REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
arzuhal

#1951 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Fudo387 wrote:
Acid25 wrote:"Ja ću sutra u 11 sati u Banja Luci imati pres-konferenciju tim povodom, nakon razgovora sa članom Predsjedništva Mladenom Ivanićem. Tačna je informacija, ali do sutra ne bih komentarisao jer je ovo vrlo ozbiljna stvar", kazao je Crnadak.
Jarane, Srbi stali u zastitu institucija Bosne i Hercegovine.
E da i ovo docekah, pa neka sve ide u pm. :lol: :lol:
Pošli put (piše u Presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu), bh. Srbi su preko svog člana Predsjedništva BiH u jednom momentu pokušali povući tužbu protiv Srbije (mimo znanja bošnjačkog i hrvatskog člana) i, mimo znanja agenta BiH, javili su Sudu da odustaju od tužbe a Srbija je, brže-bolje, prihvatila to odustajanje, međutim agent je reagovao i rekao da to nema veze ni s čim i da se proces nastavlja.

Tako da se njihova sranja samo nastavljaju, treba 4 oči otvorit, to je trajna politika...

Podržavam Crnatka, presice, obnovu Ferhadije a uskoro i Aladže, ako Bog da. :bih:

Čestitam Džeki het-trik :thumbup:
harač

#1952 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by harač »

jefff wrote:
šta lupate izgubili smo sa 13:2, gdje je jedan od ova 2 naš ad hoc sudija, a drugi "brat" jordanac :-)
Podastri dokaz.
dokaz čega? rezultata presude iz 2007? možeš je skinuti sa stranice suda za haman 2 min
GeeTnT wrote:
harač wrote:
šta lupate izgubili smo sa 13:2, gdje je jedan od ova 2 naš ad hoc sudija, a drugi "brat" jordanac :-) .
Odkud onda tolika panika? Hajmo predposstavit da Softic zna nesto o cemu ti ja pojma nemamo....hocemo li u rat zbog toga?
panika je kod onih koji misle da se radi o žalbi, a ne o reviziji, koji misle da se ovdje bavi i agresijom, a ne samo genocidom etc.

ovdje nije problem nikakva moguća kriza (zar nismo u krizi 20 god), niti neke pare koje će se izgubiti (revizija je relativno jeftin proces, ono što je Fond dao Softiću, vjerovatno je bila cifra za čitav tim), već izvjesnost još jedne blamaže, još jednog šamara žrtvama, i još jednog alibija za srbiju koja iako nije (pravno) odgovorna za genocid jeste odgovorna za agresiju, za ratne zločine i mnogo šta drugo što uopće nije predmet spora pred sudom
arzuhal

#1953 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

asker wrote:Kaze Ceda Jovanovic "Milorad Dodik se 9 Jan kandidovao za Radovana Karadzica, a amerikanci su tu kandidaturu prihvatili" :lol: :lol: :lol:
I ja se kleberio, baš je lijepo to Čeda sročio :thumbup:
Acid25

#1954 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

_dreamer_ wrote:Acid@
Ne spinuj moj komentar, nije poenta o pravdi, nego o tome sto sam poprilicno siguran da ova revizija iz formalnih razloga nema sanse... svejedno je jesi li u pravu ili nisi kada ti prodje voz... a tesko ce me ko ubijediti u suprotno
Nije to spinovanje, nego opaska.

Da li je prošao voz ili nije? Na to pitanje će odgovoriti sud.
arzuhal

#1955 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

harač wrote: ovdje nije problem nikakva moguća kriza (zar nismo u krizi 20 god), niti neke pare koje će se izgubiti (revizija je relativno jeftin proces, ono što je Fond dao Softiću, vjerovatno je bila cifra za čitav tim), već izvjesnost još jedne blamaže, još jednog šamara žrtvama, i još jednog alibija za srbiju koja iako nije (pravno) odgovorna za genocid jeste odgovorna za agresiju, za ratne zločine i mnogo šta drugo što uopće nije predmet spora pred sudom
Mi sad imamo to što imamo (ne tužbu za agresiju nego za genocid, i to samo u Srebrenici, i to je sve), i treba iskoristiti svaki pravni lijek ukoliko za to postoji mogućnost. Svako normalan na dunjaluku će to reći.

I da dodam: odavno nikome nije istinski stalo do žrtvi, ne postoje više nikakvi "novi" šamari koje bi žrtve mogle dobiti i ne postoji niko na svijetu ko, osim samih žrtava, ne palamudi o tome, s ove ili one strane, iz ovih ili onih razloga. Mi smo zemlja u kojoj je Ivan Goran Kovačić ispjevao svoju i našu Jamu...
Fudo387

#1956 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

arzuhal wrote:
harač wrote: ovdje nije problem nikakva moguća kriza (zar nismo u krizi 20 god), niti neke pare koje će se izgubiti (revizija je relativno jeftin proces, ono što je Fond dao Softiću, vjerovatno je bila cifra za čitav tim), već izvjesnost još jedne blamaže, još jednog šamara žrtvama, i još jednog alibija za srbiju koja iako nije (pravno) odgovorna za genocid jeste odgovorna za agresiju, za ratne zločine i mnogo šta drugo što uopće nije predmet spora pred sudom
Mi sad imamo to što imamo (ne tužbu za agresiju nego za genocid, i to samo u Srebrenici, i to je sve), i treba iskoristiti svaki pravni lijek ukoliko za to postoji mogućnost. Svako normalan na dunjaluku će to reći.

I da dodam: odavno nikome nije istinski stalo do žrtvi, ne postoje više nikakvi "novi" šamari koje bi žrtve mogle dobiti i ne postoji niko na svijetu ko, osim samih žrtava, ne palamudi o tome, s ove ili one strane, iz ovih ili onih razloga. Mi smo zemlja u kojoj je Ivan Goran Kovačić ispjevao svoju i našu Jamu...
Mozda i najbitnije u svemu sto se postiglo neko, hajmo ga nazvati nacionalno jedinstvo prema ovom pitanju.
Sta god mi mislili o Baketu, on je nekako uspio skupiti ljevicu, desnicu, alkoholicare, dzuma namaz likove, vjecito dosadnu dijasporu, i izaslo
se sa jedinstvenim stavom. Znaci, bez sitnosicarskih talova, jeftinog politikanstva, idemo pa sta nam dragi Bog da.
Svako neposvadjan sa zdravim razumom zna da je pravda i istina nasoj strani, sta ce veliki odluciti, jbg, vidjecemo.

Ako u medjuvremenu ne iskoci kakav Kebo, jebo on svoju nenu u pizdu. :twisted:
arzuhal

#1957 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Čitajući komentare i postove nekih naših forumaša, inače vrsnih poznavalaca međunarodnog prava, te razloge i argumente s kojim oni objašnjavaju neopravdanost i promašenost pokretanja revizije presude, počinjem da se plašim za ugled Davida Schaffera koji se, izgleda, mladalački zaletio u nešto čemu nije dorastao i što nikako ne može dobiti...
insomnia78

#1958 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Da ponovim. Kad vidim kako se cetalji, umereni, uzp ekipa i peta kolona sikira oko ovog to je vec dovoljno
Last edited by insomnia78 on 18/02/2017 19:53, edited 1 time in total.
Banksy

#1959 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

arzuhal wrote:Čitajući komentare i postove nekih naših forumaša, inače vrsnih poznavalaca međunarodnog prava, te razloge i argumente s kojim oni objašnjavaju neopravdanost i promašenost pokretanja revizije presude, počinjem da se plašim za ugled Davida Schaffera koji se, izgleda, mladalački zaletio u nešto čemu nije dorastao i što nikako ne može dobiti...
Nisam u toku, ako ti nije problem, gdje su ti postovi?
harač

#1960 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by harač »

arzuhal wrote:

kao i bilo ko drugi ko je imao tu nesreću da se zadesi ovdje tokom agresije, a posebno još da mu neko i pogine, imam pravo da me se sve ovo lično tiče. i dobro se sjećam sopstvenog ogromnog razočarenja prije deset godina. željno iščekujem da zahtjev pročitam za par dana. ali imajući u vidu izjave u javnosti (bakirovi "sukcesivni dokazi", ili dokazi tužilaštva iz mladića), ili vasvijine gluposti ("u aplikaciji se ne moraju navoditi liste dokaza" itd itd... pa dovoljno je pogledati zahtjev malezije od prije sedmicu dana, u reviziji protiv singapura, da se vidi kakve gluposti ovi eksperti valjaju...)

p.s. kad smo već kod eksperata, svi oni, osim schaffera, uključujući allena pellea, van der bizena i co., predstavljali su nas i 2007., kada su stvari, procesno gledano, bile lakše.
Last edited by harač on 18/02/2017 19:55, edited 1 time in total.
arzuhal

#1961 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Kada je bio 9. januar, Dan RS-a i referendum - to je bilo jedinstvo svih srpskih političkih subjekata u BiH i RS-u.

Revizija tužbe je politika SDA koja izaziva nemire u BiH.
arzuhal

#1962 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Banksy wrote:
arzuhal wrote:Čitajući komentare i postove nekih naših forumaša, inače vrsnih poznavalaca međunarodnog prava, te razloge i argumente s kojim oni objašnjavaju neopravdanost i promašenost pokretanja revizije presude, počinjem da se plašim za ugled Davida Schaffera koji se, izgleda, mladalački zaletio u nešto čemu nije dorastao i što nikako ne može dobiti...
Nisam u toku, ako ti nije problem, gdje su ti postovi?
Ma to je razbacano po temi, ovo sam rezmirao stvaove pojedinih forumaša...
Banksy

#1963 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

arzuhal wrote: Ma to je razbacano po temi, ovo sam rezmirao stvaove pojedinih forumaša...
Nema veze, pregledaću...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1964 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

insomnia78 wrote:Da ponovim. Kad vidim kako se cetalji, umereni, uzp ekipa i peta kolona sikira oko ovog to je vec dovoljno
Aktivirala se cijela elita....Ivanic, Vlajki, Dodik, Govedarica....nek oforme ekspertni tim.
muha_sa

#1965 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
insomnia78 wrote:Da ponovim. Kad vidim kako se cetalji, umereni, uzp ekipa i peta kolona sikira oko ovog to je vec dovoljno
Aktivirala se cijela elita....Ivanic, Vlajki, Dodik, Govedarica....nek oforme ekspertni tim.
pripo sam se :D

jesil ti :?
bh.tornjak

#1966 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

mirsek wrote:
Acid25 wrote:
LBVIEW wrote:Dobro bre Emire,u cemu je problem?Kad smo vec tako slabi,nemamo saveznika,nepismeni,takorec saka jada,sto ne iskoristite priliku?Sto ne poduzmete nesto,nego kmecite ko ckepi?
Ivanić: Rata ne može biti jer nemamo oružja
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iv ... amo-oruzja
Teže se danas pozicionirati po brdima.
Nije bio potpuno precizan.
Htio je reci da Srbi u BIH i Srbija nemaju oruzja ni para da ratuju.
Bosnjaci i ostale patriote imaju duplo vise oruzja nego u proteklom ratu sto znaci da bi i efikasnost tamburanja velikosrba bila visestruko uvecana.
Neka oni racunaju koliko bi to bilo u brojevima.

htio je reci da srbi ratuju samo kad imaju oruzje a protivnik nema....
BHCluster

#1967 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by BHCluster »

asker

#1968 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

:thumbup:

Mlad, neiskusan, zelen..........Bake ga preveslao :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#1969 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote:
pripo sam se :D

jesil ti :?
Jasta sam - evo se spremam gledati neki film :cry:
insomnia78

#1970 Re: RE: Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

asker wrote:
[emoji106]

Ćera vodu na Dodikov mlin, zakuhava posto zna da mu valja na robiju a usput je i iz dijaspore
dezurni_ucenik

#1971 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/02/2017 23:22, edited 1 time in total.
megaman4

#1972 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

asker wrote:
:thumbup:

Ako ne uspijemo, najebali smo mi gradjani drzave BiH, ali i Bakir koji je u klincu uhvacen. Ovo mu je zadnji voz.

Kaze Geoffrey Nice da ce ovo biti dug i tezak proces ako revizija bude prihvacena.
mishic

#1973 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by mishic »

Da su vrištaći protiv revizije vrištali ovoliko protiv genocida, genocid nebi bio ni moguć.
Genocid su podržavali a protiv revizije vrište.
I ponovo prijete, sve prijetnja do prijetnje.
SkyLimit

#1974 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

Ja u pravom životu nisam sreo Bošnjaka koji nije bio za reviziju, a pričao sam sa ljudima iz svih društvenih slojeva. Da li je moguće da je Bakir ovaj put poslušao narod, da je bio pod svojevrsnim pritiskom, ili je i on sam bio pravo zagrijan za reviziju?
bh.tornjak

#1975 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

prije par stranica sam pisao o nasim expertima medjunarodnog (a i svakog drugog) prava.
zadnje dvije sedmice je doslo do masovnog skolovanja strucnog kadra....skoro 90% forumasa imaju sad titulu "Dr. iur. et rer. pol"...
prije toga su inace imali zvanje experta za sve i svasta i po potrebi
Post Reply