To je već stara vijest...ultima_palabra wrote:Evo i kod Mujice panika
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- Banksy
#1951 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- Dasi
#1952 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Je li ti to ozbiljno citiras Stav?walk_M-A-N wrote:Ja nisam ni glasao za Sda. Ali ne kao ovi anti-sda ideolozi koji ubiše sa postovima, već iz praktičnih komunalnih, organizacionih, kadrovskih, kriminalnih, životnih razloga. Radi Konakovića, Kozadre, Čelika, Kazazovića, Šabića itd.
I dalje mislim da ne trebaju formirati vlast, pa da ih vidimo u opoziciji šta će.
Ali sam izgleda previdio razlog zašto NS ne traži premijera.
Prvo jer bi se vidjelo kako rade i da li je po zagovaranom i kritikovanom. A najlakše u hladovini.
Drugo jer izgleda rado navlače Konakovića za premijera jer je njima strateško opredjeljenje obrazovanje. Možda kultura i pravda, vjerovatno ne privreda i komunalno.
Ovako to piše Stav:http://stav.ba/sarajevo-nocas-mora-pasti/iz Naše stranke razumjeli su da je najbolji način za ostvarenje vlastitih ideoloških ciljeva traženje političkih saveznika, prvo među onim što se naziva ljevicom, a zatim i među manjim i redovno neprincipijelnim i vlastohlepnim strankama koje ne posjeduju bilo kakvu ideološku ili nacionalnu platformu.
Upravo odatle i potiče politika kultiviranja personalnih veza i kontakata vrha Naše stranke s raznoraznim ambicioznim političarima kantonalnog i općinskog nivoa čija se neumjerena ambicioznost i manjak bilo kakvih principa uvijek mogu pokazati korisnim. U kontekstu takvih politički realnosti, pogotovo činjenice da nikada neće moći imati apsolutnu vlast, politika Naše stranke sastoji se u tome da halapljivim partnerima i korisnim idiotima prepušta kontrolu nad eventualno lukrativnim resursima pogodnim za korupciju, dok zauzvrat za sebe traži one sektore u vlasti iz kojih može djelovati u skladu sa svojom ideološkom platformom, a to su prije svega kultura i obrazovanje.
I dalje sam da Forto bude premijer. Hajde da vidimo nebošnjaka tehnokratu. Još mu ime zvuči pogodno, bošnjački. Nebitno što je završio žurnalizam ili tako nešto, imao je razumne stavove i diskusije.
Valjda je logično da stranka želi vlast i najuticajnije mjesto.
Ne bude li, potvrđuje se teza iz članka.
I ko kaze da NS nece dati premijera? DF? Koliko znam NS od pocetka govori da pozicije nisu vazne, prvo programski dogovor pa usvojiti koji zakon pa tek onda o raspodjeli funkcija. DF je, izgleda, taj dogovor u startu izigrao, jer su prvi poceli o tome ko moze, ko ne moze i ko bi po njima trebao biti premijer. Tako su i za predsjednistvo kandidovali onoga za koga oni misle da bi trebao biti predsjednik, jebo dogovore i politicke partnere.
Moze li premijer biti vanstanacki lik? Ako moze odakle to da NS nema koga ponuditi kao premijera?
- Dasi
#1953 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Cuj nemaju kadra, a braca Stojnic?Maystor wrote:DF nema kadra. Nosilac liste za KS je bio čovjek sa srednjom stručnom spremom (što ne mora nužno značiti da ga treba diskvalifikovati zbog toga, a uz to je nekoliko godina više studirao od bivšeg i budućeg premijera), druga na listi je žena s posebnim potrebama (žao mi je, ali je tako), a treći je momak s biroa (čini se pošten). Ono malo kadra što su imali su postavili za nosioce na višim nivoima vlasti, i dobro su prošli (10 poslanika u federalnom parlamentu). Željko Komšić je genije, kad pogledaš od čega je napravio nešto. Od svih stranaka would be koalicije, DFu se najmanje ide u vlast. Oni ne bi imali kadra da popune pozicije koje bi dobili, za razliku od SDP-a gdje vlada histerija, već im voda curi na usta. Kad stranka nema kadra, može proširiti bazu i predložiti nestranačke kandidate (o tome sad svi pričaju, naročito Željko i Peđa), ali na Balkanu to nigdje nije profunkcionisalo.hrasno38 wrote:DF je rekao odmah nakon izbora da nece nikako ucestvovati u vlasti ali da ce podrzati zdrave vecine. I dalje to isto vazi i sa SDA nece ici sigurno a prema NiP-u nemaju jos uvijek dovoljno povjerenja. Za premijera KS ce podrzati Damira Marjanovica a Konakovic je svakako rekao da nije zainteresovan. DF se 2014 okliznuo i zato sada ima 3x manje glasova i nece ponoviti istu gresku ali je zato napravio u listama gdje bas i nije ponudio u KS neka imena za koje bi gradjani potrcali da glasaju. Uglavno SDP-NS-DF postaju svakim danom na teritoriji citave F BiH vrlo ozbiljni koalicioni partneri sto smo svi mi koji smo gradjanske orjentacije i cekali da se desi. Medjutim ima jedna druga stvar sa NiP a to je da je sa preko 8000 glasova na drugom mjestu Arijana Memic koja bi sigurno potencirala zestok obracun sa SDA kadrovima a nisam siguran da i Konakovic to ne zeli. DF ce podrzati i takvu vladu tj vecinu ali onda nece aktivno ucestvovati u vlasti.Velkoski wrote:Ako DF ne bude radio za SDA nekim čudom onda im je ovo s NiP-om gospodski potez.
Ova histerija prema DFu je potpuno neopravdana, SDP je taj koji treba da odluči šta će i kako će. Kao što sam već napisao, SDA im nudi "pola plijena". Teško je to odbiti. Već se primaju činovničići SDPa u BH Poštu, kao znak dobre volje
Ako za tim stolim nemaju bar tri premijera jeb ga onda, motaj kablove.
- Dasi
#1954 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mogu i komunjare samo da SDA ostane na vlasti. Ma sta komunjare... mogu i cetnici, abdicevci, pederi, cuke... nista im se ne gadi kad je vlast u pitanju.baxus wrote:“Jučer” su bili mrske komunjare, a danas već najidealniji partner.Maystor wrote:i još nešto ... za nas, ljude izvan politike kojima je stalo da nešto krene u ovoj državi, bi možda najbolje bilo da se SDA i SDP dogovore i da počnu bar nešto raditi. Kad su bili zajedno, napravili su 70 kilometara autoceste, ovi poslije njih nisu otvorili ni 70 centimetara. Suludo je očekivati nešto od stranaka čiji su osnivači otpaci iz SDA.![]()
A ti ako si izvan politike ja sam tramvaj
(Ti vjerovatno hoces da nam predstaviš da izvan politike znaci da nisi u organima stranke, a ustvari si zaposlen u državnom preduzecu prilikom stranačkom rastaljivanja).
-
walk_M-A-N
#1955 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Više od Sda ne podnosim anti-sda ideologe. A zašto?
Jer je to mlaćenje i priča koja se svodi na „neka nije sda i neka se promijeni ime škole“ a ne na potrebe grada.
Evo i ovaj Dasi, zadnji u redu pametovanja o ideologiji.
Pogledajmo aktuelnu temu organizovanog kriminala krađe auta gdje je u Sarajevu ukradeno, ne znam, 5.000 auta ili više, vrijednosti ne znam 50-100 miliona maraka.
U vlasti smo za ministre policije imali Sda, Sdp, Sbb. Ništa. Ko čita postove Tercius i dingosp0, grozno. Jedina pozitivna stvar ta akcija 2016. godine.
U Skupštini su se svi, dosta je ponovo istih, vrlo malo ili nimalo ili ja ne znam bavili se ovom temom. Jer je poziciji stalo se zabašuri a opoziciji se dreka diže o „ideološkim“ temama oko imena škole izmišljajući tu i pretjerujući. Bavio se Okerić i u Sda i NiP policijom i Tužilaštvom malo, ali ne sjećam se krađom auta. On im najbolji a ne znam je li igdje radio prije, učio se tu.
Sda je najduže imala ministre, evo i ovaj komesar je mislim bio ministar a i najviše zastupnika. Zato i kažem neka ne budu vlast, nisu opravdali ni zaslužili. Kao ni Konaković koji je vlast bio 7,5 godina.
Ali po čemu je neko drugi zaslužio? Ni po čemu. Ponavljam, niko se time od svih stranaka nije bavio se riješi. A znali su uzimati i zapošljavati.
Ali nema trećih, nekih časnih i sposobnih, imamo bezvezne i stranke ljude, pa ostaje ovaj tzv lijevi blok. Samo neka ne bude priča „sda i škola“ već konkretni ljudi i planovi.
Evo za ministra policije, da nije nezainteresovan, pjandura, neznalica, a sve smo takve imali. Na forumu piše šta treba uraditi.
Zato: uzmi premijera i ministre ali ne da se uče, kao dosta njih, ili sa šupljim fakultetima, ili da su već prije nešto upropastili ili pronevjerili (sve je to Sda, Sbb, NiP, Sdp).
Jer je to mlaćenje i priča koja se svodi na „neka nije sda i neka se promijeni ime škole“ a ne na potrebe grada.
Pogledajmo aktuelnu temu organizovanog kriminala krađe auta gdje je u Sarajevu ukradeno, ne znam, 5.000 auta ili više, vrijednosti ne znam 50-100 miliona maraka.
U vlasti smo za ministre policije imali Sda, Sdp, Sbb. Ništa. Ko čita postove Tercius i dingosp0, grozno. Jedina pozitivna stvar ta akcija 2016. godine.
U Skupštini su se svi, dosta je ponovo istih, vrlo malo ili nimalo ili ja ne znam bavili se ovom temom. Jer je poziciji stalo se zabašuri a opoziciji se dreka diže o „ideološkim“ temama oko imena škole izmišljajući tu i pretjerujući. Bavio se Okerić i u Sda i NiP policijom i Tužilaštvom malo, ali ne sjećam se krađom auta. On im najbolji a ne znam je li igdje radio prije, učio se tu.
Sda je najduže imala ministre, evo i ovaj komesar je mislim bio ministar a i najviše zastupnika. Zato i kažem neka ne budu vlast, nisu opravdali ni zaslužili. Kao ni Konaković koji je vlast bio 7,5 godina.
Ali po čemu je neko drugi zaslužio? Ni po čemu. Ponavljam, niko se time od svih stranaka nije bavio se riješi. A znali su uzimati i zapošljavati.
Ali nema trećih, nekih časnih i sposobnih, imamo bezvezne i stranke ljude, pa ostaje ovaj tzv lijevi blok. Samo neka ne bude priča „sda i škola“ već konkretni ljudi i planovi.
Evo za ministra policije, da nije nezainteresovan, pjandura, neznalica, a sve smo takve imali. Na forumu piše šta treba uraditi.
Zato: uzmi premijera i ministre ali ne da se uče, kao dosta njih, ili sa šupljim fakultetima, ili da su već prije nešto upropastili ili pronevjerili (sve je to Sda, Sbb, NiP, Sdp).
Last edited by walk_M-A-N on 28/10/2018 12:00, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#1956 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne interesuje nas zasto, opet ti se tirada moze sublimirati na citirano.walk_M-A-N wrote:Više od Sda ne podnosim anti-sda ideologe.
- Banksy
#1957 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Makar je rečeno u prvoj rečenici, da ne čitamo ponjavu.
- Banksy
#1958 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Odličan. Možda najbolji njegov intervju, ikad.GandalfSivi wrote:Dobar Niksic od pocetka do kraja, za sad se koalicija fino drzi, a kako ce biti vidjet cemo...
edit:
I Latić nekad ubode...
Tako da se SDA našla u takvom behutu da nema odgovora na ovakav odnos opozicije prema njoj. Jedini pokušaj subverzije i „ubacivanja klipova u točkove“ novom bloku stranaka SDA je izvela u Sarajevu preko svog prirepka DF-a.
Strateški to je dobro zamišnjen potez jer SDA zna da najkraći put do formiranja kantonalne vlasti i tako smjene režima vodi preko Sarajeva. Komšićevi drugovi pokušavaju osporiti refenrence i kvalitete Elmedina Konakovića za funkciju premijera na vrlo proziran i prizeman način. Pozadina njihovog motiva vrlo je naivna jer se podudara sa stavovima SDA koji u Konakoviću vide najopasnijeg protivnika. Naravno od njega najviše strepi nova politička ikona režima Sebija Izetbegović kojoj neminovno slijedi smjena sa pozicije direktorice KSCU-a.
Kako kontraargument DF-u može se postvaiti pitanje zar bi im bio prihvatljiv nesuđeni kandidat za premijera Semir Efendić koji je oličenje kriminogenih osobina režimskih junoša, jer je povezan sa svakim oblikom horora vlasti kojeg građani Sarajeva svakodnevno vide na svojim ulicama.
Tako da je za očekivati da će isprofanizirani DF-ovci dobiti „šut kartu“ iz voza koji je krenuo iz Sarajeva i prvi put nakon rata prolazi korz tunel na čijem se kraju vidi svjetlo.
- Dasi
#1959 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Posto si me spomenuo radio bih ti odgovorio, ali evo citam i citam... i fakat ne razumijem sta si htio reci. Vidim i editovao si ali opet nista, bolje razumijem @kmirsu sta je h(o)tio reci.walk_M-A-N wrote:Više od Sda ne podnosim anti-sda ideologe. A zašto?
Ipak cu probati... Svi su isti, niko drugi (ko je prvi, treci?) nije zasluzio... zato dajmo SDA opet sansu. Jesam li dobro shvatio?
Da ti, nedobog, nije ko auto ukrao?
-
walk_M-A-N
#1960 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nije mi jasno da nije jasno.Dasi wrote: Posto si me spomenuo radio bih ti odgovorio, ali evo citam i citam... i fakat ne razumijem sta si htio reci. Vidim i editovao si ali opet nista, bolje razumijem @kmirsu sta je h(o)tio reci.
Ipak cu probati... Svi su isti, niko drugi (ko je prvi, treci?) nije zasluzio... zato dajmo SDA opet sansu. Jesam li dobro shvatio?
Svi su loši toliko da ne zasluže visoke plate. Ali je Sda ispucala šansu. A i Sbb, čak i Sdp jer se sjećam.
Vrijeme je za NS, DF (nažalost i Sdp) ali neka uzmu pozicije i bave se ključnim životnim pitanjima, previše ih je ponovo nabrojati. A ne pričom o idelogiji. Nažalost ne mogu sami pa će se opet ugurati i drugi. Volio bih da ne bude Sbb, a Konaković makar da ne bude premijer.
Pa da vidimo ima li smanjenja kriminala, krađe, gubitaka, nerada, itd.
Ja sam napisao ko bi mogao biti dobar premijer. A većina trola anti-sda ideologiju, ništa ne nudi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1961 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Reci da se šališBanksy wrote:To je već stara vijest...ultima_palabra wrote:Evo i kod Mujice panika
- ultima_palabra
#1962 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa ako idu NS i SDP zajedno sa NIP i NBL, kako je to prica o ideologiji?walk_M-A-N wrote:Nije mi jasno da nije jasno.Dasi wrote: Posto si me spomenuo radio bih ti odgovorio, ali evo citam i citam... i fakat ne razumijem sta si htio reci. Vidim i editovao si ali opet nista, bolje razumijem @kmirsu sta je h(o)tio reci.
Svi su loši toliko da ne zasluže visoke plate. Ali je Sda ispucala šansu. A i Sbb, čak i Sdp jer se sjećam.
Vrijeme je za NS, DF (nažalost i Sdp) ali neka uzmu pozicije i bave se ključnim životnim pitanjima, previše ih je ponovo nabrojati. A ne pričom o idelogiji. Nažalost ne mogu sami pa će se opet ugurati i drugi. Volio bih da ne bude Sbb, a Konaković makar da ne bude premijer.
Pa da vidimo ima li smanjenja kriminala, krađe, gubitaka, nerada, itd.
Ja sam napisao ko bi mogao biti dobar premijer. A većina trola anti-sda ideologiju, ništa ne nudi.
-
Nero Histrion
#1963 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nije Filip, nego onaj do FIlipaBanksy wrote:Legendarni 'Mustafa'... Ko je to, zaista?Nero Histrion wrote:Mustafa Drnislic, ja ko ce drugiharač wrote:"politički analitičari" Stava(a zna se i ko je iza ovog imena)
- madner
#1964 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Lokomotiva razvoja krece 
- JThomas
#1965 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
a šta je ovdje ideologija. na koje se memorijale ide i koji su motivi na zidovima, to je sve. kleptokapitalizam paralelno sa socijalizmom za budžetsku klasu su prihvatili svi jednako. i javno-privatno partnerstvo po principu firma privatna, a prihodi isključivo javni.
- Prpa.ba
#1966 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Prica je o anti-SDA ideologiji tj. "mogu svi osim SDA" koja nije legitimna i legalna jer otima Kanton od SDA, jer jedino sto je gore od SDA su anti-SDA ideolozi koji kod uvijek objektivnih posmatraca izazivaju nelagodu, jer nisu oni za SDA, ali kad vide anti-SDA ideologe..ultima_palabra wrote:Pa ako idu NS i SDP zajedno sa NIP i NBL, kako je to prica o ideologiji?
- madner
#1967 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Teoretski, neko bi mogao biti za SDA, toliko glasova imaju u anketi.
- kmirsad
#1968 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ogromna je ideološka razlika između SDA i PDA, između Gute i Kuke... ma nebo i zemlja...JThomas wrote:a šta je ovdje ideologija. na koje se memorijale ide i koji su motivi na zidovima, to je sve. kleptokapitalizam paralelno sa socijalizmom za budžetsku klasu su prihvatili svi jednako. i javno-privatno partnerstvo po principu firma privatna, a prihodi isključivo javni.
- Kikibombona
#1969 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ovo je najbolji dio fantasticnog clanka. Stav i Saff vs Vijesti umetaDasi wrote:Je li ti to ozbiljno citiras Stav?walk_M-A-N wrote:Ja nisam ni glasao za Sda. Ali ne kao ovi anti-sda ideolozi koji ubiše sa postovima, već iz praktičnih komunalnih, organizacionih, kadrovskih, kriminalnih, životnih razloga. Radi Konakovića, Kozadre, Čelika, Kazazovića, Šabića itd.
I dalje mislim da ne trebaju formirati vlast, pa da ih vidimo u opoziciji šta će.
Ali sam izgleda previdio razlog zašto NS ne traži premijera.
Prvo jer bi se vidjelo kako rade i da li je po zagovaranom i kritikovanom. A najlakše u hladovini.
Drugo jer izgleda rado navlače Konakovića za premijera jer je njima strateško opredjeljenje obrazovanje. Možda kultura i pravda, vjerovatno ne privreda i komunalno.
Ovako to piše Stav:http://stav.ba/sarajevo-nocas-mora-pasti/iz Naše stranke razumjeli su da je najbolji način za ostvarenje vlastitih ideoloških ciljeva traženje političkih saveznika, prvo među onim što se naziva ljevicom, a zatim i među manjim i redovno neprincipijelnim i vlastohlepnim strankama koje ne posjeduju bilo kakvu ideološku ili nacionalnu platformu.
Upravo odatle i potiče politika kultiviranja personalnih veza i kontakata vrha Naše stranke s raznoraznim ambicioznim političarima kantonalnog i općinskog nivoa čija se neumjerena ambicioznost i manjak bilo kakvih principa uvijek mogu pokazati korisnim. U kontekstu takvih politički realnosti, pogotovo činjenice da nikada neće moći imati apsolutnu vlast, politika Naše stranke sastoji se u tome da halapljivim partnerima i korisnim idiotima prepušta kontrolu nad eventualno lukrativnim resursima pogodnim za korupciju, dok zauzvrat za sebe traži one sektore u vlasti iz kojih može djelovati u skladu sa svojom ideološkom platformom, a to su prije svega kultura i obrazovanje.
I dalje sam da Forto bude premijer. Hajde da vidimo nebošnjaka tehnokratu. Još mu ime zvuči pogodno, bošnjački. Nebitno što je završio žurnalizam ili tako nešto, imao je razumne stavove i diskusije.
Valjda je logično da stranka želi vlast i najuticajnije mjesto.
Ne bude li, potvrđuje se teza iz članka.![]()
I ko kaze da NS nece dati premijera? DF? Koliko znam NS od pocetka govori da pozicije nisu vazne, prvo programski dogovor pa usvojiti koji zakon pa tek onda o raspodjeli funkcija. DF je, izgleda, taj dogovor u startu izigrao, jer su prvi poceli o tome ko moze, ko ne moze i ko bi po njima trebao biti premijer. Tako su i za predsjednistvo kandidovali onoga za koga oni misle da bi trebao biti predsjednik, jebo dogovore i politicke partnere.
Moze li premijer biti vanstanacki lik? Ako moze odakle to da NS nema koga ponuditi kao premijera?
Svaki komentar je suvisan...Baš je tako i s najnovijim Bajićevim intervjuom koji je dao za portal Klix. U njemu mogućnost da Naša stranka bude dio nove vladajuće koalicije u Kantonu Sarajevo, a koja neće uključivati SDA kao izbornog pobjednika, nacionalnu bošnjačku stranku i zaštitnika bošnjačkih nacionalnih interesa, Bajić slavobitno naziva historijskim trenutkom. “Ako Sarajevo formira vlast bez SDA, možemo reći da su ovi izbori bili prevratnički. Nakon toga će se sve promijeniti. Vjerujem da će kula od karata nacionalizma i korupcije biti srušena”, veli Bajić.
- Maystor
#1970 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
walk_M-A-N wrote:Više od Sda ne podnosim anti-sda ideologe. A zašto?
SDA je odgovorna za stanje u državi i od toga ih niko ne može amnestirati. Ali ako nam neko priča da su A-SDA, NiP i PDA reformatori, a SDA ne valja - ta(j) je podlac. Nabrojani su šljam, kojeg se SDA (zbog ovog ili onog razloga) otarasila. SBB je gori od SDA, to sam napisao N puta.
Dakle, oni koji kažu "mi nećemo sa SDA, ali hoćemo sa A-SDA, PDA i NiP" su nitkovi i ne zaslužuju da vode ni mjesnu zajednicu. A izbore nisu dobili, to je evidentno.
- Maystor
#1971 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
U tom kontekstu, kakvo je tvoje mišljenje o A-SDA, PDA i NiP?Better Man wrote:SDA je najveće zlo i bilo kakava koalicija s njima ne dolazi u obzir. 90% funkcionera SDA treba da završi na doživotnoj robiji.
- ultima_palabra
#1972 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Konakovic i ekipa iz NIPa su napustili SDA, nisu ih se ovi rijesili. Ostale nabrojane stranke nisu relevantne u KS.
-
MUNAFIK
#1973 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Konakovic napustio SDA sa pozicije premijera kada nije mogao da smijeni obicnog korumpiranog direktora ZOI-a Hubijara... Prije toga se sa svojom strankom dobro zakacio oko smjene policijskog Komesara i oko smjene direktora Vodovkda KS... Dakle bio je sef Viade KS ali cijelu igru su igrali Cesir i Sarajlic i ostali iza paravana i postavljali svoje direktore i stelili tendere itd...Maystor wrote:U tom kontekstu, kakvo je tvoje mišljenje o A-SDA, PDA i NiP?Better Man wrote:SDA je najveće zlo i bilo kakava koalicija s njima ne dolazi u obzir. 90% funkcionera SDA treba da završi na doživotnoj robiji.
Sa sobom je poveo Okerica vrlo cisto ime iz Skupstine KS I Ademovica za kojeg se isto tako ne vezu nikave afere ni nikakav kriminal...
Za mene sasvim dovoljno da im dam glas i da vjerujem da moze bolje...
- kmirsad
#1974 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Osnovno pitanje... pitanje svih pitanja za formiranje vlasti u KS:
Da li je Dino insajder SDA ili je istinski protivnik esdeaova ?
Ako nije protivnik , SDA nastavlja da vlada... do konačnog uništenja BiH...samo još surovije i beskrupuluznije, ako je to uopšte moguče, A mislim da jest.
Uz to, brutalno će nam se osvetiti svima... koji smo govorili protiv njih, Jednom po jednom.Najebali smo.
Ako jeste istinski protivnik, što ne podrazumjeva automatski da je postao ljevičar, SDA pada u ambis rušeči sve oko sebe i praveči veliku, ali popravljivu štetu...
Kako inače bude kad monstrum - soliter- gigant pada...aii nestaje sa političke scene... nastaje domino efekat i nema joj spasa.
Uskoro bi se narod oslobodio straha od osvete, šutali bi ih ranjene, po ulicama...
Kada bi imali zaista istinit odgovor na ovo pitanje, vlast u KS bi se formirala za dva dana, bila bi čisto tehničko pitanje.
Sva ostala pitanja bi bila nebitna.
Taj odgovor može dati samo i jedini g. Elvedin Konaković. Što prije, to bolje.
Ili smo bosi, ili hađije.
Da li je Dino insajder SDA ili je istinski protivnik esdeaova ?
Ako nije protivnik , SDA nastavlja da vlada... do konačnog uništenja BiH...samo još surovije i beskrupuluznije, ako je to uopšte moguče, A mislim da jest.
Uz to, brutalno će nam se osvetiti svima... koji smo govorili protiv njih, Jednom po jednom.Najebali smo.
Ako jeste istinski protivnik, što ne podrazumjeva automatski da je postao ljevičar, SDA pada u ambis rušeči sve oko sebe i praveči veliku, ali popravljivu štetu...
Kako inače bude kad monstrum - soliter- gigant pada...aii nestaje sa političke scene... nastaje domino efekat i nema joj spasa.
Uskoro bi se narod oslobodio straha od osvete, šutali bi ih ranjene, po ulicama...
Kada bi imali zaista istinit odgovor na ovo pitanje, vlast u KS bi se formirala za dva dana, bila bi čisto tehničko pitanje.
Sva ostala pitanja bi bila nebitna.
Taj odgovor može dati samo i jedini g. Elvedin Konaković. Što prije, to bolje.
Ili smo bosi, ili hađije.
-
noviclan
#1975 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Konjakovic supak a i onaj sljepic(sepic) sda im dala stanove poslove i oni jevu sebi mater konkretno sljepic patriota ima stancinu preko puta vijecnice u novoj zgradi zaradio platio ili na kredit kupio