
radostan dan
#1969 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
nije to lijepo tako pričati, a nekad smo vezivali zastave i slavili pobjede. i sad ti ne valjamo...Humljanin wrote:
Vidiš, ja i moj narod nismo glasali ni ustajali prvi u obranu BiH da bi tebi danas pričali priče. Nismo čekali da nas brane neki koji su rekli da to nije njihov rat. Sami ustali i organizirali se i pruzili otpor.
A ti nastavi slaviti ustaše
-
kakavdanakneiskustvu
#1970 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
ne,nego je problem da on,kao jevrej,jer tvrdi da je jevrej,staje iskljucivo u odbranu politike HDZ,ne SDA,SNSD,bilo koje druge stranke,ja nemam pojma gdje on zivi niti bi to trebalo biti bitno uopće u raspravvama na ovom forumu,bitno je da vrlo lako primijeti da mu je prihvatljiva jedino politika jedne stranke,mislim ok ako je tako,ali jednom jevreju da bude prihvatljiv HDZ,vrlo,vrlo čudnoHumljanin wrote:Pa to i jest problem, što ti osjećaš potrebu da podsjetiš nekoga "da je Židov" i da shodno tome ne bi trebao imati neke komentare, stavove, mišljenja, izjave, nego bi ih trebao valjda prilagoditi sredini u kojoj živi, a koja ima svoje vlastito poimanje "razlicitosti i tolerancije".kakavdanakneiskustvu wrote:
P.S.
Nije persiranje nego sam primjetio da svako malo čovjeka više vas na forumu javno proziva zbog toga što je Židov, ismijavate ga i predbacujete mu to.
ja niti ga ismijavam,niti mu predbacujem to što tvrdi da je jevrej,njegova stvar
-
radostan dan
#1971 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
a što, šta fali? pa hdz ne baštini tradiciju ustaštva i ndh da bi mu kao jevreju smetala ta stranka.kakavdanakneiskustvu wrote:
bitno je da vrlo lako primijeti da mu je prihvatljiva jedino politika jedne stranke,mislim ok ako je tako,ali jednom jevreju da bude prihvatljiv HDZ,vrlo,vrlo čudno
pa jel tako?
-
kakavdanakneiskustvu
#1972 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
radostan dan wrote:a što, šta fali? pa hdz ne baštini tradiciju ustaštva i ndh da bi mu kao jevreju smetala ta stranka.kakavdanakneiskustvu wrote:
bitno je da vrlo lako primijeti da mu je prihvatljiva jedino politika jedne stranke,mislim ok ako je tako,ali jednom jevreju da bude prihvatljiv HDZ,vrlo,vrlo čudno
pa jel tako?
da,ulica mile budaka u mostaru,to je sdp sigurno tako odlucio
-
Novak20
#1973 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
kakavdanakneiskustvu wrote:
To bi ti da određuješ što bi mene trebalo tangirati ?
Drugi bi da određuju što trebam čitati. Treći bi da me neJma.
Ukratko, sve pobornici i zagovaratelji demokracije. Ali ne i drugog mišljenja i stava kontra njihovog. Napamet naučenog i papagajski dosadno ponavljanog.
- Rampage
#1974 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ti ovo ozbiljno, svega tiHumljanin wrote:Da je ovo neka normalna drzava i društvo, ovakvi komentari kao što si ti napisao bili bi u najmanju ruku neprihvatljivi.kakavdanakneiskustvu wrote:
On je Židov taman onoliko koliko si ti Perzijanac, ni manje ni više
Douše, gode ti ideje koje on plasira ovdje tako da nije čudo što se ponašaš kao njegov advokat
-
kakavdanakneiskustvu
#1975 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
oni koji su u mostaru nazvali ulicu po mili budaku,ustaši,da ne bude zabune,nemaju očito ništa protiv politike čiji je on bio ministar,čak naprotiv,očito im je srcu draga kad to uradiše,a ta politika je kao jedan od ciljeva imala istrebljenje jevreja,a gle čiuda,jedan jevrej na forumu,riječ ne kaže,ne napiše kontra stranke koja dade jednoj ulici u mostaru ime po budaku,ustaškom ministru,HDZ je stranka,da opet ne bude zabune