Željko Komšić - Komšo
-
Haman2
#1951 Re: Željko Komšić - Komšo
Ne dijelim ovo misljenje. Ovo su zlomamjerne i neargumentirane tvrdnje. Ocito je da Z. Komsic mnogima smeta a to su mahom oni koji prizeljkuju nestanak BiH. Budimo bar malo realni.
-
kakavdanakneiskustvu
#1952 Re: Željko Komšić - Komšo
da,aleksandar trifunovic,urednik buke je sigurno medju onim koji prizeljuju nestanak bih
-
Seyfo
#1953 Re: Željko Komšić - Komšo
Vrijeme.ce pokazati da ZK znO sta rOdi. 
- Frishak
#1954 Re: Željko Komšić - Komšo
Slazem se 100%TESLA_EDISON wrote:Željko je sebe i svoju stranku upravo isključio sa političkog respiratora. Opštinski izbori će prvo pokazati da je njegova stranka prošlost.
Iz ovog svega, najviše će profitirati SDP. Usudiću se reći da će narednih nekoliko izbornih ciklusa SDP a i NS biti apsolutni pobjednici.
Narod i Pravda ce se takodjer dobro popraviti, oduzet ce SDA jos glasova
GS, DF ce vjerovatno nestati..PDA i ASDA ostat ce iste ili ce se malo vise popraviti
- problemnatravunu
#1955 Re: Željko Komšić - Komšo
Da su ZK i njegov DF otišli u vlast sa etnonaci strankama, i pri tome se uspjeli uzboriti za neko Sr ili(i) Hr mjesto (a ne samo Bs), pa bih to shvatio kao veliku pobjedu, ali ovako, već sad su ih etnonacionalisti gurnuli tamo gdje oni žele, pa ti uzmi ili ostavi !
A to nije to što su ljudi glasajući za DF htjeli
A to nije to što su ljudi glasajući za DF htjeli
- Banksy
#1956 Re: Željko Komšić - Komšo
Neko je dobro rekao da je DF stranka onih koje je stid reći da su za SDA, tako da ne mislim da tu ima nekog velikog nezadovoljstva u članstvu i glasačakom tijelu...
-
Seyfo
#1957 Re: Željko Komšić - Komšo
Hocete reci da je DF u sustini vertija SDA za FGR??? Ma dajte molim vas.
-
kakavdanakneiskustvu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1959 Re: Željko Komšić - Komšo
i ovo loše vrijeme prethodnih dana što je bilo, i za to je komšić kriv.Novak20 wrote:Neće ga oprati ni veš mašina budućnosti. Kao što ne pere Harisa i Zlatka.
Sjedio kao panj od 2014. - 2018. u Parlamentu, uzimao bez izgovorene riječi dobre pare na osobni patriotski osjećaj, raz.ebao u startu predizbornu koaliciju sa SDP i NS, ojačao HDZ i samog sebe, ujedinio Srbe i Hrvate, pokušao kao alibi samome sebi navući SDP i NS u trulu koaliciju sa SDA, dokazao da je DF bošnjačka stranka u opadanju, zaustavio svaki napredak i mogući politički dogovor relevantnih domaćih političkih faktora, katalizirao procese homonegiziranja etničkih zajednica, a samim tim i razgradnje BiH, pretvorio se u sredstvo kojim SDA mlati gloginje kako desno, tako i one lijevo.![]()
Ima li da sam nešto zaboravio ? Mrzi me tražiti ono što sam pisao u rujnu i listopadu prošle godine da vidim koliko sam bio u pravu što se tiče ovog lika.
i ne moraš ništa tražiti. ja ću ti reći da si pogriješio. tvrdio si da nema šanse da pobijedi na izborima i da ponovo bude izabran za predsjednika države.
i još samo reci da si razočaran u komšića što je ušao u vlast.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#1960 Re: Željko Komšić - Komšo
ima tu gora opacija. sdp koji se zaklinje da je titova partija je četiri godine bio u vlasti sa sda, koju je osnovao alija izetbegović, a kojeg je tito hapsio.kakavdanakneiskustvu wrote:http://6yka.com/novosti/buka-karikatura ... 8Yzi9D_1wg
nijaz duraković je četiri godine podržavao aliju, istog onog aliju kojeg je tito hapsio.
ivo komšić, miro lazović i mirko pejanović su bili članovi ratnog predsjendištva bosne i hercegovine čiji je šef bio alija izetbegović, isti onaj alija kojeg je tito hapsio.
trifunović je u pravu, samo što retrospektiva koaliranja titoista sa alijinom strankom i samim alijom je puno dalekosežnija.
- cyprus
#1961 Re: Željko Komšić - Komšo
Ama ljudi, najmanji problem sa Komšićem je to što ulazi u vlast sa SDA... Od svega što je uradio u zadnjih godinu ipo, to mi ima najviše smisla... Insistiranje ljevice da se ni pod koju cijenu ne ulazi u vlast sa nacionalnim strankama može u konačnici proizvesti samo jedan od sljedeća dva ishoda:
a) gaženje tog principa nakon nekih od sljedećih izbora, i razočarenje ogromnog broja glasača;
b) vječno ostajanje u opoziciji, do sudnjeg dana.
Dakle, po meni nije to što treba Željku zamjerati... Ja mu zamjeram što je on u prethodnom periodu toliko skrenuo udesno da je postao gora opcija od 'etabliranih' nacionalnih stranaka, do te mjere da mi se koaliranje sa SDA čini boljom opcijom od koaliranja sa DF-om... Sa SDA/HDZ-om i ovima iz RS-a bar znaš na čemu si... DF je sa druge strane ogromna antireklama i kukavičje jaje za građansku opciju... Bolje rečeno, Željko i ta njegova svita su grobari građanske Bosne i Hercegovine... Ako je nekada i postojala nada da bi ovo mogla postati normalna građanska država, sa njima je i ona sahranjena...
a) gaženje tog principa nakon nekih od sljedećih izbora, i razočarenje ogromnog broja glasača;
b) vječno ostajanje u opoziciji, do sudnjeg dana.
Dakle, po meni nije to što treba Željku zamjerati... Ja mu zamjeram što je on u prethodnom periodu toliko skrenuo udesno da je postao gora opcija od 'etabliranih' nacionalnih stranaka, do te mjere da mi se koaliranje sa SDA čini boljom opcijom od koaliranja sa DF-om... Sa SDA/HDZ-om i ovima iz RS-a bar znaš na čemu si... DF je sa druge strane ogromna antireklama i kukavičje jaje za građansku opciju... Bolje rečeno, Željko i ta njegova svita su grobari građanske Bosne i Hercegovine... Ako je nekada i postojala nada da bi ovo mogla postati normalna građanska država, sa njima je i ona sahranjena...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1962 Re: Željko Komšić - Komšo
Grobari gradjanske BiH ste vi, hrvati i srbi, koji ne orihvatate ovu zemlju u kojoj ste rodjeni u punom kapacitetu, odhebitee više zajedno....
Ispade Zeljko Komsic glavni krivac, ali od fasista nista drugo i ne ocekujem..
Ispade Zeljko Komsic glavni krivac, ali od fasista nista drugo i ne ocekujem..
-
Seyfo
#1963 Re: Željko Komšić - Komšo
Problem.je sto to ""gradjansko"" ne postoji za sve narode u BiH nego samo za Bosnjake tj to zovu bosnjackim. Svak ima svoje crne desnicare a ovo nesto malo gradjanskog nije dovoljno uzelo glasova da bi ista postiglo. Znaci, nema gradjansko zajednicko za sve narode u BiH, Srbi i Hrvati nemaju gradjansko nista tako da takvi medju njima i ne glasaju. Sta god uradis,ne valja. I onda jedino ostaje u koaliciju sa desnicarima. Ha ya
-
mali jomu
#1964 Re: Željko Komšić - Komšo
DF: Federacija BiH i Hrvatska imaju 56 posto vlasništva i stopostotnu odgovornost za sudbinu "Aluminija"

Demokratska fronta traži hitno održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske zbog problema koji su doveli do gašenja "Aluminija".
- Svjedoci smo svojevrsne, prije svega, radničke drame koja se ovih dana odvija u Mostaru, a vezano za gašenje i propast još jednog bosanskohercegovačkog privrednog giganta – Aluminijskog Kombinata Mostar. Njegova daljnja sudbina može se posmatrati prije svega kroz prizmu njegove važnosti za Hercegovinu i kroz sudbinu radnika i njihovih porodica - navedeno je u saopćenju DF-a.
Kako ističu, dvije vlade (FBiH i Republike Hrvatske) imaju 56 posto vlasništva i stopostotnu odgovornost za sudbinu "Aluminija" i njegovih radnika. Put je, kako navode u DF-u, imenovanje nove stručne uprave i podrška uspostavljanju proizvodnje.
- Na ovaj način prestaje kriminalni utjecaj na Kombinat, koji ga je i doveo do gašenja, a što su radnici i sami prepoznali. Ovo podrazumijeva i promptni angažman svih tužiteljskih, pravosudnih i policijskih institucija na preispitivanju rada svih dosadašnjih uprava u ovom kombinatu i podnošenje krivičnih prijava protiv svih koji su, raznim partijsko-kadrovskim kombinacijama, doveli ovaj kolektiv do propasti - stoji u saopćenju.
DF ističe i da će, u tom kontekstu, Klub Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i formalizirati ovu inicijativu.
https://avaz.ba/vijesti/bih/501636/df-f ... -aluminija
Demokratska fronta traži hitno održavanje zajedničke sjednice Vlade Federacije i Vlade Republike Hrvatske zbog problema koji su doveli do gašenja "Aluminija".
- Svjedoci smo svojevrsne, prije svega, radničke drame koja se ovih dana odvija u Mostaru, a vezano za gašenje i propast još jednog bosanskohercegovačkog privrednog giganta – Aluminijskog Kombinata Mostar. Njegova daljnja sudbina može se posmatrati prije svega kroz prizmu njegove važnosti za Hercegovinu i kroz sudbinu radnika i njihovih porodica - navedeno je u saopćenju DF-a.
Kako ističu, dvije vlade (FBiH i Republike Hrvatske) imaju 56 posto vlasništva i stopostotnu odgovornost za sudbinu "Aluminija" i njegovih radnika. Put je, kako navode u DF-u, imenovanje nove stručne uprave i podrška uspostavljanju proizvodnje.
- Na ovaj način prestaje kriminalni utjecaj na Kombinat, koji ga je i doveo do gašenja, a što su radnici i sami prepoznali. Ovo podrazumijeva i promptni angažman svih tužiteljskih, pravosudnih i policijskih institucija na preispitivanju rada svih dosadašnjih uprava u ovom kombinatu i podnošenje krivičnih prijava protiv svih koji su, raznim partijsko-kadrovskim kombinacijama, doveli ovaj kolektiv do propasti - stoji u saopćenju.
DF ističe i da će, u tom kontekstu, Klub Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i formalizirati ovu inicijativu.
https://avaz.ba/vijesti/bih/501636/df-f ... -aluminija
-
baglama
#1965 Re: Željko Komšić we- Komšo
Kasno Željko Komšić na Kosovo stize.
Dragi Boze Koji demagog.
Ne dade podrske radnicima iz svog "naroda",svoje baze I javi se sad kad je gotovo.
Blago hrvatima sa takvim predstavnikom,u bobu je isti kao cirilo velezovac
Dragi Boze Koji demagog.
Ne dade podrske radnicima iz svog "naroda",svoje baze I javi se sad kad je gotovo.
- spreca
#1966 Re: Željko Komšić we- Komšo
Aaaa sad ni Cirilo nevaljabaglama wrote:Kasno Željko Komšić na Kosovo stize.
Dragi Boze Koji demagog.
- spreca
#1967 Re: Željko Komšić we- Komšo
Aaaa sad ni Cirilo nevalja.....pa kako ce kad je proglasen non grate u stolnombaglama wrote:Kasno Željko Komšić na Kosovo stize.
Dragi Boze Koji demagog.
- spreca
-
baglama
#1969 Re: Željko Komšić - Komšo
A jes te trznulo iza sna da si morao 3 puta udariti repliku.
Spavaj bolan ne barkam ja u narandzasta gofna

Spavaj bolan ne barkam ja u narandzasta gofna
- spreca
#1970 Re: Željko Komšić - Komšo
ma barkaj boli me djokan,nemam ja tih govana ni zelenih,ni crvenih ,ni plavih a ni gore navedenihbaglama wrote:A jes te trznulo iza sna da si morao 3 puta udariti repliku.
Spavaj bolan ne barkam ja u narandzasta gofna![]()
-
baglama
#1971 Re: Željko Komšić - Komšo
spreca wrote:ma barkaj boli me djokan,nemam ja tih govana ni zelenih,ni crvenih ,ni plavih a ni gore navedenihbaglama wrote:A jes te trznulo iza sna da si morao 3 puta udariti repliku.
![]()
...nego ne mogu da spavam sve razmisljam kako da spasim Aluminij
.....a najvise me je pogodilo ono kad napadose Dragutina ni kriva ni duzna u limuzini kad je prolazio,zamisli mogao je se jadan nasikirati
![]()
![]()
....kako su neki ekonomski strucnjaci poceli lupati na sve bubnjeve(i jos to traje)ja sam mislio da danas necu imati ni za pive
Bolan ne bio ja Sam zbog dragutina zlatne kasikare zlatne flase I inih otisao 96-te kad su se podobni poceli vracati iz njemacke zbog tuge I oslobodjenih radnih mjesta a moje djete proglasili kopiletom
- spreca
#1972 Re: Željko Komšić - Komšo
nisi jedini....a zar moze biti vece kopile od onoga ko dijete tako nazove....jarane dobro je da se tako ponasaju i prozivaju inace nebi znao ko je ko i skim se zivi.....neka tih brzih na jeziku da bi nekako utjecali na ove sto spavaju i nista ne vide .....ono gore za Dragutina se nije apsolutno odnosilo na tvoj post...ja se inace volim zajebavati na racun politicara.....nigdje neces naci da ih hvalim a pogotovu Kakira...cesce im se sjetim rodbine nego imenabaglama wrote:spreca wrote:ma barkaj boli me djokan,nemam ja tih govana ni zelenih,ni crvenih ,ni plavih a ni gore navedenihbaglama wrote:A jes te trznulo iza sna da si morao 3 puta udariti repliku.
![]()
...nego ne mogu da spavam sve razmisljam kako da spasim Aluminij
.....a najvise me je pogodilo ono kad napadose Dragutina ni kriva ni duzna u limuzini kad je prolazio,zamisli mogao je se jadan nasikirati
![]()
![]()
....kako su neki ekonomski strucnjaci poceli lupati na sve bubnjeve(i jos to traje)ja sam mislio da danas necu imati ni za pive
Bolan ne bio ja Sam zbog dragutina zlatne kasikare zlatne flase I inih otisao 96-te kad su se podobni poceli vracati iz njemacke zbog tuge I oslobodjenih radnih mjesta a moje djete proglasili kopiletom
-
mali jomu
#1973 Re: Željko Komšić - Komšo
Reakcije / Željko Komšić:...
Hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić komentirao je današnji pronalazak masovne grobnice na lokalitetu Gradina u Općini Višegrad u kojoj su kamenjem prikrivena tijela.
"Tvrdnje negatora genocida najčešće negiraju njihova nedjela. Sve rasprave oko toga potpuno su bespredmetne. Dovoljno je samo pogledati ne/djela", napisao je Komšić.
Kako bi se došlo do grobnice, iskopavanja na ovom lokalitetu će biti nastavljena i narednih dnaa. Ekshumacijom rukovodi Tužilaštvo BiH po naredbi Suda BiH.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ela/343981
Hrvatski član Predsjedništva BiH, Željko Komšić komentirao je današnji pronalazak masovne grobnice na lokalitetu Gradina u Općini Višegrad u kojoj su kamenjem prikrivena tijela.
"Tvrdnje negatora genocida najčešće negiraju njihova nedjela. Sve rasprave oko toga potpuno su bespredmetne. Dovoljno je samo pogledati ne/djela", napisao je Komšić.
Kako bi se došlo do grobnice, iskopavanja na ovom lokalitetu će biti nastavljena i narednih dnaa. Ekshumacijom rukovodi Tužilaštvo BiH po naredbi Suda BiH.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ela/343981
- Humljanin
#1974 Re: Željko Komšić - Komšo
Kako sad hrvatski član? Zar nije član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda?mali jomu wrote:Reakcije / Željko Komšić:...
-
mali jomu
#1975 Re: Željko Komšić - Komšo
Humljanin wrote:
Kako sad hrvatski član? Zar nije član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda?
predpostavljam da je novinarsko uvaljivanje... za posvadjat se