Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#1951 Re: Bitcoins

Post by victom »

REDOVNI DNEVNI IZVJEŠTAJ

Bitcoin se stabilizirao.
Azija (podložna kockanju) pumpa svjež novac. To doprinosi stabilizaciji BTC-a.
Očekuje se ponovni pad BTC-a čim se paranoični i pragmatični Amerikanci propude ili vrate sa posla. Oko ponoći po našem vremenu.
Sljedeće javljanje za 12 sati.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:29, edited 2 times in total.
muhafuca

#1952 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:REDOVNI DNEVNI IZVJEŠTAJ

Bitcoin se stabilizirao.
Očekuje se ponovni pad BTC-a čim se paranoični i pragmatični Amerikanci propude ili vrate sa posla. Oko ponoći po našem vremenu.
Jucerasnji izvjestaj ti je bio da ce bitcoin danas cijeli dan padati a ne stabilizacija

"Očekivanja za sutra: Nastavak pada Bitcoina, jačanje IOTE i Bitcoin Casha"

trebao bi preispitati Naucne metode koje si spominjao da po njima predvidjas.

Uz redovni podsjetnik da ti od petog mjeseca najavljujes pad bitcoin-a po istim tim Naucnim Metodama

Svaki ubogi dan - evo ga pada samo sto nije.
NoriDeNoir

#1953 Re: Bitcoins

Post by NoriDeNoir »

Molim vas za par konkretnih pitanja, jer koliko god se trudim nikako to da na brzinu poslozim sebi u glavi, a sve kako bi reaogovao u pravo vrijeme:

1) Gdje se najbolje "edukovati" na interentu o cryptovaluti. Cesto imam otvoreno po 20 tabova sa raznih stranica, pa vise ne znam ko - sta-gdje ?

2) Da li postoji mogucnost instant prodaje? Znaci da li se bitcoin moze prodati uvijek i u onom trenutku kada ti hoces ili to funkcionise na nacin da ja "dam oglas" da prodajem bitcoin pa onda kad i ako se ko javi izvrši se prodaja? Ja prvenstveno bih kupovao po jeftinijoj cijeni a prodavao kada cijena skoci... sto je normalno... ali pretpostavljam da to nije moguce.

Sve ovo negdje pise ali je jako tesko sada to sve prouciti i posloziti na brzinu.
Hendrix

#1954 Re: Bitcoins

Post by Hendrix »

NoriDeNoir wrote: 2) Da li postoji mogucnost instant prodaje? Znaci da li se bitcoin moze prodati uvijek i u onom trenutku kada ti hoces ili to funkcionise na nacin da ja "dam oglas" da prodajem bitcoin pa onda kad i ako se ko javi izvrši se prodaja? Ja prvenstveno bih kupovao po jeftinijoj cijeni a prodavao kada cijena skoci... sto je normalno... ali pretpostavljam da to nije moguce.
Svaki exchange ti fercera isto, ti hoces da prodas BTC recimo u 11:52AM...i prodas ga po toj cijeni u tom istom trenutku, i dobijes iznos u USD ili sta vec na svom racunu unutar mjenjacnice, BTC trgovanje radi 24h, i uvijek imas aktuelnu cijenu po kojoj prodajes ili kupujes. Ti onda mozes pare povuci u banku kad hoces a mozes i dalje uloziti.

To sto je cijena u 11:53AM pala 20% ili se digla 80% tebe vise ne interesuje jer si obavio trgovinu.

Slicno je kad mjenjas pare bilo gdje, dobijes kurs u tom trenutku i to je to, a sad sto bi ti kupovo nize i prodavo vise hehe to mi svi hocemo. :D
slavemaster

#1955 Re: Bitcoins

Post by slavemaster »

je li ima jos kakvih naknada osim provizija na tom iqoption?
i sta ste od ifentifikacionih dokumenata slali?
victom

#1956 Re: Bitcoins

Post by victom »

muhafuca wrote:
victom wrote:REDOVNI DNEVNI IZVJEŠTAJ

Bitcoin se stabilizirao.
Jucerasnji izvjestaj ti je bio da ce bitcoin danas cijeli dan padati a ne stabilizacija

"Očekivanja za sutra: Nastavak pada Bitcoina, jačanje IOTE i Bitcoin Casha"

trebao bi preispitati Naucne metode koje si spominjao da po njima predvidjas.

Uz redovni podsjetnik da ti od petog mjeseca najavljujes pad bitcoin-a po istim tim Naucnim Metodama

Svaki ubogi dan - evo ga pada samo sto nije.
IOTA rast pogođen.
Bitcoin cash rast pogođen.
BITCOIN pad prognoziran za danas. OVAJ DAN JOŠ nije gotov. Javi se u 24:00

Umjesto da laprdaš, prognoziraj i ti šta, pa možemo vidjeti tvoje prognozerske sposobnosti.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:28, edited 2 times in total.
KAMI666

#1957 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

IOTA nije porasla, cak sto vise, pala je
muhafuca

#1958 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
IOTA rast pogođen.

Umjesto da laprdaš, prognoziraj i ti šta, pa možemo vidjeti tvoje prognozerske sposobnosti.
Ja ne prognoziram nista jer je nemoguce znati (osim ako nisi vidovita Djemila) - trziste je neregulisano i to je priroda neregulisanog trzista (sto je i dobro ali to je vec sad za druge opsirnije price i nebitno u ovom momentu)

Ja ovde razgovaram i komentarisem jednu interesantnu pojavu (Bitcoin i Kriptovalute)

Moze skociti moze pasti - nebitno - niti sam u Bitcoin investiran u nekom znacajnom iznosu da brinem - imam nesto sitno sto mogu prezaliti ako padne a isto tako necu se ni obogatiti ako se udesetorostruci vrijednost u narednoj godini. Ne koristim cak ni ove "dip"-ove da kupim kad padne i nadodam na ono sto imam.

Citam kao i ti na netu svaki dan pomalo i interesantno mi je

al si mi ti smjesan sto isto tako kao i ja citas sta drugi pisu i govore i uzimas to kao svetu knjigu

i bacas prognoze kao da si neki mega-expert za trziste kriptovaluta

A najsmjesnije mi je sto si od od pocetka teme na istoj liniji (pada Bitcoin ako ne danas onda sutra)

i milion puta si ofulao - jednom kad padne bices ovdje PRVI - Ha sta sam vam ja rekao

A sto se tice Laprdanja - laprdamo i ja i ti i 99% ove teme - samo sto sam ja svjestan toga - a ti mislis da iznosis Strucno Misljenje prema Naucnim Metodama koje koristis
victom

#1959 Re: Bitcoins

Post by victom »

muhafuca wrote:
victom wrote:
IOTA rast pogođen.

Ja ne prognoziram nista jer je nemoguce znati (osim ako nisi vidovita Djemila) - trziste je neregulisano i to je priroda neregulisanog trzista (sto je i dobro ali to je vec sad za druge opsirnije price i nebitno u ovom momentu)

Ja ovde razgovaram i komentarisem jednu interesantnu pojavu (Bitcoin i Kriptovalute)

Moze skociti moze pasti - nebitno - niti sam u Bitcoin investiran u nekom znacajnom iznosu da brinem - imam nesto sitno sto mogu prezaliti ako padne a isto tako necu se ni obogatiti ako se udesetorostruci vrijednost u narednoj godini. Ne koristim cak ni ove "dip"-ove da kupim kad padne i nadodam na ono sto imam.

Citam kao i ti na netu svaki dan pomalo i interesantno mi je

al si mi ti smjesan sto isto tako kao i ja citas sta drugi pisu i govore i uzimas to kao svetu knjigu

i bacas prognoze kao da si neki mega-expert za trziste kriptovaluta

A najsmjesnije mi je sto si od od pocetka teme na istoj liniji (pada Bitcoin ako ne danas onda sutra)

i milion puta si ofulao - jednom kad padne bices ovdje PRVI - Ha sta sam vam ja rekao

A sto se tice Laprdanja - laprdamo i ja i ti i 99% ove teme - samo sto sam ja svjestan toga - a ti mislis da iznosis Strucno Misljenje prema Naucnim Metodama koje koristis
ko je spomenuo metode
to su moje prognoze. niko ne zna.
jesi ti neki težak tip. opusti se.
bosanska senzacija

#1960 Re: Bitcoins

Post by bosanska senzacija »

Ode BCH u nebesa :-)

Gdje je Toure? Ima li kakvih insajderskih opet?
victom

#1961 Re: Bitcoins

Post by victom »

bosanska senzacija wrote:Ode BCH u nebesa :-)

Gdje je Toure? Ima li kakvih insajderskih opet?
ma ovi iz BHC su opasni igraču. Ne podcjenjujte ih.
muhafuca

#1962 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:

ko je spomenuo metode
to su moje prognoze. niko ne zna.
jesi ti neki težak tip. opusti se.
Ti si sam nedavno spominjao da ti prognoze pravis na osnovu Naucnih Metoda a ne kao ostali na osnovu Laprdanja.

To ti i ponavljam zbog tvoje izjave. I naravno prognoze o padu Bitcoin-a od 5-og mjeseca. Jel i to sad nije tacno?

Opusten sam ja totalno, Hajd drago mi je da si konacno bar priznao da veze nemas kao i niko drugi ovdje.

Nesto se pozitivno ipak izrodi iz svog ovog Laprdanja.
victom

#1963 Re: Bitcoins

Post by victom »

muhafuca wrote: Ti si sam nedavno spominjao da ti prognoze pravis na osnovu Naucnih Metoda

molim za citat, gdje sam to rekao ;)
muhafuca

#1964 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
muhafuca wrote: Ti si sam nedavno spominjao da ti prognoze pravis na osnovu Naucnih Metoda

napises 62 posta u danu i da ti ja sad kopam - prozivam ja tebe za naucne metode vec danima i ti danas trazis citat?

E ja ti fore.

Ne kopao ja sad da ti dokazujem - ako ti treba za ono drugo to je lakse naci - na prvoj ili drugoj stranici ove teme govoris da bitcoin pada, samo sto nije

i upozoravas ljude da ne kupuju jer je Bubble koji samo sto nije pukao - jel ti to dovoljno? I to je bilo po Naucnoj Metodi prognozirano vjerovatno.
victom

#1965 Re: Bitcoins

Post by victom »

muhafuca wrote:
victom wrote:

napises 62 posta u danu i da ti ja sad kopam - prozivam ja tebe za naucne metode vec danima i ti danas trazis citat?

E ja ti fore.

Ne kopao ja sad da ti dokazujem - ako ti treba za ono drugo to je lakse naci - na prvoj ili drugoj stranici ove teme govoris da bitcoin pada, samo sto nije

i upozoravas ljude da ne kupuju - jel ti to dovoljno?
sam sebe poričeš (sa tim naučnim metoda)
perfekcionista1

#1966 Re: Bitcoins

Post by perfekcionista1 »

Recimo da ulozim novac u neku od kriptovaluta, je li stvarno mogu podici te pare bez problema tj prebaciti ih na ovu nasu bosansku kreditnu karticu od koje je i Bog gotovo pa digao ruke.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1967 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

victom wrote:ljudi ne kupujte ovu prevaru. ovo je balon koji će pući.
već ima stotine drugih kripto valuta.

Postby victom » 18/05/2017 23:10

Cisto da damo neku informaciju o doticnom svima koji citaju novije postove :)
perfekcionista1 wrote:Recimo da ulozim novac u neku od kriptovaluta, je li stvarno mogu podici te pare bez problema tj prebaciti ih na ovu nasu bosansku kreditnu karticu od koje je i Bog gotovo pa digao ruke.
Pisali smo o tome ranije.
Last edited by un1ted on 20/12/2017 15:36, edited 1 time in total.
muhafuca

#1968 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
Hajd nema veze - meni dosta da si sam rekao da veze s vezom nemas (kao ni bilo ko ovdje)

Mozes nastavit sad - naravno dok opet nesto glupo ne izvalis :D
victom

#1969 Re: Bitcoins

Post by victom »

:sretan:
Last edited by victom on 13/02/2021 04:41, edited 1 time in total.
victom

#1970 Re: Bitcoins

Post by victom »

muhafuca wrote:
victom wrote:
Hajd nema veze - meni dosta da si sam rekao da veze s vezom nemas (kao ni bilo ko ovdje)

neću ti čak ni odgovoriti na ovo. Toliko si nisko pao.
perfekcionista1

#1971 Re: Bitcoins

un1ted wrote:[
Ma ozbiljno? Mrzim tu balkansku seljacku repliku, znaci lakse je meni odvojiti 4h citajuci svaki post nego nekome 10 sekundi za brz odgovor.
muhafuca

#1972 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
muhafuca wrote:
victom wrote:

neću ti čak ni odgovoriti na ovo. Toliko si nisko pao.
E bas nemoj :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1973 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

perfekcionista1 wrote:
un1ted wrote:[
Ma ozbiljno? Mrzim tu balkansku seljacku repliku, znaci lakse je meni odvojiti 4h citajuci svaki post nego nekome 10 sekundi za brz odgovor.
Izgleda da ti nisi odmakao dalje od balkana, kao ni mi :)

Ako je nesto opisano par stranica ranije, a pored toga postoji pretraga, kao i sam Google, ko si ti i zbog cega da neko kao papagaj ponavlja vec napisano? Zasto su tvoja 4h vrijednija nego mojih 5 minuta?

Neko ce se naci i odgovoriti, ali ce nakon toga opet neko doci sa istim pitanjem.
phillie

#1974 Re: Bitcoins

Post by phillie »

perfekcionista1 wrote:Recimo da ulozim novac u neku od kriptovaluta, je li stvarno mogu podici te pare bez problema tj prebaciti ih na ovu nasu bosansku kreditnu karticu od koje je i Bog gotovo pa digao ruke.
Stvarno moze. Malo je duzi put i malo treba vise verifikacija, ali moze.
perfekcionista1

#1975 Re: Bitcoins

Evo pokusavam krenuti sa bitcoinom, ubaci me do nekog sajta bitpanda.com, registrujem se, krenem sa verifikacijom i pise da nemoguca za ovu nasu pisljivu zemlju. Znaci li to da ste vi ustvari koji ste ovo uspjeli van BiH? U cemu je problem sad?
Post Reply