A ko očekuje kakav merhamet od bošnjačke politike ? Nikad ga nije ni bilo, nikad ga niko nije ni očekivao.BAK-eV wrote:Ma to se moze mnogo jednostavnije opisati:Novak20 wrote: Zašto bih ti zamjerio ? Sjajno si opisao bošnjačku politiku prema BiH Hrvatima.
Jedino se ne slažem sa stavom da je bošnjački pristup prema Hrvatima nedefiniran i nemušt. Možda tako izgleda ali odavno to nije tako.
Nema vise merhameta!
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Novak20
#1951 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- mO k3
#1952 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mjesas .. ovdje se radi isključivo o Politiki HDZ ona je karcinom protiv kojeg se treba boritiNovak20 wrote:A ko očekuje kakav merhamet od bošnjačke politike ? Nikad ga nije ni bilo, nikad ga niko nije ni očekivao.BAK-eV wrote:Ma to se moze mnogo jednostavnije opisati:Novak20 wrote: Zašto bih ti zamjerio ? Sjajno si opisao bošnjačku politiku prema BiH Hrvatima.
Jedino se ne slažem sa stavom da je bošnjački pristup prema Hrvatima nedefiniran i nemušt. Možda tako izgleda ali odavno to nije tako.
Nema vise merhameta!
-
Novak20
#1953 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
mO k3 wrote:Mjesas .. ovdje se radi isključivo o Politiki HDZ ona je karcinom protiv kojeg se treba boritiNovak20 wrote:A ko očekuje kakav merhamet od bošnjačke politike ? Nikad ga nije ni bilo, nikad ga niko nije ni očekivao.BAK-eV wrote:.
Ma to se moze mnogo jednostavnije opisati:
Nema vise merhameta!
Karcinom nacionalizma je davno zahvatio ove prostore ex Yu. Metastaze su sve nacionalističke politike pa i bošnjačka. Ne vidim da je ijedna metastaza "zdravija" od druge.
Last edited by Novak20 on 23/08/2018 10:19, edited 1 time in total.
- mO k3
#1954 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
-
BAK-eV
#1955 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ozbiljno!Novak20 wrote: A ko očekuje kakav merhamet od bošnjačke politike ? Nikad ga nije ni bilo, nikad ga niko nije ni očekivao.
Pa eto onda, da iskoristim "histroijsku" metodu ovih vasih uljudbenih politicara, merhameta je bilo recimo barem od Eugena Savojskog.
Kad je usao u Bosnu, nastupila je zestoka pljacka i ubijanja od stane katolickog puka naspram muslimanskog.
I je li bilo osvete? Nije!
Pazi covjece, to je bilo prije 300 godina. Usporedi taj merhamet sa Amerikancima recimo 1941, kad su sve Japance stavili u logore.
Idemo vijek kasnije!
Ista stvar je u mnogobrojnim ustancima, hajduciji i sta ti ja znam. Malo se haraca digne i nema tu nekog Jasenovca, Lepoglave, Ausvica od strane Bosnjaka naspram hriscana ..
20 vijek:
Pa onda otpor Ustaskim vlastima, da se Srbi protjeraju, deportuju iz Bosne 1941. Nece opet Bosnjaci da ucestvuju u tome, spasavaju i Jevreje ...
Ista stvar u zadnjoj agresiji, kad niko katolicke crkve (99% njih) ni pipnuo nije a vi 260 dzamija srusili, Stari most, mezarja itd.
Evo sad se i autoput napravi pa INA pravi pumpe "po bosnjackoj trasi", struja se daje Aluminiju, u Bihacu dali toranj Franjevcima, u Tesnju opcinu Usora itd.
Vi ne date u Mostaru u Liska parku, da se bajram klanja prije dva dana ...
-
Novak20
#1956 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
- seln
#1957 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bas ozbiljno pitas?Novak20 wrote:Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
Svi postovi su ti u svrhu diskreditacije Bosne i Bosnjaka. Tek povremeno, reda radi, kazes da su i neki "ostali" pomalo krivi...
i onda "ozbiljno pitas" sta je to tvoja avlija.
Jedno ti sigurno mogu reci: nije ono sto si nanijetio.
- Maraschino
#1958 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tvoja avlija je BiH. To je ona domovina u kojoj se po tebi ne treba buniti kada joj susjedi ispred nosa grade cupriju, odlazu nuklearni i svaki drugi otpad, direktno se mijesa u unutrasnje odnose tvoje avlije...kojoj bi na kraju rekao ''sta cekate, okupirajte nas''.Novak20 wrote:Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
Da, to je tvoja avlija koju na zalost dijelim sa tobom ali za razliku od tebe ja bih se opet borio i branio je.
- mO k3
#1959 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nacrtat ću ti , možda shvatiš kada se praviš bekanNovak20 wrote:Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
-
Novak20
#1960 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
mO k3 wrote:Nacrtat ću ti , možda shvatiš kada se praviš bekanNovak20 wrote:Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
Kelege ti malo pomogle. Pa hajde, nacrtaj, objasni.
- mO k3
#1961 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
@novak
Pomogle , pri čemu !???
Pomogle , pri čemu !???
-
Novak20
#1962 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa valjda u davanju odgovora na moje pitanje upućeno tebi. Mada ih nisam ništa ni pitao.mO k3 wrote:@novak
Pomogle , pri čemu !???
- mO k3
#1963 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nadam se da znaš šta je svrha foruma ???Novak20 wrote:Pa valjda u davanju odgovora na moje pitanje upućeno tebi. Mada ih nisam ništa ni pitao.mO k3 wrote:@novak
Pomogle , pri čemu !???
Ali važno je praviti se mutav ....
-
Novak20
#1964 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ti napisa da prvo očistim u svojoj avliji. Ja te ozbiljno pitam: "Šta je to moja avlija" ? Ti ne odgovori na pitanje.mO k3 wrote: Nadam se da znaš šta je svrha foruma ???
Ko se pravi mutav ?
- mO k3
#1965 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Znaš li sta je avlija ???Novak20 wrote:Ti napisa da prvo očistim u svojoj avliji. Ja te ozbiljno pitam: "Šta je to moja avlija" ? Ti ne odgovori na pitanje.mO k3 wrote: Nadam se da znaš šta je svrha foruma ???
Ko se pravi mutav ?
-
Novak20
#1966 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
mO k3 wrote: Znaš li sta je avlija ???
Bjež' ba mO k3. Dobro me nasmija.
- mO k3
#1967 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
JeleNovak20 wrote:mO k3 wrote: Znaš li sta je avlija ???![]()
![]()
![]()
![]()
Bjež' ba mO k3. Dobro me nasmija.
Sto se tiče duhovnosti , a samim tim i inteligencijom
-
Novak20
#1968 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ja nanijetio da je BiH moja avlija. A ti kažeš da nije. kako to ?seln wrote:Bas ozbiljno pitas?Novak20 wrote:Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
Svi postovi su ti u svrhu diskreditacije Bosne i Bosnjaka. Tek povremeno, reda radi, kazes da su i neki "ostali" pomalo krivi...
i onda "ozbiljno pitas" sta je to tvoja avlija.
Jedno ti sigurno mogu reci: nije ono sto si nanijetio.
Moji postovi nisu u svrhu diskreditacije Bošnjaka, a BiH pogotovo. Prije bih rekao da su u svrhu razgovora i dogovora oko uređenja moje avlije.
-
Novak20
#1969 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Moja avlija je BiH, a tebi žao što dijeliš avliju sa mnom. Razumijem te. Ti bi da je avlija tvoja pa se tako i ponašaš.Maraschino wrote:Tvoja avlija je BiH. To je ona domovina u kojoj se po tebi ne treba buniti kada joj susjedi ispred nosa grade cupriju, odlazu nuklearni i svaki drugi otpad, direktno se mijesa u unutrasnje odnose tvoje avlije...kojoj bi na kraju rekao ''sta cekate, okupirajte nas''.Novak20 wrote:Šta je to "moja avlija" ?mO k3 wrote:ne talasaj , prvo u svojo avliji ocisti pa cemo dalje da pricamo ....
Ozbiljno pitam.
Da, to je tvoja avlija koju na zalost dijelim sa tobom ali za razliku od tebe ja bih se opet borio i branio je.
- Maraschino
#1970 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nikada to nisam rekao i ne izvrci.Novak20 wrote:
Moja avlija je BiH, a tebi žao što dijeliš avliju sa mnom. Razumijem te. Ti bi da je avlija tvoja pa se tako i ponašaš.
Sa takvim stavovima i pogledima tesko(sto i situacija na terenu pokazuje) ce biti nama dvojici u istoj avliji. Ja je volim i sve bi dao za njen opstanak, branio bi je(opet) zivotom sto ti nisi i ne bi.
-
Novak20
#1971 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koje nategnute i netačne teorije uz obmanu javnosti, Tito dragi.
Mogli su odmah napisati da treba glasati za Hrvate sa liste bošnjačkih stranaka radi keca u rukavu DF & Co., a ne zamajavati narod netačnim i teško čitljivim stvarima u poprilično konfuznom tekstu.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=47429
Mogli su odmah napisati da treba glasati za Hrvate sa liste bošnjačkih stranaka radi keca u rukavu DF & Co., a ne zamajavati narod netačnim i teško čitljivim stvarima u poprilično konfuznom tekstu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mogu-li ... /180823028Sigurna sam da bi sve stranke s teritorije FBiH, osim HDZ-a BiH, u tom slučaju podržale kandidata iz DF-a, GS-a, SDP-a ili Naše stranke za zamjenskog člana iz reda hrvatskog naroda, jer bi time odbranili državu Bosnu i Hercegovinu", kazala je Gasal-Vražalica.
Već izvjesno vrijeme političke stranke u BiH upozoravaju na navodne planove predsjednika HDZ-a BiH i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika o blokiranju države ukoliko budu izabrani za članove Predsjedništva BiH.
S pravom se postavlja pitanje šta su probosanske stranke uradile kako bi unaprijed osujetile planove na koje mjesecima upozoravaju. U političkim krugovima već duže vrijeme spominju se planovi A, B i C, a koje su navodno razvili aktuelni kandidati za članove Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog i srpskog naroda Dragan Čović i predsjednik RS Milorad Dodik.
Oni su, prema tvrdnjama određenih političkih opcija, isplanirali da nakon oktobarskih izbora, ukoliko budu izabrani za članove Predsjedništva BiH, ponove scenariji raspada bivše Jugoslavije tako što će kao Stjepan Mesić i Milan Kučan podnijeti ostavke na mjesto članova kolektivnog šefa države.
Tim povodom istražili smo koliko se trenutno bosanskohercegovačko zakonodavstvo razlikuje od jugoslavenskog i šta bi se eventualno desilo ukoliko bi članovi Predsjedništva BiH podnijeli ostavke.
Koliko su tačne tvrdnje iz članka u vezi zamjenskog člana Predsjedništva, lako je provjeriti.Tu je sada važna ova odluka Wolfganga Petritscha kojom je član 6. (2) izbrisan i zamijenjen riječima da ako Dom naroda PSBiH dva puta odbije nominirane koje predloži Zastupnički dom PSBiH onda treći nominirani, kojeg bira Zastupnički dom PSiH, popunjava upražnjeno mjesto bez daljenjeg potvrđivanja od Doma naroda PSBiH", rekla je Gasal-Vražalica
http://nap.ba/new/vijest.php?id=47429
Ekspert za izborne sisteme profesor Suad Arnautović kaže za agenciju Patria da „zamjenski član Predsjedništva“ preuzima dužnost člana Predsjedništva BiH u skladu sa Zakonom o popunjavanju upražnjenog mjesta člana Predsjedništva BiH donesen 2000. godine. Međutim, odredbe tog Zakona primjenjuju se samo na članove Predsjedništva BiH izabrane u skladu sa pravilima i propisima „Privremene izborne komisije (PIK)“. Stupanjem na snagu Izbornog zakona BiH 28. septembra 2001. godine, prestala je sa radom Privremena izborna komisija, a utemeljena je Izborna komisija Bosne i Hercegovine.
„Članovi CIK-a pisali su Parlamentarnoj skupštini BiH da izbriše tu rečenicu iz Zakona, ali do danas to nije učinjeno“, kaže Arnautović.
- Kolinda
#1972 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Strašno što sebi dozvoli "ugledni" portal. Ajde kad tamo neki opskurni nešto ovako napiše mogu i razumjeti ali vodeći portal u državi
.
Izgleda da će se kampanja među bošnjačkim strankama voditi na podlozi "pljuni na Čovića pa pljuni na Dodika" a to što nema kruha lako za to.
Izgleda da će se kampanja među bošnjačkim strankama voditi na podlozi "pljuni na Čovića pa pljuni na Dodika" a to što nema kruha lako za to.
- choxnox
#1973 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa o tome upravo i govorim. Preuzimamo samo gluposti i stvari od jutra do sutra. Nikad nista korisno nismo preuzeli ni sa Zapada ni sa Istoka.Vizionar 1985 wrote:Ma ne u vezi toga. Puno jedemo, puno mesa konzumiramo a malo teretana i slicno pa smo mislim u vrhu po gojaznosti, rakovima itd.choxnox wrote:Cuj ne znam jel to dobro... Pa nakon sto smo amerikanizirali ekonomiju sada su na red dosle ove sporedne i manje bitne stvariVizionar 1985 wrote: Ma znam. Sad u modi nensi. Amerikanizirali smo se pravo. Neznam je li to dobro.
- SaraFina
#1974 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bošnjački/ bosanski vitalni nacionalni interes, je skinuti HDZ kliku i izbaciti ih iz vlasti. Idućih 4 godine pa za vijeke vijekova..To nema nikakve veze sa hrvatskim narodom konkretno, nego sa opstankom države i budućnošću.
Ako već hrvatski narod ne može sam, tih HDZ-OVSKIH štetočina, sijača mržnje i straha, netrepeljivosti, podvala i laži (kojima se služe da bi opstali) na vlasti riješi, moraće ostatak pro bosanskih orjentiranih gradjana taj tumor "odsjeći" a uhljebe njihove neutralizirati... Druge solucije nema.
Možebitna kombinacija Čović - Dodik pogubna je na državnoj razini. ( odnosno SNSD - HDZ )
Kolateralna šteta će vjerovatno biti dio HR naroda (predvidjam pojačano iseljavanje za 30/40%), ali nažalost drugog načina nema.
Ako je opstanak države i zadržavanje političkih pozicija pro BiH stranaka u pitanju, mjesta za skrupule ne treba biti.
Ako već hrvatski narod ne može sam, tih HDZ-OVSKIH štetočina, sijača mržnje i straha, netrepeljivosti, podvala i laži (kojima se služe da bi opstali) na vlasti riješi, moraće ostatak pro bosanskih orjentiranih gradjana taj tumor "odsjeći" a uhljebe njihove neutralizirati... Druge solucije nema.
Možebitna kombinacija Čović - Dodik pogubna je na državnoj razini. ( odnosno SNSD - HDZ )
Kolateralna šteta će vjerovatno biti dio HR naroda (predvidjam pojačano iseljavanje za 30/40%), ali nažalost drugog načina nema.
Ako je opstanak države i zadržavanje političkih pozicija pro BiH stranaka u pitanju, mjesta za skrupule ne treba biti.
- SaraFina
#1975 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kratko i jasno. HDZ....